İşte insanlar çok değişik utanmanı anlıyorum nasıl olur böyle bir şey anlayamıyorumBendede tam tersi baktım yardıma temizliğe yardım ededlimmdiyen yok eşimle giriştik tabi kavga dövüş utanıyorumda annem bacımlar yakın bekar onlar niye gelmiyor diyor tabi oda haklı ne diyeyim teklif etmiyorlar gruba atıyorum temizliği evin halini tık yok aman yapma son haftaların diyen yok benimde kaynanam yapar eder memlekete gitti kızıda hamile onun temizliğini yaptı
Sakın yapma ben gelince yapıcaö halıları yıkıcam camları Silicem der aile binası hamilelğim boyunca fazla yemek yapmadım zaten 20 gündür köyde gelmsini bekliyorum haftata anane bohçası gtrcekler annemler diyorum cumartesi getirim pazar kalıp temizlik yaparız yanı utanıyorum annem dururken kaynanamın eltimin yapmasına annemde ne gerek var doğumdan sonra eve gelince yaparız diyor eltim ben silerim camlari dedi yemek filan getiriyor ama insna utanıyor işte annesi yakınken 10 dk mesefa yanı geçen pikniğe gittik benide aldılar burakırken gelin yemek var yiyelim buzlukta lahmacun var yeriz dedim beraber yaparız toplarız sandım kurduk yedik içtik kardeşimle annem lkenara çekildi onlar oturunca bende oturdum dedim heralde gitmeye yakın yaparlar çayı koymuştum dedim barı kalkın babamın çayını verin baktım kalkmıyorlar mutfağı baştan aşağı yapıp yatışa geçtim onlar kendileri gitti sonra eşimden çok utandım kaynanam olsa beni sokmazdı mutfağa maşşalh var
Borç mu aldılar canım . Dert sorun bitmiyor ya.Kaynana elti yönünden şanslıyım bende tabi kimse 4 4 lük değil ama yardım ederler ihtiyacımı sorarlar yemek yollarlar bu aralar limoniyim fazla da yaptırmak istemiyorum annemler yapsın istiyorum ÇÜNKÜ KISA ZMANDA ALTIMLARIM GİTTİ ÇOK SİNİRLİYİM YÜZ VERİP KONUŞMAK istemiyorum bi ara bi derede kaldım
Borç adı altında eylülde ödemeye başlıcaz dediler ama bakalım 200 grama yakın verdim her ay 10 gram ödemek şartıyla Ajda alırsınız dedim bakalım nasip bizimkiler şöför plaka aldılar birikim yapıp ev alabilmek içinBorç mu aldılar canım . Dert sorun bitmiyor ya.
Borç adı altında eylülde ödemeye başlıcaz dediler ama bakalım 200 grama yakın verdim her ay 10 gram ödemek şartıyla Ajda alırsınız dedim bakalım nasip bizimkiler şöför plaka aldılar birikim yapıp ev alabilmek için
Bu olaylardan dolayıda yardımlarını pek istemiyorum eşimle yapayım diyorum olmuyor oda anam yapsın gelsin diyor
Dünde 24 yaşında kardeşim geldi işi bana yakınmış gel kahveye uğra dedim yedik içtik mutfağa taşıdılar yıkadılar sandım çıktılar bi baktım tüm bulaşık lavaboda sinir krizi geçirdim eltim gelse heryeri piripak yapar çaydanlıkları ocakları yıkayıp çıkar yanı bana iş bırakmaz şaşırıyorum yanı hamileyim nasıl bırakıp çıktın diye resim attım açarken vardı diyor
Bizimkilerin işi ağır sabah çıkıyorlar 11 de geliyorlar kendime araba alacaktım kendi ayaklarımın üstünde durayım diye ihtiyacımı karşılayım diye bide tepede oturuyorum inip çıkamıyorum sözden nişandan sonra hep dedim bileziklerimle araba alacağım diye bildikleri halde beni mecbur bıraktılar iş işten geçti artık önüme bakmam lazım kaynanamada üzülüyorum arada kalıyor kaç aydır evine çıkmadım bu yüzden şimdi gelicekleer mecbur hoşgeldine çıkılacakkıyamamm yaa boşver kaynanan gelip gitsin onlar iyiyse sen de iyi ol. Öderler umarım ama bence öderler bulaşığını bile düşünüyorsa öder bence canını sıkma şimdi bir de bunlar için stres olma
