Aynı sistemden bakıyosun, aynı yerden. Onaylandı diye yazı çıkıyo canım. 1 ayı bulur yine nerden baksan, ara ara sen yine kontrol et cancağzımŞimdi yaptım başvuruyu. Çıkınca nasıl haberimiz oluyor bir de onu sorayım
Amin canım inşallah darısı benim bebeğime deHiç üzülme canım, sadece görünüşleri öyle, sarılığın bi önemi yok artık inşallah. Sadece adı sarılık. Benim ilk bebeğim de böyle uzamış sarılıktı kızım da öyle oldu. Doktor muhtemelen genetik, sizin sütünüzle alakalı dedi. Sorun yok dedi. Dayan bak, 1 eylüle nerdeyse hiçbi şeyi kalmayacaktır. Yok canım su falan vermedim, anne sütü ve mama ile besleniyor, normal beslenmesine devam etti. Zaten 25 gün sonunda falan uyuma durumu da ortadan kalktı, kendi uyandığı için çok şükür diyordum. Sen normal beslemeye devam et, hiç üzülme
Yaa miniğe bak sen. Hem tatlı hem üzücü bi durum olmuş geçmiş amaBenim oğlum da doğduğunda elinde yara vardı ebeler anne karnında elini emdiği için olmuş demişti geçti baya sonra
6 haziran bebiş doğdu, eşim benim adıma e devletten 10 haziranda başvuruyu yaptı. Onaylandığı tarihi net hatırlamıyorum ama 31 temmuzda yattı para o tarihte gidip çekebildim ve haziranı vermediler.Onaylanmasi ne kadar surdu? Ben temmuz sonu basvurmustum.
Benimki iki haftadır 4 günde bir yapıyor yaptığı günler rahatlıyor geri kalan günler sürekli ıkınıyor sebebini anlamadım doktor gaz çıkarıyorsa 7 güne kadar normal dedi yapıncada sırtına kadar yapıyor birikmiş olarakSabah 10da yapmıştı en son az önce yaptı tekrar beslendikten sonra rahatladı sanırım şimdi uyuyor
Kimliğinizle herhangi bir şubeye gidip nakit olarak alacaksınızE nasıl alacağız?
Ya şöyle 2 numara 1 numaradan daha hızlı akışlı. 1 den 6 ya kadar sanırım numara var bebek büyüdükçe ayına göre başlıklarının değişmesi gerekiyor akış hızıının artması için. Çok yavaş akışlı olursa bebeği bunaltır . Siz 2 numarayı takın (bana göre o da çok yavaştı ) phlips in sayfasında hangi ayda hangi ucun takılması gerektiğiyle alakalı tablo vardıPhilips biberondan 2 tane var elimde. Daha önce kızıma almıştım pek kullanmamıştım biberon almamıştı o. Şimdi oğlana veriyoruz arada, kayınvalideme bırakıp dışarı çıktığım oluyor. Geçen süt iznim bitti okula gittim izin yazdırmaya. Bugün yine çıkacam.
Bunların uçları birisi 1 numara birisi 2 numara. Ne farkı var bilen var mı? B brcubrcu0101 sanki sen daha önce bununla ilgili yazmıştın ama hatırlayamadım.
