2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Banada eşim arkadan göster diyor ama yine aynı mesafeden tuttuğum için ön kameradan gösteriyorum tepki alamadıklarında fotoğraftan bi farkı olmaz diye düşünüyorum umarım etkilemiyordur

12 yaşında oto koltuğu kullanan çocuk biraz ütopik bence ama dediğiniz şey bence yaş değil kilo sınırı oluyor genelde, mesela bizim otokoltuklarımız Römer ve Chicco ikisi de 9-36 kiloya kadar kullanım sunuyordu. 36 kg dedikleri yani 12 yaşa denk geliyor olabilir evet ama hiçbir çocuk o yaşta binmez. Bizim kız 7 yaşında bıraktı römeri, ki kime söylesem Maşaallah 7 yaşına kadar otokoltuğu mu kullandı süper diyorlar, pek çocuklar sevmiyor otokoltuğunda oturmayı. Şimdi bizim kız ortada emniyet kemerli oturuyor, 4 yaşındaki kardeşi de chiccodan römere geçti, chicco şimdi depoda bekliyor. Bebek henüz pusette o Maxi cosi, muhtemelen 6 aydan sonra da onu chicco otokoltuğuna geçiririz. Büyük çocuklar en fazla şu tarz bir yükselticiye oturabilir ya da direkt sadece kemerle oturmak istiyorlar.

Eklentiler

• IMG_3479.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 14
Etkileşimsiz, tek taraflı ekranın zararlı olduğunu biliyorum. Hızlı ve çok renkli sürekli akan ekranlar .
Buradaki ekranın parlaklığı belki gözünü rahatsız edebilir , görüntülü görüşme çağında bu çocuklar bir şekilde hayatlarında var olacak

Atak haftaları şu manaya geliyor, bebekler bazı haftalarda çok fazla gelişim gösteriyor. Mesela bir gün evvel hiç tepki yapmazken, bir gün sonrasında bakanlara hemen gülümsemeye başlıyor. Bu tarz hızlı değişimler atak haftası oluyor. Bu tarz ataklarda bazı bebekler huzursuzluk yaşayabiliyor diyorlar. Ama ben de şahsen atak haftası kavramına hızlı değişimler açısından inansam da, atak haftasındaki huzursuzluklara inanmıyorum. Ama evet dönem dönem bizde de memeden kaçma, baş çevirmeler çok oluyor, bu kadar süre aç nasıl duruyor diyorum, dış dünyaya ilgisi çok artmaya başladı artık. Ben bunları dönemsel olan şeyler olarak düşünüyorum, aaa atak haftasıymış filan diye günlere bakmıyorum. Çünkü bu batağa ilk çocuğumda düşmüştüm. Bir baktıkça bir daha hep bakıyorsunuz ve ne zaman başlayacak diye bekler bir durumda oluyorsunuz, gerçekten psikolojik olarak bence stres düzeyiniz artıyor ve bebek de etkilenip huzursuzluklar otomatik olarak artıyor. Ama sonraki çocuklarımda hiç o günlere bakmadım, öyle böyle bir şeyler yaşadık evet. Yani ama atak haftasında ama değil, bence kesinlikle daha rahat atlattık o dönemleri gibi geliyor. Bilmiyorum belki de bana öyle geliyor. En azından kafamda onun ha geldi ha gelecek stresi olmuyor.

Evet kesinlikle az ve geçiştirerek yediğimde sütüm de azalıyor maalesef. Önceki çocuklarımda olmuyordu, bu sefer yemeği ve uykuyu geçiştirince sütün az gelmesi durumunu çok yaşıyorum maalesef. Koşturmacadan mecbur böyle oluyoruz.

Ben oğlumu sıfır ekranla büyüttüm 5.5 yaşında tel tablet bilmez
Ama görüntülü konuşmalara müsade ettim hep
Tel iletişim aracı benim gözümde oyuncak değil
Görüntülü konuşmak bu amaca uygun :))

Teşekkür ederim canım.