Önüne bak canım biraz doğum vs bitsin paranı istemeye başlarsın zaten ekonomi berbat halde tekrar araba parası biriktiremezsin kolay kolayBizimkilerin işi ağır sabah çıkıyorlar 11 de geliyorlar kendime araba alacaktım kendi ayaklarımın üstünde durayım diye ihtiyacımı karşılayım diye bide tepede oturuyorum inip çıkamıyorum sözden nişandan sonra hep dedim bileziklerimle araba alacağım diye bildikleri halde beni mecbur bıraktılar iş işten geçti artık önüme bakmam lazım kaynanamada üzülüyorum arada kalıyor kaç aydır evine çıkmadım bu yüzden şimdi gelicekleer mecbur hoşgeldine çıkılacak
O zaman canım senin annen her kese kötü nerdeyse bir tek sana olsaydı öyle insanın canı daha çok acıyor her zaman kötü olunca kendini bunu söyle doğru yapıyorsun bende var ya soğukluk görünce kendi kendime şunu diyorum ya diyorum kv kp harakterce soğuk birileri hatta eşime bile yansımış azda olsa yani baba anne ilgisi görmemiş çocukluk görmemiş ailece öyle onlar bir tek bana diğilki diyorum.Canım benim boşver gerçekten haklısın seni çok iyi anlıyorum ama değişmez kimse çünkü hatalı olduklarını düşünmüyorlardır. Mecbur yine gelip giderler sana engelleyemezsin ancak senin ve çocuklar için en önemlisi kafanı boşaltman sürekli olumsuz düşünmemen olur ben de annem hakkında öyle yapıyorum o öyle bir kadın diyorum herkesle zaten kavgalı kimse sevmiyor onu diyorum. Gerçekten öyle diğer akrabalardan kendi ailesinden de vs bir tek benim annem böyle sevgisiz ve ilgisiz . Ablama da aynısını yapıyor. Tek derdi erkek çocuğu ve torunları
evet canım aynen öyle yapıyorum ama ararsa ( bence aramaz aylarca artık) çok soğuk konuşcam. Ama işte üzgünken cümle kuramıyorum yani kndini ifade edemiyorum ne yaşadığımı anlatamıyorum neyse bakalım artık şu hormonlardan arınıp güçlenmek istiyorumO zaman canım senin annen her kese kötü nerdeyse bir tek sana olsaydı öyle insanın canı daha çok acıyor her zaman kötü olunca kendini bunu söyle doğru yapıyorsun bende var ya soğukluk görünce kendi kendime şunu diyorum ya diyorum kv kp harakterce soğuk birileri hatta eşime bile yansımış azda olsa yani baba anne ilgisi görmemiş çocukluk görmemiş ailece öyle onlar bir tek bana diğilki diyorum.
Ne güzel eşinin ailesi var hep böyle olun ben erkek annesi olarak hep diyorum gelinlerime kızım gibi olucam tabi bazen kv ne yapsa bile gelinin işine yaramıyor işte o en kötüsü Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın evlatlarımızında.Seni çok çok iyi anlıyorum mesela benim ailem hiç yardım etmese ben utanırım ama her konuda başım aşağı diğil asla uzak kalmalarına bakmayarak babam emekli bilet fiyatları uçmuş başını gidiyor yine ama geliyorlar.Sende kv takıl ne yapıcan eskiden ben yeni geldiğimde sık sık tatlı ve ya bir şeyler yapıb götürüyordum şimdi yapmıyorum uyandım bebeğin olsun kv aranı bozma bunu eşin görünce çok mutlu olucakBendede tam tersi baktım yardıma temizliğe yardım ededlimmdiyen yok eşimle giriştik tabi kavga dövüş utanıyorumda annem bacımlar yakın bekar onlar niye gelmiyor diyor tabi oda haklı ne diyeyim teklif etmiyorlar gruba atıyorum temizliği evin halini tık yok aman yapma son haftaların diyen yok benimde kaynanam yapar eder memlekete gitti kızıda hamile onun temizliğini yaptı
