• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben daha kullanmaya başlamadım ne zaman başlamak gerekiyor
Bebo suan 12 haftalik. Elleri surekli ağzında, bir yandan da salyalari akıyor. Henuz bir seyleri de pek kavrayamiyor ama ben alayim kavramaya baslar baslamaz da eline vereyim diye dusundum. Cunku dis yerlerine baktim belirginlesmeye baslamis, en azindan eli yerine bunlari kemirsin. Yani bizim icin de erken. Urunlerde de genelde 3 ay ve sonrasi diyor.

Herkese merhaba, ben de bu sabah doğum yaptım. Genel anestezi ile sezeryan oldum. (Sonda görmedim uyuşturduktan sonra takmışlar) bebeğim de ben de iyiyiz. Biraz ağrım var tabi ama çok şükür idare edilmeyecek gibi değil. Oğlum da cennet bahçesi sanki. Emzirebildim çok şükür. 3.345 gr 49 cm doğdu. Doğuran arkadaşlaeın bebeğini allah bağışlasın, bekleyenler de en kısa sürede sağlıkla kavuşur umarım. Sevgiler 💫
Gözünüz aydın olsun saglikla büyütün bebeğinizi herkes genel anesteziden uyanır uyanmazmı agri oluyor

Cok geçmiş olsun kuzunuza 💐 Bebeğim sadece iki defa pisik oldu, biri ıslak mendil markası değiştirmiştim ondan oldu eski markama donunce hemen düzeldi. İkinci ise bir ara anneme gitmiştim, 3 hafta falan kaldım. Annem sürekli çocuğun altını değiştir diye baskı yaptı bana. Gerek olmamasına rağmen bunu yaptırıyordu bana. Ve bebek hemen pisik oldu. Evime gelip kendi duzenime göre hareket edince hemen düzeldi yine. Yeni doğum yaptığım sırada emzirme danışmanı ile çalışmıştım. Onun dediği geldi aklıma, gereksiz ve çok sık bez değişimi bebeğin pisik olmasına sebep olur demişti. Siz de her beslenme sonrası bezini değiştirdiğinizi söylüyorsunuz. Sık bez değişiminden dolayı olabilir. Pamuklu su ile silmek de bence her bebeğin cildine iyi gelmeyebilir. Benim bebeğime iyi gelmemişti mesela, tahriş etmişti hemen bıraktım. Bence metodunuzu bi gözden geçirin bebeğinize iyi gelmeyen bir şey var demek ki, onu bulmaya calisin.
Ben hiç bu şekilde düşünmemiştim aslında olabilir bunları göz önünde bulundurarak gözlemleyeyim bir de. :KK200:

Gözünüz aydın olsun saglikla büyütün bebeğinizi herkes genel anesteziden uyanır uyanmazmı agri oluyor
Anestezi etkisi bir ağre devam ediyor. Dayanılmayacak birşey değil. Şuan geçen 3,5 ayıma bakınca en aklımda kalmayan şey ameliyat ağrılarım. İçiniz rahat olsun 💫

Kızlar merhaba:) bugün 4.ay aşılarımızı olduk. Ebe kan damlası verdi 4 ay bitiminde başlanıyomuş kakasında renk değişimi kabızlık yapabilir dedi. Boyu 63 cm kilosuda 6.660 kg 10 günde 200 gr almış sadece emziriyorum yetmiyor galiba dedim. Sağlık ocağndaki ebe hemen mamaya başlamayalım diye ısrar ediyo haftaya tekrar kontrole gidicez bakalım artış olcakmı

Kızlar merhaba:) bugün 4.ay aşılarımızı olduk. Ebe kan damlası verdi 4 ay bitiminde başlanıyomuş kakasında renk değişimi kabızlık yapabilir dedi. Boyu 63 cm kilosuda 6.660 kg 10 günde 200 gr almış sadece emziriyorum yetmiyor galiba dedim. Sağlık ocağndaki ebe hemen mamaya başlamayalım diye ısrar ediyo haftaya tekrar kontrole gidicez bakalım artış olcakmı
Bence de mamaya hemen başlama canım inişler çıkışlar oluyor boya gittiği haftalarda kilo az alıyor

Doğum kilosunu neydi? 10 günde 200 gr gayet iyi bu arada günlük 20gr yapar. Alması gerekeni almış. Neden mama takviyesi düşnüyorsunuz