Ben oğluma aldım yükselticiyi 5.5 yaşında ama kemer boynuna denk geliyor yine
Belden takıyorum
Dışarıyı rahat görüyor ama olur da arabada uyursa sıkıntı oluyor

Ben oğluma aldım yükselticiyi 5.5 yaşında ama kemer boynuna denk geliyor yine
Belden takıyorum
Dışarıyı rahat görüyor ama olur da arabada uyursa sıkıntı oluyor
Evet çocuklar için otokoltuğu aslında konforlu bir şey başlarını rahat yaslayacakları bir yer oluyor. Biz uzun yolculukta boyun yastığı aldık kızım onu koyuyor boynuna. Kemer sorunu için genelde şu tarz bir kemer düzenleyici şey iyi oluyor diyorlar. Bizde ihtiyaç olmadı ama kullanıp memnun kalanları biliyorum.

Eklentiler

• IMG_3480.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_3481.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 15

Mantıklıymış alayım bende kisa mesafede oturtmuyorum ama annemlere falan gidince oturtuyorum. Geç döndüğümüzde de arabada uyuyor zor oluyor

Oo tam fıkra gibiymiş :) Kv den sözünü yerine getirmesini bekliyoruz
Ben de sever miyim nasıl olur benim zaten bebeğim var dşye çok endişe ettim ama olay tam da dediğin gibiymiş

Bence arka kamerayla göstermek lazım. Aile bireyleriyle videocall’a genelde uzmanlar olur diyor ama bu kadar küçük bebek için değil bence. Zaten bebek ne anlayacak henüz. 1 -1,5 yaşında olsa hadi dicem.

Kızlar doğumdan sonra idrar yolu enfeksiyonu geçiren oldu mu? Doktor bana monurol diye bir ilaç verdi de emzirdiğim için antibiyotik kullanmaya korktum açıkçası. Ama hamilelerin içtiği bir ilaçmış.
Evrt ben geçirdim, içtim bu ilaçtan bir sefer. Çok geçmiş olsun

Hem az yediğimde hem de kendime bakmadığımda oluyor, evet. Hatta ben dışarı çıkıp sosyalleştiğimde çocuğumun orada buradaki bakım odalarında daha iyi emdiğini gözlemliyorum. Sanki daha iyi bir akış oluyor memede. Yemek kadar, su kadar kendimizi iyi edecek şeyler yapmamızın da büyük katkısı oluyor süte ve beslenmeye. Bir de yeni doktorumuz bana kendim için ne kullandığımı sorduğunda tek cevabım Elenatal 3 oldu O an fark ettim kendimi doğumdan beri nasıl ihmal ettiğimi. D vitamini, magnezyum, omega 3 vs almıyordum, aklıma bile gelmiyordu emzirme/emzirememe kaosunun içinde. Kimse de Paxos sen ne bulursan onu yiyorsun, boş bulduğun yere kıvrılıp 2-3 saatlik uykulara yatıyorsun, bak bu böyle olmaz, güçten kuvvetten düşersin, çocuğu da doğru düzgün besleyemezsin demedi. İnsan kendini öncelikli bir yere koymazsa harcanıp gidiyor bence. Dertli dertli yazdım gibi oldu ama gerçekten kızdım kendime, nedir yani 3 aydır bu kadar sefil yaşamak?! Dün yüklü bir eczane bütçesi ayırıp takviyelerimi aldırdım. Diyetisyenimle de haberleştim, haftaya sağlıklı bir lohusa beslenmesine geçiyoruz. Spor şu an için zor ama çocuk doktorumuzun zıplama grupları varmış, onlarla zıplamaya gideceğim ki biraz stres atayım Ayy sen neler anlatıyordun, ben neler anlattım

Benim de kp sormuştu bizi görüntülü arayacak mısınız diye. En baştan sakıncalı olduğunu söylemiştim, iyi yapmışım. Fotoğraf gönderiyoruz, mis gibi baksınlar işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…