Aslinds bir psikolog ile görüşüyorduk, her yerde oyle mi bilmiyorum ama çocuğa dair bir geri bildirim vermesi cok uzun surecekti. Ona kizip yarida biraktim. Okulun tatile girmesiyle kardesinin ayni doneme gelmesi cok zor oldu. Okula gitse kafasi dsgilirdi. Aile buyukleri oglumu iyi hissettirmek ve acmak icin cabaladikca da bana gore iyice simardi. Ilk zamanlar asla evden cikmama gibi zorluklar cikardi cunku oglum, onlar da kafasini dagitmak icin elinden geleni yaoti. Yakinda okul baslayacak, umarim yeniden rayına girer. Yapma etme dedikxe de dinlemiyor. Yani su anda iki oglum var biri cok akli basinda ve tatli, digeri ise cok hircin ve mizmiz. Iki karakter gidip geliyorBebeğim ilk doğduğunda yakın arkadaşım yardıma gelmişti 2.5 yaşında kızı var annesi biraz bebekle ilgilenince o da hemen ağlamaya başlıyordu ben baş edememiştim tutmaya çalışırken nasıl bir güç benimki de zaten ağlıyordu sürekli yani zor iki çocuk o yüzden ben düşünmüyorum ikinciyi fragmanı gördümbelki oyun terapisi falan deneyebilirsiniz kaç yaşında kreşe vs gidiyor mu kreşe giden çocuk kurallara daha uyumlu oluyor gözlemim
Kac gun oldu kaka yapmayali? Benim oglum da gecenlerde cok iyi uyumustu, resmen elimiz kolumuz dinlenmisti..ve som birkac gundur kucak harix uyumaz oldu. Hatta bazen kucakta bile uyaniyor. Dun gece de hic rahat degildi, uyanip durdu. Oluyor boyle seyler, anlamakta zorlaniyorumKızlar bugün oğlumda bir haller var ya sürekli ağlıyor doğru düzgün uyumadı da atak haftasında da değiliz karnı tok gazı yok altı temiz ne derdi var anlamadım kaka yapamadı probiyotik verdim bugün inşallah yapıp uyur artık yoksa gece beni baya bir zorluk bekliyor
Bizde de benzer bir problem var. Daha önce belirli saat aralıklarında gündüz uyuyunca az birsey dinleniyordum. Son 2 gündür sadece emerken oturuyoruz onun dışında kucakta evi turluyoruz. Hayır ben bu kadar yorulurken onun minicik bedeni nasil dayanıyor anlamakta zorlanıyorumKac gun oldu kaka yapmayali? Benim oglum da gecenlerde cok iyi uyumustu, resmen elimiz kolumuz dinlenmisti..ve som birkac gundur kucak harix uyumaz oldu. Hatta bazen kucakta bile uyaniyor. Dun gece de hic rahat degildi, uyanip durdu. Oluyor boyle seyler, anlamakta zorlaniyorum
Dayanamiyorlar ama neden uyuyamiyorlar ben de bilmiyorumBizde de benzer bir problem var. Daha önce belirli saat aralıklarında gündüz uyuyunca az birsey dinleniyordum. Son 2 gündür sadece emerken oturuyoruz onun dışında kucakta evi turluyoruz. Hayır ben bu kadar yorulurken onun minicik bedeni nasil dayanıyor anlamakta zorlanıyorum
Böyle olumsuz düşüncelere kapılmayın. Kendini gerçekleştiren kehanet gibi, ne düşünürseniz o olur. Bebişler büyüdükçe daha çok emiyor ondan olmuş olabilirKızlar bir şey soracağım. Son 2 gündür sütümde azalma hissediyorum ama şöyle bebek emerken bir sıkıntı yok yine aynı emiyor mutlu hatta onu çektikten sonra mememi sıkıyorum sütte iyi geliyor. Ama normalde 2-3 saat uyuduğumda kalktığımda makineyle sağdığımda daha çok süt gelirdi şimdi yarısı geliyor. Neden acaba? Sütüm mü kesilecek anlamadım.
İnşallah arkadaşımBöyle olumsuz düşüncelere kapılmayın. Kendini gerçekleştiren kehanet gibi, ne düşünürseniz o olur. Bebişler büyüdükçe daha çok emiyor ondan olmuş olabilir
Sabah 10da yapmıştı en son az önce yaptı tekrar beslendikten sonra rahatladı sanırım şimdi uyuyorKac gun oldu kaka yapmayali? Benim oglum da gecenlerde cok iyi uyumustu, resmen elimiz kolumuz dinlenmisti..ve som birkac gundur kucak harix uyumaz oldu. Hatta bazen kucakta bile uyaniyor. Dun gece de hic rahat degildi, uyanip durdu. Oluyor boyle seyler, anlamakta zorlaniyorum
Sağım öncesi ya da sırasında sıcak kompress deneyebilirsiniz bende küçük bir sıcak su torbası vardı onu doldurup biraz tutuyorum sütün akışını hızlandırıyor sıcakKızlar bir şey soracağım. Son 2 gündür sütümde azalma hissediyorum ama şöyle bebek emerken bir sıkıntı yok yine aynı emiyor mutlu hatta onu çektikten sonra mememi sıkıyorum sütte iyi geliyor. Ama normalde 2-3 saat uyuduğumda kalktığımda makineyle sağdığımda daha çok süt gelirdi şimdi yarısı geliyor. Neden acaba? Sütüm mü kesilecek anlamadım.
