Banada eşim arkadan göster diyor ama yine aynı mesafeden tuttuğum için ön kameradan gösteriyorum tepki alamadıklarında fotoğraftan bi farkı olmaz diye düşünüyorum umarım etkilemiyordurKızlar bir meselede size danışmak istiyorum. Benimde eşiminde ailesi uzakta. İki tarafında ilk torunu dolayısıyla sık sık görüntülü arama yapmak istiyorlar . Olabildiğincr kısa tutmaya çalışıyorum ama bebeğin görüntülü görüşmede telefona bakması sakıncalı mı? Telefonun arka kamerasıyla mı göstersem acaba ? Anne babam neyse de kv,kp bir şey olmaz diyip duruyor asla arka kamera ile göstermeme izin vermiyorlar bisi görsün tepki versin diyorlar . 3 yaşa kadar ekran yasak biliyorum ama bu da dahil mi acsba
12 yaşında oto koltuğu kullanan çocuk biraz ütopik benceBir de bugün araba koltuğu aldık. Memlekete gideceğiz sanırım. Hala kesin değil ama galiba sanırım yani herhalde gideceğizBilmiyorum iyi mi yaptık ama 12 yaşına kadar kullanılacak bir şey aldık. Epey de para verdik Chicco'nun Bi-Seat diye bir modeli. Bilen, kullanan varsa deneyiminizi merak ediyorum.
Etkileşimsiz, tek taraflı ekranın zararlı olduğunu biliyorum. Hızlı ve çok renkli sürekli akan ekranlar .Kızlar bir meselede size danışmak istiyorum. Benimde eşiminde ailesi uzakta. İki tarafında ilk torunu dolayısıyla sık sık görüntülü arama yapmak istiyorlar . Olabildiğincr kısa tutmaya çalışıyorum ama bebeğin görüntülü görüşmede telefona bakması sakıncalı mı? Telefonun arka kamerasıyla mı göstersem acaba ? Anne babam neyse de kv,kp bir şey olmaz diyip duruyor asla arka kamera ile göstermeme izin vermiyorlar bisi görsün tepki versin diyorlar . 3 yaşa kadar ekran yasak biliyorum ama bu da dahil mi acsba
Atak haftaları şu manaya geliyor, bebekler bazı haftalarda çok fazla gelişim gösteriyor. Mesela bir gün evvel hiç tepki yapmazken, bir gün sonrasında bakanlara hemen gülümsemeye başlıyor. Bu tarz hızlı değişimler atak haftası oluyor. Bu tarz ataklarda bazı bebekler huzursuzluk yaşayabiliyor diyorlar. Ama ben de şahsen atak haftası kavramına hızlı değişimler açısından inansam da, atak haftasındaki huzursuzluklara inanmıyorum. Ama evet dönem dönem bizde de memeden kaçma, baş çevirmeler çok oluyor, bu kadar süre aç nasıl duruyor diyorum, dış dünyaya ilgisi çok artmaya başladı artık. Ben bunları dönemsel olan şeyler olarak düşünüyorum, aaa atak haftasıymış filan diye günlere bakmıyorum. Çünkü bu batağa ilk çocuğumda düşmüştüm. Bir baktıkça bir daha hep bakıyorsunuz ve ne zaman başlayacak diye bekler bir durumda oluyorsunuz, gerçekten psikolojik olarak bence stres düzeyiniz artıyor ve bebek de etkilenip huzursuzluklar otomatik olarak artıyor. Ama sonraki çocuklarımda hiç o günlere bakmadım, öyle böyle bir şeyler yaşadık evet. Yani ama atak haftasında ama değil, bence kesinlikle daha rahat atlattık o dönemleri gibi geliyor. Bilmiyorum belki de bana öyle geliyor. En azından kafamda onun ha geldi ha gelecek stresi olmuyor.Kızlar Osman Gönülal bir videosunda atak haftaları diye bir şey olmadığından bahsediyordu. Bana çok mantıklı gelmişti. Ta ki bugüne kadar12. Haftadayız ve atak haftasıymış. Bir kaç gündür vardı zaten ama bugün resmen çok farklıydı bebem. Asla uyutamadım gündüz, yani sadece 10-15 dk, hiç durmadı hep kucak istedi. Etrafa bir bakışı var öyle bi inceliyor ki dikkatli dikkatli. Hani hergün bakıyordu ama bugün bi farklıydı ya. Uykusunda sürekli irkiliyor moro refleksiyle ellerini yukarı kaldırarak uyanıyor, iç çekiyor. Size komik gelebilir de bizim buralarda bi laf var “dingedek düştü” diye. Çok irkiliyor uykusunda korkutuyorlar sanki. Ben bunu gündüz çok yorulmasına bağladım. Etrafı inceledş algısı değişti herhalde ondan oldu. Hatta memeyi bile almadı saatlerce aç kaldı bakıncam diye en son açlıktan ağlama krizine girdi benzer şeyler yaşadınız mı 12. Hafta atağı kaç gün sürdü? Gündüz biraz biraz iş yapmaya başlamıştım ne güzel.
