2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Aslinds bir psikolog ile görüşüyorduk, her yerde oyle mi bilmiyorum ama çocuğa dair bir geri bildirim vermesi cok uzun surecekti. Ona kizip yarida biraktim. Okulun tatile girmesiyle kardesinin ayni doneme gelmesi cok zor oldu. Okula gitse kafasi dsgilirdi. Aile buyukleri oglumu iyi hissettirmek ve acmak icin cabaladikca da bana gore iyice simardi. Ilk zamanlar asla evden cikmama gibi zorluklar cikardi cunku oglum, onlar da kafasini dagitmak icin elinden geleni yaoti. Yakinda okul baslayacak, umarim yeniden rayına girer. Yapma etme dedikxe de dinlemiyor. Yani su anda iki oglum var biri cok akli basinda ve tatli, digeri ise cok hircin ve mizmiz. Iki karakter gidip geliyor

Bu arada ikinci cocuk demisken, bir tanidigim bir plandan bahsederken ikinciyi yapacagim o yuzden boyle karar verdim diyince bir aydinlanma yasadim. Oh be biz yaptik bitti bile diye sevindim resmen ama iki cocuk baskaymia o ayri mesele.

Kac gun oldu kaka yapmayali? Benim oglum da gecenlerde cok iyi uyumustu, resmen elimiz kolumuz dinlenmisti..ve som birkac gundur kucak harix uyumaz oldu. Hatta bazen kucakta bile uyaniyor. Dun gece de hic rahat degildi, uyanip durdu. Oluyor boyle seyler, anlamakta zorlaniyorum

Bizde de benzer bir problem var. Daha önce belirli saat aralıklarında gündüz uyuyunca az birsey dinleniyordum. Son 2 gündür sadece emerken oturuyoruz onun dışında kucakta evi turluyoruz. Hayır ben bu kadar yorulurken onun minicik bedeni nasil dayanıyor anlamakta zorlanıyorum

Dayanamiyorlar ama neden uyuyamiyorlar ben de bilmiyorum kolum sirtim agriyor, elim kolum bagli oturuyorum. Bazen pes edip, ana kucagina koyuyorum. Artik ana kucaginda daha uzun saatler gecirebiliyor neyse ki. meme harici uyumasi zamanla artsa da hala zor bizim icin. Biraz daha buyudukce uyuyacaklar umarim..4. Ay sonrasi daha tahmin edilebilir olacaklar bu kesin.

Kızlar bir şey soracağım. Son 2 gündür sütümde azalma hissediyorum ama şöyle bebek emerken bir sıkıntı yok yine aynı emiyor mutlu hatta onu çektikten sonra mememi sıkıyorum sütte iyi geliyor. Ama normalde 2-3 saat uyuduğumda kalktığımda makineyle sağdığımda daha çok süt gelirdi şimdi yarısı geliyor. Neden acaba? Sütüm mü kesilecek anlamadım.

Böyle olumsuz düşüncelere kapılmayın. Kendini gerçekleştiren kehanet gibi, ne düşünürseniz o olur. Bebişler büyüdükçe daha çok emiyor ondan olmuş olabilir

Sabah 10da yapmıştı en son az önce yaptı tekrar beslendikten sonra rahatladı sanırım şimdi uyuyor

Sağım öncesi ya da sırasında sıcak kompress deneyebilirsiniz bende küçük bir sıcak su torbası vardı onu doldurup biraz tutuyorum sütün akışını hızlandırıyor sıcak

Kızlar benim bebeğim emmeye isteksizdi hep ağlıyordu başından beri ve hep burnunda poturtu, düdük gibi ses vardı. Bu sıralar da uykuda boğulur gibi olup uyanma eklendi. Eli kolu durmuyor çırpınıyor gibi.
Laringomalazi diye bir şey varmış belirtiler birebir. 2.ayda yoğunlaşmış, ses çıkarması, boğulur gibi olması, meme emememesi, hava yuttuğu için çok gazının olması hepsi aynı canım aşırı sıkıldı.

Sağım öncesi ya da sırasında sıcak kompress deneyebilirsiniz bende küçük bir sıcak su torbası vardı onu doldurup biraz tutuyorum sütün akışını hızlandırıyor sıcak
Deneyeceğim bunu da çok teşekkür ederim. Sıcak duş alıp göğüse masaj yapmakta çok iyi geliyor inşallah hepimizin bol bol sütü olur

Burnunu temizliyor musunuz? Yapamam vs demiştiniz en son

Okuyunca baktim da olsa bile geciyormus cogunlukla. Hemen caninizi sikmayin. Cocuk doktoru ne yorum yapacak bakalimz

İnşallah arkadaşım insan telaş ediyor analık delilik diyorlardı doğru sanırım
Çok doğru. Sana diyorum da benim de aklımdan milyon tane şey geçiyor emerken ağlıuor memede hala. Sinirlenip bırakıyor falan. Sütüm mü az, tadı mı değişik, uykusu var ondan mı kaç tane düşünce aynı anda geçiyor. Ama telaş yapmıyorum o an ayırıyorum memeden acıkınca alır nasılsa diyorum. Dün kaç saat emmedi. belkş 5-6 saat olmuştur. Sonra bir güzel emdi. Dedim heh böyle yola gelirsin sıpa seni
Bir emzirme whatapp grubundayım. Sorunu olanlar yazıyor emzirme danışmanı cevaplıyor. Ücretsiz belediyenin hizmeti. Orda emzşrme danışmanı şöylr demişti sütüm az mı diye düşünmeyin, sütün memelere dolduğunu düşünün, hayal edin. İşe yaradığını sütünün arttığını söyleyenler, teşekkür edenler olmuş. Düşünce gücü çok etkiliymiş

Ben de buna katiliyorum. Hatta cevremde sutum mu az, doyuyor mu diye cok kafaya takip kurcalayan arkadaslarim vardi. Gunun sonunda sorun yasadilar, emzirmeyi birakmak zorunda kaldilar. Elbette kilo takibi yapalim ama cok da dert etmeyelim kurcalamayakim kafasindayim

Merhaba biz de 35 günlüğüz, hala devam ediyor çok üzülüyoru geçmesi için bir şey yaptınız mı emzirme dışında, 1 çay kaşığı su verenler var denediniz mi
Hiç üzülme canım, sadece görünüşleri öyle, sarılığın bi önemi yok artık inşallah. Sadece adı sarılık. Benim ilk bebeğim de böyle uzamış sarılıktı kızım da öyle oldu. Doktor muhtemelen genetik, sizin sütünüzle alakalı dedi. Sorun yok dedi. Dayan bak, 1 eylüle nerdeyse hiçbi şeyi kalmayacaktır. Yok canım su falan vermedim, anne sütü ve mama ile besleniyor, normal beslenmesine devam etti. Zaten 25 gün sonunda falan uyuma durumu da ortadan kalktı, kendi uyandığı için çok şükür diyordum. Sen normal beslemeye devam et, hiç üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…