- 27 Eylül 2024
- 152
- 81
- 18
- 35
Arkadaşlar yalnız değilsinizYalnız değilsin arkadaşım bende o durumdayım şu an Allahtan annem yanımda yemek işleri falan onda ama cidden bende fenalardaydim aslında benim kız ikinci ayından sonra kolaybir bebek olmaya başlamıştı ki bu iştah durumu çıktı o delirtti beni , şimdi de sanırım 4. Ay atağı uykuya dalması bile çığlık kıyamet . Bende kaç kere ben çok mutsuzum bosanalim mi diye eşimi üzdüm önlük bişey yok cidden bana çok ama çok destek ama ona rağmen bile kaç kez bırakıp kaçmayı bile düşündümoluyor yani arkadaşım demekki bizim yaşadıklarımızda normal. Ama şunu gözlemledim ilk kez anne olanlar daha çok bizim yaşadığımız bu bunalımı yasiyor. İkinci hele ki üçüncü falan yapanlar daha rahat en azından psikolojik olarak daha rahatlar bize göre. Ben ikinciyi düşünemem artık çok zor psikolojik olarak bitik durumdayım
Benim kocam gecenin yarısı geldi etliye sütlüye karışmadan gitti yattı dün gece bı ara uykudan uyandım gece boyu kırk defa uyanmaktan devrelerin yanmış halde şu yastığı yüzüne bastırıp boğsan kim ne diyecek dedim kendimekocası gözüne batmayan var mı yahatta geçen gün yüzüne söyledim suyun ısındı diye
Acıma acınacak hale düşmeBenim kocam gecenin yarısı geldi etliye sütlüye karışmadan gitti yattı dün gece bı ara uykudan uyandım gece boyu kırk defa uyanmaktan devrelerin yanmış halde şu yastığı yüzüne bastırıp boğsan kim ne diyecek dedim kendimesonra kaynanamın emeklerine acıyıp vazgeçtim bende oğlum için uyanmıştım sonuçta o'nluk bı sorun değildi (kaynanayla zerre anlaşmayan beni bile bu hale koyduysa annelik hormonları gerisini düşünemiyorum)
Evet sabrediyorsun ya da mizacina uygun ebeveynlik yapmaya calisiyoeuz ama yapavildigim kadar. Bugun tukendim mesela yine.Demek ki geçmiyor, sadece alışıyor insan mecburenAksi çocuk kendini bebeklikten belli ediyor bence, bu yaşta tercihleri var ve resmen ağlayarak yaptırıyor
Allah kolaylık versin gerçekten, bir taneyle uğraşamazken iki çocuk. Gerçekten iki çocuk çok çocuk. Nasıl toparlıyorsunuz?Evet sabrediyorsun ya da mizacina uygun ebeveynlik yapmaya calisiyoeuz ama yapavildigim kadar. Bugun tukendim mesela yine.
Yaaa niye böyle olduk ki biz benim kadar etkilenen olmamıştı etrafımdaArkadaşlar yalnız değilsinizher anlamda benzer şeyler yaşıyoruz. Hatta en son dün esim benim her hareketim sana batıyor mu diye sorunca evet dedim dosdoğru yüzüne. Bebegim uyumuyor ve son 1 haftadır her türlü beslenmeyi reddediyor. Neredeyse 4 aydır saçlarım tepemde, temizlik topuzu ile geziyorum. Aldığım kilo cabası. Giyebildiğim 3-5 kiyafet var sadece. Sosyal hayata karismayi cok özledim. Evde genel olarak yemek yok. Tum bunlarin yaninda dun herseyi birakip kayiplara karisabilecegimi soyleyince annem lohusa depresyonu teshisi koydu bana
Bende arada otur bak çocuğa ben çalışacam diyom hiç yok demiyor sırf inadindan aylık sigara paranı veririm gerisine el koyarim diyo ne sigarası diyince de senin yaptığını dediklerini misliyle yapıp şişirecem derdimden içecen diye korkutuyorAcıma acınacak hale düşmeişe gidiyor diye kaytarmaya başladı bende işe başlıcam iş evden rahat dedim biraz tutuştu sanki performansı biraz arttı
Yardimci ablamiz vardi gitti. Sukur yeni birini bulduk ama tabi belli bir saatte gidiyor. Haftasonu geliyor neyse ki. Yoksa her haftasonu esimle birbirimize giriyorduk stresten. Mesela su an bebegi uyutuyorum buyuk su istiyor, aslibda kendi alabikir ama ben vereyim diye bekliyor ve bagiriyor. Cocuk uyaniyor vs. Esim genelde gec yeliyor. Ilk bebekte cok yalnizdim ve psikolojim cokmustu. Bu sefer biri yanimizda olsun istedimAllah kolaylık versin gerçekten, bir taneyle uğraşamazken iki çocuk. Gerçekten iki çocuk çok çocuk. Nasıl toparlıyorsunuz?
