- 5 Şubat 2025
- 482
- 585
- 18
- 27
Bebekler soğuktan değil sıcaktan hasta olur diye öğrettiler bide, aldıkları sıvı terlemeye yetmezmiş, susuz kalırlarmış..Ay çok güldüm sana
ben gebe okulundan değilde görerek öğrendim doğum yapınca doğumhanede diretk bebek çıkınca bere ve çorap giyrdiriyorlarorda anlamıştım
Bebeğin üşüdüğünü de işte sırtına vs dokunca farkediliyor havalar iyi ben çok sıkı giydirmiyorum zıbın üstüne tulum veya zıbın ve alt pantolonu giydiriyorum çorap şapka bitti
Doğumun ne zamannn
Gözün aydın canım iyi olmasına çok sevindim sen nasılsınKızlar çok şükür bebeğim kuvezde değil yanımda. Emme refleksi iyi emiyor sadece çok küçük hemde çok ama olsun iyi ve yanımda. Darısı sizlere inşallah
Oğlum da haziran doğumlu üç ay var aralarındabu arada yarında benim kızımın doğum günü3 yıl önce kendisi 36 haftalık gelmeye karar verdi. O gün bugündür tutamıyoruz kendisini durmuyor yerinde
Aa kafasına dokunnmasına çok şaşırdım nedenseBebekler soğuktan değil sıcaktan hasta olur diye öğrettiler bide, aldıkları sıvı terlemeye yetmezmiş, susuz kalırlarmış..
Doğum benim her an32.haftadan beri Nst'de sancılarım var, 2,5 cm açıklık da var. Her hafta kontrolde yatış verdiler, ciğer geliştiriciler, sancı kesiciler derken şimdi 37 olmak üzereyiz. Sancılar 80lerdeydi geçen Salı ve düzenliydi, yine yatış verdiler, ben kabul etmedim, imza verip çıktım. 34'ten sonra sancı kesici vermiyorlarmış, 37'den önce de eğer anne bebek sağlığında bir tehlike yoksa doğumu hızlandırmıyorlarmış, o yüzden yatmadım. Güya doğum başlamış dediler, doktor eliyle bebeğin kafasına dokunabiliyordu alttan muayenede. Eve gelip sancı çekip doğuracağımı sanarken 1 hafta daha sancılarla geçti, yarın kontrol var bakalım.. Nişan geldi, kanlı değildi ama öyle de olabiliyormuş zaten. Elimiz kulağımızda bekliyoruz..
Lütfen öyle olsun, yarın 36+6yız, yat ve yarın suni sancı verelim deseler bacaklarımı ayırıp konfeti patlatacağım polikliniğin önündeAa kafasına dokunnmasına çok şaşırdım nedensesancın da baya var acı çekmiyor musun? O zaman sonra 37de suni sancı verirler heralde doğurman için..
Doğru diyorsun önemli olan bebeğimiz ve bizim sağlığımız:)Karnımda yok ama yanlarımda yani kalçamın üst kısmında fena şekilde kırmızı yarıklar olmuş kedi tırmalamış gibi, görünce şok oldum ama nedense umrumda değil bebisim iyi olsun yeter ben çatlamaya razıyım
Öyle öyle senin bir de iki evladın daha var senin için süreç daha tempoludur eminimHaha aynıyız ya uğraştıracaklar bizi belli
Evet ya kesinlikle çektiğimiz acıyı umursamıyorlar her şey yolunda mı diye bakıyorlar sadece ama binlerce insanla uğraştıktan sonra böyle olmaları da normal aslındaLütfen öyle olsun, yarın 36+6yız, yat ve yarın suni sancı verelim deseler bacaklarımı ayırıp konfeti patlatacağım polikliniğin önündeAcı tabii var, hem de çok ama kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın atasözümüze sığınıp idare ediyorum bel ve kasık ağrım da çok sancının haricinde ama bebek iyi, suyum iyi olunca sancım da doktorlar için önemsiz bir detaydan ibaret umurlarında değil yani
Korktuğum gibi zor olmuyor çocuklarım çok ağlayan sinirlenen tipler değil çok şükürÖyle öyle senin bir de iki evladın daha var senin için süreç daha tempoludur eminimama yine bu süreç çok güzel.
