Hatırladım şimdi:) ay neden böyle ki acaba bir sebebi olmalı senin aylarca sancılı durmanın yani çok şaşırdım :/ inşallah bu sefer çok beklemeden doğurturlarŞehir Hastanesi'ndeyim ben, hani ablalarım eniştelerim doktor diye bahsetmiştim geçen aylarda burada özel ve devlet tercihi yapacaklara fikir olsun diye. Memnunum da. Benim 2.doğumum ama ilki de böyleydi. 620 gramdı ilk sancılarım başladığında. Onda daha beterdim hatta, tuvalet haricinde ayağa kalkmayacaksın demişlerdi, banyo bile yasaktı. 36.haftada ilaçları kesmiştik onda da, hatta gezdim dolaştım, o zamana kadar yapamadığım alışverişi yaptım ama 39+4'te doğmuştuHatta kontrole diye gittiğimde doğuruyorsun demişlerdi ama farkında bile değildim, o derece alışmıştım sancılara, normal geliyordu o sancılar bile. Geçenlerde de yazmıştım, gerçekten her çocuk kendi gününü biliyor. Hatta kadere inananlar için yazmış olayım, kader ikiye ayrılıyor, biri irademize ve çabamıza bağlı olan, diğeri ise asla seçemediklerimiz. Asla seçemediklerimiz; annemiz babamız, doğum ve ölüm tarihimiz. Biz nasıl seçemediysek, çocuklarımız da seçemiyor aslında, mutlak kaderlerinde yazan günde doğacaklar. Bizimki sadece tedbir, onları korumak için, elimizden geleni yaptık demek için. Kendi hikayelerini yazmaya geliyorlar onlar, bizse onlar için bazen sayfayız, bazen kalem, bazen masa lambası :)
Acıyorsa yapma çok iyi çözümSadece hastalar için değil ya olaylara bakış açıları bu aslında doktorlarınMesela bir ablam Fizik Tedavi Doktoru, bir gün sordum, bileğimi şöyle yapınca çok acıyor neden olur diye. "Acıyorsa yapma o zaman" dedi ve konu kapandı (görümce falan değil, öz ablam, anne bir baba bir ) İlk doğumumda da yapamayacağım dedim, korku basmıştı. Eniştem "Yemek yemek, işemek, sıçmak kadar fizyolojik bir olay, sokaktaki kediler köpekler doğuruyor, şu köpekler kadar yok musun" demişti, baya iyi bir motivasyon konuşması olarak 12 yıl sonra hala beynimde kira ödemeden yaşıyor bak cümleler Onlar sağlığı önemsiyor ve çok çok ciddi vakalarla çalıştıkları için bazı şikayetlerimiz onlara boş geliyor. Mesela bir eniştem Çocuk Cerrahı, düşünsene adam düğümlenmiş bağırsakları çözüyor, mideden bağırsak yapıyor, pipisinde delik olmayana idrar yolu açıyor falan, ben durup sünnet lazerli mi dikişli mi diye sorunca Hasbinallah çekiyor Bizim için çocuğumuzun sünneti çok ciddi bir olay ama onlar için 2 yorucu ameliyat arasına dinlenmek için koydukları 15 dklık küçük bir operasyon
Çok tatlılar dimi. Ben bir de gaz yapamadım yapsam eve gidecemBüyür canım çöp şükür sağlıklıymış gerisi gelir benim bebekte çok püşğk
Ne güzel yaa o kadar boş yere korkuttular smdi bebeğin kilosu bile iyi benceÇok tatlılar dimi. Ben bir de gaz yapamadım yapsam eve gidecem
İyi gelicek sana gazımı bende geç çıkarttım ondan katı hiçbir şeye izin vermiyordular kayısı bile sadece çorba içtimBol bol sıvı tüketiyorum kayısı suyu içiyorum daha gazımı bile çıkarmadım
Merhaba sizin bebiş 2400 mü doğdu benimki de o civarda doğdu 5 günlüğüz herkes çok küçük diyip canımı sıkıyor toparlar mı kendini bide mama da kullanıyor musunuzNe güzel yaa o kadar boş yere korkuttular smdi bebeğin kilosu bile iyi bencedoktorun ne diyor hep seni korkuttu bir özür dilese iyi olurdu benimki 2400 dü smdi daha tartmadım ama toparlanıyor seninki de toparlanacak hızlıca
Gaz konusu bilmiyorum ne yapılır canım burda sezaryen yapanları dinle onlar sana yardımcı olur
Çok geçmiş olsun artık gerisi daha kolay
2500 doğdu ancak hastaneden çıkarken 2400düMerhaba sizin bebiş 2400 mü doğdu benimki de o civarda doğdu 5 günlüğüz herkes çok küçük diyip canımı sıkıyor toparlar mı kendini bide mama da kullanıyor musunuz
Çok sevindim sağlıklı maşallah çabuk toparlar annesi normal doğum mu olduTeşekkür ederim canım.Çok şükür sağlıklı dedikleri gibi olmadı sadece çok küçük 2 kilo 100 gram doğdu canım.
