2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Bizde kayınvalidem yapıp buzluğa koydu biraz, şimdi de annem gelmişti ona yaptırdım biraz. Sadece oğluma yediriyoruz biz yemiyoruz, öyle olunca yetiyor.
İstanbulda oturuyorsan önerebileceğim biri var, Sivas'ta oturuyorsan da var

Bizimki ana kucagina alisti, yaparsam cok hizli pratik yemekler yaoiyorum. Mesela tum nohutu hasladim difrize attim, sogan kavurur domates ekler arada pisiririm. Bizde yardimci abla var o yuzden kotu hissetme yani. Yoksa ev nanay.

Buyuk kac yasindaydi sizin? Kilo almamasi olurmus da boy uzamasi icin de iyi beslenmek gerek. Bizim dr uzamasini az bulmustu ama baska doktorlarda uzamis gibi cikti. Iyice takinti yaptim konuyu

Bastan isi sıkı tutup alıştoracaktılk heralde ya. gerçi ek gıdaya ilk geçtiğimide her şeyi yerdi, sonra birden bıraktı.

6 yaşında oğlum. Aynısı canım aynısı. Bebekken her şeyi yerdi, iştahlıydı da. Sonra özellikle 3 yaşından sonra kesildi çocuğum. Boyu iyi ama sağlığı bence iyi değil. Egzaması çok, çok kolay hasta olur vs.

Biz de öyleyiz, eşimi bekliyorum ben de yemek için, çoğu zaman malzemesini hazırlarım o yapar hatta ama yazık o da çalışıyor yoruluyor. Ben de evde yoruluyorum, her yerim ağrıyor iyice yaşlı oldum.

Kız sen değil miydin 3 asgari verecek yanlış mı hatırlıyorum. Naptın yardımcı işini

Ah doğru unuttum yaşını biliyordum. Belki vitamin takviyesi yapılabilir bi değerlerine baktırıp

Ya yaşlı oldum diyip duruyorsun, kaç yaşındasın ki deme öyle şeyler evde oturmak da öyle hissettiriyor olabilir

Sırf elimizdekini değerlendirleim diye verecektik ama abla için para önemli değildi abla mesaiye kalırsa o kadar tutacaktı, o kadar dünyadan bir haber ki burun kıvırdı ve ayrıldı. Sevgilisi ben sana veririm ne kazanıyorsan demiş, sanıyorum çocuktan da ayrıldı. Oh oldu ona yani bunu kolay kolau demem de. Asında kurtulmuşuz ya kaprislerinden. Bizi hiç sahiplenmemiş bile yıllardır. Bulduk şimdi birini, daha tam güvenemiyorum ama yardımı oluyor şimdilik 1 sene idare etsek yeter bile

Bende yapıyorum ıspanaklı fırın makarna çok hoşuma gidiyor hamileyken de çok seviyordum. Afiyet olsun

Gece uykuları bozulanların düzeldi mi bizim gittikçe kötüye gidiyor neredeyse gece hiç uyumuyor sürekli uykulu halde ya mızmız ya emmek istiyor oda boş emiyor yani. Gündüz uyuyor ama yani uğraşıyorum yine ama uyutuyorum en sonunda 30-40 dk

Sonra yaşam koçu gibi bir şey oldu zaten

Giysi kumbaraları oluyor ya hani geri dönüşüm konteynırlarının yanında, benim arkadaşlarım hep oraya bırakırlardı ama kendim daha oğlumunkileri hiç vermedim

Bizim düzelmedi. Çok şükür uyuyor ama max 1 saat sonra uyanıyor. Sanaha kadar saatte 1 uyanıyoruz süt verip geri uyutabilşyorum genelde . Ama gül gibi uyku rutini alt üst oldu. Normalde 5 saate kadar yatardı geceleri

Giysi kumbaraları oluyor ya hani geri dönüşüm konteynırlarının yanında, benim arkadaşlarım hep oraya bırakırlardı ama kendim daha oğlumunkileri hiç vermedim
Bizim de sitenin önünde belediyenin giysi kumbarası var geçem gün indirdim bırakmak için. Bırakmadan ömce güvenlikteki ablaya sordum ihtiyaç sahibi kimse var mı diye , bir komşumuz var dedi. Ona verdim artık düzenli sana vereceğim verirsin dedim . Denk gelmesine sevindim

Benimki de ilk uyuyunca 4 saat felan uyuyordu bana o kadar iyi geliyorduki hem bana vakit kalıyordu hem uyuyabiliyordum. Şimdi oda yok çok zor geliyor uykusuzluk

