2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Arkadaşlar yalnız değilsiniz her anlamda benzer şeyler yaşıyoruz. Hatta en son dün esim benim her hareketim sana batıyor mu diye sorunca evet dedim dosdoğru yüzüne. Bebegim uyumuyor ve son 1 haftadır her türlü beslenmeyi reddediyor. Neredeyse 4 aydır saçlarım tepemde, temizlik topuzu ile geziyorum. Aldığım kilo cabası. Giyebildiğim 3-5 kiyafet var sadece. Sosyal hayata karismayi cok özledim. Evde genel olarak yemek yok. Tum bunlarin yaninda dun herseyi birakip kayiplara karisabilecegimi soyleyince annem lohusa depresyonu teshisi koydu bana

kocası gözüne batmayan var mı ya hatta geçen gün yüzüne söyledim suyun ısındı diye
Benim kocam gecenin yarısı geldi etliye sütlüye karışmadan gitti yattı dün gece bı ara uykudan uyandım gece boyu kırk defa uyanmaktan devrelerin yanmış halde şu yastığı yüzüne bastırıp boğsan kim ne diyecek dedim kendime sonra kaynanamın emeklerine acıyıp vazgeçtim bende oğlum için uyanmıştım sonuçta o'nluk bı sorun değildi (kaynanayla zerre anlaşmayan beni bile bu hale koyduysa annelik hormonları gerisini düşünemiyorum)

Acıma acınacak hale düşme işe gidiyor diye kaytarmaya başladı bende işe başlıcam iş evden rahat dedim biraz tutuştu sanki performansı biraz arttı

Yaaa niye böyle olduk ki biz benim kadar etkilenen olmamıştı etrafımda cidden bebeklerde çok zor artık yaaa bu kadar beslenme zorluğu beden mesela bende hala uğraşiyorum doyurmak için bugün yine çok uğraştırdi sinirlerim bozuldu

Acıma acınacak hale düşme işe gidiyor diye kaytarmaya başladı bende işe başlıcam iş evden rahat dedim biraz tutuştu sanki performansı biraz arttı
Bende arada otur bak çocuğa ben çalışacam diyom hiç yok demiyor sırf inadindan aylık sigara paranı veririm gerisine el koyarim diyo ne sigarası diyince de senin yaptığını dediklerini misliyle yapıp şişirecem derdimden içecen diye korkutuyor
Evde gerçekten patlamaya hazır bomba oluyorum farkındayım kardeşim feminist diye zorbaliyor hep (erkek milleti dayanışması)biran önce kışı ve taşınmayı atlatsaydım da kursa başlasaydım derdindeyim (madem çalışma yok evi sertifikalarla doldururum bende )

Allah kolaylık versin gerçekten, bir taneyle uğraşamazken iki çocuk. Gerçekten iki çocuk çok çocuk. Nasıl toparlıyorsunuz?
Yardimci ablamiz vardi gitti. Sukur yeni birini bulduk ama tabi belli bir saatte gidiyor. Haftasonu geliyor neyse ki. Yoksa her haftasonu esimle birbirimize giriyorduk stresten. Mesela su an bebegi uyutuyorum buyuk su istiyor, aslibda kendi alabikir ama ben vereyim diye bekliyor ve bagiriyor. Cocuk uyaniyor vs. Esim genelde gec yeliyor. Ilk bebekte cok yalnizdim ve psikolojim cokmustu. Bu sefer biri yanimizda olsun istedim

Nasil yaptiniz mesela?

İlk çocuk tabii iyice hırçınlaştı ikinci gelince. Yardımcısız olmaz gibi zaten. Benim de dibimde gencecik kayınvalidem var, torun torun diye tutturdu zor bir bebek olduğunu görünce kayıplara karıştı Allahtan eşimin işi kendi işi, esnek davranabiliyor. Bebek bakmak tek bakılacak bir iş değilmiş gerçekten

Nasil yaptiniz mesela?

