2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197

Benimki de anakucağında çok sıkılıyor, yanına yaklaşınca kendini ittiriyor yuksrı doğru alalım diye o hali çok komik almazsak sıkıntı. O yüzdwn hiç umut vermeyip alacak gibi yapmamaya çalışıyorum. Farklı odaya koymuşsam izliyor merakla biraz. Mutfaktan
Çok sıkıldı ama koyar koymaz ağladığı oluyor bazen.
Geçen gün ütü masasına uzun baktığını keşfettik. Önüne koydum ütü masasının desenlerini izledi baya uzun uzun, bende temizlik yaptım. Çocuğun bag ını buldum resmen
Oyun matına koyup yanına şu zeka kartlarından açıyorum bazen. Bazen bakınıyor bazen istemiyor. Gün içinde bizim de öyle sürekli geziyoruz deniyoruz. Dışarıyı çok seviyor ama hergün çıkartamam gibi. Öyle işte

İlk doğduğunda Krem yağ vs kullanmıyordum ama kabuklanma başlayınca kullanmaya başladım bizim çocuk doktoru da deterjan kullanma beyaz sabunla çitile demişti ama bebekle birlikte herşeyi tek tek citilemek imkansız geldiği için bebek deterjanindan devam ettim bende doğumdan sonra hiç parfüm deodorant falan kullanmadım vücudumu bile onun sampuaniyla yıkıyorum ki emzirirken temasla bulaşmasın kimyasallar diye
İnşallah alerjiyse bile zamanla geçecek türden olsun çünkü gluten alerjisi abimde ve yeğenimde var hem kilo alamiyorlar hemde göbek sürekli şiş ve birçok şeyi yiyemiyorlar malûm heryer hamurisi engellemek yedirmemek çok zor olur
Ikınma gaz ve mukus var ama kan hiç fark etmedim sadece idrarında ürat kristalleri çok yoğun ve doğuştan var

Kızlar gece yatmadan ev gayet iyiydi sıcaktı. bir normal tulum giydirdim üzerine de kalın kışlık battaniye örttüm ama kollar dışarda neyse. Sabah 5 gibi emzirmek için kucağıma bi aldım elleri yüzü buz gibi. Ense ve göğsüne dokundum soğuk. Üşümüş yavrum. Abladan kalma uyku tulumumuz vardı onu giydirdim baktım sonra ısınmış çocuğum. Baya da kalın ama demek kş ancak yetiyor. Dışarısı sabaha karşı 11 derece evi bilmiyorum. Şu an burun tıkanıklığıyla ağlayarak uyandı

Öksürük de var üşüyünce kakada mukus da oluyor bu arada. Çok kızgınım kendime. Bi çocuğa bakamadım. İlk kızımda daha tecrübesiz olmama rağmen hiç böyle bi şey yaşamadım. Bunda ayarlayamadım bi türlü. Birde sanki kıza göre daha çok üşüyor gibi.
Tulum azıcık büyük gibi ama böyle olması daha iyi sanki. Lcw nin. Tog değerini bilmiyorum ama baya baya kalın ve bizde gerekiyor artık onu anladım. İçinde de pamuklu normal tulum var bu arada

Eklentiler

• IMG_5485.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 40
Sutu kesmek gerekmez, ama diyet yapmaniz gerekebikir. Ben ilk oglumda 4 ay sut ve sut urunleri, yumurta, Dana eti, tavuk, kuruyemis, tahin, domates vs yemedim. Maalesef kait diyete sokmustu doktorlar. Once diyet yapip sonra denemeker yapip alerjisi var mi yok mu test edebilirsiniz. Neyden supheleniyorsaniz alerji doktoruna gidene kdr sizin tuketmemeniz iyi olabilir. Doktor da nasil diyeti acacaginiz konusunda yonlendirir.

Bizim oda 25-26 derece, bugun body uzerine tulum giydirdim normal. Uzerine de sicaklar korkusuyka ince bir ortu orttum ve daha iyi uyudu. Usuyor muymus yoksa dusuncesi olustu burnuna hemen serum fizyolojik damlatıp, temizleyin, toparlar hemen ins.

Bizde de aynı, bu yaşta bebekte aktivite seçeneği zaten biraz kısıtlı sanırım. Ben ana kucağını koltuğun üstüne, balkon kapısına bakacak şekilde koyuyorum bazen dışarıyı izliyor. Bir de evin çok görmediği, bilmediği yerlerini gösterince hoşuna gidiyor bkz. kaşıklık Kaşıkları birbirine vurup ses yapıyorum gözlerini alamıyor. Gardrobuna gidip elbiselerine bakıyoruz. Diyafonda kamerayı açınca izlemeyi çok seviyor vs. Onun dışında ana kucağında zeka kartları göstermek, çıngırak eşliğinde şarkı söylemek, koltuğa uzatıp konuşmak bu tarz fix şeyler

Maalesef bizdede durum aynı herkesin arkasını ben topluyorum :/

Anladım. Siz ikisinin birden yan etkileriyle boğuştunuz o zaman. İnşallah daha iyidir şimdi bebiş Ve evet bu ara ataklar mataklar hepsi üst üste bindi...

