• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Benım kide tutmuyor yogun bakımda kalmıştı biberona alışmışt

Canım onu nasıl yapıcam kac dk bekljcek zeytinyağı
Eğer memeye döndürmek istiyorsan dediğim gibi biraz uğraştırıyor ama en azından memeyi de ekliyor beslenmesine. Böyle emerken de sütümün de artacağını düşünüyorum.

Bizim ki de 2 gün yapmamıştı kakasını ama sonrasında kabız ya da ishal olmadan yaptı kaka da bir haftaya kadar normalmiş gecikme ama çocuk çok rahatsızsa arkadaşın dediği gibi zeytinyağı ya da pişik önleyici kremi hafif poposunun içine doğru sürebilirsin yumuşayınca etki ediyor.

Hayırlı sabahlar eylül anneleri bebeğim büyük hacetini yapamıyor günde 2 3 kez yapıyordu birı sordu dedim böyle şimdi dünden beri hiç uapmadı normal mi 🥺
Benimkide dün yapmadı doktora sormuştum 5 güne kadar yapmaması normal demişti bu gün yaptı sabah mesela

Kuzum hic iyi değilim cok zormuş hicbiseye yetişemiyorum oğluma hic ilgi gosteremiyorum ve cok zarar veriyor eylule kızıyorum istemeden kucuk bi seye sinirleniyorum iyi ki varlar Allah eksiklerini göstermesin ama ben bittim sanirim psikiyatri ye gidicem o dereceye geldim valla kuzu ihmal oluyor istemeden ihtiyacı var herbirinin bize ama yok vicdanım beni de benden alıyor 😔
:( ayy git canım konuşmak iyi gelir ferahlarsın benim o şansım da yok kocamın ağzına laf veremem her fırsatta sen hastasın doktora git falan der

Benım kide tutmuyor yogun bakımda kalmıştı biberona alışmışt

Canım onu nasıl yapıcam kac dk bekljcek zeytinyağı
Ben her bez değiştirmemde parmağımla popişine sürüyorum. Bi daha bez değiştirmemde temizlemiş oluyorum. Ama rahatladığını farkettim sürdüğüm zaman daha kolay yapıyor

:( ayy git canım konuşmak iyi gelir ferahlarsın benim o şansım da yok kocamın ağzına laf veremem her fırsatta sen hastasın doktora git falan der
Canim neden oyle dusunuyorsun ki üzüldüm smdi eşin neden oyle desin sonucta mental olarak sağlıklı olcaz ki ailemize verimli olalım ama gel gelelim doktora gidecek vaktim bile yok benim işin komik yani

Aklımızda olsun ilerde çalışmaya başlayınca sağım yaptığım süt olursa mecbur baba biberona dönecek. Eski zaman çocuklarında bu tripler yok muydu ya bizim nenelerimize sorsak meme reddi nedir bilmezler, bizimkiler parmağında oynatıyor bizi 🤭
😅😅😅Aslında varmış meme reddi ama anneler bu kadar bilgili olmadığı için dert etmemişler. Eşim de abim de mama ile büyümüşler. Annem sağım makinesi diye bir şey olduğunu bende gördü bizim zamanımızda olsaydı abini öyle beslerdim dedi. Manuel olanlar varmış sadece. Köyde falan da yaşamıyor üni mezunu memur kadın. Geçen sene doğursaydım chatcpt o zaman bu kadar bilimiyordu. Chatsiz ne yapardım diye bile düşündüm🤣

Bu çişli bezlerinizin doluluğu nasıl oluyor peki dolu dolu çişli bez mi beklenen.
Ben dr. osman gönülaldan dinledim çişli bez derken 1 kere çiş yapması yeterli diyor. Günde 6 kere çiş yapması yeterli oluyor. Yani biz değiştirene kadar çocuk belki 3 kere yapıyor. Onu bilemeyiz bez sayısı o yüzden çok gerçekçi değil. Çişli bezi anında değiştirmiyorum ben ıslaklık göstergesine bakıyorum.

Ben dr. osman gönülaldan dinledim çişli bez derken 1 kere çiş yapması yeterli diyor. Günde 6 kere çiş yapması yeterli oluyor. Yani biz değiştirene kadar çocuk belki 3 kere yapıyor. Onu bilemeyiz bez sayısı o yüzden çok gerçekçi değil. Çişli bezi anında değiştirmiyorum ben ıslaklık göstergesine bakıyorum.
Ben de çizgiye göre ya da kaka varsa hemen değiştiriyorum. Çiş biriktiği için sayı 7-8 çişli bez olmuyor diye aklıma takılıyordu. Ki altını açarken bile bazen musluklar açılıyor bizimkinin :KK48::KK48:

Ben de çizgiye göre ya da kaka varsa hemen değiştiriyorum. Çiş biriktiği için sayı 7-8 çişli bez olmuyor diye aklıma takılıyordu. Ki altını açarken bile bazen musluklar açılıyor bizimkinin :KK48::KK48:
Bizim neredeyse her alt açışımız oyle once alt açılıyor yapılsın diye ya bekleniyor ya risk alınıp belki yapmaz diye düşünerek değiştirmeye çalışıyoruz o arada her sey batıyor, düzene sokacağız inanıyoruz 🤣

Bizim neredeyse her alt açışımız oyle once alt açılıyor yapılsın diye ya bekleniyor ya risk alınıp belki yapmaz diye düşünerek değiştirmeye çalışıyoruz o arada her sey batıyor, düzene sokacağız inanıyoruz 🤣
Bezini açmadan önce ıslak pamuk ya da mendili göbeğine göbek deliği çevresine sürüp azcık bekleyince çişini yapıyormuş 😂 Bi doktor tavsiye etmişti bana denk gelmedi henüz ama dene istersen belki işe yarar

Kızlar uyku gerilemesi yaşayan var mı ya on dk uyku mu olur tam daldı uyudu gibi oluyor arkamı bir dönüyorum gözler açılmış uykusuzluk çok çarptı beni gözlerim yanıyor eşimde gece çalışıyor tekim zorlanıyorum ne yapıyorsunuz bu durumlarda 🥺

Kızlar ben bu grubu çok sevdim, herkes birbiriyle empati sempati ne varsa yapıyor. İyi ki varsınız💕

Bezini açmadan önce ıslak pamuk ya da mendili göbeğine göbek deliği çevresine sürüp azcık bekleyince çişini yapıyormuş 😂 Bi doktor tavsiye etmişti bana denk gelmedi henüz ama dene istersen belki işe yarar
Aa evet gecen gun idrar tahlili vermemiz gerektiğinde bunu doktor söylemişti ama normal zamanda kullanmak aklıma gelmedi 🫢

Ya sinirden ağlıcam. Çocuğumun emmesine nazar değirdiler ya. Çocuk sürekli huzursuz emiyor. Emerken ciyuk ciyuk diye sesler çıkarıyor. Sürekli akıtıyor sütleri, boğazına kaçıyor yutamıyor ağlıyor. Tazyikli değil her emmede aynı şey emzirmekten soğudum. İlk kızımda hiç böyle olmadı niye böyle

Ya sinirden ağlıcam. Çocuğumun emmesine nazar değirdiler ya. Çocuk sürekli huzursuz emiyor. Emerken ciyuk ciyuk diye sesler çıkarıyor. Sürekli akıtıyor sütleri, boğazına kaçıyor yutamıyor ağlıyor. Tazyikli değil her emmede aynı şey emzirmekten soğudum. İlk kızımda hiç böyle olmadı niye böyle
Çok acıkmadan mı veriyorsun acaba

Back
X