Ne kadar asil ismi Osman olacak deseler de bir isim catismasi olacak canimYarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Şimdi geldi çattı benim adını koymam gereken çocuğa. Osman istiyorum oda olacak. Kv ağzında ne zamandan beri ilk ölmüş çocugumun ismini takarız vs vs geveliyordu bende her seferinde hayır diyordum eşimse tamm bisey deme zaten koymicaz diyordu. Şimdi de çıktı eşim Osman isminin yani sıra ilk bebeğimin isminide takicaz diyor. Babam ismi yerde kalmamali dedi diyor. Güya babası dediğini hiç sanmıyorum. Hadi ben annesi olarak o ismi konulmasına rıza değilim takın takabiliyorsaniz dedim.
Az öncede kv birisiyle konuşuyordu isim konusu geçti galiba ismi eski çocuğun ismiyle başkada bir şey olacak dedi. Konuşması bitmeden kim diyor dedim. Benim rızam olmadan nasıl takabiliyorsunuz dedim. Başladı yeremi sinsin çocuğun ismi demeye ( eşimin babasinin ağzından konuştuğu şeyleri annesi diyor tak etti meğer annesi demiş.) Evet sinsin ben istemiyorum. olmaz olmaz olur mu öyle şey demeye hadi bakalım takın takabiliyorsaniz benim rizam olmadan dedim. Gerçekten büyük kavga çıkacak ve bunun asıl suçlusu eşim benim hiç bir zaman istemedigim şeyi bilerek onay vermesi ve bana dayatmasi sırf annesi babası istiyor diye. Gerçekten benim için hepsinin yeri ayrı çocuklarımın asla ve asla onun ismini takmak istemiyorum. Şuan sinirden ellerim titriyor ağlıyorum. Onun ismini koyulması ve ben yeni çocuğuma baktığımda o bebeğim aklıma gelecek ve içimde ukte kalacak sanki bu bebegimi onun yerine koymuşum gibi. Bunu yapmaya böyle dusundurmeye asla hakları yok. Eşim diyor asıl ismi Osman olacak falan. Çok sinirliyim ve o isim konulursa ciddi şeyler olacak.
Canım benimYarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Şimdi geldi çattı benim adını koymam gereken çocuğa. Osman istiyorum oda olacak. Kv ağzında ne zamandan beri ilk ölmüş çocugumun ismini takarız vs vs geveliyordu bende her seferinde hayır diyordum eşimse tamm bisey deme zaten koymicaz diyordu. Şimdi de çıktı eşim Osman isminin yani sıra ilk bebeğimin isminide takicaz diyor. Babam ismi yerde kalmamali dedi diyor. Güya babası dediğini hiç sanmıyorum. Hadi ben annesi olarak o ismi konulmasına rıza değilim takın takabiliyorsaniz dedim.
Az öncede kv birisiyle konuşuyordu isim konusu geçti galiba ismi eski çocuğun ismiyle başkada bir şey olacak dedi. Konuşması bitmeden kim diyor dedim. Benim rızam olmadan nasıl takabiliyorsunuz dedim. Başladı yeremi sinsin çocuğun ismi demeye ( eşimin babasinin ağzından konuştuğu şeyleri annesi diyor tak etti meğer annesi demiş.) Evet sinsin ben istemiyorum. olmaz olmaz olur mu öyle şey demeye hadi bakalım takın takabiliyorsaniz benim rizam olmadan dedim. Gerçekten büyük kavga çıkacak ve bunun asıl suçlusu eşim benim hiç bir zaman istemedigim şeyi bilerek onay vermesi ve bana dayatmasi sırf annesi babası istiyor diye. Gerçekten benim için hepsinin yeri ayrı çocuklarımın asla ve asla onun ismini takmak istemiyorum. Şuan sinirden ellerim titriyor ağlıyorum. Onun ismini koyulması ve ben yeni çocuğuma baktığımda o bebeğim aklıma gelecek ve içimde ukte kalacak sanki bu bebegimi onun yerine koymuşum gibi. Bunu yapmaya böyle dusundurmeye asla hakları yok. Eşim diyor asıl ismi Osman olacak falan. Çok sinirliyim ve o isim konulursa ciddi şeyler olacak.