Evet evet galiba uygun fiyatlılar hep elyaf. Ben bunun dezavantajını yataş emzirme yastığında yaşadım. Hala kullanıyorum ama keşke bu kadar elyaf olduğunu önceden bilseydim asla almazdım. Emerken vücudunun yastığa değen yerleri su gibi ter içinde kalıyor çocuğumun. Müslin örtü ile yastığın üstünü kapatmaya başladım artık. Uyku tulumunda da aynısını yaşamak istemem, çok sağlıksız olur.

Hmm battaniye ya da yorgan olmadan yatırabilmek açısından güzel aslında, şimdi daha iyi anladım. Fakat bir yandan da evimizin çok sıcak olacağını tahmin ediyorum bu kış. Hani çok ihtiyaç duyar mıyız tuluma bilemedim. Yine de Carters'tan söylediğim tulumlar bir gelsin, bakalım onlarla ne kadar idare edebileceğiz bir görelim. Olmadı dediğiniz gibi iki tane de pamuklu uyku tulumu alırız ne yapalım Owli ve Kidzee çıkıyor karşıma devamlı. Kullandınız mı daha önce?

Hepimizin evladı için duamdır, hastalık evlerden uzak olsun. O küçücük bedenlerinde kim bilir neler oluyor hastalanınca. Çok üzülüyorum çocuklara

Ev dağınıkken robot çalıştırmak zor olduğundan birçok kişinin tercihi dikey oluyor ama aslında dikeye de vaktimiz yok ki. Dikey almak evi yine kendi başına süpürmek demek. Ben en azından evi ben toparlayayım, ortalığı süpürülmeye hazır hale getireyim, temizliği robot yapsın diyenlerdenim

Ay olmayın öyle çok zor oluyor bi instamom olamadık ya
Valla 3 ayda sadece 3 kez dışarı çıktık o da hastaneye. Bu çıkışların sadece 1 tanesinde yemeğe gittik onda da kocam da ben de neremize ne yediğimizi anlamadık benim kızım saat başı acıkan ve uykusu gelen bi insan, sadece kucakta uyuduğunu düşünürsek şansımı fazla zorlamamalıyım

Yine de sen bi şey alırsan söyle bize. Benim de ev içi takmalık bere almam lazım Bilge'ye, hava serinledi artık. Bi de muflon tulum alacağım hiç almamışım sanki Antalya'da yaşıyorum

Tam mevsim geçişi, kendinize hiç yüklenmeyin. Bazen kendimiz için bile doğru kararı veremiyoruz giyinirken. Hiçbir şey olmaz, hastalanmaz Allah'ın izniyle. Hemen çözüm de üretmişsiniz zaten. Böyle böyle düşe kalka büyüteceğiz yavruları

Teyzeleri biz dün nihayet Bexsero'nun sert etkilerinden kurtulduk, gülüp oynamaya başladık, kafeye bile gittik Fakat burada birçok kişinin bahsettiği gibi uyku gerilemesi fazına biz de geçmiş bulunuyoruz galiba Hiç adeti değilken gecenin 4'ünde gülücükler saçarak, oyun modunda, neşeyle uyandı bu gece. Eşim onun o halini görünce hemen adapte oldu, erkek işi yüksek testestoronlu atlama zıplama zıplatma tarzında coşkulu etkinliklere girişti Dur dedim yapma iyice açma uykusunu. Hemen ChatGPT'ye koştum. Diyor ki sakın oyun moduna geçmeyin, pış pış pış yapın ki uyku zamanı olduğu pekişsin zihninde. Hemen pışpışlamaya başladık, hakikaten yarım saat içinde derin uykusuna geri döndü. Minik bir tavsiye olarak not düşeyim dedim

deterjanla yıkıyorsan çift durulama yapabilirsin
Biz kızımdan sonra yumuşatıcıyı bıraktık onun yerine beyaz sirke kullanıyoruz
Müstelanın atopik cilt nemlendiricilerini yıllarca kullandık çok fayda etti
Guluten için bilgim yok ama bu dönemde alerji testleri doğru sonuç vermiyor dedi doktorlar

Çok geçmiş olsun cnm kötü olmaz bence burnunu temizleyince iyi olur inşallah

Son düzenleme:
İnce kıl gibi değilde nokta ile kıl arası.. Birde aralarda jöle gibi oluyor.

Benim kız üç dört gün üst üste 4 5 gibi uyanıp hiç uyku modunda değildi, bende salladım, konuşmadan pışpışladim ama yemedi 9 a10 a kadar tekrar uyutamadım bgn de 7 buçuktan beri ayakta uykusu var ama uyumuyor, kucağımda uyudu 10 dk falan bu arada ben fhiser piricen oyun arkadaşını aldım arkadaşlar Su samuru olanı içinde nefes sesi,kalp atış sesi, beyaz gürültü uyku müzikleri falan var arada onun nefes sesini açıp yanına koyuyorum biraz faydasını gördüm gibi bakalım şimdi kucağımda uyutup onu koydum yanına 5 dk oldu uyanmadi daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…