Hanımlar ben gün içinde bebeğimle yapacak aktivite bulamıyorum. Sürekli aktivite derdinde değilim gerçi de onu nasıl oyalacağımı bulamıyorum. Öğlene kadar zaten tüketiyoruz her şeyi
Anakucağında bir süre sonra ağlıyor. Oyun halısına alıyorum ama yüzüstü durmayı asssla sevmiyor. Efektif bir tummy time’dan bahsedemeyiz. Oyun halısında da yüzüstü durmayınca bi anlamı olmuyor. Piyanolu oyun halısında 5 dk dursa şanslıyım. Yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçalayabiliyorum ancak.
Durumlar aynı mı merak ettim
İlk doğduğunda Krem yağ vs kullanmıyordum ama kabuklanma başlayınca kullanmaya başladım bizim çocuk doktoru da deterjan kullanma beyaz sabunla çitile demişti ama bebekle birlikte herşeyi tek tek citilemek imkansız geldiği için bebek deterjanindan devam ettim bende doğumdan sonra hiç parfüm deodorant falan kullanmadım vücudumu bile onun sampuaniyla yıkıyorum ki emzirirken temasla bulaşmasın kimyasallar diyeİlk kızım alerjik bebekti
Yapıyor musun bilmiyorum ama
Vücudunu sık sık nemlendirmek gerekiyor , deterjan , parfüm , yumuşatıcı ve kimyasalları kesmek gerekiyor
Doktor bol bol açık hava demişti bize
bizim durum için doktor yeni yaklaşımda herşeyi kesmeye gerek yok demişti bana bir sürü kongre makalesi okutmuştu
Alerji yürüyen birşey 6 ayda ek gıdaya çok yavaş geçti önce ben açtım sonra kızıma açtırdık şükür bir besine tepki vermedi (sütü vermedim sadece -oda sağlıklı gelmediğinden)
Ama solunum yolu alerjisine dönüştümevsim geçişi tozlu ortam kreş hemen etkiliyor ama sınıfları 20 kişi 15 çocukta benzer şeyler var kalanlarında da farklı sorunlar var
Bizde mukuslu ve hafif kanlı kaka vücut döküntüsü bitmeyen gaz ve ıkınma şikayetleri vardı
Öksürük de varKızlar gece yatmadan ev gayet iyiydi sıcaktı. bir normal tulum giydirdim üzerine de kalın kışlık battaniye örttüm ama kollar dışarda neyse. Sabah 5 gibi emzirmek için kucağıma bi aldım elleri yüzü buz gibi. Ense ve göğsüne dokundum soğuk. Üşümüş yavrum. Abladan kalma uyku tulumumuz vardı onu giydirdim baktım sonra ısınmış çocuğum. Baya da kalın ama demek kş ancak yetiyor. Dışarısı sabaha karşı 11 derece evi bilmiyorum. Şu an burun tıkanıklığıyla ağlayarak uyandı
Sutu kesmek gerekmez, ama diyet yapmaniz gerekebikir. Ben ilk oglumda 4 ay sut ve sut urunleri, yumurta, Dana eti, tavuk, kuruyemis, tahin, domates vs yemedim. Maalesef kait diyete sokmustu doktorlar. Once diyet yapip sonra denemeker yapip alerjisi var mi yok mu test edebilirsiniz. Neyden supheleniyorsaniz alerji doktoruna gidene kdr sizin tuketmemeniz iyi olabilir. Doktor da nasil diyeti acacaginiz konusunda yonlendirir.Maalesef ki var canım ya sürekli ishal yada kabız ve aşırı kötü kokuyor rengi de kahve yeşil arası
Alerji doktoruna randevu çok zor bulunuyor 1 ekime şans eseri buldum öne alabilme imkanım keşke olsa çocuk doktoru bişey yapamam sütü kesmek gerekir ama daha çok küçük sütü kesmeyelim sen alerjiye görün demişti
Bizim oda 25-26 derece, bugun body uzerine tulum giydirdim normal. Uzerine de sicaklar korkusuyka ince bir ortu orttum ve daha iyi uyudu. Usuyor muymus yoksa dusuncesi olustuKızlar gece yatmadan ev gayet iyiydi sıcaktı. bir normal tulum giydirdim üzerine de kalın kışlık battaniye örttüm ama kollar dışarda neyse. Sabah 5 gibi emzirmek için kucağıma bi aldım elleri yüzü buz gibi. Ense ve göğsüne dokundum soğuk. Üşümüş yavrum. Abladan kalma uyku tulumumuz vardı onu giydirdim baktım sonra ısınmış çocuğum. Baya da kalın ama demek kş ancak yetiyor. Dışarısı sabaha karşı 11 derece evi bilmiyorum. Şu an burun tıkanıklığıyla ağlayarak uyandı
Bizde de aynı, bu yaşta bebekte aktivite seçeneği zaten biraz kısıtlı sanırım. Ben ana kucağını koltuğun üstüne, balkon kapısına bakacak şekilde koyuyorum bazen dışarıyı izliyor. Bir de evin çok görmediği, bilmediği yerlerini gösterince hoşuna gidiyor bkz. kaşıklıkHanımlar ben gün içinde bebeğimle yapacak aktivite bulamıyorum. Sürekli aktivite derdinde değilim gerçi de onu nasıl oyalacağımı bulamıyorum. Öğlene kadar zaten tüketiyoruz her şeyi
Anakucağında bir süre sonra ağlıyor. Oyun halısına alıyorum ama yüzüstü durmayı asssla sevmiyor. Efektif bir tummy time’dan bahsedemeyiz. Oyun halısında da yüzüstü durmayınca bi anlamı olmuyor. Piyanolu oyun halısında 5 dk dursa şanslıyım. Yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçalayabiliyorum ancak.
