Şuan itibariyle sürmeye başladımBen de unuttum valla şimdi hatırladım.
Rota 2500 gibi bir şey. Menenjit 4.ayda yapılacak onu bilmiyorumRota ve menenjit aşısı kaç para kızlar?
Estagfurullah teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bir yerlerde bir şeyleri yönetemedik bu belli. Benzer konuşmaları yaptık ama daha çok tekrarlamamız gerekiyor belki de. Edi ile büdü gibiydik, çok bocaladı. Bir bakıyorsun bebeğe tekme atmaya çalışıyor, ben de böylr durumlarda sskin kalamıyorım. Deneyeceğim dediklerinizi deNaçizanebence öyle bir şey yapmayın. Ödül vermeyin. Ödül ve ceza bir öğretme yolu değil çünkü. Ne yani kardeşine iyi davranmasa artık onu sevmeyecek / istediklerini almayacak mısınız? Tabii ki hayır, olur mu öyle şey.
Burda bence önceliğiniz duygular olmalı. Önemli bir konuşma ve belki bu konuşmayı tekrarlama. Şöyle bi şey olabilir "son zamanlarda kendini kötü hissediyor olabilirsin, artık seni daha az seveceğimizi düşünebilirsin ama bu doğru değil. Haklısın oğlum, kardeşinin olması kolay bir durum değil, seni anlıyorum. Kıskanman hatta onu istememen çok normal, fakat bu şekilde şiddet gösteremezsin. İkiniz de benim bebeğimsiniz. Anne babaların kalbi ne kadar çocuk doğarsa o kadar büyüüüür genişler, senin sevginden hiçbir şey eksilmez.
Seni ne kadar seviyorsam kardeşini de o kadar seviyorum ve seni koruduğum gibi onu da korumak zorundayım. Onu kıskanabilirsin, sevmeyebilirsin de ama ona vuramazsın birtanem" vb konuşma. Yani onun zor duygular yaşadığını ve sizin onu sevip sevmemenizin, onu onaylayıp onaylamamanızın kardeşiyle bir bağlantısı olmadığını anlamalı. O yüzden ödül burda çocuğu sadece daha hırçın yapacaktır. Ben olsam beni de hırçın yapar, ne yani şu durmadan ağlayan şımarık bebeğe iyi davrandım diye mi bana oyuncak alacaksınız, davranıyorum beee derimsevilip sevilmemek, hediye alınıp alınmaması başka bir kişiye bağlı olmamalı.
Duyguları anlayıp, kıskançlığı normalleştirdiğinizde her şey daha kolay en azından daha halledilebilir olacaktırçünkü duygular normaldir, bazı davranışlar yanlıştır sadece. Ama o duyguyu hissediyor diye suçlu değildir çocuk. haddimi aştıysam özür dilerim sevgiler öpücükler çiçekler
Aslında dışarı çıkmak çok iyi geliyor. Diğer taraftan, Bebeklerin düzeni bozulmadığında onlar da mutlu, anneler de. biraz daha toparlanana kadar idare edeceğizYorulduk çünkü canım, inşallah dinlenebiliriz su bebeler 6 aylık olduğundakız kardeşim Kıbrıs'ta yaşıyor şu an çok lüks bir otelde tatil yapıyorlar ücretsiz iki üç hafta nerdeyse beni de çağırdı, gerçekten otel çok güzel ama ben kızımdan korkuma gidemedim her zman uyumuyor uykuya dalması sıkıntı zaten çok küçük odaya gir klima dışarı çok sıcak bide oralarda hata ederim çocuğu da eşimde burnumdan getirir diye halbuki bana o kadar iyi gelirdi ki. Evde de klimamiz sürekli açık ama en azından gir çık durumu yok. Ben dogurmadan önce çok büyük büyük konuştum bebekle her yere giderim yok alışması gerekir bizim hayatımıza yok eve kapatmam kendimi de falan filan şimdi yeterki huysuz olmasın diye nefes alma dese almayacam
