• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Hanımlar lütfen cevap verin kafayı yicem artık sürekli kendimde kusur buluyorum bakamıyorum yetemiyorum diye sürekli kusuyor napacağımı bilmiyorum 😓 şuan 40 günlük sayılırız kaç mm mama vermem gerekiyor kaç saat arayla bu aydaki bebekler kaç mm içer sizler nasil yapıyorsunuz beslenmesini eksik mi fazla mi yapıyorum bilmiyorum bebeklere kalsa sürekli içerler refleksden dolayı ama benimki verdiğim mm sütü bile atıyo sürekli korkuyorum artık tavsiyeleriniz nelerdir
Aynını yaşadım canım reflü yatağı cözüm

Ayn
Kızlar ben ne yapacağımı şaşırdım çook üzgünüm ağlamaktan helak oldum. Mememe kan oturmasına rağmen sütümü sağdım 10 cc. Oğlum aventi tutmuyor. Bakkal biberonuyla dün verdim bugün emmek de istemiyor. Kaşıkla ağzına akıttığımda da mamayı geri çıkarıyor. Ben bebeğime bakamıyorum. Lütfen bana yardım edin. Ben ne yapacağım. Emzirmeyi çok istiyorum ama sanırım sütüm de aa
Kızlar ben ne yapacağımı şaşırdım çook üzgünüm ağlamaktan helak oldum. Mememe kan oturmasına rağmen sütümü sağdım 10 cc. Oğlum aventi tutmuyor. Bakkal biberonuyla dün verdim bugün emmek de istemiyor. Kaşıkla ağzına akıttığımda da mamayı geri çıkarıyor. Ben bebeğime bakamıyorum. Lütfen bana yardım edin. Ben ne yapacağım. Emzirmeyi çok istiyorum ama sanırım sütüm de az.
Canım slikon gögüs ucu al

Kızlar bu günler geçecek mi ya dün hiç uyumadığı için gözlerinin altı mosmor oldu çocuğun göz torbaları şişti resmen gerçekten çok üzülüyorum ne yaptıysak uyumadı en son çarşafta falan sallarken bulduk kendimizi ama yok öyle bileuyumadı bayılıp enerjisi bitti öyle uyudu sadece 35 günlük şuan
Atak geçiriyor olabilir bizde aynını yasadık

Noldu kuzum neler hissediyorsun anlat rahatlarsın belki biraz
Benim doğumum zor geçti canım suyum azalmıştı tansıyon bir anda yükselmişti bebeğım kuru doğdu sonra 20 dk boyunca kadına dedım annemı cagur bbegı giydircwk tm dedı cagırmadı yavrum cam kenarı açık cıplak sekılde ağlayıp durdu sonea kı gün zaten yogun bakıma aldılar solunumdan bence o temkzlkcı kadın yuzujden oldu cagırmadı annemı sonra dedıler kı oglunda kalp damar açıklığı var dedıler sonra yogun bakımda oğlum bıberona alısmjs benj emmedı pompa gogus uçlarımı kanattı yara ettı hersey o gunker üst üste gelmişti elhamdülillah atlattık ama hala gözümün önünde sankı psikolojikman bunalıma girdim suni sancj ve kasılma verdıker bana aşırı kötüydü🥺

Kitabi bilgi sağı ver isterse bitince solu ver. Sonra tekrar son memeden başla. Sağ sağ sol sol ama ben ikisini de az az veriyorum çünkü akış yavaşlayınca emmiyor.
Yavaş yavaş öğrenicez sanırım 🤭 gerçekten çok zormuş bu emzirme dönemi. Gazlı mı peki bebeğiniz

Sanırım sakin olan çocuklarımız atak haftasında herkes huzursuzluktan durmamasından şikayetçi. Bizimki bence yabancıların witching hour dedikleri akşam huzursuzluğu yaşıyor. Gaz da cabası tabi. Nurse harveys ve sab simplex kullanıyoruz iyi geldi
Aynısını bizde yaşadık ya bi 20 gün falan akşam 8 de ağlama krizi öylemiydi anneler sanırım 40 çıkınca düzeliyoe meseli atak yaşıyorlar ve geçiyor geeöekten 2 bebeğimde öyle oldu 40 geçince düzeliyorlar bir uyku ritmi oluşturun

Hanımlar kafayı yemek üzereyim yardımcı olun lütfen bebeğim kusuyor bı yandan beslenme düzenimiz yok bı yandan mamayma besliyorum ne kadar vericem ne kadar saate vericem uyurken uyandırayım mi bilmiyorum 45 günlük şuan ve hala aynı duruyor küçücük ne zaman büyüyecek 2500 doğmuştu ona bakamıyorum geceleri sadece bir defa uyanıp verebiliyorum yanlış mı yapıyorum yardımcı olun lütfen 😓

Aynısını bizde yaşadık ya bi 20 gün falan akşam 8 de ağlama krizi öylemiydi anneler sanırım 40 çıkınca düzeliyoe meseli atak yaşıyorlar ve geçiyor geeöekten 2 bebeğimde öyle oldu 40 geçince düzeliyorlar bir uyku ritmi oluşturun
45 günlük uyku rutini nasıl oluşturulur ilk gebeliğim çok stresliyim geceleri uyurken uyandırmam gerekiyor mu beslemek icin

Hanımlar kafayı yemek üzereyim yardımcı olun lütfen bebeğim kusuyor bı yandan beslenme düzenimiz yok bı yandan mamayma besliyorum ne kadar vericem ne kadar saate vericem uyurken uyandırayım mi bilmiyorum 45 günlük şuan ve hala aynı duruyor küçücük ne zaman büyüyecek 2500 doğmuştu ona bakamıyorum geceleri sadece bir defa uyanıp verebiliyorum yanlış mı yapıyorum yardımcı olun lütfen 😓
45 günlüksün acıkınca kendileri uyanıyor artık bebekler ilk günler çok uyuyordu her 2 saatten hatta 1 saatten bir uyandırıyordum geceleri bile şimdi gece acıkınca ağlıyor