Durumlar aynı mı merak ettim
Maalesef bizdede durum aynı herkesin arkasını ben topluyorum :/Ya normalde bende öyle aşırı titiz takıntılı biri değilim yediğim içtiğim ve giydiğim temiz olsun yeter modundayım ama evde olunca hem çok iş oluyor hemde insanın gözüne batıyor tüm gün.
Az daha büyüdüğünde işe başlayacağım ve yine vakit bulamayacağım. Benim için hep olay oldu bu temizlik işi. Her gün yapmadığım için galiba ama ev aşırı aşırı dağılıyor öyle böyle değil. Benden başka kimse arkasını toplamadığı için
Anladım. Siz ikisinin birden yan etkileriyle boğuştunuz o zaman. İnşallah daha iyidir şimdi bebişTeşekkürler size de geçmiş olsun. Bugun 17 sonrası yine ayni huzursuzluk devam ama sanırım dis de çıkartacak yakında bizimki, 4.
Ay atağı da bir yandan geliyoor oh masallah:) Nimenrix ve bexsero ikisi de yapılmış bizde, iki bacak yapıldı bilemiyorum sebebini.
Evet evet galiba uygun fiyatlılar hep elyaf. Ben bunun dezavantajını yataş emzirme yastığında yaşadım. Hala kullanıyorum ama keşke bu kadar elyaf olduğunu önceden bilseydim asla almazdım. Emerken vücudunun yastığa değen yerleri su gibi ter içinde kalıyor çocuğumun. Müslin örtü ile yastığın üstünü kapatmaya başladım artık. Uyku tulumunda da aynısını yaşamak istemem, çok sağlıksız olur.Şimdi bende baktım da dediğim 1000-1500 arası olanlar hep elyaf dolguluymuş sizin dediğiniz pamuk dolgulu oda pahalı normal olarak. Etiketleyeyim de yanlış yorum yapmış oldum birazcık
PaxosAurora @Papattyaaa
Hmm battaniye ya da yorgan olmadan yatırabilmek açısından güzel aslında, şimdi daha iyi anladım. Fakat bir yandan da evimizin çok sıcak olacağını tahmin ediyorum bu kış. Hani çok ihtiyaç duyar mıyız tuluma bilemedim. Yine de Carters'tan söylediğim tulumlar bir gelsin, bakalım onlarla ne kadar idare edebileceğiz bir görelim. Olmadı dediğiniz gibi iki tane de pamuklu uyku tulumu alırız ne yapalımEvet en hesaplı markalarda bile ucuz denemez, bence mantık şu: Uyku tulumları çoğunlukla elyaf dolgulu oluyor, bu sebeple yorgan veya mont alıyor gibi düşünebilirsiniz sadece penye değilKurutma makineniz varsa 2 tane yeterli olur gibi uykuda çok kirlenmez de bence, kaka vs yapmadığı sürece terleme de zaten olmayacak kışın
Hepimizin evladı için duamdır, hastalık evlerden uzak olsun. O küçücük bedenlerinde kim bilir neler oluyor hastalanınca. Çok üzülüyorum çocuklaraEvet bir yandan da hastalığın kendisi korkutuyor, mazallah. Siz de bebeğiniz de çok zorlandınız ama bağışıklığı oluşuyor, teselliniz bu olsun
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, kesinlikle öyle yapacağım
Herkese iyi günler diliyorum, bi konuda danışmak istiyorum, bebeğim küçük, sarjlı süpürge veya robot süpürge alacağım, hangisi daha avantajlı olur, evim küçük 3 tane çocuğum var, robot süpürge işimi görür mü, çok arada kaldım, kullanan arkadaşlar varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Valla 3 ayda sadece 3 kez dışarı çıktık o da hastaneye. Bu çıkışların sadece 1 tanesinde yemeğe gittik onda da kocam da ben de neremize ne yediğimizi anlamadıkAy olmayın öyle çok zor oluyorbi instamom olamadık ya
Tam mevsim geçişi, kendinize hiç yüklenmeyin. Bazen kendimiz için bile doğru kararı veremiyoruz giyinirken. Hiçbir şey olmaz, hastalanmaz Allah'ın izniyle. Hemen çözüm de üretmişsiniz zaten. Böyle böyle düşe kalka büyüteceğiz yavrularıÖksürük de varüşüyünce kakada mukus da oluyor bu arada. Çok kızgınım kendime. Bi çocuğa bakamadım. İlk kızımda daha tecrübesiz olmama rağmen hiç böyle bi şey yaşamadım. Bunda ayarlayamadım bi türlü. Birde sanki kıza göre daha çok üşüyor gibi.
