2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Estagfurullah teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bir yerlerde bir şeyleri yönetemedik bu belli. Benzer konuşmaları yaptık ama daha çok tekrarlamamız gerekiyor belki de. Edi ile büdü gibiydik, çok bocaladı. Bir bakıyorsun bebeğe tekme atmaya çalışıyor, ben de böylr durumlarda sskin kalamıyorım. Deneyeceğim dediklerinizi de

Aslında dışarı çıkmak çok iyi geliyor. Diğer taraftan, Bebeklerin düzeni bozulmadığında onlar da mutlu, anneler de. biraz daha toparlanana kadar idare edeceğiz

Şimdiki akli olsa birini doğurmaz ama bana gaz olsun diye övüyor kendini sonra kız şaka sakın delirme benim gibi diyo
Allah razı olsun hepimiz bol kucakli güzel günlerle büyütelim inşallah

Bu oyun halısı ne güzel şeymiş yaa keşke daha önce alsaydım mavi istedim pembe gelmiş ama iadeyle uğraşamadım oğlum piyanosuna ve oyuncaklarına vurdukça gülüyor sabahtan uyumadı hep mizmizlandi şimdi aklıma geldi oyun halisina koymak sabahtan koysaydim şimdiye uyurdu bebe

Yok çok çok haklısın, ben olsam ben de sinirlenirim. Napıyosun yani evladım bunu da kesin bi dille söylemeliyiz zaten. Zarar veremezsin, bitti. Ha onu sevmek zorunda değilsin, kıskanabilirsin bu çok normal ama vurmak normal değil. İşte ne biliyim seninle yeterince ilgilenemedim, oyunlarımız biraz azaldı farkındayım gibi bi söylem onu rahatlatır. Duygularının normal olduğunu bilmek her insanın hakkı, hele de o insan çocuksa seni bilmiyorum tabii ama çoğumuz onaylanma, koşulsuz sevilme ihtiyacıyla büyüdük hep.

Ben de kardeşimi çok çok kıskanırdım, nerdeyse 5 yaş vardı aramızda. Kıskançlıktan saçlarım dökülmüştü nerdeyse kel kalıyormuşum, biraz büyüyünce dövdüğümü bile hatırlıyorum bunun için de utanıyorum. Ki çok uslu bir kızdım hani. Keşke kıskançlık duyduğum için utanç duymamam gerektiğini söyleseydi ebeveynlerim, anlaşıldığımı bilirdim en azından

Kızlar oğlum sabah 9da kalktı hala uyumuyor arada 5 dk gözleri gidiyor ağlayarak uyanıyor sonra da etrafiyla oynuyor agu gugu sesler çıkarıp gülüyor
Bugünde yeni özelliğin kilidini açtık uyutamiyorum arada ağlıyor arada gülüyor benimde devrelerimi yaktı
Birde emmiyor hala diretiyor çok acikirsa emip kusuyor ablam sütün isinmistir hava çok sıcak vücut ısısıypa o da ısınır dediği için mama verdim onu da az içti

Ben hep bebek daha küçük olduğu için eskisi kadar çok oynayamadığımızı ama biraz zaman geçince birlikte yapacaklarımızdan bahsediyorum. Biraz da kıskançlığı dile getireyim. Madem yaşanmışlıklar var feyz alayım

Bana o laf pek mantıklı gelmiyor, annem de demişti önceki bebeklerimde, yıka göğüslerini hava çok sıcak sütün de sıcaktır, yıka ki ılınsın bebek rahat emsin diye. Hiç mantıklı bulmayarak gönlü olsun diye yaptım. hava sıcaklığının benim vücut iç sıcaklığıma etkisi yok ki, sütüm içimde vücut sıcaklığında sabit duruyor, ısınıp soğuyan bir şey değil bence.