Nasil yaptiniz mesela?İştahsızlık ve yemek seçme konusunda büyük oğlumu günlerce anlatabilirim. Kabustu. Yemek görünce ağlar ağlar, kusardı.
Psikolog tavsiye ile alternatif sunmayi bıraktığım an yemesi düzeldi. O zaman 5 yasinda, kilo persentili %10 idi. Şu an 8 yaşında kilo persentili %90 . (Bu da fazla tabi ama)
Yemek görünce kusan cocuk, "anne mevsimi iken buzluğa brokoli at" diyen çocuğa dönüştü
Darısı başınıza
İlk çocuk tabii iyice hırçınlaştı ikinci gelince. Yardımcısız olmaz gibi zaten. Benim de dibimde gencecik kayınvalidem var, torun torun diye tutturdu zor bir bebek olduğunu görünce kayıplara karıştıYardimci ablamiz vardi gitti. Sukur yeni birini bulduk ama tabi belli bir saatte gidiyor. Haftasonu geliyor neyse ki. Yoksa her haftasonu esimle birbirimize giriyorduk stresten. Mesela su an bebegi uyutuyorum buyuk su istiyor, aslibda kendi alabikir ama ben vereyim diye bekliyor ve bagiriyor. Cocuk uyaniyor vs. Esim genelde gec yeliyor. Ilk bebekte cok yalnizdim ve psikolojim cokmustu. Bu sefer biri yanimizda olsun istedim
Nasil yaptiniz mesela?
Ne tatliymis kv, aslinda esler destek olsa yeterince daha surdurulebilie bir surec.İlk çocuk tabii iyice hırçınlaştı ikinci gelince. Yardımcısız olmaz gibi zaten. Benim de dibimde gencecik kayınvalidem var, torun torun diye tutturdu zor bir bebek olduğunu görünce kayıplara karıştıAllahtan eşimin işi kendi işi, esnek davranabiliyor. Bebek bakmak tek bakılacak bir iş değilmiş gerçekten
Eminim cok sinir bozucudue. Yemesin bana da heyheyler geliyor. Guc bulursam denemek isterim, ben de argivit focus kullanmaya basladim hem istah hem buyume icin.Çok zordu. Simdi böyle kolay kolay yaziyorum ama kac geceler ağladım, uyuyamadim. Çünkü cocuk açtı. Aç uyudu gecelerce. Yine de kararli durdum. Evdeki yemeği görünce ağlamaya basliyordu ben bunu yemem diyordu. Her seferinde " başka yemek yok. Bunu yiyebilirsin ve ya kalkabilirsin" dedim. İlk günler zordu yemedi ama masadan da kalkmadi bizi izledi. Biz de afiyetle yedik yemegimizi. Oyle öyle derken hafiften cataliyla karistirmaya basladi. Sonra tadina bakmaya basladi. Sonra da yemeye başladı. Cok sabir gerektiriyor. Zaten zayifti iyice zayiflar, hasta olur diye cok endişeleniyordum. Geçti gitti. Düzeltmek çok zor olsa da o iştahsızlık sürecinde yasananlar daha zordu.
Yani kararli durup ne kadar aç kalsa da sabretmek lazim. Benim yemeği tatmayi geçtim görünce bile kusan çocuğum duzeldiyse her cocuk duzelir.
Bir de bu arada çinko kullaniyordum dönem dönem. Çinkosu degerin altinda çıkıyordu. İştahsızlık yaparmış.
