- 5 Mart 2021
- 6.227
- 9.044
- 148
Rica ederim şifa olsun şimdiden bebişeO açıdan düşünmemiştim, mantıklı gerçekten teşekkür ederiim
Ayyy yok hele ağlarsa ben yapamam bunuUyku eğitimi almayı düşünen var mı? İnstagramda bebeği yatağa bırakıp odadan çıkıyorlar bebekte kendi kendine uyuyor ya çok özeniyorum4-5.aylarda veriliyormuş sanırım
Araştırıp beğendiğiniz eğitmen varsa tavsiye alırım
Ağlatmadan diye yazmışlar ama az bile olsa ağlıyordur diye düşünüyorumAyyy yok hele ağlarsa ben yapamam bunuBaşka türlü uyku eğitimleri var galiba ama oğlumda denemediğim için bilgim yok bu konuda Sadece 2-3 sene daha uykusuz kalmak istemiyorum
Ebebek ücretsiz uyku danışmanlığı veriyor, ben yazdım whatsapp üzerinden. Ücretli emzirme danışmanlığı almıştım daha sonra yine ebebek in ücretsiz danışmanına yazdım inanır mısınız fazlası vardı eksiği yoktu. Tabii uyku durumu biraz daha özen ve takip istiyor olabilir ama şu evrede denenebilir bence temel konularda yol göstermesi içinAğlatmadan diye yazmışlar ama az bile olsa ağlıyordur diye düşünüyorum
Zor ama sonu güzel bir süreç olabilir ben hevesliyim
Bilmiyordum bakayımEbebek ücretsiz uyku danışmanlığı veriyor, ben yazdım whatsapp üzerinden. Ücretli emzirme danışmanlığı almıştım daha sonra yine ebebek in ücretsiz danışmanına yazdım inanır mısınız fazlası vardı eksiği yoktu. Tabii uyku durumu biraz daha özen ve takip istiyor olabilir ama şu evrede denenebilir bence temel konularda yol göstermesi için
Teşekkür ederim gerçekten çok zor bugün dolap bana ben dolaba baktım ne yersen alerji yapmaz diye saatlerce araştırdım galiba bizimde çoklu gıda alerjisi olabilir öyle olursa işimiz çok zor bugün mamayı da kestim çünkü içerken ve sonrası ağır etrafı kıpkırmızı ve kabarık oluyor doktorun önerisiyle bı mama alırız artık haftaya Çarşamba randevumuz bakalım ne çıkacakSutu kesmek gerekmez, ama diyet yapmaniz gerekebikir. Ben ilk oglumda 4 ay sut ve sut urunleri, yumurta, Dana eti, tavuk, kuruyemis, tahin, domates vs yemedim. Maalesef kait diyete sokmustu doktorlar. Once diyet yapip sonra denemeker yapip alerjisi var mi yok mu test edebilirsiniz. Neyden supheleniyorsaniz alerji doktoruna gidene kdr sizin tuketmemeniz iyi olabilir. Doktor da nasil diyeti acacaginiz konusunda yonlendirir.
Kendileri de hala çocuklar da ondanÇok sevindim iyileşmenizeerkekler niye böyle yaa cidden benim eşimde aynı nasılsa uyandı iki seveyim saçmalama hadi bi git emeklerimi ziyan etme demekten bi hal oldum
Hiç almadım o markadan, ben de bakabilirimHenüz hiç uyku tulumu tecrübemiz yok, araştırmadayım ben de ama çok pahalı markalardan 1 tane almaktansa daha ekonomik bi seçenekten bir nispeten ince, bir kalın alacağım sanırım mağazaya gidip bakarak. Defactonunkiler hoşuma gitti, onların bebek serisi de %100 pamuk oluyor sanırım, bakalım
Bizim doktorumuz çocuk ateşlensin istiyor. Farklı bir yaklaşımı var. Ben de aslında onda en çok bu yaklaşımları seviyorum ama 39'a doğru giden ateşte de dayanamadım artık39 muuu nasıl yani ayları çok küçük bebeklerimizin.. Bizim doktor koltuk altı 38 kulak 38,5 gördüğü anda ver. Ay olarak küçük çokta yükselmesini bekleme dedi. Ki 38 oldu ateş düşürücü verdim. Çok şükür düştü bir daha çıkmadı. Bebek kendine geldi. Nimenrix için erken değil mi? Bizde doktor ya 7. Ayda başlayacağız 7-13 ya da 13. Ayda tek doz. Seçimi bana bıraktı. Ama 7 de başlarsak iyi olur dedi. Nimenrix hafif korkmaya gerek yok bexero kuvvetli bir aşı.. Oğlumda aynı süreçleri atlattığımızdan bilgim var biraz.
Devlet doktoruna gidiyoruz alerji bölümüne yönlendirdi haftaya randevumuz büyük ihtimalle alerji zaten süt içmek istemiyor bugün öyle yoruldum ki gideyim de hangi mamayı onerecekse alerji yapmayacaksa emzirmeyi bırakıp sadece mamaya geçeyim modundayim ama bı yandan da kıyamıyorum onun nasibi mamayla destekle olsa bile sütü varken mahrum etmek istemiyorumAlerji olabilir. Alerji hakkında çok bir bilgim yok. Doktorunuz özelse fotoğrafları atıp durumdan bahsederseniz. Yönlendirme yapabilir.
