- 8 Şubat 2025
- 352
- 357
- 18
ahh canim inanilmaz haklisin. oncelikle lutfen sakin olmaya calisYarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Şimdi geldi çattı benim adını koymam gereken çocuğa. Osman istiyorum oda olacak. Kv ağzında ne zamandan beri ilk ölmüş çocugumun ismini takarız vs vs geveliyordu bende her seferinde hayır diyordum eşimse tamm bisey deme zaten koymicaz diyordu. Şimdi de çıktı eşim Osman isminin yani sıra ilk bebeğimin isminide takicaz diyor. Babam ismi yerde kalmamali dedi diyor. Güya babası dediğini hiç sanmıyorum. Hadi ben annesi olarak o ismi konulmasına rıza değilim takın takabiliyorsaniz dedim.
Az öncede kv birisiyle konuşuyordu isim konusu geçti galiba ismi eski çocuğun ismiyle başkada bir şey olacak dedi. Konuşması bitmeden kim diyor dedim. Benim rızam olmadan nasıl takabiliyorsunuz dedim. Başladı yeremi sinsin çocuğun ismi demeye ( eşimin babasinin ağzından konuştuğu şeyleri annesi diyor tak etti meğer annesi demiş.) Evet sinsin ben istemiyorum. olmaz olmaz olur mu öyle şey demeye hadi bakalım takın takabiliyorsaniz benim rizam olmadan dedim. Gerçekten büyük kavga çıkacak ve bunun asıl suçlusu eşim benim hiç bir zaman istemedigim şeyi bilerek onay vermesi ve bana dayatmasi sırf annesi babası istiyor diye. Gerçekten benim için hepsinin yeri ayrı çocuklarımın asla ve asla onun ismini takmak istemiyorum. Şuan sinirden ellerim titriyor ağlıyorum. Onun ismini koyulması ve ben yeni çocuğuma baktığımda o bebeğim aklıma gelecek ve içimde ukte kalacak sanki bu bebegimi onun yerine koymuşum gibi. Bunu yapmaya böyle dusundurmeye asla hakları yok. Eşim diyor asıl ismi Osman olacak falan. Çok sinirliyim ve o isim konulursa ciddi şeyler olacak.
Kaynanayı anlarm kaynanalık yapmş da eşinin tavrını hiç doğru bulmadm. Hele doğuma bu kadr yakınlen seni nasıl strese koyar şaştm kaldm. Eşim de bu sefer ben koyayım falan dedi de. Neler çektm ben üst üste gebelkler kayıplar tedaviler benm hakkım asla kabul etmem dedimİşte bazı doktorlar moral bozuyor o yüzden pozitf doktorlarla devam etmek en iyisi. En büyük enerjiyi doktordan alıyorz sonuçta her hareketleri bizi etkiliyor
Bu gün eşime ciddi konuşucam. Bakalım napiyorlar yinede yaparlarsa gerçekten ömrüm boyu unutmam bana bu yaşattıklarını.Onlar içinde hassas bi durum olması lazim değil mi ? Yani annenin hassas olduğu bı isim kendileri rahatlıkla nasıl soylecekler...
Neyse sen sakın ol yarına odaklangüzel bı dille yarın istemediğini soylersin baktın diretiyorlar o zaman aç agzjni tüm gözünü
Hem ölmüş birinin adını kıymayı da limse önermio ben de kayıp yaşadpm bebeğimn adını çok sewmiştm ama buna asla koymam hiç sevmiyorm öyle şeyleri.Kv de diyor işte bende koydum olmuş çocugumun ismini diyor. Eee sen koyabilirsin ben istemiyorum ben annesi olarak rızam yok koyun bakalım koyabilirseniz dedim. Töbe tobe dedi çıktı gitti.
Evet biraz kendime gelmem lazım. Bir kere daha ciddi konuşma yapacam. Bakalım ek olarak o ismin adı bile geçmesine dayanamam. Yemin ederim içine ettiler gününahh canim inanilmaz haklisin. oncelikle lutfen sakin olmaya calisbak ben dun bizzat gozlemledim biz stres / gergin olunca direkt bebege geciyor. yavruna kavusacaksin yarin, en guzel gunlerinden bir gun senin icin. kimsenin buna golge dusurmesine izin verme. kim olursa olsun. sen bir annesin ve bebeginle senin en ozel anlarinizdan biri bu. biraz bencil davranmaya calis su an.
sonra da dogum planli nasilsa, gidince ismini ustune basa basa sen soyle. hicbir munakasaya da girme. bunca zamandir onca aciyi sanciyi sen yasiyorsun, baska kimse degil. esin ve kayinvalidene de kararinin net oldugunu, baska herhangi bir sozun soylenemeyecegini soyle direkt, icinde kalmasin, stresle girme doguma.
