2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Selam . Bizde de sargı yoktu. Bardakta kullanmadık. 1 krem kullandık günde 2 kez dedi doktorumuz. O da 5 günde bitti bir daha onu da kullanmadık . Sünnet esnasında tanımadıpı insanları etrsfında görünce korkup çok ağladı. Ama odaya çıktıktan sonra bi daha ağlamadı . İlk idrarında da ağlamado. Eve geldiğimizde gülüp oynuyordu . Bizim için biraz zordu pipisinin şişik kırmızı olması biraz üzdü beni ama bebeğimde herhangi bir huzursuzluk olmadı. Bende sık sık bezini değiştiedim kaka yaparsa anında değiştirdim bezini pipisine değmesin diye . Ağrısı olursa carpol önermişti doktorumuz gerek kalmadı . 3 günde şişliği ve kızarıklığı hafifledi . Ama tamamen iyileşmesi bizde maalesef çok uzun sürdü ben çok ufak bir şey sanıyordum sünnet işini ama öyle olmadı . Şusn 6 hafta oldu tamamen iyileşti diyemeyecem şekli hala tam oturmadı . Ama bize ya da bebişe bir külfeti yok şuan normal hayatımızdayız . İlk 1 hafta sadece pipisinden tutmamaya özen gösterdik çok dikkatli davrandık. Sonrasında normal rutine döndül.
Merak etmeyin bi kaç güne görüntüsü düzelecek ve gözünüzde alışacsk. Geçmiş olsun

Olursa genel anestezi ile olacak bobrek rahatsizligindan dolayi doktorlar israr editor 6 ay sonrasi yaptiralim diye. Doktorlari ikna edebilirsem 8 yasa kadar ertelemek istiyorum ayni sekilde.

Umarim sabaha iyilesir bebis
Benim bebeğim 3 aylıkken genel anestezi ile oldu. Pek önermiyorum genel anesteziyi ya da bizim tecrübemiz kötü oldu aslında anestezi ile alakalı bir sıkıntı asla yaşamadık zaten sedasyon ufsk bir şey 10 dk sürdü çıktığında bebeğim kendindeydi . Fakat genel anestezinin şöyle eksileri var ; işlem öncesi kan alınıyor değerlerine bakmak için. İşlem günü 4 saat açlık gerekiyor o minikleri zorluyor . İşlem esnasında damar yolu açılıyor. Ameliyathaneye indiriliyor bir sürü tanımadığı insanla birlikte .
Yani benim önerim şu ki büyüyünce lokal ile başında durarak işlemin yapılması bebeğim sünnet günü o kadar ağladı ki (güya genel anestezi verilme nedeni bebeğin uyuması ve işlem esnasında korkup ağlamaması idi fakat inerken ve çıkarken çok korkup ağladı) eşimde dedi ki sünnet böyle bir şey olmamalı ya dedi benim bildiğim sünnet bu kadar tantanalı bir iş değildi insanlar düğün vs yapıyor mutlulukla sünnet ediyor biz burda bebek ağlıyor biz ona bakıp ağlıyoruz . Sünnet kıyageti almışytık onu bile giydirmedik çok gerildik.
Bizde aynı zamanda bir kez odaya çıkarıldıktan sonra kanama sızıntı şekminde oldu ve doktor bir daha amelşyathaneye indirecez desi. Sil baştan bebeğim aç açına tekrar indirildi tekrar ağlama krizi odada hemen pansumanunu yapsanız olmaz mı dedik hayır dediler yine koca yatakla birlikte ameliyathaneye indirdiler etrafında tanımadıpı insanlar …
35 bin tl ödediğimiz sünnet anımız böyleydi :) umarım herkesin çok daha güzel geçer neyseki sonrası güzel geçti bir problem yaşamadık o da bizim tesellimiz