İnşallah canım benim sende o gücü ben görüyorum yaparsın sık dişiniBen yine yatıştayım ama bu sefer doğuruyorum galiba, sancım 170'leri görüyor. Açılmam hala 2 cm. Vajinal muayenede sıyırma diye birşey yaptı doktor, doğumu hızlandırıyormuş. Bakalım onun etki etmesini bekliyorum, dualarınızı istiyoruz Hanımlar, 36+6yız, dün gece yazmıştım baya uzun zamandır da sancılıyız, hayırlısıyla, sağlıkla, acısız, yorulmadan evladımla buradan çıkmayı nasip eylesin Allah..
sağlıklı rahatça bir doğum geçir inşallah, bebişle kavuşmanıza az kalmışBen yine yatıştayım ama bu sefer doğuruyorum galiba, sancım 170'leri görüyor. Açılmam hala 2 cm. Vajinal muayenede sıyırma diye birşey yaptı doktor, doğumu hızlandırıyormuş. Bakalım onun etki etmesini bekliyorum, dualarınızı istiyoruz Hanımlar, 36+6yız, dün gece yazmıştım baya uzun zamandır da sancılıyız, hayırlısıyla, sağlıkla, acısız, yorulmadan evladımla buradan çıkmayı nasip eylesin Allah
Hiç bi işleme gerek yok ben birşey yapmadım 32. De çalışabilir raporu alınca ayrılış tarihi yazıyordu zaten o gün gelince ayrıldım sadece37. haftaya kadar çalışan hanımlar, 37. haftanız dolduğunda hastaneden gebelik istirahatinin başladığına dair ayrıca bir rapor aldınız mı? istirahate ayrılırken iş yerleriniz ne gibi işlemler yaptı?
32. Haftada çalışabilir raporu almıştım ben. Raporunda hangi tarihe kadar çalışabileceğim yazıyordu zaten. Sonradan ayrılırlen yeni bir rapor almadım. Sadece hatırlatma yaptım. İşyeri de sisteme kaydetmiş sadece onlar da bir işlem yapmadı37. haftaya kadar çalışan hanımlar, 37. haftanız dolduğunda hastaneden gebelik istirahatinin başladığına dair ayrıca bir rapor aldınız mı? istirahate ayrılırken iş yerleriniz ne gibi işlemler yaptı?
32'de çalışabilir raporunda 37 hafta izninin başladığı tarih yazıyor canım, ekstra başka bir şeye gerek yok dediler bana37. haftaya kadar çalışan hanımlar, 37. haftanız dolduğunda hastaneden gebelik istirahatinin başladığına dair ayrıca bir rapor aldınız mı? istirahate ayrılırken iş yerleriniz ne gibi işlemler yaptı?
Insallh saglikla kucagina alirsin bebeginiKizlar hastane odasinda sezaryanimi bekliyorum dua edin zaman gecmek bilmedi
Teşekkür ederim canımNe güzel yaa o kadar boş yere korkuttular smdi bebeğin kilosu bile iyi bencedoktorun ne diyor hep seni korkuttu bir özür dilese iyi olurdu benimki 2400 dü smdi daha tartmadım ama toparlanıyor seninki de toparlanacak hızlıca
Gaz konusu bilmiyorum ne yapılır canım burda sezaryen yapanları dinle onlar sana yardımcı olur
Çok geçmiş olsun artık gerisi daha kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?