Benimki de aynısı ve doktor da aynısını söyledi. Hatta 10 gün dedi. Çocuk kaka yapmadığı günlerde kıvranıyo resmen. Kaka yapınca bir rahatlıyor, ağlaması falan kesiliyorBenimki iki haftadır 4 günde bir yapıyor yaptığı günler rahatlıyor geri kalan günler sürekli ıkınıyor sebebini anlamadım doktor gaz çıkarıyorsa 7 güne kadar normal dedi yapıncada sırtına kadar yapıyor birikmiş olarak
Altını açmadan önce biraz oyalan konuş ben hep altını açacağım zaman zorlanıyor anlıyorum bekliyorum öyle açıyorum hiç yaşamadım öyle sorunKız annelerine selam erkek annelerine geçmiş olsun
1 haftada 2 kez suratıma 2 kez üstüme yatak döşek ne varsa hepsine işedi oğluş bey bide yaptıktan sonra kahkahayla gülüyor biseyde diyemiyorum bende gülekaliyorumherkes kahvaltıya biz duşa son durum bizden böyle
Çok sıkıntılı bi durum yaa sabaha doğru bide aşırı kıvranmaya başlıyor hem gözleri kapalı hem iki büklüm oluyorBenimki de aynısı ve doktor da aynısını söyledi. Hatta 10 gün dedi. Çocuk kaka yapmadığı günlerde kıvranıyo resmen. Kaka yapınca bir rahatlıyor, ağlaması falan kesiliyor
Benim bebeğim günde 1 ya da 2 kez kaka yapmasına rağmen çok ıkınıp zorlanıyor ve yapınca inanılmaz bir mutluluk huzur çöküyor çocuğa . Ne kadar doğru bir tavsiye olacak bilmiyorum ama bebeğim kaka yapmadığında ıkınıp huzursuzlandığında annem makattan çok minik bir yeşil sabun parçası koyuyordu ve anında yapıyordu kakasını . Eskiler öyle yaparmış.yani sabunun burdaki tek görevi uyarması. Kakayı yapınca direkt sabunda çıkıyor zaten. Fakat ben doktora sorduğumda hayır öyle yapmayın dedi . Makattan ateş ölçerler var onun ucunu biraz ilerlettiğinizde uyarır ve kakasını yapar demişti doktorumuz. Bana o yöntem daha zor geldiği için yapmadım çünkü ateşini de o şekilde ölçemiyorum . Ben zorda kalınca sabundan devam valla ama dediğim gibi doktorum önermedi bilginiz olsunBenimki de aynısı ve doktor da aynısını söyledi. Hatta 10 gün dedi. Çocuk kaka yapmadığı günlerde kıvranıyo resmen. Kaka yapınca bir rahatlıyor, ağlaması falan kesiliyor
Tamamdır teşekkürlerYa şöyle 2 numara 1 numaradan daha hızlı akışlı. 1 den 6 ya kadar sanırım numara var bebek büyüdükçe ayına göre başlıklarının değişmesi gerekiyor akış hızıının artması için. Çok yavaş akışlı olursa bebeği bunaltır . Siz 2 numarayı takın (bana göre o da çok yavaştı ) phlips in sayfasında hangi ayda hangi ucun takılması gerektiğiyle alakalı tablo vardı
Bence çok iyi. Fazla değil. Bende buna dikkat ediyorum ama atak haftaları bizi mahvetti. Bütün düzeni bozuldu doğru düzgün gündüz uyumuyor.Kızlar selam. Kendi kendime bebeğime bir uyku rutini oluşturmaya çalışıyorum kendi düzenimize göre . Ne kadar doğru yapjyorum bilmiyorum ama tamamen sallamasyon gidiyorumyani bebeğimi gözlemledim ve bu şekilde bir rutine uygun olduğunu gördüm. 2 saat uyanık daha sonra uyku(uykudan kendisi ne zaman kalkarsa artık genelde max 40-50 dk uyur) . Uyanınca tekrar 2 saat uyanık sonra uyutuyorum ( o 2 saatte emziriyorum biraz oyun oynamaya çalışıyoruz biraz sohbet sonra uykuya geçiş) .
Size sormak istediğim , bu kadar uyku fazla mı 2,5 aylık bir bebek için ? 2 saat uyanık 1 saat uyku dersek . Gecede 9 ile 6 arası uyuyor emzirmeleri saymazsak . Yani toplamda 15 saat civarı uyumuş olacak yanlış hesaplamazsam. Fazla mı?