Ne güzel kadın doğumcularınız.. Benimki hiçbir şey vermedi bana extra.. Ben kendim geçen magnezyum kullanabilir miyim dedim saçım başım dökülüyor dedim. Anca 1 devit yazdı.
Kadın doğumcumdan ziyade aslında oğlumun çocuk doktoru çok iyi. Bahsettiğim takviyeleri o önerdi. Elenatal 3 tek başına asla yetmez diyen oydu. Allah razı olsun kendisinden

Aahaha çok haklı bir serzeniş olmuş Biz daha yeni yeni eşimle aynı anda sofraya oturabilmeye başladık. Yine de bazen yaşım daha genç olsaydı, kendimde fiziksel olarak o gücü bulsaydım oğluma bir kardeş düşünürdüm herhalde diyorum. Beni tanıyanlar da senin şu hayatta hangi işin herkes gibi sıradan oldu ki, sen şimdi 42'inde de ikinciyi yaparsın diyorlar ama yok bu sefer gözüm yemez herhalde Öte yandan fikrine çok saygı duyduğum biriyle bunları konuşurken her kardeşin gerçekten kardeş olmadığını hatırlattı. Korkma, oğlun senin ona kazandıracağın güzel çevre ile de çok sıcak insan ilişkileri kurabilir diye içime su serpti. Sonra kendimi düşündüm; 12 sene tek çocuktum ben ve inanın bunun zorluğunu hiç çekmedim. Aksine etrafım hep çok kalabalıktı ve mutluydum. Bir de o zamanlar ve benim büyüdüğüm o muhitte tek çocuklu aile yok gibi bir şeydi, her evde en az 2-3 çocuk olurdu. O zaman oğluma neden kardeş yapmak gibi bir fikrin aklımdan ara ara geçtiğini düşünüyorum şimdi. Herhalde çevresel baskı (Günlüğüme yazmışım gibi oldu, sorry)

Büyük tencerelerle 2-3 günlük yaparsam çeşit oluyor. Günlük yapmaya kalkarsam tek çeşit anca. Ve evet, daha yeni yeni organize olup aynı anda sofraya oturmaya başladık. O da her zaman değil yani şanslı günümüzdeysek anca

Aaa bu kimmiş? Benmişim Bugün ilk defa kot pantolon giydim. Bir dönem saçma sapan şişmiştim, o ara büyük bedenimsi bir kot almışım kendime. Onu buldum dolabın derinliklerinde. Giydim onu. Salaş lohusa pantolonları dışında ilk defa eskisi gibi bir şey giyince kalkıp oynayasım geldi. Dar bir badi, üstüne de bosbol bir gömlek (kamuflaj) Sevdiğim birkaç takıyı da taktım. Makyaja maalesef vakit yoktu, bıyığımın uzamamış olmasına şükrettim. Yıkanmaya da vakit yoktu, tarayıp derli toplu bir topuz yaptım. Manikür filan zaten artık hak getire, ama en azından ödemlerin indiği için tektaşımı takabildim. Aldım oğlanı, kan ter içinde de olsa gittim kahveciye. Şansıma yolda uyudu iki gözümün çiçeği Türk kahvemi söyledim (diğerlerine vakit yetmeyebiliyor). Bacak bacak üstüne oturup biraz etrafı izledim. Hiç yoktan bir sosyalleşmiş oldum. Bir deneyin, belki sizin bebiş de anneye yardımcı olur ve yavaş yavaş bir şeyler değişir hayatlarımızda

Uzuuun bir zaman önce içli köfte yemiştim (hamileliğimde) canım inanılmaz istiyor ama imkansız gibi bişey yapmam ama onun dışında karnıyarık sebze türlüsü tavuklu fırın yemekleri iç pilav falan pratik oluyor (çocuk her fırsat verdiğinde bır parçasını pişirerek pratik tabi )

Salata yakışır bence menüye yeterli ya da haşlanmış sebzeler görünce atladım

Şu kilo problemi bende yok hemen eski bedenime döndüm fakat şu çatlaklar doğum çizgisi kararmalar canımı çok sıkıyor az kilo almama rağmen nasıl çatlaklar oluştu hala anlamadım ama nasıl hallolcaklar bilmiyorun

2 gündür akşam uykusundan once oyun oynayarak veriyoruz içmesi 40 dkyi buluyor ama içiyor da. Bir de once birkaç kez kaşıkla verip sonra biberona geçiyoruz. Belki sizde de ise yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…