30 saniye önce uyudu üstümdeki kusmukları temizlerken okudum, sesli gülüp uyandırmamal için kendimi dışarı attım sinirlerim bozuldu yaaa
Biz de çok kusuyoruz. Reflüsü yok, alerjik bir durum da yok. Fizyolojik kusma herhalde. H Hazel9 çok daha iyi anlatır bu konuyu. Cidden travma oldu artık. Emziriyorum, sonra çocuğu oklava yutmuş gibi dimdik tutmaya çalışıyorum kucağımda. Tabii durmuyor. Yatırınca zaten hemen ayaklarını kendine çekip ağzına götürüyor, mide iki büklüm olunca yine kusuyor. Bazen emerken uyuyor, 45 dk sonra uyanıp peynir kesiği gibi kusuyor. Saçma sapan kusuyor işte

Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz
Dik tutsamda kusuyor bazen oturmaya çalışmasıda arttırdı sanki bu kusma işini. kucağımda bile iki büklüm durmak istiyor sonra tabi böeh diye bir ses

Ah evet hatırlıyorum sizin süreci kim olsa çok yıpranır haklısınız. El kadar bebeği ameliyathaneye göndermek, açlık çok çok zor bence de. Ürologumu bebek durmaz ve travma olur, korkar diye lokali önermiyor. Bebişimizin böbrek rahatsızlığından dolayı idrar yolları enfeksiyonu geçirmemesi gerekiypr. Sünnet olursa ihtimal daha da azalırmış. 6 ay sonrası anestezi etkisi daha tolere edilebilir, yetişkinlerle aynı risk diye, öneriyorlar ama benim gönlümden hiç geçmiyor. Büyüyünce yaptırmak istiyorum. İnşallah bebişim iyileşir de doktorlar yapalım diye ısrarcı olmaz

Bu arada sizin ürolog mu yaptı çocuk cerrahi mı(

Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz
Dik tutsamda kusuyor bazen oturmaya çalışmasıda arttırdı sanki bu kusma işini. kucağımda bile iki büklüm durmak istiyor sonra tabi böeh diye bir ses
Evet evet çok hareketlendiler, kendilerini kusturacak her şeyi yapıyorlar. Oturmak için kendini yerden kaldırıyor, karnını kasıyor böyle yavrum fitness yapar gibi Tabii aynen o anda gelen ses bööehh Bir de elleri 4 parmak şeklinde ağzında hep. O da kusturuyor onu. Geçen doktorun yanında kustu. Lavaboyu kullanabilir miyim dedim, son derece sakin adımlarla gittim lavaboda saçlarımı yıkadım çünkü kusmuklu kusmuklu devam etmek istemedim konuşmaya

Kızlar saç dökülmesi tamamen hormanlarla alakalı. Başka bir şeyde aramayın. Benimde aşırı dökülüyor ama çok sık normalde sorun etmiyorum.
Benim de çok dökülüyor canım.demir kullanmıyordum bugün başladım. Sen demir hapı kullanıyor musun?

Kızlar bir şey soracağım, malum bebeklerimiz iyice hareketlendi, nasıl yıkıyorsunuz? Küvetinde zor oluyor artık kafayı dikiyor bugün eşimle baya saçmaladık yüzüne falan su geldi panikledi :/

Annem artık birlikte girsen banyoda yıkayabilirsin diyor ama ben aşırı korkuyorum sabun, su kaygan olur diye

Bu akşam da bi arkadaşımla konuştuk ve benim kesin kanaatim şu ki her bebek farklı. Sana naçizane önerim uykusu geldiğini gördüğünde uyut, 10 dk sonra bile olsa. (Uyku danışmanları bunu beğenmedi ayy)
Onun ihtiyacı öyle demek ki. O eşiği atlayınca bebekte stres artıyor bu da uyumasını güçleştiriyor.
Benim kız da günde 4 -5 uyku yapıyor, uyku süresine bakarsam 3,5 - 4 saat kadar uyuyor en fazla bu da normal.
Bilge de mesela 60-75 dk kadar uyanık kalıyor, bir tek gece uykusuna geçmeden önce 100 - 120 dk kadar uyanık durabiliyor

Evet ben tek yıkıyordum ama artık eşimi bekliyorum yıkamak için ağırlaştı hareketlendi tek yıkanmıyor ama hala file kullanıyoruz filede eşin oturtuyor o tutuyor ben yıkıyorum Bencede beraber düş biraz tehlikeli gibi