Ay canım benim nerden çıktı bu şimdi tamda yarın bebeğini kucağına alacakken bence de doğru olmaz yani ilk bebeğin aklına gelirYemin ederim yarına hevesim kaçtı ya. Ben izin vermem ama kv saçma şekilde her gelene ismini filanca koyduk onun ismini taktık der hayatımızın hep bir yerinde olur. Ve ben lohusa halimle hangi birine yanayım. Yemin ederim burnumdan getirdiler. Valla benim rizam olmadığı halde bile o ismi ikinci isim olarak takarlarsa hakkım hiç birine helal değildir kalsınlar bu yükün altında
Evet gerçekten öyle.. hatta bebeğime küçük va demesi bile öyle bir söylediki içim içimi yedi.Perinatolojiye gidene kadar .İşte bazı doktorlar moral bozuyor o yüzden pozitf doktorlarla devam etmek en iyisi. En büyük enerjiyi doktordan alıyorz sonuçta her hareketleri bizi etkiliyor
Nereden çıktı bu son anda? Eşin mi gizledi senden aceba canım bu ana kadar . Hastanede girmeden sen bebeğin ismi bu başka isim yazmayın de gir sezeryana. Annenin rızası olmadan ismini koyulur ya . Birinciyi koymuş ikinciyi koymuş yeter bir sınır kotulmasıda lazımYarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Canım benim sen %100 haklısın. Diğer çocuklarının ismini onların vermesi bile anlamsız zaten ki ona izin vermişsin, yeter. Bu konunun senin için hassas bir durumu da var ayrıca. Yaptıkları kabul edilemez ama burada önemli olan eşinin sınır koyması. Tamamen eşinin engel olması gereken bir şey. Hamile halinle seni bu konularla muhatap etmesi çok kötü.Yemin ederim yarına hevesim kaçtı ya. Ben izin vermem ama kv saçma şekilde her gelene ismini filanca koyduk onun ismini taktık der hayatımızın hep bir yerinde olur. Ve ben lohusa halimle hangi birine yanayım. Yemin ederim burnumdan getirdiler. Valla benim rizam olmadığı halde bile o ismi ikinci isim olarak takarlarsa hakkım hiç birine helal değildir kalsınlar bu yükün altında
cok sag ol tatlimGeçmiş olsun canım ama bacak ağrısı ile doğumu başlayan ilk insan olmayacaktın ben de önceki doğumumda bacağım çok ağrıdı ertesi gün gittiğimde 8cm açıklık vardı ayy iyi ki gitmişsin yani. Bir de ne bu milleti cart cart doğurtma merakları anlamıyorum. Orda hiç doktor yok muydu canım sen yine akıllılık edip aramışsın, insana hemen ay ölüyorsun yat bilemem ne diyorlar ya boğazlayasım geliyo. Kaç haftalıksın sen canım?
Yani canım ben de siyatik vardı bende o sandığım için öyle çektim bütün gece sabah da kalktım geçmişti fıtık da var bende hani üst üste geldi sandım, akşama doğum yaptım ama dediğim gibi benim durumum farklı da hiç görmedim demeleri de tuhaf, evet ben 4-5 cm açıklıkla 21 gün devirdim maşallahcok sag ol tatlimayy ciddi misin ne bileyim ambulansta falan da hic boyle agri gormedik dediler benim de ilk dogumum haliyle bilmiyorum pek cok seyi onu inan ben de anlamiyorum, dedim zaten bizim forumda kizlar daha fazla aciklikla dayaniyorlar, bir cm ile hemen neden doguracak olayim. 37+3 bugun, cok sukur riskli zamanlari gectim de yine de dogum sancim baslamamis etmemis, belki acikligin ilerlemiyor diye suni sanci vereceklerdi ya da sezeryana alacaklardi yani. hepimiz tutabildigimiz kadar tutmaya calisiyoruz bebislerimizi yoksa manyak degiliz bunca agri sanci cekelim.