Onda da şöyle bi huyu var, bir anda çok yüksek tondan çırpınarak ağlıyor. Sesi çıkmıyor resmen ağlayacam diye ama bir anda oluyor/ Eşim alışık olmayınca korktu bugün. Sizinkşlerde böyle mi? İkizler burcu diye mi yoksa benimkinin huyu mu böyle merak ediyorumgülerken bi anda ağlıyor
Evet kesinlikle az ve geçiştirerek yediğimde sütüm de azalıyor maalesef. Önceki çocuklarımda olmuyordu, bu sefer yemeği ve uykuyu geçiştirince sütün az gelmesi durumunu çok yaşıyorum maalesef. Koşturmacadan mecbur böyle oluyoruz.Kızlar az yemek yediğinizde ya da geçiştirdiğinizde sütünüzde azalma oluyor mu? Yalnız bebeğe baktığım için bazen yiyemiyorum vs o zamanlarda sütüm resmen minnacık oluyor . Mesela bugün kahvaltıyı 12 gibi ancak yapabildim ve sabah sabah sütüm o kadar az kü.
İşin kötü yanı bebeğim tayzikli süte alıştığı için göğüslerim yumuşadığı an almıyor memeyişimdi ne yapsam diye düşünürken sağmak geldi aklıma . Sağınca süt artıyor çünkü . Sağdığım da boşa gitmesin bebişe vereyim dedim ama kaşık biberonu ve şırıngayı o kadar unutmuşki içmeyi bilmiyor yarısı üzerine döküldü biberona da asla cesaretim yok 2. Ayında memeyi almış bir bebek olduğu için meme reddi korkusundan kaşık biberonu bile zor verdim ya memeyi almazsa diye .
Kızlar bir meselede size danışmak istiyorum. Benimde eşiminde ailesi uzakta. İki tarafında ilk torunu dolayısıyla sık sık görüntülü arama yapmak istiyorlar . Olabildiğincr kısa tutmaya çalışıyorum ama bebeğin görüntülü görüşmede telefona bakması sakıncalı mı? Telefonun arka kamerasıyla mı göstersem acaba ? Anne babam neyse de kv,kp bir şey olmaz diyip duruyor asla arka kamera ile göstermeme izin vermiyorlar bisi görsün tepki versin diyorlar . 3 yaşa kadar ekran yasak biliyorum ama bu da dahil mi acsba
Teşekkür ederim canım.Gecirmedim ancak gecirmemek için tedbirler aldim. Ben uzun süre sonda takılı kaldim dogumdan sonra. Enfeksiyon olmamak için ebemin tavsiyesi ile üzüm suyu ictim bol bol onun haricinde cranberry suyu ve elma sirkeli su da içtim.