Yok hic fazla degil, olmasi gereken hatta. Yasa gore uyku duzeni olarak arastirabilirsiniz. Benim bebis bu ara hic uyumuyor. Bu rutine son gunlerde sadece bir gun uydu ve ruya gibiysiKızlar selam. Kendi kendime bebeğime bir uyku rutini oluşturmaya çalışıyorum kendi düzenimize göre . Ne kadar doğru yapjyorum bilmiyorum ama tamamen sallamasyon gidiyorumyani bebeğimi gözlemledim ve bu şekilde bir rutine uygun olduğunu gördüm. 2 saat uyanık daha sonra uyku(uykudan kendisi ne zaman kalkarsa artık genelde max 40-50 dk uyur) . Uyanınca tekrar 2 saat uyanık sonra uyutuyorum ( o 2 saatte emziriyorum biraz oyun oynamaya çalışıyoruz biraz sohbet sonra uykuya geçiş) .
Size sormak istediğim , bu kadar uyku fazla mı 2,5 aylık bir bebek için ? 2 saat uyanık 1 saat uyku dersek . Gecede 9 ile 6 arası uyuyor emzirmeleri saymazsak . Yani toplamda 15 saat civarı uyumuş olacak yanlış hesaplamazsam. Fazla mı?
Bebek durursa eğer ben deniycem ya acaba bekletmemiz gerekiyor mu yoksa biraz ilerletip çıkarcak mıyızBenim bebeğim günde 1 ya da 2 kez kaka yapmasına rağmen çok ıkınıp zorlanıyor ve yapınca inanılmaz bir mutluluk huzur çöküyor çocuğa . Ne kadar doğru bir tavsiye olacak bilmiyorum ama bebeğim kaka yapmadığında ıkınıp huzursuzlandığında annem makattan çok minik bir yeşil sabun parçası koyuyordu ve anında yapıyordu kakasını . Eskiler öyle yaparmış.yani sabunun burdaki tek görevi uyarması. Kakayı yapınca direkt sabunda çıkıyor zaten. Fakat ben doktora sorduğumda hayır öyle yapmayın dedi . Makattan ateş ölçerler var onun ucunu biraz ilerlettiğinizde uyarır ve kakasını yapar demişti doktorumuz. Bana o yöntem daha zor geldiği için yapmadım çünkü ateşini de o şekilde ölçemiyorum . Ben zorda kalınca sabundan devam valla ama dediğim gibi doktorum önermedi bilginiz olsun
Alla alla benim kizd aynısı hiç gaz problemi yaşamadık mesela bir haftadır aşırı gazlıKızlar benim bebeğim emmeye isteksizdi hep ağlıyordu başından beri ve hep burnunda poturtu, düdük gibi ses vardı. Bu sıralar da uykuda boğulur gibi olup uyanma eklendi. Eli kolu durmuyor çırpınıyor gibi.
Laringomalazi diye bir şey varmış belirtiler birebir. 2.ayda yoğunlaşmış, ses çıkarması, boğulur gibi olması, meme emememesi, hava yuttuğu için çok gazının olması hepsi aynı canım aşırı sıkıldı.
Alla alla benim kizd aynısı hiç gaz problemi yaşamadık mesela bir haftadır aşırı gazlıKızlar benim bebeğim emmeye isteksizdi hep ağlıyordu başından beri ve hep burnunda poturtu, düdük gibi ses vardı. Bu sıralar da uykuda boğulur gibi olup uyanma eklendi. Eli kolu durmuyor çırpınıyor gibi.
Laringomalazi diye bir şey varmış belirtiler birebir. 2.ayda yoğunlaşmış, ses çıkarması, boğulur gibi olması, meme emememesi, hava yuttuğu için çok gazının olması hepsi aynı canım aşırı sıkıldı.
Ben çok taktım sonuç hüsran şimdi hiç memeye gelmiyor aslaBen de buna katiliyorum. Hatta cevremde sutum mu az, doyuyor mu diye cok kafaya takip kurcalayan arkadaslarim vardi. Gunun sonunda sorun yasadilar, emzirmeyi birakmak zorunda kaldilar. Elbette kilo takibi yapalim ama cok da dert etmeyelim kurcalamayakim kafasindayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?