cook sag ol tatlim sorma vallahi o kadar acinin icinde bi’ de dogurmayaya calistim, nedir bizim bu cektiklerimiz ciddenCanımmmmmmm şimdi nasılsın? Çok ama çok geçmiş olsun. Ah kıyamam sana ne çekmişsin sen öyle ya stres üstüne stres
Kız senin rızan olmadan verirken isim bebeğe şifa olmaz olur mu öyle şeyYemin ederim yarına hevesim kaçtı ya. Ben izin vermem ama kv saçma şekilde her gelene ismini filanca koyduk onun ismini taktık der hayatımızın hep bir yerinde olur. Ve ben lohusa halimle hangi birine yanayım. Yemin ederim burnumdan getirdiler. Valla benim rizam olmadığı halde bile o ismi ikinci isim olarak takarlarsa hakkım hiç birine helal değildir kalsınlar bu yükün altında
Hani gerçekten başka bir isim koymak isteseler onada sinirlenirim iznim olmaz falan ama istedikleri ilk bebeğimin ismi ve ben bunu asla kaldıramam. Hani bu güne kadar küçük küçük konusu geçsede bu gun ciddiye bindi yarına ne kaldiki istemediğimi ciddi şekilde aşiliyacagim. Gerçekten onu yaparlarsa hakkım bu konuda hiç birine helal değildir sırf kendi istedikleri olacak diye benim ömrüm boyu içimde ukte pişmanlık olacak. AnlatabiliyormuyumNe kadar asil ismi Osman olacak deseler de bir isim catismasi olacak canim
Onlar kendi istedikleri isimle seslenecekler her defasında bu kadar müdahale etmeleri çok yanlış ki konu çok hassas senin için
Aslında bence çok yüksek değil .Bi iki gün kullanacağım değerlerimi çok düşürürse bırakmayı düşünüyorum.Dediğiniz gibi başka bir doktora da danışayım devam et derlerseAma zaten 28/32 ci haftalar atak haftası oluyor sonrasında 34 den iyibarren tekrar sabah açlık şekeri düşüyor. Ama perinatolog başlayın dediyse tabi onlar hassasiyetle yaklaşıyorlardır. Çokmu yüksek ? İçinize sinmiyorsa bir doktora daha sorun danışın derim.
Birde bebeğimin kafa ölçümü sınırda .Yani çok büyük değil ama sınırda dedi doktor .Belkide o yüzden başlatıldıAma zaten 28/32 ci haftalar atak haftası oluyor sonrasında 34 den iyibarren tekrar sabah açlık şekeri düşüyor. Ama perinatolog başlayın dediyse tabi onlar hassasiyetle yaklaşıyorlardır. Çokmu yüksek ? İçinize sinmiyorsa bir doktora daha sorun danışın derim.
İşte bunu diyorum bende. Bir kere daha eşime ciddi konuşucam benim rızam yok öyle bir konuşma geçerse bu çocuğun ismi konuldu denirse yada ne biliyim o isim ek olarak konulursa hakkım helal değildir diye. Aslında sorun onların isim koyması değil öyle olsaydida bu kadar üzülmezdim gerçekten sorun benim kaybettiğim evladimin ismi başka bir evladıma konulması ve ben bu konuyu en başından daha hamile kalmadan bile istemiyordum. Asla dediğim şeydi bunu bile bile eşim sırf gerçekten sırf annesi babası istiyor diye yapıyor. Off hangi birine yanayım eşimin benim fikrime saygı duymamasina mi yarından itibaren en büyük korkumun gerçekleşecegine mi ben bu konuda çok hassasim o isimle kimse çağırmasa bile hep aklıma gelecek o bile canımı çok yakıyorKız senin rızan olmadan verirken isim bebeğe şifa olmaz olur mu öyle şey
Sen aslında büyüklük yapıp diğerlerine vermişsin istediği ismi ama beni beğenmediğim isme kimse razı edemez sonuçta ömür boyu o şekilde seslenecem ona. Bazı konular vardır tolerans gösterirsin bazı isimler vardır gösteremezsin. Bu konu da kim kırılır küserse küssün umrumda değil. Burda asıl sorun da kaynanan değil kocan. Kocan sınırını koymazsa tabiki de Bu sorunları yaşarsınız canım. Ama lütfen yarın doğumun var sakinleş. Rıza vermezsen gidip kimlik çıkarabilir mi onu bilmiyorum ama halledilir bir şekilde umarım Allah yarın da yardımcın olsun doğumdaYarın doğumum var ve ben sinirden çatlıyorum. Benim ilk doğumumda oğlum 2 gün yaşayarak vefat etti. Ve ben oldukça toy çocuktum 20 yaşındaydım ismini kv koydu aslında güzel bir isimde koydu o yüzden pek şey yapmadım. Geçen senede oğlum oldu ve ismini yine kv koydu ben başka bir şey düşündüm ama defalarca kayıp yaşayıp oğluma kavuşunca ismini tartışmak istemedim eşim arayıp bu sefer annem koysun diğerinde senin dediğin olur deyince ve gerçekten sevinçten ismini bile umursamadim yani dert yapmadım tamam dedim. İsmini sevdimde.