Şehir Hastanesi'ndeyim ben, hani ablalarım eniştelerim doktor diye bahsetmiştim geçen aylarda burada özel ve devlet tercihi yapacaklara fikir olsun diye. Memnunum da. Benim 2.doğumum ama ilki de böyleydi. 620 gramdı ilk sancılarım başladığında. Onda daha beterdim hatta, tuvalet haricinde ayağa kalkmayacaksın demişlerdi, banyo bile yasaktı. 36.haftada ilaçları kesmiştik onda da, hatta gezdim dolaştım, o zamana kadar yapamadığım alışverişi yaptım ama 39+4'te doğmuştuEvet ya kesinlikle çektiğimiz acıyı umursamıyorlar her şey yolunda mı diye bakıyorlar sadece ama binlerce insanla uğraştıktan sonra böyle olmaları da normal aslında37de kontrole gidince sor bakalım suni sancı verecekler mi? bu şekilde daha bir ay bekleme yani sancı çekmek çok zor bir de sen haftalardır böylesin ilk doğumun mu? Özele mi gidiyorsun devlete mi
Sadece hastalar için değil ya olaylara bakış açıları bu aslında doktorlarınEvet ya kesinlikle çektiğimiz acıyı umursamıyorlar her şey yolunda mı diye bakıyorlar sadece ama binlerce insanla uğraştıktan sonra böyle olmaları da normal aslında37de kontrole gidince sor bakalım suni sancı verecekler mi? bu şekilde daha bir ay bekleme yani sancı çekmek çok zor bir de sen haftalardır böylesin ilk doğumun mu? Özele mi gidiyorsun devlete mi
Gelene gidene allah akıl fikir versinSelam canlar nabersiniz okuyayım dedim sayfalar çok ilerlemişMevsimm34 doğumun gerçekleşti sanırım Allah hayırlı eylesin
Bizde gelen giden bitmiyor foruma girip yazamıyorum
Hatta bugün dikişlerimin alınma günü doktora gidecegiz diye Bebek görmeye gelecek iki komşuya yarın gelin dedim
Dikişleri esasen dün kendim aldım eşim ipin iki tarafıni kesince kalan ipi dümdüz çektim naylon ip kendiliğinden geldi herhangi bir ağrı da hissetmedim.doktora patoloji sonucu için gittim kislerim varmış ama çok şükür
iyi huylu çıkmış
Kızım Aylin gündüz uyuyor gece uyanık kalmak istiyor gece üçe kadar ben bekliyorum üçten sora da eşim uyanıp bakıyor zamanla duzelir alışır deniyor ama şimdilik pek umudum yok
Gelene gidene allah akıl fikir versindikişleri kendiniz sökmeye korkmadınız mı
Bunları Gebe Okulu diyerek değil, Psikolog ve Çocuk Gelişimci olarak yazacağım şimdiSelam canlar nabersiniz okuyayım dedim sayfalar çok ilerlemişMevsimm34 doğumun gerçekleşti sanırım Allah hayırlı eylesin
Bizde gelen giden bitmiyor foruma girip yazamıyorum
Hatta bugün dikişlerimin alınma günü doktora gidecegiz diye Bebek görmeye gelecek iki komşuya yarın gelin dedim
Dikişleri esasen dün kendim aldım eşim ipin iki tarafıni kesince kalan ipi dümdüz çektim naylon ip kendiliğinden geldi herhangi bir ağrı da hissetmedim.doktora patoloji sonucu için gittim kislerim varmış ama çok şükür
iyi huylu çıkmış
Kızım Aylin gündüz uyuyor gece uyanık kalmak istiyor gece üçe kadar ben bekliyorum üçten sora da eşim uyanıp bakıyor zamanla duzelir alışır deniyor ama şimdilik pek umudum yok
Çok hoş bilgiler oldu teşekkür ederim ben gece uyanıkken konuşuyordum birakacmBunları Gebe Okulu diyerek değil, Psikolog ve Çocuk Gelişimci olarak yazacağım şimdiBebeği gece uyanık kalan annelere gelsin bu şarkım; birincisi kırmızı ışık, gece lambası olarak, prize takılı olanlardan ya da kendinizin ayarlayacağı bir şekilde gece odada kırmızı ışık bulundurmak işinizi çok kolaylaştırır Hanımlar. İkincisi, gündüz uyanışlarında çok coşkulu bir şekilde sevip uykusunu açın, gece de asla çıt çıkarmadan emzirip gazını alıp sessizce uyutmaya çalışın. Tek bir cümle bile kurmadan, sadece pışpış gibi sakinleştirici seslerle. Bide akşam rutinleri son tiyo. Ayına göre kendiniz oluşturursunuz zaten o rutinleri, banyo olur, uyutmamak olur, masaj olur, saç tarama olur. Sizi yormayacak rutinler oluşturup sonra uyutmayı deneyin. (Dedi ve herkese akıl verirken aklı kendine yetmeyip geceleri sabaha kadar plates topunda çocuk salladı diye editlemem inşaallah bu mesajımı )
Mavi ışık da geceleri uyumasın diyen anneler için önerimÇok hoş bilgiler oldu teşekkür ederim ben gece uyanıkken konuşuyordum birakacmışık Loş ama kırmızı değildi alacam gündüzde coşkulu sevecem aksma da bir banyo oh mis
Öyle tabi tek korkum doğumu etkilemesi benim ilk doğumum normaldi yine normal olsun isterim ama bakalımBebekler zayıf olsa beslenemiyor oluyor kilolu olsa bi sürü şeyden supheleniyorlar valla akışına bırakmak lazım canim bence ben oyle yaptim napalim sağlıklı olsunlar inşallah başka elimizden bisi gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?