Şimdiki akli olsa birini doğurmaz ama bana gaz olsun diye övüyor kendini sonra kız şaka sakın delirme benim gibi diyoAy valla 5 yılda da 3 tane doğurmazsın yani. Kedi misinbebek büyütmek biraz emek istiyor. Öyle ver ağzına emzik oturt tv karşısına eline de bi havuç, kemirip dursun. Öyle büyümüyor yani. Sadece hayatta kalıyor Allah istediğin zaman yeniden anne olmayı nasip etsin canım, bebişinin tadını çıkar, öp kokla. Sağlıkla büyüsün inşallah
Çok az kalıyormuş canım.Şuan itibariyle sürmeye başladımdoktor kontrolde çok ufak bir kısımda kabarık iyileşmiş ama geneli güzel dedi. İzin tamamen geçmesi sanırım mümkün değildir di mi
Teşekkür ederim.Rota 2500 gibi bir şey. Menenjit 4.ayda yapılacak onu bilmiyorum
Yok çok çok haklısın, ben olsam ben de sinirlenirim. Napıyosun yani evladımEstagfurullah teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bir yerlerde bir şeyleri yönetemedik bu belli. Benzer konuşmaları yaptık ama daha çok tekrarlamamız gerekiyor belki de. Edi ile büdü gibiydik, çok bocaladı. Bir bakıyorsun bebeğe tekme atmaya çalışıyor, ben de böylr durumlarda sskin kalamıyorım. Deneyeceğim dediklerinizi de
Yok devlet karşılamadığı için özel hastanede yaptırabiliyorsunuz. Rota ve menenjit aşısı yaptık biz bugün .Amin inşallah. Özel açıları kim yapıyor canım? Sağlık ocağı yapmıyor mu?
Ben hep bebek daha küçük olduğu için eskisi kadar çok oynayamadığımızı ama biraz zaman geçince birlikte yapacaklarımızdan bahsediyorum. Biraz da kıskançlığı dile getireyim. Madem yaşanmışlıklar var feyz alayımYok çok çok haklısın, ben olsam ben de sinirlenirim. Napıyosun yani evladımbunu da kesin bi dille söylemeliyiz zaten. Zarar veremezsin, bitti. Ha onu sevmek zorunda değilsin, kıskanabilirsin bu çok normal ama vurmak normal değil. İşte ne biliyim seninle yeterince ilgilenemedim, oyunlarımız biraz azaldı farkındayım gibi bi söylem onu rahatlatır. Duygularının normal olduğunu bilmek her insanın hakkı, hele de o insan çocuksa seni bilmiyorum tabii ama çoğumuz onaylanma, koşulsuz sevilme ihtiyacıyla büyüdük hep.
Ben de kardeşimi çok çok kıskanırdım, nerdeyse 5 yaş vardı aramızda. Kıskançlıktan saçlarım dökülmüştü nerdeyse kel kalıyormuşum, biraz büyüyünce dövdüğümü bile hatırlıyorum bunun için de utanıyorum. Ki çok uslu bir kızdım hani. Keşke kıskançlık duyduğum için utanç duymamam gerektiğini söyleseydi ebeveynlerim, anlaşıldığımı bilirdim en azından
Bana o laf pek mantıklı gelmiyor, annem de demişti önceki bebeklerimde, yıka göğüslerini hava çok sıcak sütün de sıcaktır, yıka ki ılınsın bebek rahat emsin diye. Hiç mantıklı bulmayarak gönlü olsun diye yaptım.Kızlar oğlum sabah 9da kalktı hala uyumuyor arada 5 dk gözleri gidiyor ağlayarak uyanıyor sonra da etrafiyla oynuyor agu gugu sesler çıkarıp gülüyor
Bugünde yeni özelliğin kilidini açtık uyutamiyorum arada ağlıyor arada gülüyor benimde devrelerimi yaktı
Birde emmiyor hala diretiyor çok acikirsa emip kusuyor ablam sütün isinmistir hava çok sıcak vücut ısısıypa o da ısınır dediği için mama verdim onu da az içti
Şimdi aklıma geldi kitap tavsiye edebilirim, kardeş kıskançlığı ile ilgili.Ben hep bebek daha küçük olduğu için eskisi kadar çok oynayamadığımızı ama biraz zaman geçince birlikte yapacaklarımızdan bahsediyorum. Biraz da kıskançlığı dile getireyim. Madem yaşanmışlıklar var feyz alayım