Deneyeceğim bunu da çok teşekkür ederim. Sıcak duş alıp göğüse masaj yapmakta çok iyi geliyor inşallah hepimizin bol bol sütü olurSağım öncesi ya da sırasında sıcak kompress deneyebilirsiniz bende küçük bir sıcak su torbası vardı onu doldurup biraz tutuyorum sütün akışını hızlandırıyor sıcak
Burnunu temizliyor musunuz? Yapamam vs demiştiniz en sonKızlar benim bebeğim emmeye isteksizdi hep ağlıyordu başından beri ve hep burnunda poturtu, düdük gibi ses vardı. Bu sıralar da uykuda boğulur gibi olup uyanma eklendi. Eli kolu durmuyor çırpınıyor gibi.
Laringomalazi diye bir şey varmış belirtiler birebir. 2.ayda yoğunlaşmış, ses çıkarması, boğulur gibi olması, meme emememesi, hava yuttuğu için çok gazının olması hepsi aynı canım aşırı sıkıldı.
Okuyunca baktim da olsa bile geciyormus cogunlukla. Hemen caninizi sikmayin. Cocuk doktoru ne yorum yapacak bakalimzKızlar benim bebeğim emmeye isteksizdi hep ağlıyordu başından beri ve hep burnunda poturtu, düdük gibi ses vardı. Bu sıralar da uykuda boğulur gibi olup uyanma eklendi. Eli kolu durmuyor çırpınıyor gibi.
Laringomalazi diye bir şey varmış belirtiler birebir. 2.ayda yoğunlaşmış, ses çıkarması, boğulur gibi olması, meme emememesi, hava yuttuğu için çok gazının olması hepsi aynı canım aşırı sıkıldı.
Serum fizyolojik sıkıp elektrikliyle çekiyorum görünürde sümük varsa. İçi temiz görünse de olan bir şey bu başından beriBurnunu temizliyor musunuz? Yapamam vs demiştiniz en son
Çok doğru. Sana diyorum da benim de aklımdan milyon tane şey geçiyor emerken ağlıuor memede hala. Sinirlenip bırakıyor falan. Sütüm mü az, tadı mı değişik, uykusu var ondan mı kaç tane düşünce aynı anda geçiyor. Ama telaş yapmıyorum o an ayırıyorum memeden acıkınca alır nasılsa diyorum. Dün kaç saat emmedi. belkş 5-6 saat olmuştur. Sonra bir güzel emdi. Dedim heh böyle yola gelirsin sıpa seniİnşallah arkadaşıminsan telaş ediyor analık delilik diyorlardı doğru sanırım
Ben de buna katiliyorum. Hatta cevremde sutum mu az, doyuyor mu diye cok kafaya takip kurcalayan arkadaslarim vardi. Gunun sonunda sorun yasadilar, emzirmeyi birakmak zorunda kaldilar. Elbette kilo takibi yapalim ama cok da dert etmeyelim kurcalamayakim kafasindayimÇok doğru. Sana diyorum da benim de aklımdan milyon tane şey geçiyor emerken ağlıuor memede hala. Sinirlenip bırakıyor falan. Sütüm mü az, tadı mı değişik, uykusu var ondan mı kaç tane düşünce aynı anda geçiyor. Ama telaş yapmıyorum o an ayırıyorum memeden acıkınca alır nasılsa diyorum. Dün kaç saat emmedi. belkş 5-6 saat olmuştur. Sonra bir güzel emdi. Dedim heh böyle yola gelirsin sıpa seni
Bir emzirme whatapp grubundayım. Sorunu olanlar yazıyor emzirme danışmanı cevaplıyor. Ücretsiz belediyenin hizmeti. Orda emzşrme danışmanı şöylr demişti sütüm az mı diye düşünmeyin, sütün memelere dolduğunu düşünün, hayal edin. İşe yaradığını sütünün arttığını söyleyenler, teşekkür edenler olmuş. Düşünce gücü çok etkiliymiş
31 temmuzda yattı, diğeri de ay sonunda yatacak. İstersen 1-2 eylül gibi git 2 ay birden al canımOnaylandı gözüküyor herhangi bi zaman gidip alabilir miyim?
Hiç üzülme canım, sadece görünüşleri öyle, sarılığın bi önemi yok artık inşallah. Sadece adı sarılık. Benim ilk bebeğim de böyle uzamış sarılıktı kızım da öyle oldu. Doktor muhtemelen genetik, sizin sütünüzle alakalı dedi. Sorun yok dedi. Dayan bak, 1 eylüle nerdeyse hiçbi şeyi kalmayacaktır. Yok canım su falan vermedim, anne sütü ve mama ile besleniyor, normal beslenmesine devam etti. Zaten 25 gün sonunda falan uyuma durumu da ortadan kalktı, kendi uyandığı için çok şükür diyordum. Sen normal beslemeye devam et, hiç üzülmeMerhaba biz de 35 günlüğüz, hala devam ediyor çok üzülüyorugeçmesi için bir şey yaptınız mı emzirme dışında, 1 çay kaşığı su verenler var denediniz mi
Sanırım 30 - 32 gün gibi bi süre, tam gün hatırlamıyorum da. 1 ayı bulmuştu. Senin muhtemelen 31 ağustosta paran yatar canım. Ben de çünkü haziran sonu başvurdum, temmuz 31de yattı param. 3-4 gün sonra da gidip aldımOnaylanmasi ne kadar surdu? Ben temmuz sonu basvurmustum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?