Bir de hastanede iken oradaki ebeler enfeksiyon olmamamiz icin papatya konsantresi ile özel bölge temizligimizi yapiyorlardi. Hastaneden ciktiktan sonra eve de aldim. Sondadan kaynaklanan yanmayi epey hafifletiyordu. En cok onun etkisi oldugunu düşünüyorum. Rossmanda vardir muhtemelen
12 yaşında oto koltuğu kullanan çocuk biraz ütopik benceama dediğiniz şey bence yaş değil kilo sınırı oluyor genelde, mesela bizim otokoltuklarımız Römer ve Chicco ikisi de 9-36 kiloya kadar kullanım sunuyordu. 36 kg dedikleri yani 12 yaşa denk geliyor olabilir evet ama hiçbir çocuk o yaşta binmez. Bizim kız 7 yaşında bıraktı römeri, ki kime söylesem Maşaallah 7 yaşına kadar otokoltuğu mu kullandı süper diyorlar, pek çocuklar sevmiyor otokoltuğunda oturmayı. Şimdi bizim kız ortada emniyet kemerli oturuyor, 4 yaşındaki kardeşi de chiccodan römere geçti, chicco şimdi depoda bekliyor. Bebek henüz pusette o Maxi cosi, muhtemelen 6 aydan sonra da onu chicco otokoltuğuna geçiririz. Büyük çocuklar en fazla şu tarz bir yükselticiye oturabilir ya da direkt sadece kemerle oturmak istiyorlar.
Evet çocuklar için otokoltuğu aslında konforlu bir şey başlarını rahat yaslayacakları bir yer oluyor. Biz uzun yolculukta boyun yastığı aldık kızım onu koyuyor boynuna. Kemer sorunu için genelde şu tarz bir kemer düzenleyici şey iyi oluyor diyorlar. Bizde ihtiyaç olmadı ama kullanıp memnun kalanları biliyorum.Ben oğluma aldım yükselticiyi 5.5 yaşında ama kemer boynuna denk geliyor yine
Belden takıyorum
Dışarıyı rahat görüyor ama olur da arabada uyursa sıkıntı oluyor
Evet çocuklar için otokoltuğu aslında konforlu bir şey başlarını rahat yaslayacakları bir yer oluyor. Biz uzun yolculukta boyun yastığı aldık kızım onu koyuyor boynuna. Kemer sorunu için genelde şu tarz bir kemer düzenleyici şey iyi oluyor diyorlar. Bizde ihtiyaç olmadı ama kullanıp memnun kalanları biliyorum.
Oo tam fıkra gibiymiş :) Kv den sözünü yerine getirmesini bekliyoruzSen yine %5 bırakmışsın :)) ben o kadar nettim ki herkes şoka girdi
Eşimin hamile olduğunu duysalardı bu kadar şaşırmazlardı.
Kayınvalidem çocuk yap sana jeep alacağım bile demişti şimdi göz göze gelmemeye çalışıyor
Geçen sene oğlumu anaokuluna verdim velinin bir doğuma gidecekti son ayindaydi ona öyle acıyarak bakıyordum ki
Hatta bana dediler ki 2.yi yap sende yaşın gençken
Dedim ne yapacağım okulda açıldı gezip tozucam.
Sen misin bunu diyen.. 2 gun sonra ağlayarak ben hamileyim diye okula gittim
Okul başladı hamile kaldım. Okul bitti doğurdum.