İlk gebeliğimde 2 cm açıklıkla 1 hafta gezdm sezaryen olacak die doğum oldu yoksa hiçç gelmeye niyeti yoktucok sag ol tatlimayy ciddi misin ne bileyim ambulansta falan da hic boyle agri gormedik dediler benim de ilk dogumum haliyle bilmiyorum pek cok seyi onu inan ben de anlamiyorum, dedim zaten bizim forumda kizlar daha fazla aciklikla dayaniyorlar, bir cm ile hemen neden doguracak olayim. 37+3 bugun, cok sukur riskli zamanlari gectim de yine de dogum sancim baslamamis etmemis, belki acikligin ilerlemiyor diye suni sanci vereceklerdi ya da sezeryana alacaklardi yani. hepimiz tutabildigimiz kadar tutmaya calisiyoruz bebislerimizi yoksa manyak degiliz bunca agri sanci cekelim.
Ya bu kayınvalideler niye böyle. Benimki de bugün delirtti beni dangır dungur konuşuyorlar babamın deyimiyle. Asla koymayacaksın tabii ki çok meraklıysa o ismi koymaya kendi doğursaydı üşenmeyip.ahh canim inanilmaz haklisin. oncelikle lutfen sakin olmaya calisbak ben dun bizzat gozlemledim biz stres / gergin olunca direkt bebege geciyor. yavruna kavusacaksin yarin, en guzel gunlerinden bir gun senin icin. kimsenin buna golge dusurmesine izin verme. kim olursa olsun. sen bir annesin ve bebeginle senin en ozel anlarinizdan biri bu. biraz bencil davranmaya calis su an.
sonra da dogum planli nasilsa, gidince ismini ustune basa basa sen soyle. hicbir munakasaya da girme. bunca zamandir onca aciyi sanciyi sen yasiyorsun, baska kimse degil. esin ve kayinvalidene de kararinin net oldugunu, baska herhangi bir sozun soylenemeyecegini soyle direkt, icinde kalmasin, stresle girme doguma.
Bence de senin tembihlemen gereken eşin. Sen kv ile muhatap olmak zorunda değilsin o söyleyecek annesine eşim istemiyor koyamayız diye. Eşine net konuş asla istemiyorum diye. Daha da çiğnemez umarım seni. Benim de bebeğim bir hafta yaşadı kaybettim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Kimsenin haddi değil böyle bir konuda konuşmak bile. Sen yüz göz olma, eşin ne kadar ciddi olduğunu anlasa yeter bence.Bu gün eşime ciddi konuşucam. Bakalım napiyorlar yinede yaparlarsa gerçekten ömrüm boyu unutmam bana bu yaşattıklarını.
Canım zaten eşim diyor asıl ismi senin istediğin olur nüfusta ezan adı da senin istediği olur diyor. Ben buna bile rıza değilim. Ben ölmüş çocugumun ismini diğer çocuğuma ek isim kullanilmayan isim olarak bile takmak istemiyorum. Benim içimde ukte olur ben her bebegime baktığımda her iki çocugamada kötülük yapmışım gibi hissedicem. Aslında ilk andan beri ufak ufak eşim ve kv dillendiriyordu ama ben ikisinede net dille istemiyorum diyordum. Ne zamandır da belli ismi Osman olacağı. Az öncede eşim şimdi ismi ne olacak dedi. Eeee Osman olacak ya dedim. Tamam ek olarak filanca isim de olsun dedi bende ben sana kaç kere istemiyorum dedim ya deyince babasının agzindan konuştu öyle öyle dedi diye. Bende hadi koyun bakalım ben istemediğim halde dedim.Nereden çıktı bu son anda? Eşin mi gizledi senden aceba canım bu ana kadar . Hastanede girmeden sen bebeğin ismi bu başka isim yazmayın de gir sezeryana. Annenin rızası olmadan ismini koyulur ya . Birinciyi koymuş ikinciyi koymuş yeter bir sınır kotulmasıda lazım
Ahhh onu bende doğru bulmuyorum zaten bütün suç eşimin sırf annesi babası istiyor diye koymak istiyor. Bunu böyle yaparlarsa yemin ederim burunlarindan fitir fitir getiririm. Ama ne yaparsam da olmuş olan olacak. Kv illa birilerinin yanında konuşacak filanca ismi koyduk diye. Belkide herkesin yanında konuşacak. Asıl konuşması da sorun değil o isim konulduktan sonra işte ben o şimdiki ben olmayacam. Ömrüm boyunca içimde ateş olacakKaynanayı anlarm kaynanalık yapmş da eşinin tavrını hiç doğru bulmadm. Hele doğuma bu kadr yakınlen seni nasıl strese koyar şaştm kaldm. Eşim de bu sefer ben koyayım falan dedi de. Neler çektm ben üst üste gebelkler kayıplar tedaviler benm hakkım asla kabul etmem dedim
Canım benim ya son gece ugrastigin şeylere bakKv de diyor işte bende koydum olmuş çocugumun ismini diyor. Eee sen koyabilirsin ben istemiyorum ben annesi olarak rızam yok koyun bakalım koyabilirseniz dedim. Töbe tobe dedi çıktı gitti.