Çok alakasız olacak ama hangi marka emzik verdiniz? Avent, bibs , Chicco, mamajoo denedim hiçbirini almıyor. Mamajoo'yu geçen hastaneye giderken 10 dk kadar tuttu, heveslendim ben de ama yok. Aldıktan Max 30sn sonra atıyorKızlar size bir şey danışacağım. Ben bebeğim doğunca emzik vermiştim ve hemen tutmuştu. 2 ay emzik aldı (sürekli değil uyurken ve çok ağlayınca). Ama o zamanlar bebek meme almıyordu. Şimdi memeye alışalo 2 hafta oldu, bu alışma sürecinde hiç emzik vermedim , korktum memeyi almamazlık ederse diye . Şimdi vermeyi düşünüyoeum, 2 hafta olsu memeye alışalı. Sizce sıkıntı yaratır mı meme reddi gibi. Eşim tüm gün işte ve yalnız bakıyorum gündüz bebeğe. Artık bazen çıldırmanın eşiğine geliyorum çok ağlıyor ve sürekli meme istiyor . Emzik ile sakinleştirmek istiyorum ama o kadwr büyük emekler sonucu memeye alıştırdım ki korkuyorum
Çok zorlu 3-4 gün geçirdim. Allaha şükür bebek iyi. Normal kontrole gittim ve tansiyonum ölçüldü orda nabzım 110 çıktı. Doktor hemen dahiliye doktoruma yönlendirdi o da testler yaptırdı. Aslında arada kalbim çarpıntı olmuştu ama çok azdı bide çarpıntı olunca nefes almada zorlanmıştım ama hamilelikten dedim aklıma hiç gelmedi. D dimer diye bi test 1500 gelmiş hemen kan sulandırıcı iğne verildi doğuma kadar ve doğumdan 40 gün sonra kullanılcak. Sadece o da yetmedi kullandığım ilaçlar karaciğer enzimlerini yükseltmiş bütün vitaminleri bıraktırdı düşmesini bekliyorum. Ama bence her hamilede vardır benim nabız yüksekliği bulgum var. Yorulmak gibi değil eğer yaşayan varsa korkmasın. Ekgde çıktı
Çok teşekkür ederimŞimdi aklıma geldi kitap tavsiye edebilirim, kardeş kıskançlığı ile ilgili.
1) Mehmet Teber - Bazen Olur Böyle Biraz kıskandım sanki kitabı çok iyi gelecek diye düşünüyorum. Babasıyla okuyabilir. İçinde kıskançlık duygusu için mor balon var. Kitabı okuduktan sonra beraber şişirip söndürebilirsiniz. Kısaca özet geçeyim. 2 kardeş kedinin kıskançlığından bahsediyor. Annesi diyor ki niye ben emzirirken kardeşini ittin, az önce zaten seni emzirmiştim. (Siz burayı okurken az önce seni emzirmiştim yerine, az önce seninle ilgilenmiştim diye değiştirebilirsiniz, çocuğunuz için daha anlamlı olur.) O da acaba neden, en iyisi babama sorayım hemen diyor, gidiyor, babası da kıskançlığı çok güzel açıklıyor. Bizde Mehmet Teber’in Bazen Olur Böyle serisi ve Azıcık Aklım Karıştı serisi bütün kitapları var. Tavsiye ederim hepsi farklı farklı duygulara yönelik, yönetimini çok güzel öğreten kitaplar.
2) Merve Gülcemal - Canavar Kardeşler serisi. Bizde ilk 3 kitabı var. Sevimli Canavar Abi Oluyor, Canavar Kalbi ve O Benim Trenim. Üçü de tam kardeş kıskançlığı üzerine birbirinden güzel kitaplar tavsiye ederim. İlk kitap Abi olduğunda hayatında nelerin olumlu yönde değişeceğinden bahsediyor, 2. kitapta annesinin kalbindeki sevginin azalma endişesine cevap verilmiş ve 3. kitapta da oyuncak kavgasının sonunu çok güzel bağlamış. Sonraki 3 kitabın içeriğini bilmiyorum, kıskançlıktan başka konulara değiniyor olabilir.
Ben sadece avent almıştım. Duruma göre başka emziklerde alırım demiştim ama tek seferde avent i tuttu benim bebe . Sanırım bazı bebekler hemen tutuyor bazıları ise sizinki gibi zorluyorÇok alakasız olacak ama hangi marka emzik verdiniz? Avent, bibs , Chicco, mamajoo denedim hiçbirini almıyor. Mamajoo'yu geçen hastaneye giderken 10 dk kadar tuttu, heveslendim ben de ama yok. Aldıktan Max 30sn sonra atıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?