Sakın yapma ben gelince yapıcaö halıları yıkıcam camları Silicem der aile binası hamilelğim boyunca fazla yemek yapmadım zaten 20 gündür köyde gelmsini bekliyorum haftata anane bohçası gtrcekler annemler diyorum cumartesi getirim pazar kalıp temizlik yaparız yanı utanıyorum annem dururken kaynanamın eltimin yapmasına annemde ne gerek var doğumdan sonra eve gelince yaparız diyor eltim ben silerim camlari dedi yemek filan getiriyor ama insna utanıyor işte annesi yakınken 10 dk mesefa yanı geçen pikniğe gittik benide aldılar burakırken gelin yemek var yiyelim buzlukta lahmacun var yeriz dedim beraber yaparız toplarız sandım kurduk yedik içtik kardeşimle annem lkenara çekildi onlar oturunca bende oturdum dedim heralde gitmeye yakın yaparlar çayı koymuştum dedim barı kalkın babamın çayını verin baktım kalkmıyorlar mutfağı baştan aşağı yapıp yatışa geçtim onlar kendileri gitti sonra eşimden çok utandım kaynanam olsa beni sokmazdı mutfağa maşşalh var
Canım bılmıyorum kı bıde sancı çekerken benı gorsun ıstemıyorum nasıl olucak bılmıyorum vallaEşinle kalamazlar mı hastanede seni bekleyebilirler :/ benimki küçüğüyle hep hastanede akşam 8den sonra gidiyorlar çok yorulmuş olduğu için evde hemen uyuyor canım içim böylece daha rahat ediyor :/
Öyle yapacak bisi yok kuzu annemin bi isyanı da sarp hiç durmuyor temizlik yapamadık o yüzden de annem 1 hafta sende nasil durcam bu çocuk beni kacirtir evden diyor gercekten cok yaramaz bi oglum var uyudumu is yapabiliyorum cok zor her sey Allah yardımcımız olsun kuzum gerçekten evlenince aileden kopuluyormus kendin aile kuruyormussun ayı idi uyu idi kocam idi derler yaa aynen öyle eşlerden fayda var artık insana daha cok ama bence en ihtiyaç duyulan şey anne ama olmuyor bazen yine de Allah acılarını göstermesin canim
Gönülsüz gelirse daha kötü boşver gelmesin kıyafetleri yıka çantanı hazırla canım beni arayan soran yok yazıklar olsun hepsini engellmek istiyorum geceleri düşünüp ağlıyorum yapacak bir şey yok. Bir annem ablam bir şeyim olsaydı saçımı yapardım kıyafetlerimi ütülü giyerdim smdi kocamdan istemeye utanıyorum artık zaten çocuklara babkıyor eve bakıyor yemek yapıyor alışveriş yapıyor. Kocamı arayıp teşekkür eden nasılsın diyen bile yok kimsesiz gibiyim. Bundan sonra birisi ailemi sorunca çocuk esirgemede büyğdğm kimsem yok diyeceğim diyorum kocama saçmalama diyor. E ama neden insanlar yalnız olduğumu merak edecek neler düşünecekler hakkımda ben bunu istemiyorum ya
tıpa tıp aynı şeyleri yaşıyoruz, kendi yazdığım bir şeyi okuyormuşum gibi oldumKızlar hepimizin ne kadar da ilgiye ihtiyacı varmışkişiler olaylar farklı ama temelde hep aynı problem
Benim de anneme kırgınlığım var babamı bırakıp ta gelemiyor yanıma farklı şehirlerdeyiz. Bebeğin dolabını babam yaptı onu getirdiler hadi gidelim diyor ya sen annesin dursana birkaç gün. Köyde işler var köye gitmemiz gerekiyor diyor durmadılar gittiler köye. Şimdi de köyde canları sıkılıyor iş yok diye. Beni çok sevdiğinin farkındayım ama ilgisiz bırakmamalıydı bu süreçte. Ben de korkuyorum ilk kez doğum yapacağım ne yaşayacağımı bilmiyorum onun desteğine ihtiyacım var. Doğurduktan sonra yine gelir bir iki gün kalır gider misafir gibi. Gelince de ev işlerini falan yapıyor ama ben onu özlediğim için yapmasını istemiyorum gittikleri zaman hep ağlıyorum. Benim onun yaptığı işe ihtiyacım yok ki ona ihtiyacım var.
