2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ya evet kiloda sorun oluşunca mama öneriliyor ama ben mama vereceğime bir sürü sağdığım süt var onu veririm yani sütüm vat aslında fazlasını sağıyorum hatta . Ama bebeğim bu kadar içiyor o yüzfen mama seçeneği bizde pek işe yaramaz gibi . Belki sıcaklardan vs iştahı kapandı bilemiyorum gözlemleyeceğiz . Doktorumuz ne derse nasıl yönlendirirse dinleriz artık. Ama evet boyu vs uzadı yani gözlemleyebiliyorum . Aç falan olsa zaten muhtemelen ağlar uyumaz diye düşünüyorum. Uykularında sorun yok uzun uzun uyuyor artuj. Hatta normalde 2 saatte bir uyanırken iki gecedir 4-5 saat kadar uyumaya başladı

Anlattiklarina gore iyi almasi lazim, belki evdeki tartida yanlis cikiyordue. Bir dahaki kontrol ne zaman?

Daha cok uyuyup, daha az emiyor sa olabilir. 3 aydan sonea kilo alimlari da azalacak bu arada.

Bu gelismelere cok sevindim umarim sut de yarar, buyutur

B
İyi bari emdikçe yağlı sütyen aldıkça inşallah bagirsaklari da çözülecek çünkü oğlumda fark ettim ki sancısı olunca ne yaparsa çıkmıyor ama emdiği gibi çıkarıyor aynı şekilde tuvaletini de yapıyor bol bol emzir mide dolunca bağırsaklar boşaltmak zorunda kalıp çalışır
Benim doğumdan sonra 1 hafta sütüm çok az geldi bebeği doyurmuyordu mamayla destekliyordum doğum akşamından itibaren içiyorum anasonu belki bebeğin bünyesi alışmıştır ama bizde işe yarıyor
Bu arada dün sabah 9dan gece 1 bucuga kadar 10 15 dklik uykularla huysuzlanıp ağlayan bebe şimdi uyanmiyor arada çok az emiyor uyuyor dünün uykusunu şimdi yatıp gece yine uyumayacak diye çok korkuyorum

İlk ay kontrolünde daha çok biberonla daha az emerek ilerledik. İkinci ayda günde sadece 2-3 kez bazen 1 kez biberonla verdik ama daha çok emdi. İkinci ayda daha iyi kilo almıştı doktorumuz bunun 2-3 biberonla olamayacağını sadece emzir dedi. Şimdi sadece emziriyorum bakalım neler olacak. Tartıda yanlış görme ihtimaliniz var mı ?

Yok maaleaef . Mesela biberonla 100-120 cc veriyordum içmese bile peşinden koşup bi şekilde bitirttiriyordum ama memede uyuya kalıyor arada sadece emzik gibi emiyor vs derken ben zaten biberondan içtiği kadar verimli geçmeyeceğini biliyordum ama bu kadar fark olacağını düşünmemiştim. Olmadı artık sağdığım sütü de memeden sonra vermeye çalışayım

İlk kızımda ilk 2 ay dediğin gibi 1 kg nun üstünde almıştı , 3 ay 600 gr almıştı
Doktor aylık 500 gr almasını 6 ayda da doğum kilosunun 2 katına çıkmasını bekleriz demişti . Ama bu hesapla 3 ayında doğum kilosunu 2 ye katlamıştı.
Sizde endişelenmeyin , artık mideleri büyüdü emişleri kuvvetlendi kendilerine yetecek kadar emiyorlardır
Benim kızım uyanıksa nerdeyse saat başı emiyor anneme göre zaten hep aranıyor ve aç

İlk zamanlar öyle yaptım içime sinmiyordu emmeyi çözememişken öyle bırakmak istemedim. Tabii biberonda meme reddi yapıyor. Şırınga ya da kaşık biberonla vermek daha mantıklı ama ben beceremedim çocuk boğulacak gibi oldu. Ayy emseler bir dert emmeseler bir dert rabbim kolaylıklar versin hepimize

He bu arada 2 ayda aldığı kiloyu bence 3. Ay kontrolünde göremeyeceğiz. Çünkü o kendine yetecek kadar emiyor ve çekilmek istiyor anlıyorum. sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.

Yaa öyle mi içim rahatladı. Benim bebeğimde neredeyse 2. Ayında doğum kilosunun 2 katı oldu zaten de muhtemelen doktorumda sizin gibi söyleyecektir

Kızlar bir yere gittiğiniz zaman bebeğinizde uyumamazlık ediyor mu? Artık evden dışarı çıkmak istemiyorum yahu. Sabah teyzemlere geldim biraz açılayım diye . Sabah 7den bu saate hala 1 gram uyumadı . Hayır uykusu ol asa ve uyumasa sorum yok. Ama esnemekten ve huysuzlanmaktan çatladı. Gözü kapanıyor ama yatağa bıraktıpım an uyanıyor. Sabahtan beri yaptığım tek şey uyutmaya çalışmak ve tükendim bugün resmen . Uyumadan da asla durmuyor ağlayıp duruyor uykusu ılduğu için. Böyle durumlards ne yapıyorsunuz? Evden çıkamayacak mıyız yahu bazen tükeniyorum

Kızlar kilo alma konusu açılmış benim oğlum sarılık olduğu için iyi kilo alması gerekti sütüm yetmiyor o yüzden mamada veriyorum.Bebeğim 3200 doğmuştu 54 günlükken 5.200 gramdı doktor ölçdüğünde. Boy 57 sm boyu kısa sanki doğduğunda da kısaydı 49 smdi.

Tartılarda da bazen yanlışlık oluyor aynı gün farklı ölçdüğünü bile gördüm

Evet benim kızım da başka evlerde hatta dışarda pusetinde bile uyumuyo, çıkıyoruz ama dediğin gibi yorgunluktan gözlerini acamayacak dereceye geliyor ama asla uyumuyor bende üzülüyorum o yüzden bende çok bı yere gidemiyorum gezmeye hava almaya çıkıyoruz ama başka evlere misafir olmaya gidemiyorum, kouvrisa tatile gidecektim bu ay sonu ondan bile vazgeçtim çünkü uyumuyo hiç bişey anlamicam tatilden daha çok yorulup gelcem, eşim Sinoplu köye gitmek istiyor ama ben bu kıza güvenip gidemiyorum çünkü uyumuyor hiç biyerde gerçi iki gündür gündüzleri evde de asla uyumuyo bugün bu saate kadar toplasana 1 saat anca uyumuştur

Şimdi emzirme danışmanından geldik. Yavrum günlük 30'ar gramını almış. Bundan önceki görüşmemizde almamıştı. Demek ki her zaman aynı oranda kilo artışı olmayacak. Daha uzun vadede değerlendirmek lazım. Sen de öyle bakarsın Bu arada mama konusunu gündeme getirdiğimde danışmanın gözleri yerinden fırlayacak gibi açıldı. Kesinlikle böyle bir şeye ihtiyacı yok, gerekirse emzirme yöntemini, sıklığını, stratejisini değiştiririz de mama vermeyiz dedi. Peki dedim, nezaketen karşı çıkmadım ama bu mama karşıtlığını da açıkçası pek anlayabilmiş değilim. Sanki siyanür verelim dedik

Arkadaşlar biz burada kimin ne zaman doğum yaptığını görebiliyor muyuz? Ben öyle bir veri girmedim ama sizin bebeklerin kaç günlük olduğunu görebiliyorum. Aydınlatın beni lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…