Tulum azıcık büyük gibi ama böyle olması daha iyi sanki. Lcw nin. Tog değerini bilmiyorum ama baya baya kalın ve bizde gerekiyor artık onu anladım. İçinde de pamuklu normal tulum var bu arada
deterjanla yıkıyorsan çift durulama yapabilirsinİlk doğduğunda Krem yağ vs kullanmıyordum ama kabuklanma başlayınca kullanmaya başladım bizim çocuk doktoru da deterjan kullanma beyaz sabunla çitile demişti ama bebekle birlikte herşeyi tek tek citilemek imkansız geldiği için bebek deterjanindan devam ettim bende doğumdan sonra hiç parfüm deodorant falan kullanmadım vücudumu bile onun sampuaniyla yıkıyorum ki emzirirken temasla bulaşmasın kimyasallar diye
İnşallah alerjiyse bile zamanla geçecek türden olsun çünkü gluten alerjisi abimde ve yeğenimde var hem kilo alamiyorlar hemde göbek sürekli şiş ve birçok şeyi yiyemiyorlar malûm heryer hamurisi engellemek yedirmemek çok zor olur
Ikınma gaz ve mukus var ama kan hiç fark etmedim sadece idrarında ürat kristalleri çok yoğun ve doğuştan var
Çok geçmiş olsun cnm kötü olmaz bence burnunu temizleyince iyi olur inşallahKızlar gece yatmadan ev gayet iyiydi sıcaktı. bir normal tulum giydirdim üzerine de kalın kışlık battaniye örttüm ama kollar dışarda neyse. Sabah 5 gibi emzirmek için kucağıma bi aldım elleri yüzü buz gibi. Ense ve göğsüne dokundum soğuk. Üşümüş yavrum. Abladan kalma uyku tulumumuz vardı onu giydirdim baktım sonra ısınmış çocuğum. Baya da kalın ama demek kş ancak yetiyor. Dışarısı sabaha karşı 11 derece evi bilmiyorum. Şu an burun tıkanıklığıyla ağlayarak uyandı
İnce kıl gibi değilde nokta ile kıl arası.. Birde aralarda jöle gibi oluyor.Peki nasıl kakadakı kan .İnce kıl şeklinde mi ?Genelde rota sonrası olur diyorlardi ama . .Bizim akrabanın da rotadan sonra oldu .ince kıl gibiydi iplik şeklinde.sonra düzeldi onunki.Allerji değildi.Ama işte yine de bir göstermek lazım.
Bizim ki çok daha yoğun mukus içinde yoğum sulu kırmızıliklardi.
Benim kız üç dört gün üst üste 4 5 gibi uyanıp hiç uyku modunda değildi, bende salladım, konuşmadan pışpışladim ama yemediTeyzeleri biz dün nihayet Bexsero'nun sert etkilerinden kurtulduk, gülüp oynamaya başladık, kafeye bile gittikFakat burada birçok kişinin bahsettiği gibi uyku gerilemesi fazına biz de geçmiş bulunuyoruz galiba Hiç adeti değilken gecenin 4'ünde gülücükler saçarak, oyun modunda, neşeyle uyandı bu gece. Eşim onun o halini görünce hemen adapte oldu, erkek işi yüksek testestoronlu atlama zıplama zıplatma tarzında coşkulu etkinliklere girişti Dur dedim yapma iyice açma uykusunu. Hemen ChatGPT'ye koştum. Diyor ki sakın oyun moduna geçmeyin, pış pış pış yapın ki uyku zamanı olduğu pekişsin zihninde. Hemen pışpışlamaya başladık, hakikaten yarım saat içinde derin uykusuna geri döndü. Minik bir tavsiye olarak not düşeyim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?