- 21 Kasım 2022
- 747
- 834
- 33
Amin Allah razı olsunGeçmiş olsun kuzucuğa .
Bizde atlattık geçen hafta .Bebekken çok daha zor oluyor hastalık süreci.Rabbim korusun meleklerimizi
Çok geçmiş olsun cnm valla bende hastalıktan korkuyorum yaaa inşallah hastalanmadan geçirir bu kışı tüm bebislerimizGünaydın kızlar.Dün gece acilde geçirdik. Babamız grip olmuştu maskeli olmasına rağmen oğluşa geçtikan alındı ciğerlerine bakıldı. 3 günlük antibiyotik verildi. 2 gecedir mutsuz uyumaya çalışıyordu. Bugün daha iyi şükür. Aman dikkat edin arkadaşlarım
Benim bebeğim böyle gerçekten. Yani maşallah
Uyuyan bebek olduğuna inanmamak benim mentalim için daha iyi izlemem yaniBenim bebeğim böyle gerçekten. Yani maşallahdiyeyim ama inanın özel bir şey yapmıyorum. Dün gece 21.30’da gece uykusuna geçti (gece uykusuna çok zor geçiyor bu arada. Dalana kadar uyu - uyan) Sonra ben yatarken gece 1 gibi rüya beslemesi yaptım. Sabah 8.40’ta biz uyandırana kadar uyuyordu (uyanma saatini erkene çekmem lazım bu da ayrı mesele..) Hatta yani 4. ay kontrolünde doktoruna soracağım, sabahları neden uyanmıyor diye
Gün içindeki uykuları da min 45 dk olmasına rağmen kucakta uyuyor. Bu konuyu çözemiyorum bir türlü
Bence çocuğun mizacı ile alakalı. Instagramda selinhayrioğlu var. O da anlatmıştı kızının uyku rutinini. Onun ki asıl çok güzel. Cinnet için izleyebilirsiniz :) Ama onun da videoda ve yorumlarda belirttiği gibi çocukla alakalı olduğuna inanıyorum
Bir buçuk saat miBebeğim 4 aylık olmak üzere dün gece 1.5 saatte bir uyandı. Söyleyeceklerim bu kadargülerim ağlanacak halime oldu emojilerim
Bunu okurken olmayan gece uykusuna geçirmek için 8 den beri bi yan bi düz boyun ağrısından sırt ağrısından ay oy diyerek emzirmeye ve uyutmaya çalışan benBenim bebeğim böyle gerçekten. Yani maşallahdiyeyim ama inanın özel bir şey yapmıyorum. Dün gece 21.30’da gece uykusuna geçti (gece uykusuna çok zor geçiyor bu arada. Dalana kadar uyu - uyan) Sonra ben yatarken gece 1 gibi rüya beslemesi yaptım. Sabah 8.40’ta biz uyandırana kadar uyuyordu (uyanma saatini erkene çekmem lazım bu da ayrı mesele..) Hatta yani 4. ay kontrolünde doktoruna soracağım, sabahları neden uyanmıyor diye
Gün içindeki uykuları da min 45 dk olmasına rağmen kucakta uyuyor. Bu konuyu çözemiyorum bir türlü
Bence çocuğun mizacı ile alakalı. Instagramda selinhayrioğlu var. O da anlatmıştı kızının uyku rutinini. Onun ki asıl çok güzel. Cinnet için izleyebilirsiniz :) Ama onun da videoda ve yorumlarda belirttiği gibi çocukla alakalı olduğuna inanıyorum
Uyutmaya başlamadan önce emzirdim tok rahat uyur dedim uyuyana kadar tekrar acıktıBunu okurken olmayan gece uykusuna geçirmek için 8 den beri bi yan bi düz boyun ağrısından sırt ağrısından ay oy diyerek emzirmeye ve uyutmaya çalışan ben
Hahaha o bende de oluyor halbuki ne emeklerle emziriyoruzUyutmaya başlamadan önce emzirdim tok rahat uyur dedim uyuyana kadar tekrar acıktı
Ben de 8 de başladım uyutmaya. 9.15’te uyudu. Araya bir mama krizi girdi.. gün sonunda insanın tahammülü çok azalıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ama bi gülüşü varBunu okurken olmayan gece uykusuna geçirmek için 8 den beri bi yan bi düz boyun ağrısından sırt ağrısından ay oy diyerek emzirmeye ve uyutmaya çalışan ben
Amin. Bazen çok darlanınca benimki de gülüyor diyorum gülme çok sinirliyim iyice gülüyor ben yumuşuyorumBen de 8 de başladım uyutmaya. 9.15’te uyudu. Araya bir mama krizi girdi.. gün sonunda insanın tahammülü çok azalıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ama bi gülüşü var
İlk cümleniz doğru aslında. Ben ne zaman uyumadan önce bari bebeği emzirip öyle uyuyayıp diyerek bebeğimi uyandırdıysam o gece daha sık uyanmaya başladı. Dokunmadığım zaman daha uzun aralıklar oluyor .Evet aslında herkes nazar değer vs diye dillendirmese de böyle bebekler var. Daha önceden de yazmıştım benim ilk çocuğum aralıksız 8 saat uyurdu. Doktor asla uyandırma diyordu ama etraftan annelerden etkilenerek uyandırıp emzirmeye başlamamla saat aralıkları düşmeye ve kendi kendine uyanmaya başlamıştı. Pişmanlığımdır, kendi kendime ettim diye. Ama sonraki çocuklarımda asla uyandırmam diye niyetlendiğim halde onlar da zaten o kadar uzun uyuyan bebekler olmadılar hiç. 3-4 saat en fazla. Kısmet diyelim. Ama bence hepsi normal. Uzun uyuyan bebek için anormal diyorlardı o zaman benim çevremde, aç kalır büyümez gelişmez vs, ben de o zaman kendimi kötü hissedip bu düzenini bozmuştum. Halbuki o da normal. Sürekli uyanan bebek de normal. Aslında bebeklerin kimisi uykuyu daha çok seviyor ve açlığı tolere edip uyumak istiyor. Kimisi de tam tersi. Ve hepsi normal.