İkizler için güzel zamanlema diye biliyorum canım, dualarım seninle canım benimm32+0 da dogdular canım .solunum sıkıntıları var makineye bağlı nefes alıyorlar.serum ile besleniyorlar şuan
Evet son kez bir kere bu gun konuşacam. Sonrada kendime dert yapmicam. Onlar yüzünden en güzel anımı mahfetmiyecgim. Beni çignersede katlansin büyük günahaBence de senin tembihlemen gereken eşin. Sen kv ile muhatap olmak zorunda değilsin o söyleyecek annesine eşim istemiyor koyamayız diye. Eşine net konuş asla istemiyorum diye. Daha da çiğnemez umarım seni. Benim de bebeğim bir hafta yaşadı kaybettim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Kimsenin haddi değil böyle bir konuda konuşmak bile. Sen yüz göz olma, eşin ne kadar ciddi olduğunu anlasa yeter bence.
Ay o kadar haklısın ki ne diyeceğim bilmiyorum. Eşine ayrıca yalnızken söyledin mi “benim ilk bebeğimi aklıma getirecek bu isim, o isim onun ismi ona özel asla istemiyorum” diye.Hani gerçekten başka bir isim koymak isteseler onada sinirlenirim iznim olmaz falan ama istedikleri ilk bebeğimin ismi ve ben bunu asla kaldıramam. Hani bu güne kadar küçük küçük konusu geçsede bu gun ciddiye bindi yarına ne kaldiki istemediğimi ciddi şekilde aşiliyacagim. Gerçekten onu yaparlarsa hakkım bu konuda hiç birine helal değildir sırf kendi istedikleri olacak diye benim ömrüm boyu içimde ukte pişmanlık olacak. Anlatabiliyormuyum
Ben iki farklı doktordan fikir aldım biri tüp bebek doktorum diğeri Perinatoloji ikiside hayır kullanma demişti . Sırf açlık şekeri yüksek olduğu için amaAslında bence çok yüksek değil .Bi iki gün kullanacağım değerlerimi çok düşürürse bırakmayı düşünüyorum.Dediğiniz gibi başka bir doktora da danışayım devam et derlerse
Ama kilosu normalse suyun fazla değilse sabah şekerlerin atıyorum /sürekli 100 ve üzeri seyretmiyorsa kesinlikle ama kesinlikle farklı görüşler alBirde bebeğimin kafa ölçümü sınırda .Yani çok büyük değil ama sınırda dedi doktor .Belkide o yüzden başlatıldı
Ah canım. En önemlisi eşinin seni anlaması. Ona anlat ne hissettiğini erkekler malesef anlamıyor anlatmayınca.Yarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Şimdi geldi çattı benim adını koymam gereken çocuğa. Osman istiyorum oda olacak. Kv ağzında ne zamandan beri ilk ölmüş çocugumun ismini takarız vs vs geveliyordu bende her seferinde hayır diyordum eşimse tamm bisey deme zaten koymicaz diyordu. Şimdi de çıktı eşim Osman isminin yani sıra ilk bebeğimin isminide takicaz diyor. Babam ismi yerde kalmamali dedi diyor. Güya babası dediğini hiç sanmıyorum. Hadi ben annesi olarak o ismi konulmasına rıza değilim takın takabiliyorsaniz dedim.
Az öncede kv birisiyle konuşuyordu isim konusu geçti galiba ismi eski çocuğun ismiyle başkada bir şey olacak dedi. Konuşması bitmeden kim diyor dedim. Benim rızam olmadan nasıl takabiliyorsunuz dedim. Başladı yeremi sinsin çocuğun ismi demeye ( eşimin babasinin ağzından konuştuğu şeyleri annesi diyor tak etti meğer annesi demiş.) Evet sinsin ben istemiyorum. olmaz olmaz olur mu öyle şey demeye hadi bakalım takın takabiliyorsaniz benim rizam olmadan dedim. Gerçekten büyük kavga çıkacak ve bunun asıl suçlusu eşim benim hiç bir zaman istemedigim şeyi bilerek onay vermesi ve bana dayatmasi sırf annesi babası istiyor diye. Gerçekten benim için hepsinin yeri ayrı çocuklarımın asla ve asla onun ismini takmak istemiyorum. Şuan sinirden ellerim titriyor ağlıyorum. Onun ismini koyulması ve ben yeni çocuğuma baktığımda o bebeğim aklıma gelecek ve içimde ukte kalacak sanki bu bebegimi onun yerine koymuşum gibi. Bunu yapmaya böyle dusundurmeye asla hakları yok. Eşim diyor asıl ismi Osman olacak falan. Çok sinirliyim ve o isim konulursa ciddi şeyler olacak.
