• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
İçiyor evet yani ben hesaplamadım ama bende bir tek mama ondan 6 defa çok az tabi sen bence kilo için çok stres yapıyorsun doktor sorun görmüyorsa stres yapma
Süt kutusunun üstünde altı biberon yazıyor günlük ben de o yüzden öyle yapıyorum da gerçi bebek de en fazla 6 içiyor

Kilo alımı nasıl bebeğin severek içiyor mu ben 24 saat boyunca en fazla 6 defa veriyorum az mı acaba
Sadece mamayla mı besleniyor? Günlük mama miktarını kilosu x 150ml olarak hesaplıyorlar. Örneğin bebeğin 3kilo ise günlük 450ml ortalama mama içmeli 450/6öğün=75cc mama vermelisin.

Bunu şimdi okudum, dediğim gibi hesaplamayla ne kadar mama vereceğine bakabilirsin. Ben de Sma optipro kullanıyorum. Bir de 2-3 kere sma dan sonra ara ara golden goat mama veriyorum. Çok öneriyorlar ama kabız yapma durumu yaşayanlar var o yüzden böyle bir çözüm buldum. Bi de suyunu 40ml’e 1 ölçek hazırlıyorum golden goat ın bunu da eczacım önerdi.

Bebeğim öksürük ve geniz akıntısı sorunu yaşıyor çok şükür ciğerlere filan inmemiş doktora gittik şurup ve burun spreyi verdi. Sizin evde yaptığınız başka alternatif tedavi var mı kızlar?

Bunu şimdi okudum, dediğim gibi hesaplamayla ne kadar mama vereceğine bakabilirsin. Ben de Sma optipro kullanıyorum. Bir de 2-3 kere sma dan sonra ara ara golden goat mama veriyorum. Çok öneriyorlar ama kabız yapma durumu yaşayanlar var o yüzden böyle bir çözüm buldum. Bi de suyunu 40ml’e 1 ölçek hazırlıyorum golden goat ın bunu da eczacım önerdi.
Benim bebeğim fışkırarak kusuyordu mamadan reflü den mı bilmiyorum hipp mi Bebelac mı yoksa sma ama güzel kilo aldırıyor iki buçuklu doğmuştu zaten

Sadece mamayla mı besleniyor? Günlük mama miktarını kilosu x 150ml olarak hesaplıyorlar. Örneğin bebeğin 3kilo ise günlük 450ml ortalama mama içmeli 450/6öğün=75cc mama vermelisin.
Teşekkür ederim eksik veriyormuşum ya ama o da az içiyor fazlasını içmiyor ki mamadan mı tok olduğu için mi bilmiyorum

Bebeğim öksürük ve geniz akıntısı sorunu yaşıyor çok şükür ciğerlere filan inmemiş doktora gittik şurup ve burun spreyi verdi. Sizin evde yaptığınız başka alternatif tedavi var mı kızlar?
Bende büyük oğlan hasta işte tabi ondan bebekte burnu tıkanıyor sık sık burnunu temizliyorum arada buhar veriyorum doktora götürmedim ilkte götürüyordum gerek yok diyordular ateş olmasa eğer

Kızlar Allah aşkına üstüme birisi bi yöntem birşey atsın ya uykuya bu kadar zor geçer mi bebek sabah hadi uyumuyo ona alıştım ama gece uykusuna geçirmek için 19 da odaya giriyorum 20.30 oldu hala uyumadı kucakta çok güzel uyuyo ama yatağa koyunca hiç uyumamış gibi yatağa bırakıp salllıyorum sıkıntı yok uyuyo ama bi anda eller kollar hareketleniyor deli gşbş birşeye dönüşüyor açıyo gözlerini kollarını tutuyorum uyutmak değil savaş adeta şöyle yapsan dediğiniz birşey var mı Allah rızası için sizinkiler nasıl uyuyor bu arada gündüz uyumadığı için bu saatlerde hıysuzlanıyor gündüzde kucakta kanguruda uyutuyorm iyice uykusuz kalmasın diye gerçekten çok yoruldum aşırı sinirleniyorum benimle dalga geçiyor sanki
Uyutmak için uğraştığım süre 3 saati bulmaya başladı 😔

Bende büyük oğlan hasta işte tabi ondan bebekte burnu tıkanıyor sık sık burnunu temizliyorum arada buhar veriyorum doktora götürmedim ilkte götürüyordum gerek yok diyordular ateş olmasa eğer
Geçmiş olsun canım bize de buhar ve temizlik yap dediler bi de ilaçlar.

Teşekkür ederim eksik veriyormuşum ya ama o da az içiyor fazlasını içmiyor ki mamadan mı tok olduğu için mi bilmiyorum
Rica ederim canım. Yine her hesap birebir tutmak zorunda da değil bebek ihtiyacı olanı kadar yiyordur belki biz de 8 öğün yiyoruz ondan kaynaklı hesabı aşıyor mesela. O kilo olarak da günlük 20gr alıyorsa yeterli şeklinde düşünülüyor.

Günaydın hanımlar bebeğim sadece mama ile besleniyor ve onu da içmemeye başladı mama mı değiştirsem acaba zaten küçük doğdu bı an önce toparlansın istiyorum böyle de yapıyor çok üzülüyorum
Kuru öksürüğü var hapsiriyor balgam var atamıyor 3 aylık
[Hipp
Bebelac Gold
Sma
Hangisi kilo alımı güzel acaba
Doktorum mama markası vermiyoruz diyor 🤦🏻‍♀️ Çoğu Bebelac diyor bilemedim şimdi

Canım ben mama değiştirmeyi düşünüyorum bana yardımcı olur musunuz beg
Bebegim 2500 doğdu en iyi hangi mama kilo aldırır acaba yaaa
Ben 3 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere hip marka mama verdim. 3 günde 150 gram almıştı. Kilo alımı yavaş olduğu için doktorumuz önerdi. Sonrasında sadece gece yatmadan bir kere veriyorum. Artık alması gereken kiloyu alıyor. Haftalık 200 gram almıştı en son

Ben 3 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere hip marka mama verdim. 3 günde 150 gram almıştı. Kilo alımı yavaş olduğu için doktorumuz önerdi. Sonrasında sadece gece yatmadan bir kere veriyorum. Artık alması gereken kiloyu alıyor. Haftalık 200 gram almıştı en son
Bizede faydası olur mu acaba bende Aptamil prosyneo veriyorum Bebelac sma hipp arasında kaldım Aptamil kızımı kusturuyor da

Bizede faydası olur mu acaba bende Aptamil prosyneo veriyorum Bebelac sma hipp arasında kaldım Aptamil kızımı kusturuyor da
Bilemedim en küçük paketinden alıp deneyebilirsiniz bence. Bizimki severek içiyor. Ben sadece iki öğün verdiğim halde iyi kilo aldı. Sanırım siz sürekli kullanacaksınız

Back
X