Çocuk cerrahı idi ama sünnet alanında iyi deniliyordu çok fazla sünnet deneyimi vardı . Kendinden de çok emindi . Ne bardak ne krem ne masaj hiçbir şey önermedi kontrole de herek yok foroğraf atarsınız dedi . Aslında sünnetten sonra cidden bi sorun yaşamadık ne sargı ne pansuman ne başka bir şey olmadı sanırım güzel sünnet etmiş aslında . Ama o genel anestezi süreci bebeğin açlığı, o açlıkla tabımadığı insanlar tarafından iki kez ameliyathaneye indirilmesi, damar yolu açtığı yerin kanaması vs sıkıntı

Yaa ne masajı hiç duymamıştım. Doktorumuzda bir şey demedi.

Kızlar merhaba,
Oğlum bugün sünnet oldu
Ağlıyor sürekli sizin çocuklar kaç güne toparlanmıştı
Hayırlı olsun. Bizim ilk idrarırını yaparken çok ağladı. Ama sonraki gün geçti ağlaması. Bardak bizde koyduk. Şimdi kilodan dolayı içine kaçmış durumda çıkarıp ara ara temizlemek gerekiyormuş. Doktor beye götürdüm o temizledi ona biraz ağladı. Onun dışında aksi bir şey yaşamadık. Bugün geçsin. Yarın bitti gitti zaten.

Banyoda ben 2 aylıktan beri yıkıyorum, aslında kolay bir şey, ayakta yıkamıyorum yere oturup, bebeği de kucağıma alıyorum. O zaman kayganlık durumu risk teşkil etmiyor. Ben de çıplak oluyorum. Bol bol tentene temas da oluyor. Yeri geliyor emziriyorum. İster kovaya su doldurup maşrapayla ordan dökün, ister duş ahizesinden gelen suyunuzun sıcaklığı uzun süre sabit kalabiliyorsa ordan yıkayın. Bitince kuru bebek havlusuna bebeği sarıp pusetine yatırıyorum. Kendim de hemen bornozuma sarınıp çıkıp bebeği alıyorum. Eğer ben de yıkanmak istiyorsam, bebekten önce yıkanıyorum. Bebeği duşakabinin dışında hemen yakınında, beni görecek şekilde pusetinde bezli havlulu şekilde koyuyorum. Benim yıkanmam bitince hemen bebeğe uzanıp bezini açıp yanıma alıyorum. Havlusunu pusetin içinde bırakıyorum, havlunun altına kaza ihtimaline karşı alt açma örtüsünü önceden yaymış oluyorum. Yıkanma işlemimiz bitince hemen bebeği pusetteki havluya oturtup sarıyorum. Sonra ben hemen bornozuma sarınıp, bebeği de alıp odasında bez kıyafet vs giydirme faslına geçiyoruz.

Yaa ne masajı hiç duymamıştım. Doktorumuzda bir şey demedi.
Masajdan kastım sünnetli bölgedeki deriyi ittirme işlemi. Bunu her gün en az 2 kere yapmak gerekiyor. Zaten yapmazsanız o bölümün içeriye doğru gömüldüğünü göreceksiniz. Parmaklarımızla etrafındaki deriyi aşağı ittirerek sünnet bölümünü dışarı çıkarıyoruz. Masaj bundan ibaret.

İşte bu içeri kaçmış durumda dediğiniz şey kiloyla pek ilgili değil, bizim bebek zayıf bizimki de eğer dediğim masajı yapmazsam içine kaçıyor. O şekilde içeri kaçmış olarak uzun süre durması hem sağlıklı değil, hem de düzenli yaptığımız zaman hiç temizleme gereği olmuyor. O masajın 1 yaşına gelene kadar her gün mutlaka yapılması gerekiyor. Hatta 2 yaşında bezden kesene kadar yapmıştım ben büyük oğlumda. Sabah ilk bez değişiminde akşam da yatmadan önceki bez değişiminde yapmak gibi düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
Deneyeyim yaa belki de her şey daha güzel olur

Anladım şimdi :) bizim doktorumuz kilodan böyle yaşına doğru çıkacaktır dedi. Ama sizin söylediklerinizi anladım uygulayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…