2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Başvuruyu nereden nasıl yapıyoruz canımcım? Ben halledeyim bari, babamız erteleyip duruyor
E devletten kuzum. Doğum yardımı yazınca o seni yönlendiriyor. Senin ilk bebiş olduğu için tek seferlik yatar, halkbankasından alıyosun. Bi de sigortaya mı ne başvurmak gerekiyomuş süt parası diye bi şey varmış. İlk oğlumda eşim yapmıştı da bunda gidip uğraşamadı ben e devletten başvurdum

Araya giriyorum zamaninda alerjiyle cok uğraşmış biri olarak Ek gida oncesi deri testi yapmak guvenli olur. Ciddi bir alerjiyse tespit edilir. Deri testleri kan testine gore daha dogru sonuc veriyor. Testte cikmamasi daha iyi, gecici olacagini gosteriyor. Onemli olan cok cok kati diyetler yapmamak ama alerjeni bir sure uzaklastirip sonra denemelerle tepkisini olcmek. Ozellikle ek gida sonrasi bagirsaklar olgunlastikca tolere edecektir. Bu sureci de iyi bir alerji doktoruyla yakin iletisimde kalarak gecirmek bence cok kiymetli. Hatta en onemlisi.

Ama bizim derimizde egzama gibi bir belirti yok. Yanaklarında kızarıklıklar var ama bence kendi uyurken elleriyle yapıyor. Deri testi yinede doğru sonuç verir mi acaba. Genel olarak şikayetlerimiz bağırsak kısmıyla alakalı. Belkide çocuk gastroenteroloji daha iyi seçenek olur bizim için.
Bağırsaklar 90 günde olgunlaşıyormuş

Şimdi yaptım başvuruyu. Çıkınca nasıl haberimiz oluyor bir de onu sorayım

Şimdi yaptım başvuruyu. Çıkınca nasıl haberimiz oluyor bir de onu sorayım
Başvuru yaptığın yerde onaylandı yazacak canım. İlk öğretmenim ailem uygulamasını indir. Yaklaşık 20 gün sonrada orada bankadan çekebileceğin geçeceği tarih yazıyor (ATM olmuyor). Bu kadar takip ettim ama 15 gündür gidip çekemedim 5binin değeri 4bin olmuştur herhalde

Evet yine de deri testi. Bizim de bagirsak tepkili alerjiydi. Gastroenterolog ile de gorustum. Birkac alerji doktoruyla ds gorustum. Hepsi diyet verdi. Mesele diyeti yapmakta degil acmakta aslinda:) sonra alerji doktorumuzu buldum da diyetui 8 aylikken acabildim.

siz en az 14 gun sut diyeti yapip, sonra acma denemeleriyle alerjeni tespit edebilirsiniz. Once kek (firinlanmis sut) ornegin. Sut diyeti acma merdiveni diye arastirabilirsiniz. Bakarsiniz sizin bebeginiz pismis sekline degil de cig olarak tepki veriyordur.

Bak şunu sen yazmasan bilemeyecektim. Başvuru sayfasında en ufak bilgilendirme yok bu konuda. Çok teşekkür ettim Sen de hadi bir an evvel git de al şu parayı, bak yoksa 1 paket bez zor alacaksın

Bir halkbank çalışanı olarak bende çekemedim atm den çekim yok . Hesaba geçme yok. Amannn

Alerjik bebek anneleri doktorlardan daha iyi biliyor gibi gelmeye başladı doktora gitsem bu kadar bilgi alamam. Malum bu bölümler büyük hastanelerde var muayene süreleride belli..

Bak şunu sen yazmasan bilemeyecektim. Başvuru sayfasında en ufak bilgilendirme yok bu konuda. Çok teşekkür ettim Sen de hadi bir an evvel git de al şu parayı, bak yoksa 1 paket bez zor alacaksın
Bende bu forumda mayıs annelerinde gördüm 6 ay içinde çekilebiliyormuş gideriz yaaa 5 ay 29.gün bankadayım kesin

Doğum parası başvurum benim hala onaylanmadı 43 gün oldu başvuru yapalı ya niye böyle oldu ki? Onaylanan arkadaşlar sizin kaç gün sürmüştü?

Arkadaşlar tartı denilince aklıma geldi, benim bir tartıya ihtiyacım var ama pilli olmasını istemiyorum çünkü bizim çocuklar günde 15 kere tartıldıkları için pil bize dayanmıyor 10 günde bir pil almaktan gına geldi artık. Pilsiz bir tartı olsa diyorum eski usül baskül gibi, ya da bilmiyorum yeni teknolojilerde pilsiz ama başka ne tür tartılar vardır… Tavsiye edeceğiniz bir tartı varsa çok minnete geçer

Doğum parası başvurum benim hala onaylanmadı 43 gün oldu başvuru yapalı ya niye böyle oldu ki? Onaylanan arkadaşlar sizin kaç gün sürmüştü?
Ben 26 haziranda başvurmuşum. Tam kaç gün sürdü emin değilim ama parayı çekebileceğim tarih 31 temmuzdu

Düzeltme: Siteden baktım 10 temmuzda onaylanmış

Ben 26 haziranda başvurmuşum. Tam kaç gün sürdü emin değilim ama parayı çekebileceğim tarih 31 temmuzdu
Evet ay sonunda yatıyormuş sanırım doğru, iyi hatırlattınız. Ben de 30 haziranda başvurmuştum temmuzda onaylanmadı ağustos geldi. Bakalım ağustos sonunda yatar belki benimki de.

Alerjik bebek anneleri doktorlardan daha iyi biliyor gibi gelmeye başladı doktora gitsem bu kadar bilgi alamam. Malum bu bölümler büyük hastanelerde var muayene süreleride belli..
Iyi bir alerji doktoru bulmak esas mesele gercekten. Hem bilgili hem ilgili olmasi lazim. Mesela en iyi denilen gastroentreologa goturmustum, diyet verdi, sonra soyle ac dedi. Tabi bebek tepki veriyor ama yorumlayamiyorum devam etmeli miyim, birakmali mi? Danismak icin aradim, sonra beni dondu aradi ve ilk sozu buyrun. İletisim kuramamistim. Baska doktora goturdum yakib diye, diyetteyken kan olmustu onu danistim. Verdigi cevap, bir aydir muayene olmanissiniz. Yani parami odemediniz. Tabi ki de gidecektik ama boyle vbir yanit alinca asla devam etmedim. Sonra cok sukur kendi doktorumuzu buldum da hemen yardimci oldu ve diyeti actirdi -artik zamani da gelmisti- onceki doktor ise kendine baglamak icin -bence yani- diyete devam diyordu. Ozellikle alerjide dogru doktoru bulmak bneim için hakikaten zordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…