Ay mücveeer, evde köyden gelen kocaman kabak var heba olacak hemen mücver yapmalıyım. Kıymalı bezelye gaz yapmadı mı? Buzlukta bezelye var aslında kolayıma geliyor ama bi keresinde sanki çok gaz yaptı kıza. Fırında ıspanak makarna hiç yemedim de nasıl yapılır bilmiyorumDün mücver, kıymalı bezelye ve erişte vardı. Bugün et yanına ıspanakla makarnayı fırına süreyim dedim fırın makarna gibi. Her gün yemek bulmak zor. Eti kavurup difrize atıyorım. Bazı günlerde sebzeleri hızlıca pişirip, o akşama yetecek şekilde difrizden etleri de atıveriyorum. Hoop yemek oluyor. Bana kalsa her gün tost yerim çok da mutlu olurum da evdekiler ve özellikle eşime göre. Büyük oğluma yemek bulmaksa en zoru, her şeyi yemiyor.
Benim oğlum da yemiyor, etli patates de yemez, kıymalıyı belki yiyebilir emin değilim. Yarına benim de mercimek çorbası yapmam lazım öğlen içsin sıcak sıcak.Akşama ya zeytinyağlı yeşil fasulye ya da tavuk sote yapacağım. Yanınada pirinç pilavı.. Birde çoban salataoğlum seçici beslendiği için fasulye yemiyor o yüzden fasulye yaparsam ona ya makarna ya da etli patates yapıcam. Mercimek çorbasıda yapayım öğlen için.. Aşırı özeniyorum ailesi ile her yemekten löp löp yiyen çocuklara Yemek yapma işi gözümde benimde çok büyüyor.
Ya çocuklarımız hep aynı da bacım sen hangi ara yemek yapıyosun ya, dün hazır bamya yapacaktım dolapta olan, bi soğanı doğrayıp tencereye hazırlayana kadar bile durmadı benim kız. Yemek yapmak bi yana, onun bulaşığı ayrı, yedik bitirdik onun bulaşığı ayrıAh bizimki de yemiyor her şeyi. Yemeğim olmazsa balık istiyorum onu yiyor neyse ki. Mantı da seviyor, bari et yesin diye sıkışırsam ondan da istiyorum. Evde çıtır tavuk, mücver vs olursa seviyor. Yoğurt, peynir yemez. Yeni yeni meyveleri blenderdan geçirip, yoğurt ile karıştırıp dondurma yapmaya başladım. Uzun zamandır kilo almadı, biraz üstüne düşmeye çalışıyorum çaktırmadan
Isi gucu biraktiktan sonra iyice yemege dustum. Yemek pisirmek benim icin terapi gibi. Baksaniza alakasiz malakasiz uzun bir mesaj yazdim
Bugün dedim eşime dolmalık biber al diye unutmuş. Bazen biz hazır somonlardan alıyoruz, bugün de onu yaptık yedik. Patates, biber ve bezelyeyle pilav tenceresinde pişiriyoruz güzel oluyor. Valla insan alternatif yemek arıyor her gün.Bence deeşim saat 23 e kadar yok bazen yapmıyorum bazende canım ne isterse bebişin alerji ihtimali olduğu için yediklerim de çok sınırlıya düştü, önceki gün 4 ayın sonunda mercimekle siftahı açtım dün biber dolması bugünde difrizde balık vardı geçen haftadan onu pişiririm herhalde ama arada söyleşirsek birbirimize fikir olur
Mucver ailemizin temel yemegi gibi, cok kolayima geliyor. Yayas yavas bakliyat tuketmeye basladim. Bezelyeyi de az yedim baya, sorun olmadi cok sukur. Firinda ispanak makarna tamamen uydurmasyonAy mücveeer, evde köyden gelen kocaman kabak var heba olacak hemen mücver yapmalıyım. Kıymalı bezelye gaz yapmadı mı? Buzlukta bezelye var aslında kolayıma geliyor ama bi keresinde sanki çok gaz yaptı kıza. Fırında ıspanak makarna hiç yemedim de nasıl yapılır bilmiyorum
Hiç duymamıştım şimdi baktım biraz, mantıklı aslında. Nerelerde yaptırılabiliyor bilginiz var mı?Selam,
Bugün kontrol vardi, doktor evde okula giden abi olduğu için rsv aşısı önerdi.
Sizin doktorlarınız bahsetti mi ? Yaptirmali mi yaptirmamali mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?