Kızlar selammm sanırım cezam bitti yazabilirim aslında bayağı kırıldım siteyi sildim kullanmayacaktım ancak sizleri çokk özledim bana doğumda ve sonraki süreçte çok destek oldunuz terk edemiyorum burayı 🥲
A ADA12345678 teşekkür ederim benim için yazdıkların için 🙏🏻🙏🏻
Ben sünnete karşı değilim veya kimseye karışıyor değilim kızlar burada bebeğini sünnet edenleri de tebrik ettim kendi oğlumu da sünnet ettirmiş bir anneyim 🤣
Ancak burada yazmadım sünnet tecrübem çok kötü kimseyi korkutmamak için o yüzden küçük oğlumu sünnet yaptırmayacağım dinimizde de mecbur olmadığımızı öğrenince daha rahatladım çünkü cesaret edemem. Büyük oğlum iki kere sünnet oldu yanlış ameliyat yüzünden pipisinde yamukluk var ikinci ameliyatı çok ağır geçti o yüzden hala kendimi suçlayıp vicdan azabı çekiyorum diğer oğlumun vücuduna dokunmayacağım ilerde büyünce yaptırmak isterse yaptırsın kimsenin ahiretini yakmıyorum yani ki inançsız insanlar da olabilir burada veya normal hayatımızda ben kimseye karışmam yaptır yaptırma dedim sadece buraya sünnet konusunda hiçbir şey yazmadım sizi korkutmamak adına sadece tebrik ettim sünnet olan anneleri. Bir kadın ben yaptırmayacağım diye yazında bende cevap verdim evet bende yaptırmayacağım Kuran’da da yazmıyormuş dedim bir sürü hakaret yedim anneliğime laf edildi. Ki büyük oğlumu sünnet ettirdim başına neler geldi diye içim ağlıyor zaten çok kırıldım o kadına hiç uyuyamadım o gece Allah’a havale ediyorum kötü kalpleri

Ne kadar süre kapanıyor böyle olunca hesabı acaba? Gerçekten çok ilginç sadece fikrini söylemişti julettae julettae karşı taraf gibi çirkinleşmemiş de. Şikayet ederek filan mı kapattırdı acaba şurada arada girip kafa dağıtıp birbirimize destek olmaya çalışıyoruz üzüldüm böyle olmasına
Canım benim teşekkür ederim olsun geldi geçti saygısız hoşgörüsüz insanlar her yerde maalesef ama iyi insanlarda var hatta daha fazla ✨

julettae hesabının askıya alınmasına çok şaşırdım. Burada direkt ona çirkin bir uslupla saldırıldı. Adminler de şaşırmış bence. Sünnet konusunda julettae gibi düşünmüyorum ama kendisine söylenenler ve askıya alınmasını haklı duruma getirmez.
Canım teşekkür ederim 🙏🏻 sünnet yaptırdım büyük oğluma maalesef komplikasyon oldu dediler yanlış ameliyat olmuş sabaha kadar doktor bekledim gelmedi öğlen geldi tekrar ameliyata alında ve ben tektim yapayalnız kimsem yoktu ailem gelmedi arkadaşlarım yardımcı oldu sadece çok küçüktüm ve korkuyordum doktoru dava bile edemedim yeterki ölmedi hayatta dedim çıktım ordan ama pipisinde yamukluk kaldı o yüzden şu an diğer oğlumu sünnet ettiremem . Burada kimse korkmasın diye bu kötü tecrübeyi anlatmadım çünkü binde bir olan bir şey sboşuna endişe yüklenir size diye düşündüm. Kuran’da yazmıyor dediler diye rahatladım mecbur değilim diye rahatladım nasılsa büyüdüğünde vücuduna ne isterse yaptırsın bu sonradan da yapılabilen bir şey.. büyük oğlum için çok üzgünüm ama olacağı varmış diyorum ne yapabilirim herkes sünnet ettiriyor bende bu hastanenin böyle kötü olduğunu tahmin edemedim ya da beni tek başıma görüp baştan savdılar bilemiyorum başkası olsa milyonluk tazminat alırdı