Evet ağzına tıkıştırmaya çalışıyor biseyleri ama tam beceremiyor bende şimdiden alayım her buldugunu koyacagina kaşıyıcıyla uğraşsınOğluma bu civarlarda almıştım 3-4 ay arası.. ağzına götürebiliyordu ama çok istediğimiz gibi tutamıyordu destekliyorduk. Şimdi kızıma da alacağım sürekli eli ağzında diş tomurcukları oluştuğu için kaşınıyor büyük olasılık.
Valla yine basladigimiz noktaya döndük yaSeni bir yerden tanıyorumBen kullanmadım ama instagramda doktorannemm di galiba kullanıyor memnunmuş. Ama yorumlara bakmıştım kimisi memnunken kimisi memnun değil.
O zaman sut alerjisi olabilir, mamasa süt proteini var sanirim alerjik, evet zor ama buyuk ihtimalle gececek. Birkac ay dayanin, cok kolay gelsin, gecmis olsunTeşekkür ederim gerçekten çok zor bugün dolap bana ben dolaba baktım ne yersen alerji yapmaz diye saatlerce araştırdım galiba bizimde çoklu gıda alerjisi olabilir öyle olursa işimiz çok zor bugün mamayı da kestim çünkü içerken ve sonrası ağır etrafı kıpkırmızı ve kabarık oluyor doktorun önerisiyle bı mama alırız artık haftaya Çarşamba randevumuz bakalım ne çıkacak
Abiyi okula goturup getiriyoruz, mecburen sabah oglen cikiyoruz. Yavas yavas daha kolay olmaya basladi. Aslinda kisa da ciksaniz iyi gelirValla 3 ayda sadece 3 kez dışarı çıktık o da hastaneye. Bu çıkışların sadece 1 tanesinde yemeğe gittik onda da kocam da ben de neremize ne yediğimizi anlamadıkbenim kızım saat başı acıkan ve uykusu gelen bi insan, sadece kucakta uyuduğunu düşünürsek şansımı fazla zorlamamalıyım
Yine de sen bi şey alırsan söyle bize. Benim de ev içi takmalık bere almam lazım Bilge'ye, hava serinledi artık. Bi de muflon tulum alacağım hiç almamışım sanki Antalya'da yaşıyorum
Bence para tuzagiUyku eğitimi almayı düşünen var mı? İnstagramda bebeği yatağa bırakıp odadan çıkıyorlar bebekte kendi kendine uyuyor ya çok özeniyorum4-5.aylarda veriliyormuş sanırım
Araştırıp beğendiğiniz eğitmen varsa tavsiye alırım
Bu biraz benim esimKendileri de hala çocuklar da ondanBenim 40 yaşında ve 3 aylık olmak üzere iki oğlum var şu an evde Neyse çok şükrettiğim bir şey bu aslında, bakmayın. Arkadaşımın eşi iki erkek çocuğu büyütüyorlarken çocukların sesinden çok rahatsız oluyordu, sinirlenip kendini çalışma odasına kapatıyordu adam. Kadın en sonunda adama evden gidebileceğini söyledi. Çocuklarımı ben bakıcıyla büyütürüm, sen onlar biraz büyüyünce dönersin eve dedi. Adam çevreden utandığı için gitmedi. Yoksa can attı bence...
Memede uyutmamaya gece uyku arası da dahil mi? :/ uyku arası sıkça uyanıyor emip geri yatıyor o yüzden beşiğine koyamıyorum koysam tamamen uyanır tüm gece otururuzBence para tuzagiuyku egitmenlerinin sadece uyku duzenlerini kiymetli bukuyorum, ama bebege uyku aliskanligi kazandirmak annede bitiyor. Keske parayi odeyince direkt bebekler uyusa :) ben de denedim ama yatir aglasin, bekle vs bana gore degildi. Ne zaman bebegim buyudu ve kendimde o gucu buldum, kendi kendine uyumayi ogrettim. Eger daha rahat bir duzen istiyorsaniz once uyku duzenini iyice oturtmanizi oneririm. Sonra verdiginiz uyku desteklerini yavas yavas azaltabilirsiniz. Ornegin, memede asla uyutmamakla ise baslayabilirsunuz. Sonra sallamayi azaltirsiniz. Sonra pispisa gecersiniz gibi. Bu da sefkatle uyku egitimi gibi olur esasen ama bunu yaparken bir egitmen eger anne hazir degilse yardimci olamiyor bana gore. Buna baslamak icin de 4. Ay ataginin bitmesini beklemek gerek. Nacizane gorusum elbette.
Uykuya geçişte aslında gece zorlar.Memede uyutmamaya gece uyku arası da dahil mi? :/ uyku arası sıkça uyanıyor emip geri yatıyor o yüzden beşiğine koyamıyorum koysam tamamen uyanır tüm gece otururuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?