45 günlük uyku rutini nasıl oluşturulur ilk gebeliğim çok stresliyim geceleri uyurken uyandırmam gerekiyor mu beslemek icin
Stres olmayın bebeğinizi takip edin sabahları mutlaka aynı saatlerde uyanırlar yani bir güne başlamaları vardır 6-7 gibi o saatleri anlayın sonrasında ihtiyaçları tamamlanınca bir müzikle uyuyun takip edin kaş saat uyuyor uyanınca emsirin bir daha uyuyacak mı takip edin uyumazsa 1 saat uyanık kalabilir huysuz değilse ağlamıyorsa sonra yeniden uyutun aynı şekilde bi kaç gün uyku saatlerine bakın akşamda genelde aynı saatte uyuyup uzun bir uyku yapıyor mu ona bakın geceleri de uyandırmanıza asla asla gerek yok kendileri uyanıyor zaten doktorlar 1 aydan sonra gerek yok diyor ben 15 günden sonra falan bıraktım

Uzun uyku yaptığı saatler var mı 3-4 saat varsa onları bana söyleyin bi bakayım

Bebeğiniz şuan kaç kilo ? Emzirmeden önce göğüsleriniz sertleşiyor mu ? Bebek emdikten sonra yumuşuyor mu ? Evde tartı var mı ?

Bugün kırkı çıktı şükür sanki daha olgun bugün çocuk 😅 artık beslenme uyku düzeni oluşturmak lazım gerçekten

Benim doğumum zor geçti canım suyum azalmıştı tansıyon bir anda yükselmişti bebeğım kuru doğdu sonra 20 dk boyunca kadına dedım annemı cagur bbegı giydircwk tm dedı cagırmadı yavrum cam kenarı açık cıplak sekılde ağlayıp durdu sonea kı gün zaten yogun bakıma aldılar solunumdan bence o temkzlkcı kadın yuzujden oldu cagırmadı annemı sonra dedıler kı oglunda kalp damar açıklığı var dedıler sonra yogun bakımda oğlum bıberona alısmjs benj emmedı pompa gogus uçlarımı kanattı yara ettı hersey o gunker üst üste gelmişti elhamdülillah atlattık ama hala gözümün önünde sankı psikolojikman bunalıma girdim suni sancj ve kasılma verdıker bana aşırı kötüydü🥺
Biliyorum şuan gözünde herşey zor ve geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek canım inanki geçecek. Şimdi bebeğin yanında sadece ona odaklanmaya çalış. Hepimizin iyi kötü bir doğum hikayesi oldu benim bebeğiminde küvöz süreci oldu. Eğer çok zorlanıyorsan psikolojik destek alabilirsin sadece geçeceğini bil. Bir daha yenidoğan olmayacak çok çabuk büyüyecekler doya doya kokla yavrunu ten tene temas kur çok faydası olacak. Mama ve biberon konusunda da üzülme doysun sağlıkla büyüsün önemli olan o. Kötü hissettikçe gel buraya yaz hepimiz zorlanıyoruz atlatacağız seneye bebişlerimizle tatile giderken bugünleri hatırlamayacağız 🥹🥰

Biliyorum şuan gözünde herşey zor ve geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek canım inanki geçecek. Şimdi bebeğin yanında sadece ona odaklanmaya çalış. Hepimizin iyi kötü bir doğum hikayesi oldu benim bebeğiminde küvöz süreci oldu. Eğer çok zorlanıyorsan psikolojik destek alabilirsin sadece geçeceğini bil. Bir daha yenidoğan olmayacak çok çabuk büyüyecekler doya doya kokla yavrunu ten tene temas kur çok faydası olacak. Mama ve biberon konusunda da üzülme doysun sağlıkla büyüsün önemli olan o. Kötü hissettikçe gel buraya yaz hepimiz zorlanıyoruz atlatacağız seneye bebişlerimizle tatile giderken bugünleri hatırlamayacağız 🥹🥰
Canım benim çok teşekkür ederim duygulandım vallahi 🥹Allah razı olsun senden beni çok iyi hissettirdi bu mesajın inşallah dedigin gibi olacak
Umarım yavrum tez vakit iyileşir biran önce büyür bunları hatırlamam🥺🤲🏻♥️💐

Stres olmayın bebeğinizi takip edin sabahları mutlaka aynı saatlerde uyanırlar yani bir güne başlamaları vardır 6-7 gibi o saatleri anlayın sonrasında ihtiyaçları tamamlanınca bir müzikle uyuyun takip edin kaş saat uyuyor uyanınca emsirin bir daha uyuyacak mı takip edin uyumazsa 1 saat uyanık kalabilir huysuz değilse ağlamıyorsa sonra yeniden uyutun aynı şekilde bi kaç gün uyku saatlerine bakın akşamda genelde aynı saatte uyuyup uzun bir uyku yapıyor mu ona bakın geceleri de uyandırmanıza asla asla gerek yok kendileri uyanıyor zaten doktorlar 1 aydan sonra gerek yok diyor ben 15 günden sonra falan bıraktım

Evet geceleri bazen uzun uyku yapıyor o yüzden uyandırayım mi dedim

3 4 saat olursa sıkıntımı benım oğlum kalp damar açıklığı var korkuyorum ben nolur nolmaz diye 2 saatvte bır uyandırıyom zorla hatta o kadar uyumuyor genelde uyuduğu vakitler de öyle yapıyorum sizce napmaö lazım uyusun mu

Back
X