Bu bebekten bebeğe değişen bir durum. Bebeği iyi takip etmeniz lazım. Geceleri kaç saat aralıklarla uyanıyor. Eğer uzun uyuyan bir bebekse o zaman hiç dokunmayın. Ama mesela ben şu an bu bebeğimde dediğiniz şekilde yapıyorum. Çünkü uzun uyuyan bir bebek değil, en fazla 4 saat sonra uyanıyor. I zaman ben şöyle yapıyorum, diyelim bebek 9da uyudu 12ye kadar henüz uyanmadı ama ben 12de yatacağım. Eğer direkt yatarsam biliyorum ki saat 1 de uyanacak ve ben 1 saat uyku uyumuş olacağım çok sersem olacağım. O yüzden ben yatarken bebeği uyandırmadan uyku arasında emzirip yatıyorum. Bu sefer gece 4 gibi uyanıyor, ben de aralıksız 4 saat uyumuş oluyorum. Ama eğer bebeğiniz uzun uyuyan bir bebekse hiç ellemeyin, siz aman aç kalmasın diye emzirirseniz çocuk bu sefer gece emmeye alışır, emmek için uyanır. Bebekten bebeğe değişiyor.İlk cümleniz doğru aslında. Ben ne zaman uyumadan önce bari bebeği emzirip öyle uyuyayıp diyerek bebeğimi uyandırdıysam o gece daha sık uyanmaya başladı. Dokunmadığım zaman daha uzun aralıklar oluyor .
Sanırım evet bebekten bebeğe değişiyor. Yoksa aslında mantıken sizin yaptığınız doğru. Tyani bende o Mantıkla uyumadan önce emziriyordum . 1 saat sonra uyanacağıma 3-4 ssaat sonra uyanayım diye . Sonra bir de baktım ki ben ne zaman böyle yaptıysam bebek daha sık uyanmaya başladı . Yoksa mantıken dediğiniz gibi olmalı aslındaBu bebekten bebeğe değişen bir durum. Bebeği iyi takip etmeniz lazım. Geceleri kaç saat aralıklarla uyanıyor. Eğer uzun uyuyan bir bebekse o zaman hiç dokunmayın. Ama mesela ben şu an bu bebeğimde dediğiniz şekilde yapıyorum. Çünkü uzun uyuyan bir bebek değil, en fazla 4 saat sonra uyanıyor. I zaman ben şöyle yapıyorum, diyelim bebek 9da uyudu 12ye kadar henüz uyanmadı ama ben 12de yatacağım. Eğer direkt yatarsam biliyorum ki saat 1 de uyanacak ve ben 1 saat uyku uyumuş olacağım çok sersem olacağım. O yüzden ben yatarken bebeği uyandırmadan uyku arasında emzirip yatıyorum. Bu sefer gece 4 gibi uyanıyor, ben de aralıksız 4 saat uyumuş oluyorum. Ama eğer bebeğiniz uzun uyuyan bir bebekse hiç ellemeyin, siz aman aç kalmasın diye emzirirseniz çocuk bu sefer gece emmeye alışır, emmek için uyanır. Bebekten bebeğe değişiyor.
Bakayım hemen, çook teşekkürlerC creamole123 pratik mama ısıtıcısı arıyoedun sanki yanılmıyorsam. Smurfmelody diye bir reklam çıktı karşıma. Belki işe yarar bir üründür
Tüm çabalarıma rağmen benimki de tamamen uyandı az önceAy imdat ama yaaaaçok şükür bebislerimiz sağlıkla büyüyor ama bu atak cidden iyice zorlaşmaya başladı gözü kapalı sürekli ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım az önce kaka yapmaya çalışıyordu ki yeni 40 ından sonra hiç gece kaka yapmamıştı kaka yaptı altını temizledim gülücükler saçıyor uyumadı tekrar tam 45 dk dır uyutmaya çalışıyorum ve ondan öncede yarım saatte bir uyanıp mıkırdanıyordu Allah'ım hemen geçsin bu atak amin
Tabiki büyüyorlar hiç kolay değil onlar için ama benim ki gece tam iki saat uyanık kaldı ve öyle bakıp bakıp güldüTüm çabalarıma rağmen benimki de tamamen uyandı az önceBence bir dertleri var artık emin oldum, yoksa kocaman insanlar olarak biz uykusuzluğa dayanamıyorux. Zaten huzursuz da oluyor. Bir yeri ağrıyor da anlamıyorum diye çok üzülüyorum. Her gün yeni bir huy çıkarıyor kafayı yemelik gerçekten… Bu arada ataksa en az 1 ay sürüyormuş. Bize geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?