Şimdi aklıma geldi kitap tavsiye edebilirim, kardeş kıskançlığı ile ilgili.
1) Mehmet Teber - Bazen Olur Böyle Biraz kıskandım sanki kitabı çok iyi gelecek diye düşünüyorum. Babasıyla okuyabilir. İçinde kıskançlık duygusu için mor balon var. Kitabı okuduktan sonra beraber şişirip söndürebilirsiniz. Kısaca özet geçeyim. 2 kardeş kedinin kıskançlığından bahsediyor. Annesi diyor ki niye ben emzirirken kardeşini ittin, az önce zaten seni emzirmiştim. (Siz burayı okurken az önce seni emzirmiştim yerine, az önce seninle ilgilenmiştim diye değiştirebilirsiniz, çocuğunuz için daha anlamlı olur.) O da acaba neden, en iyisi babama sorayım hemen diyor, gidiyor, babası da kıskançlığı çok güzel açıklıyor. Bizde Mehmet Teber’in Bazen Olur Böyle serisi ve Azıcık Aklım Karıştı serisi bütün kitapları var. Tavsiye ederim hepsi farklı farklı duygulara yönelik, yönetimini çok güzel öğreten kitaplar.
2) Merve Gülcemal - Canavar Kardeşler serisi. Bizde ilk 3 kitabı var. Sevimli Canavar Abi Oluyor, Canavar Kalbi ve O Benim Trenim. Üçü de tam kardeş kıskançlığı üzerine birbirinden güzel kitaplar tavsiye ederim. İlk kitap Abi olduğunda hayatında nelerin olumlu yönde değişeceğinden bahsediyor, 2. kitapta annesinin kalbindeki sevginin azalma endişesine cevap verilmiş ve 3. kitapta da oyuncak kavgasının sonunu çok güzel bağlamış. Sonraki 3 kitabın içeriğini bilmiyorum, kıskançlıktan başka konulara değiniyor olabilir.

Son düzenleme:
Kızlar size bir şey danışacağım. Ben bebeğim doğunca emzik vermiştim ve hemen tutmuştu. 2 ay emzik aldı (sürekli değil uyurken ve çok ağlayınca). Ama o zamanlar bebek meme almıyordu. Şimdi memeye alışalo 2 hafta oldu, bu alışma sürecinde hiç emzik vermedim , korktum memeyi almamazlık ederse diye . Şimdi vermeyi düşünüyoeum, 2 hafta olsu memeye alışalı. Sizce sıkıntı yaratır mı meme reddi gibi. Eşim tüm gün işte ve yalnız bakıyorum gündüz bebeğe. Artık bazen çıldırmanın eşiğine geliyorum çok ağlıyor ve sürekli meme istiyor . Emzik ile sakinleştirmek istiyorum ama o kadwr büyük emekler sonucu memeye alıştırdım ki korkuyorum

treebiyotik plus bu damlayı kullanan var mı kızlar gaz için doktor bunu önerdi bize birde 20 güne gaz sanciniz bitecek zaten dedi ay inşallah ya

Çok alakasız olacak ama hangi marka emzik verdiniz? Avent, bibs , Chicco, mamajoo denedim hiçbirini almıyor. Mamajoo'yu geçen hastaneye giderken 10 dk kadar tuttu, heveslendim ben de ama yok. Aldıktan Max 30sn sonra atıyor

Doğum yaptınız mı? Çarpıntı şikayetiniz geçti mi acaba?

Çok teşekkür ederim

Çok alakasız olacak ama hangi marka emzik verdiniz? Avent, bibs , Chicco, mamajoo denedim hiçbirini almıyor. Mamajoo'yu geçen hastaneye giderken 10 dk kadar tuttu, heveslendim ben de ama yok. Aldıktan Max 30sn sonra atıyor
Ben sadece avent almıştım. Duruma göre başka emziklerde alırım demiştim ama tek seferde avent i tuttu benim bebe . Sanırım bazı bebekler hemen tutuyor bazıları ise sizinki gibi zorluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…