2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Etkiliyor demekki

Yaa yaptılar mı hemen bizim sağlık ocağı ya veremle aynı gün yaptırmanız lazımdı ya da bir ay geçmesi lazım dedi bizde 3.ayda yaptırdık bir ay geçsin diye
Normalde 3-5 aylarında düşünüyordum sağlık bakanlığı takvimindeki aşılarla denk gelmesin diye.. Ama doktor yapalım çakışma olmuyor dedi. Evde abimiz olduğu için ishal olur vs diye erkenden yapmaya tamam dedim. Ağızdan verilen bir aşı olduğu için diğer aşılarla çakışma olmuyormuş. Aile hekimliklerinde ebeler hemşireler bilmiyor genellikle sen söylersin birşey derlerse dedi.

Ben çıkarıyorum yaaa alışsın serin havaya da diye dün akşam çıktık mesela uyku saati de dışardayken geldi uyudu çok şükür bebek arabasında her gün çıkarmaya çalışıyorum bide ben İstanbul Tuzla'da yaşıyorum aşırı rüzgar var bu ilçede maalesef ona rağmen çıkıyoruz her gün çok aşırı rüzgar varsa bebek arabasının yağmurluğunu takıyorum

Oda için termometrem yok malesef, alacağım inş. Aslında oda sıcaklığının serin olması öneriliyor kaliteli uyku için ama benim oğlan üşüyor bana çekmiş sanırım soğuk sevmiyor Dokununca anlarsınız bence, soğuktu baya. Her çocuk farklı. Ne kadar savunmasızlar biz giydirirsek ısınıyor biz verirsek doyuyorlar

Owlinin uyku gurusu serisinden aldım ben şu an 0,3 tog hem kundak olarak kullanıyorum hemde ısı ayari iyi oluyor benim ev sıcak hala 0.3 fazla bile geliyor. Biraz pahalı ama iyi bir marka bi bakabilirsin

Son düzenleme:
Ya aslında havalar serinledi, şimdiden sonra çıkabiliriz biraz biraz. Sıcakta zordu da şimdi kalın giydirip çıkılabilir kış bastırmadan. Bende evdeydim hep ama son zamanlarda çıkmaya başladım artık. Avm ye gittik bu pazar büyüğe bir şeyler lazımdı. Dünde mahallede gezdik bebişle market milyoncu falan. Bana çok iyi geldi. Sizde yakın çevreye çıkabilirsiniz acıkırsa hemen dönersiniz 1 saate eve.

Çok sevindim iyileşmenize erkekler niye böyle yaa cidden benim eşimde aynı nasılsa uyandı iki seveyim saçmalama hadi bi git emeklerimi ziyan etme demekten bi hal oldum

Kızlar oğlum sürekli biseyleri ağzına götürmek istiyor ağzından salyasi da eksik olmuyor diş kaşıyıcı mı alsam kullanılır mı ki şimdiden
Oğluma bu civarlarda almıştım 3-4 ay arası.. ağzına götürebiliyordu ama çok istediğimiz gibi tutamıyordu destekliyorduk. Şimdi kızıma da alacağım sürekli eli ağzında diş tomurcukları oluştuğu için kaşınıyor büyük olasılık.

39 muuu nasıl yani ayları çok küçük bebeklerimizin.. Bizim doktor koltuk altı 38 kulak 38,5 gördüğü anda ver. Ay olarak küçük çokta yükselmesini bekleme dedi. Ki 38 oldu ateş düşürücü verdim. Çok şükür düştü bir daha çıkmadı. Bebek kendine geldi. Nimenrix için erken değil mi? Bizde doktor ya 7. Ayda başlayacağız 7-13 ya da 13. Ayda tek doz. Seçimi bana bıraktı. Ama 7 de başlarsak iyi olur dedi. Nimenrix hafif korkmaya gerek yok bexero kuvvetli bir aşı.. Oğlumda aynı süreçleri atlattığımızdan bilgim var biraz.

Benim bebişim de aynı.. 2-3 ayda diş tomurcukları oluşmaya başladığı için salyalar elini ağıza sokmalar battaniye, üstünü neyi bulursa bazen bizim kolumuzu bile kemiriyor. Diş kaşıyıcı alırsan onu kemirir

Çok çok geçmiş olsun, bu aşıdan çok çekiniyordum, iyice çekindim gerçekten. Ben 5-6 ayda yaptırmayı planlıyorum en erken. İnşallah çok yakın zamanda tüm yan etkileri atlatırsınız
Oğlum 3 yaşında.. 3. Ay demişti doktorumuz. Ağır diye 7. Ayda başlattım. Ama kızımda 3. Ayda direkt yaptırdım. Risk faktörlerini düşününce.. tavsiyem 6. Ay değilde çünkü sağlık bakanlığı aşıları ile denk gelmesin. 5. Ayda başlatın.

Seni bir yerden tanıyorum Ben kullanmadım ama instagramda doktorannemm di galiba kullanıyor memnunmuş. Ama yorumlara bakmıştım kimisi memnunken kimisi memnun değil.

Kızlar kışlık mont alan oldu mu bu astronot mont tarzı mı alacaksınız
oğlumdan kalanları kullanıcam sanırım 1 astronot montumuz var 2.ci astronot mont alabilirim yedekli olsun diye. tek parça daha iyi olur bence.. montlar toplanıyor biraz daha büyüyünce olabilir.

Oğlumdan 1 tane lcw 2,5 (elyaf) Tog birde andywawa 2,5 (pamuk) Tog var. Evin soğukluğuna göre Tog ayarlaması yapmak lazım. Bizler klima ile ısınıyoruz o yüzden böyle almıştım yorgan diye geçiyor 2,5 olanlar.

O açıdan düşünmemiştim, mantıklı gerçekten teşekkür ederiim

Bence çok fark etmiyor. Birde bebekten bebeğe rahatlık değişiyor. Bende 2side var ikisinide kullandım oğlumda.. kızda da devam.. İkisinde de terlediği oldu.. Çift panzen mi Müslin mi öyle de var sanırım. Ondan da aldım oğluma 2,5 yaşındayken. Giydiremedim kullanmak istemedi Boş kalabilirsem ne tarzlar var görüntülerini atarım sitelerden..

Henüz hiç uyku tulumu tecrübemiz yok, araştırmadayım ben de ama çok pahalı markalardan 1 tane almaktansa daha ekonomik bi seçenekten bir nispeten ince, bir kalın alacağım sanırım mağazaya gidip bakarak. Defactonunkiler hoşuma gitti, onların bebek serisi de %100 pamuk oluyor sanırım, bakalım

4. Ay uyku gerilemesi olabilir. Benim kızda birkaç gündür çok sık kalkıyor. Şu gerileme geçtikten sonra uykuları düzene soktuk soktuk dolamazsak yandık. Oğlumdan biliyorum. 2 yaşında bile sürekli kalkıyordu gece

Uyku eğitimi almayı düşünen var mı? İnstagramda bebeği yatağa bırakıp odadan çıkıyorlar bebekte kendi kendine uyuyor ya çok özeniyorum 4-5.aylarda veriliyormuş sanırım
Araştırıp beğendiğiniz eğitmen varsa tavsiye alırım

Kızlar bebeğimin vücudunda böyle kabarcıklar oluştu birden ve çok huzursuz yüzü de çok kuru kızarık ve kabuklu oldu önceden olup geçiyordu randevumuza da var ne yapabilirim evde
Alerji olabilir. Alerji hakkında çok bir bilgim yok. Doktorunuz özelse fotoğrafları atıp durumdan bahsederseniz. Yönlendirme yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…