Kızlar selammm sanırım cezam bitti yazabilirim aslında bayağı kırıldım siteyi sildim kullanmayacaktım ancak sizleri çokk özledim bana doğumda ve sonraki süreçte çok destek oldunuz terk edemiyorum burayı 🥲
Ben sünnete karşı değilim veya kimseye karışıyor değilim kızlar burada bebeğini sünnet edenleri de tebrik ettim kendi oğlumu da sünnet ettirmiş bir anneyim 🤣
Ancak burada yazmadım sünnet tecrübem çok kötü kimseyi korkutmamak için o yüzden küçük oğlumu sünnet yaptırmayacağım dinimizde de mecbur olmadığımızı öğrenince daha rahatladım çünkü cesaret edemem. Büyük oğlum iki kere sünnet oldu yanlış ameliyat yüzünden pipisinde yamukluk var ikinci ameliyatı çok ağır geçti o yüzden hala kendimi suçlayıp vicdan azabı çekiyorum diğer oğlumun vücuduna dokunmayacağım ilerde büyünce yaptırmak isterse yaptırsın kimsenin ahiretini yakmıyorum yani ki inançsız insanlar da olabilir burada veya normal hayatımızda ben kimseye karışmam yaptır yaptırma dedim sadece buraya sünnet konusunda hiçbir şey yazmadım sizi korkutmamak adına sadece tebrik ettim sünnet olan anneleri. Bir kadın ben yaptırmayacağım diye yazında bende cevap verdim evet bende yaptırmayacağım Kuran’da da yazmıyormuş dedim bir sürü hakaret yedim anneliğime laf edildi. Ki büyük oğlumu sünnet ettirdim başına neler geldi diye içim ağlıyor zaten çok kırıldım o kadına hiç uyuyamadım o gece Allah’a havale ediyorum kötü kalpleri
Ağzı olan konuşuyor ya kendi fikrini dayatırken fikirlere saygıdan bahsediyor keşke ciddiye alıp mesaj yazmaya değmez bu tamamen şahsi verilecek bir karar olduğu gibi sağlıksal mecburiyetleri veya özgürlükleri olabilir kime ne? Mesela benim oğlum sık sık idrar yolu oluyordu çocuk doktoru sünnet önermişti ama anatomik bir engeli varmış genel cerrahler sünneti 5 yaşına kadar yasakladılar kesinlikle yaptırmayın dediler tamamen sağlık odaklı ilerledik. Noldu şimdi kafir mi olduk ne tuhaf insanlar var hakkaten…

Canım teşekkür ederim 🙏🏻 sünnet yaptırdım büyük oğluma maalesef komplikasyon oldu dediler yanlış ameliyat olmuş sabaha kadar doktor bekledim gelmedi öğlen geldi tekrar ameliyata alında ve ben tektim yapayalnız kimsem yoktu ailem gelmedi arkadaşlarım yardımcı oldu sadece çok küçüktüm ve korkuyordum doktoru dava bile edemedim yeterki ölmedi hayatta dedim çıktım ordan ama pipisinde yamukluk kaldı o yüzden şu an diğer oğlumu sünnet ettiremem . Burada kimse korkmasın diye bu kötü tecrübeyi anlatmadım çünkü binde bir olan bir şey sboşuna endişe yüklenir size diye düşündüm. Kuran’da yazmıyor dediler diye rahatladım mecbur değilim diye rahatladım nasılsa büyüdüğünde vücuduna ne isterse yaptırsın bu sonradan da yapılabilen bir şey.. büyük oğlum için çok üzgünüm ama olacağı varmış diyorum ne yapabilirim herkes sünnet ettiriyor bende bu hastanenin böyle kötü olduğunu tahmin edemedim ya da beni tek başıma görüp baştan savdılar bilemiyorum başkası olsa milyonluk tazminat alırdı
Cok gecmis olsun öncelikle, bence de bir anda gelip kendi fikirlerini dayatmaya calisan insanlara hiç cevap vermeye gerek yokmuş onu anladık.Burada herkes bir seyler öğreniyor içini döküyor eminim ilk hamileligimizi ogrendigimizden beri en cok girdiğimiz site olmuştur. Boyle insanlar yüzünden banlanmaya gerek yok

Burada neredeyse 1 yıldır birbirimizi tanır gibi olduk. Bu gruptan olmayan ve üslupsuz insanları yok sayalım. Yeri geldi ailemizin anlamadığı konularda birbirimizi anladık. Üzülmeye değmez. Bu detaylara da üzüldüm ki böyle bir olumsuz tecrüben olmasa da fikrini söyleyebilirdin. Biz bizi biliyoruz. Canını sıkma hoşgeldin 💕

Ay dun ilk defa benimki de 7 saat uyudu. 1 kere gazi yuzunden huzursuz oldu hemen memeyi verdim. Memeyi emerken yapabildi rahatladi. Hic gozunu acmadan uykusuna geri dondu. Ama telefonda 7 saat uykuyu gorunce bi sok oldum, cocugun nefesini falan kontrol ettim. Ilk defa olunca dedim bir sey mi oldu acaba 😅😬
Bide uykudayken besleyince daha uzun uyuyor onu fark ettim

Back
X