Çok zordu. Simdi böyle kolay kolay yaziyorum ama kac geceler ağladım, uyuyamadim. Çünkü cocuk açtı. Aç uyudu gecelerce. Yine de kararli durdum. Evdeki yemeği görünce ağlamaya basliyordu ben bunu yemem diyordu. Her seferinde " başka yemek yok. Bunu yiyebilirsin ve ya kalkabilirsin" dedim. İlk günler zordu yemedi ama masadan da kalkmadi bizi izledi. Biz de afiyetle yedik yemegimizi. Oyle öyle derken hafiften cataliyla karistirmaya basladi. Sonra tadina bakmaya basladi. Sonra da yemeye başladı. Cok sabir gerektiriyor. Zaten zayifti iyice zayiflar, hasta olur diye cok endişeleniyordum. Geçti gitti. Düzeltmek çok zor olsa da o iştahsızlık sürecinde yasananlar daha zordu.
Yani kararli durup ne kadar aç kalsa da sabretmek lazim. Benim yemeği tatmayi geçtim görünce bile kusan çocuğum duzeldiyse her cocuk duzelir.
Bir de bu arada çinko kullaniyordum dönem dönem. Çinkosu degerin altinda çıkıyordu. İştahsızlık yaparmış.

Ne tatliymis kv, aslinda esler destek olsa yeterince daha surdurulebilie bir surec.

Eminim cok sinir bozucudue. Yemesin bana da heyheyler geliyor. Guc bulursam denemek isterim, ben de argivit focus kullanmaya basladim hem istah hem buyume icin.

Tesekkurler

Kızlar montessori yatak aldım. Bebek için hangi yatak alınır içine ? Oda yapıp yatağını alan arkadaşlarım ne marka ne model aldınız acaba?

Ay mücveeer, evde köyden gelen kocaman kabak var heba olacak hemen mücver yapmalıyım. Kıymalı bezelye gaz yapmadı mı? Buzlukta bezelye var aslında kolayıma geliyor ama bi keresinde sanki çok gaz yaptı kıza. Fırında ıspanak makarna hiç yemedim de nasıl yapılır bilmiyorum

Benim oğlum da yemiyor, etli patates de yemez, kıymalıyı belki yiyebilir emin değilim. Yarına benim de mercimek çorbası yapmam lazım öğlen içsin sıcak sıcak.
Dolapta tavuk var, dedim tavuklu kremalı makarna yapsak, yanında çorba. Yeter ama sanki bi şey daha istiyo bu yemek.

Yeşil fasulyeden de gına geldi bana, çünkü bi tek ben yiyorum ama aslında biraz fasulye olsa güzel olur

Ya çocuklarımız hep aynı da bacım sen hangi ara yemek yapıyosun ya, dün hazır bamya yapacaktım dolapta olan, bi soğanı doğrayıp tencereye hazırlayana kadar bile durmadı benim kız. Yemek yapmak bi yana, onun bulaşığı ayrı, yedik bitirdik onun bulaşığı ayrı

Benim oğlum da uzun zamandır kilo almıyor, gram aldıramadım. Yoğurt ve kaşar peynir yemesine rağmen. Çocuklar sever mesela lavaştan kolay pizza yapıyorum onu bile yemiyor

Bugün dedim eşime dolmalık biber al diye unutmuş. Bazen biz hazır somonlardan alıyoruz, bugün de onu yaptık yedik. Patates, biber ve bezelyeyle pilav tenceresinde pişiriyoruz güzel oluyor. Valla insan alternatif yemek arıyor her gün.
Dün de bamya ve bulgur pilavı vardı. Fikir olsun diye söylüyorum. Ama mesela bizim kafamızda bitti menü

Mucver ailemizin temel yemegi gibi, cok kolayima geliyor. Yayas yavas bakliyat tuketmeye basladim. Bezelyeyi de az yedim baya, sorun olmadi cok sukur. Firinda ispanak makarna tamamen uydurmasyon makarnayi hasladim, uzerine sotelenen ispanagi koydum, uzerine besamel sos ve kasar koyup firina surdum.

Selam,
Bugün kontrol vardi, doktor evde okula giden abi olduğu için rsv aşısı önerdi.
Sizin doktorlarınız bahsetti mi ? Yaptirmali mi yaptirmamali mi ?
Hiç duymamıştım şimdi baktım biraz, mantıklı aslında. Nerelerde yaptırılabiliyor bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…