Çok haklısın üzücü bir durum ama kafana takma yarın senin için çok güzel bir durum. Keşke böyle saçma sapan kaynanalar karışmasa ya sen koymussun koyman gereken isimleri bırak .Canım zaten eşim diyor asıl ismi senin istediğin olur nüfusta ezan adı da senin istediği olur diyor. Ben buna bile rıza değilim. Ben ölmüş çocugumun ismini diğer çocuğuma ek isim kullanilmayan isim olarak bile takmak istemiyorum. Benim içimde ukte olur ben her bebegime baktığımda her iki çocugamada kötülük yapmışım gibi hissedicem. Aslında ilk andan beri ufak ufak eşim ve kv dillendiriyordu ama ben ikisinede net dille istemiyorum diyordum. Ne zamandır da belli ismi Osman olacağı. Az öncede eşim şimdi ismi ne olacak dedi. Eeee Osman olacak ya dedim. Tamam ek olarak filanca isim de olsun dedi bende ben sana kaç kere istemiyorum dedim ya deyince babasının agzindan konuştu öyle öyle dedi diye. Bende hadi koyun bakalım ben istemediğim halde dedim.
Saçmalığa bak inanamıyorum. Bu kayınvalideler kendini ne zannediyor anlamıyorum ya sen de bu yollardan geçmişsin nasıl bu kadar bencil ve düşüncesiz olabilirsin. Sen bir öncekinde müsaade ederek bile büyük bir şey yapmışsın. O buna minnet edeceğine daha çok yüz bulmuş tüm çocuklarına isim koyabilme hakkını görüyor kendinde. Kaybettiğin bebeğinin ismini vermek istememekte tabii ki haklısın kimse aksini söyleyemez. Bu ona kıymet vermediğin anlamına gelmez aksine isim ona özel kalsın başka evladını yerine koymuş gibi olma diye ki zaten mümkün değil. Burda sıkıntı kocanda ama. Sen kaynanana hiç ses çıkartma muhatap olma kocanın ağzının payını ver o gereken cevabı versin anasına.Yarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Bak canım ek isim olarak dediğim osmanin yanında söylenecek değil. Ayrı bir isim o. O bebeğimin ismi Şamuhammet yani ikisi ayrı ayrı isim. Zaten kimliğe ve kullanılacak isimde ezan ismide Benim istediğim olur. O konuda eminim şimdi desem ben kabul ediyorum ama seslenirkende Osman kimlik ismide ezan ismide osman olur desem ona asla bisey demez tmm der eşim eminim. Ama ek olarak Şamuhammet ismi takılmasini istiyor ve bu isim benim olmuş bebeğimin ismi asıl sorun bu ben bunu asla istemiyorum o isim sadece ona özgü kalacak getirip bilemem kv kp onun ismini koymak istiyor diye benim ömrüm boyunca içimde kalacak. Her bebegime baktığımda ona ve ölmuş bebegime haksızlık ettiğimi düşünücem. Bu isim konulursa ne kadar kullanilmasada bu bir gerçek olarak kalacak. Zaten kullanilmamasida meçhul nefret kv kullanır yada illa birisine der illa hayatimizda olur. Benim sinirlendiğim bu işteCanım benim ya son gece ugrastigin şeylere bakchatcptye sordum kimliği sonuçta baba tek başına çıkarabiliyor anne onayı vs beklemeden, konusulandan yada anne rızası olmadan kimliğe farklı isim yazdirilirsa asliye hukuk mahkemesine başvurup nedenlerini gerekçeli açıklayarak isim değişikliği yada 2.ismin kaldırmasını yapabiliyomussun, bu şekilde gözlerini belki korkutabilirsin kaldirtirim diye yada doğum evragi olmadan kimlik başvurusu yapılamıyor hastane ve doktorunla görüşüp doğum evraginin sadece sana teslim edilmesini isteyebilirsin, doğumdan sonra 30 gün içinde kimlik için başvuru yapabiliyorsun ayaklaninca kendin birlikte gider gözünle görür kimliği öyle cikarttirirsin.. aklıma gelenler bunlar sen şimdilik kendinin ve bebişin sağlığına kavuşmaya odaklan lütfen, evet sinir bozucu ama hiç birşey çözümsüz değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?