Onlar içinde hassas bi durum olması lazim değil mi ? Yani annenin hassas olduğu bı isim kendileri rahatlıkla nasıl soylecekler...İşte bunu diyorum bende. Bir kere daha eşime ciddi konuşucam benim rızam yok öyle bir konuşma geçerse bu çocuğun ismi konuldu denirse yada ne biliyim o isim ek olarak konulursa hakkım helal değildir diye. Aslında sorun onların isim koyması değil öyle olsaydida bu kadar üzülmezdim gerçekten sorun benim kaybettiğim evladimin ismi başka bir evladıma konulması ve ben bu konuyu en başından daha hamile kalmadan bile istemiyordum. Asla dediğim şeydi bunu bile bile eşim sırf gerçekten sırf annesi babası istiyor diye yapıyor. Off hangi birine yanayım eşimin benim fikrime saygı duymamasina mi yarından itibaren en büyük korkumun gerçekleşecegine mi ben bu konuda çok hassasim o isimle kimse çağırmasa bile hep aklıma gelecek o bile canımı çok yakıyor
Sakin ol cnm üzme kendini desemde yani ,şuan için olmayacak bir birşey bu mevzu..Kac kere dedikleri isimleri koymuşsun zaten.Onlarda nasıl olsa bizim sözümüz geçiyor şimdi de istediğimiz ismi koymalilar modundalar.Adının yere sinmesi nedir yani ilk kez duyuyorum.Yemin ederim yarına hevesim kaçtı ya. Ben izin vermem ama kv saçma şekilde her gelene ismini filanca koyduk onun ismini taktık der hayatımızın hep bir yerinde olur. Ve ben lohusa halimle hangi birine yanayım. Yemin ederim burnumdan getirdiler. Valla benim rizam olmadığı halde bile o ismi ikinci isim olarak takarlarsa hakkım hiç birine helal değildir kalsınlar bu yükün altında
Evet asıl suçlu eşim. Zaten oda diyor ki asıl ismi Osman olacak ama işte babam o çocuğunda ismi yerde yatmamali dedi diyor. Bende istemiyorum dedim. Zaten nüfusta ve ezan ismi de Osman olur ama ek olarak diğer ismi takıldı denilmesi konulması bile beni çok üzüyor. Ben bunlara ciddi konuşucam konusu bile geçerse hamile ve lohusanin ahının altında ezilin diyecem. Ya ne güzel heyacanlanmaya başladım içine ettilerCanım benim sen %100 haklısın. Diğer çocuklarının ismini onların vermesi bile anlamsız zaten ki ona izin vermişsin, yeter. Bu konunun senin için hassas bir durumu da var ayrıca. Yaptıkları kabul edilemez ama burada önemli olan eşinin sınır koyması. Tamamen eşinin engel olması gereken bir şey. Hamile halinle seni bu konularla muhatap etmesi çok kötü.
Sen şimdi sakinleş. Bu konuyu düşünme. Yarına odaklan. Güzel bebeğine odaklan, hevesini kaybetme. İsim konusunda da net olduğunu söylersin eşine. Kalan kısımla da nüfusa gideceği zaman ilgilenirsin. Şimdi strese sokma kendini bence.
Kv de diyor işte bende koydum olmuş çocugumun ismini diyor. Eee sen koyabilirsin ben istemiyorum ben annesi olarak rızam yok koyun bakalım koyabilirseniz dedim. Töbe tobe dedi çıktı gitti.Sakin ol cnm üzme kendini desemde yani ,şuan için olmayacak bir birşey bu mevzu..Kac kere dedikleri isimleri koymuşsun zaten.Onlarda nasıl olsa bizim sözümüz geçiyor şimdi de istediğimiz ismi koymalilar modundalar.Adının yere sinmesi nedir yani ilk kez duyuyorum.
Sen ne koymak istiyorsan onu koy yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?