Yaz boyu da çocuk buyutuyorum .. al sana gezmek dedi Rabbim
Ama iyi ki olmuş ya
2.yi sever miyim bu kadar diye dusunurken simdi icime sokasım geliyor
Takiptesiniz değil mi? İlk bulgukar temizse ve takipteyseniz çıkmaz inşallahBenimde kitleler var tedirgin oluyoruminş birşey çıkmaz
Hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz cnmMaalesef benden mr ve biyopsi istendi
Çok üzgünüm dualarınızı bekliyorum
Buayın sonuna randevu aldım 6 ay olacakTakiptesiniz değil mi? İlk bulgukar temizse ve takipteyseniz çıkmaz inşallah
Bence arka kamerayla göstermek lazım. Aile bireyleriyle videocall’a genelde uzmanlar olur diyor ama bu kadar küçük bebek için değil bence. Zaten bebek ne anlayacak henüz. 1 -1,5 yaşında olsa hadi dicem.Kızlar bir meselede size danışmak istiyorum. Benimde eşiminde ailesi uzakta. İki tarafında ilk torunu dolayısıyla sık sık görüntülü arama yapmak istiyorlar . Olabildiğincr kısa tutmaya çalışıyorum ama bebeğin görüntülü görüşmede telefona bakması sakıncalı mı? Telefonun arka kamerasıyla mı göstersem acaba ? Anne babam neyse de kv,kp bir şey olmaz diyip duruyor asla arka kamera ile göstermeme izin vermiyorlar bisi görsün tepki versin diyorlar . 3 yaşa kadar ekran yasak biliyorum ama bu da dahil mi acsba
Evrt ben geçirdim, içtim bu ilaçtan bir sefer. Çok geçmiş olsunKızlar doğumdan sonra idrar yolu enfeksiyonu geçiren oldu mu? Doktor bana monurol diye bir ilaç verdi de emzirdiğim için antibiyotik kullanmaya korktum açıkçası. Ama hamilelerin içtiği bir ilaçmış.
Hem az yediğimde hem de kendime bakmadığımda oluyor, evet. Hatta ben dışarı çıkıp sosyalleştiğimde çocuğumun orada buradaki bakım odalarında daha iyi emdiğini gözlemliyorum. Sanki daha iyi bir akış oluyor memede. Yemek kadar, su kadar kendimizi iyi edecek şeyler yapmamızın da büyük katkısı oluyor süte ve beslenmeye. Bir de yeni doktorumuz bana kendim için ne kullandığımı sorduğunda tek cevabım Elenatal 3 olduKızlar az yemek yediğinizde ya da geçiştirdiğinizde sütünüzde azalma oluyor mu? Yalnız bebeğe baktığım için bazen yiyemiyorum vs o zamanlarda sütüm resmen minnacık oluyor . Mesela bugün kahvaltıyı 12 gibi ancak yapabildim ve sabah sabah sütüm o kadar az kü.
İşin kötü yanı bebeğim tayzikli süte alıştığı için göğüslerim yumuşadığı an almıyor memeyişimdi ne yapsam diye düşünürken sağmak geldi aklıma . Sağınca süt artıyor çünkü . Sağdığım da boşa gitmesin bebişe vereyim dedim ama kaşık biberonu ve şırıngayı o kadar unutmuşki içmeyi bilmiyor yarısı üzerine döküldü biberona da asla cesaretim yok 2. Ayında memeyi almış bir bebek olduğu için meme reddi korkusundan kaşık biberonu bile zor verdim ya memeyi almazsa diye .
Benim de kp sormuştu bizi görüntülü arayacak mısınız diye. En baştan sakıncalı olduğunu söylemiştim, iyi yapmışım. Fotoğraf gönderiyoruz, mis gibi baksınlar işte...Kızlar bir meselede size danışmak istiyorum. Benimde eşiminde ailesi uzakta. İki tarafında ilk torunu dolayısıyla sık sık görüntülü arama yapmak istiyorlar . Olabildiğincr kısa tutmaya çalışıyorum ama bebeğin görüntülü görüşmede telefona bakması sakıncalı mı? Telefonun arka kamerasıyla mı göstersem acaba ? Anne babam neyse de kv,kp bir şey olmaz diyip duruyor asla arka kamera ile göstermeme izin vermiyorlar bisi görsün tepki versin diyorlar . 3 yaşa kadar ekran yasak biliyorum ama bu da dahil mi acsba
Geçmiş olsun. Benim de senede bir takip ettirmem gereken iyi huylu kistlerim var memede.Buayın sonuna randevu aldım 6 ay olacak
Ben de kullandım hamilelikte. Perinatolog mu vermişti ürolog mu ondan emin olamadım şu an lohusa kafasıyla ama kullandım yani. GüvenliEvrt ben geçirdim, içtim bu ilaçtan bir sefer. Çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?