Kayınvalidem her şeyi yapar hatta gereğinden fazla hevesli öyle yapıcaz şöyle yapıcaz deyip duruyor. Sanki o benim gelinim gibi ağzımın içine bakıyor bişey isteyeyim diye. Ama ben bunları annemle yaşamak istediğim için onları da hiçbir şekilde yanımda istemiyorum. Hastaneye gelmelerini istemiyorum bebeği yıkamasını istemiyorum. Çocukluksa çocukluk ama annemin yerinde olmasını kıskanıyorum kabullenemiyorum. Bunları ilk kez itiraf ediyorum kendime de…
Bu konuyu kendi içimde aştığımı düşünüyordum ama öyle değilmiş
İnsanın yaşı kaç olursa olsun anneye ihtiyacı özlemi hiç bitmiyor belki onlarda kendilerince haklıdırlar ama insan istiyor ki yanında olsun bı saçını okşayıversin desteğini hissettirsin çok zor birşey deyil ki yaKızlar hepimizin ne kadar da ilgiye ihtiyacı varmışkişiler olaylar farklı ama temelde hep aynı problem
Benim de anneme kırgınlığım var babamı bırakıp ta gelemiyor yanıma farklı şehirlerdeyiz. Bebeğin dolabını babam yaptı onu getirdiler hadi gidelim diyor ya sen annesin dursana birkaç gün. Köyde işler var köye gitmemiz gerekiyor diyor durmadılar gittiler köye. Şimdi de köyde canları sıkılıyor iş yok diye. Beni çok sevdiğinin farkındayım ama ilgisiz bırakmamalıydı bu süreçte. Ben de korkuyorum ilk kez doğum yapacağım ne yaşayacağımı bilmiyorum onun desteğine ihtiyacım var. Doğurduktan sonra yine gelir bir iki gün kalır gider misafir gibi. Gelince de ev işlerini falan yapıyor ama ben onu özlediğim için yapmasını istemiyorum gittikleri zaman hep ağlıyorum. Benim onun yaptığı işe ihtiyacım yok ki ona ihtiyacım var.
Kayınvalidem her şeyi yapar hatta gereğinden fazla hevesli öyle yapıcaz şöyle yapıcaz deyip duruyor. Sanki o benim gelinim gibi ağzımın içine bakıyor bişey isteyeyim diye. Ama ben bunları annemle yaşamak istediğim için onları da hiçbir şekilde yanımda istemiyorum. Hastaneye gelmelerini istemiyorum bebeği yıkamasını istemiyorum. Çocukluksa çocukluk ama annemin yerinde olmasını kıskanıyorum kabullenemiyorum. Bunları ilk kez itiraf ediyorum kendime de…
Yaş Almak lazım canım aşmak için senin gibiydim ah ah şimdi eski kaynanama günlerce yolluyorum çocuklarımi keşke koşup koşup anneme gitmeseydim annemden görmedigim ilgiyi görmeye çalıştım olmadı olmuyor bir kere yuvam yikildi düşün doğumumda yanıma gelmedi annem ben gittim kocam beni aldattıKızlar hepimizin ne kadar da ilgiye ihtiyacı varmışkişiler olaylar farklı ama temelde hep aynı problem
tıpa tıp aynı şeyleri yaşıyoruz, kendi yazdığım bir şeyi okuyormuşum gibi oldum
aşması kolay şeyler değil, haklısın bence
İnsanın yaşı kaç olursa olsun anneye ihtiyacı özlemi hiç bitmiyor belki onlarda kendilerince haklıdırlar ama insan istiyor ki yanında olsun bı saçını okşayıversin desteğini hissettirsin çok zor birşey deyil ki ya
Yaş Almak lazım canım aşmak için senin gibiydim ah ah şimdi eski kaynanama günlerce yolluyorum çocuklarımi keşke koşup koşup anneme gitmeseydim annemden görmedigim ilgiyi görmeye çalıştım olmadı olmuyor bir kere yuvam yikildi düşün doğumumda yanıma gelmedi annem ben gittim kocam beni aldattı
Neyse aman sonuçta bizler farklıyız farklı yetiştireceğiz çocuklarımizi benim kızım 14 ünde ben ona annem gibi davranmiyorim
Ben bunu çok iyi yapıyorum güçlü ol ararsa kendini anlat güzelce gurbette kalmak çok zor kolay sanıyorlar bazen ufak bir cümle kimdense duyunca yalnış anlıyorsun alınıyorsun ben mesela öyleyim bu yakınlarda burda başka bir grupta bir kıza aferin yazdım bana nerdeyse dastan yazdı yalnış anladı beni sonra eşime sordum bana diyor aslında senin mesajında kötü hiçbir şey yok işte o aferin sözünü dalğa geçer gibi anlamış Allah'tan kızların hepsi dediki sana kötü hiçbir söz yazmadıevet canım aynen öyle yapıyorum ama ararsa ( bence aramaz aylarca artık) çok soğuk konuşcam. Ama işte üzgünken cümle kuramıyorum yani kndini ifade edemiyorum ne yaşadığımı anlatamıyorum neyse bakalım artık şu hormonlardan arınıp güçlenmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?