2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Isırgan otu alsana aktardan onun faydası oldu bana baya çayını yapıp ictim

Aynı problemi yaşamadığım için bilmiyorum ama seni anlamaya çalışıyorum hepimiz bunaldık sıkıldık böyle durumlar içindeyiz maalesef yalnız değilsin bende hala hemen hemen hergün ağlama krizine giriyorum. Bebekle hemen sokağa atıyorum kendimi parkta yürüyüş yapıyorum geçiyor mu dersen 1-2 saat belki sakinlik sonra yine aynı
bazen bakmak zorunda olduğum için bana muhtaç diye mi seviyorum, ömür boyu bu sorumluluğu nası taşırım insan düşünmeden edemiyor. lohusayız geçicidir ve umarım hızlıca atlatırız bu süreçleri

Çok uzadı bu lohusalık gibi geliyor sanki artık benim kızım cidden zor bi bebek uykusu sıkıntı iştahı sıkıntı Allah bizimde bebeklerimiznde yardımcısı olsun inşallah yoksa benim hastanelik olmama az kaldı
Yaaaa hiç biseye tahammülüm kalmadı, sinirli mutsuz bir kadın oldum ben hiç beğenmiyorum artık halimi tavrımı

Biz de aşı olduk hemşire ölçtü 570 gr almış 1 cm uzamis doğru yanlış bilmiyorum aile hekiminin ölçüsüne güvenmedim ama tahminen aşağı yukarı bu kadardır. İlk kızım meme+mama içiyordu hep iri bi bebekti bu çok minyon geliyor ama anne sütü sadece ve akşam uykusundan önce ben mama veriyorum 90 cc i geçmedim hiç ama ne biliyim doyuyor iyi oluyor gibi gelio uykuya etki etmese de ( dr falan demedi ben kendim tercih ediyorum mama vermeyi )

Kuzucum gene sifa kendi elinde biliyorum cok zor yani gercekten zor anne olmak ve bebeklik çocukluk ergenlik hiç bitmicek bir serüven. Belki biraz psikolojik destek alabilirsin bu surecte fikir olarak soyluyorum bu ayip bisey degil cunku kendimde almak istiyorum yetememek yipratiyor beni de cok fazla. Hepimiz farkli sıkıntılar yaşıyoruz ama güçlü olmalıyız bize muhtaç bir bebiş var ve çok şükretmemiz lazım. Dışarda bebeği olsunda ağlasın diye dua eden o kadar çok insan varki Çok şükür bin şükür evlatlarımız sağlıklı kucağımızda sen iyi olcaksın ki o da iyi olucak klasik tabir ama önce anneye oksijen maskesi sonra bebeğe

Bazı günler benim de çok bunaldığım oluyor, üç dört akşam önce sürekli ağlıyordum hatta eşim çözüm önerdiğinde dahi kızmıştım sadece anlaşılmak istiyorum diye ama ilk başlardaki kadar sık değil, azalarak bitecek diye umuyorum, inanmaya çalışıyorum. Saç dökülmelerim yeni başladı mesela, buna bile en azından hormonlarım normale dönmeye başlıyor demektir diye baktım. Bu artık bizim gerçeğimiz, öyle veya böyle alışmaya çalışmamız gerekiyor. Herkes, kabullenmeye başlayınca daha kolay olacak, bebek de senin stresini hissediyor diyor. Bir de bu yolu deneyeceğim. Eve kapanmayı asla tavsiye etmem, mutlaka rutine bağladığın güvenli (geniş, sigara içilmeyen, sakin) bir kafe olsun. Gidin bir hava alın, kahve için uyku saatine denk getirip.
İştah problemini aş diyemem, annesin aklına takılıyor, ben de en basit şeyleri bile aşamıyorum ama sonra şükür perilerim geliyor Çok çok daha zor durumda olan anneler, yavrular var, hep bebek kalacaklar Allah onların yardımcısı olsun, sağlıklı olduğu sürece ve iletişim geliştikçe sorunlar çözülecek diyorum. Bir de tavsiyem; forum sitelerinde negatif şeyler okumaman çok. İnternete girip bakarsan tabii ki sorunu çözülemeyen, şikayetçi insanların postlarını bulacaksın ama onun bin katı da sorunları aşan, çözeb insan vardır. Hiçbiri de kalkıp selam, sorunumuz çözüldü yazmaz durduk yere. Bu sadece stresine stres katıyor ve olumsuzu çekiyor. İnşallah tez zamanda çok daha pozitif şeyler konuşuruz hepimiz burda

Ne güzel yazmışsın hepimiz çok güçlü anneleriz bir gün düşüp ertesi sabah yeniden kalkarız

Kizlar yasadiklariniz cok cok normal, boyle hissetmeniz sizi kotu anne yapmaz sadece insan yapar. Bu durumu kokune kadar ilk bebegimde yasadim. Eskiden her istedigimizi uaparken artik tuvalete gitmek bile luks hale geldi. Biz iyi olmayinca, kendi ihtiyaclarimizi karsilayamayinca boyle zorlaniyoruz. Zamanla yeni duzene hepimiz alisacagiz. Aglamak istiyorsak aglayalim, ferahlayalim

Gün koşturmacasından kaç tane uyku yapıyor farkında bile değilim uyuduğunda uyuyor uyumadığında uyumuyor, onu düzenli takip edemiyorum. Ama bence de şu an bizim bebekler için 3 uyku az olur gibi.
Almıştır kg ya stres olmayın inşallah kuzucuklar sağlıklılar Bana da 4 ay cok erken gelio yemek ve su için de bilemiyorum hiç siz de tecrubelisiniz aslında bildiğiniz gibi yapın en iyiyi anneler bilir bence de
inşaallah öyle güzel kilo almış olur. Ben 2 çocuğumda da 6 aydan sonra başlattım. Bakalım bilmiyorum doktor ikna ederse başlarım ama yoksa beklerim 2 ay daha dursun.

Maşaallah. Doktor ek gıda için bir şey dedi mi?

Merhaba maşallah minnoşa . Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba ? 2 gün var aramızda . Bende doktor söylemese de en azından gece uyumadan önce vermeyi planlıyorum. Hem sütüm eskisi kadar çok değil hem bebek az emiyor hem gece uykuları çok sıkıntılı.
Artık ortalama bu kadar kg alacaklar sanırım. Bence benimki o kadarda almamıştır yarın sabah doktor kontrolünde öğreneceğiz inşallah çok çok az almamıştır 570 lere razıyım ben

Yani normal rutinde emiyor meme reddi de oldu tabi 3,5 aylık başladı yani. Genel iyi ama çok şükür
Bize sessiz reflü dedi doktor kusması yok ama migdesinin acı suyu geliyor ağzına ve sürekli yutkunuyor nefesi kesik kesik mesela ama çok iştahsız bı ara düzelir gibi oldu yine de öyle çok fazla içmedi ama zorlamadi en azından iki gündür yine çok kötü yaaa uykuya dalarken içerdi en azından şimdi onu da yapmıyor valla nasıl büyütecem çocuğumu diye düşünüyorum çıldırdım artık

Düşünüyorum ama sonra da diyorum ki benim destek almam bebeğimin iştahını değiştirmeyecek o iştahsız hiç bişey icmezkende ben kendimi çok kötü hissettcem bakın 7 buçuk saat sonunda 80 CC süt vermiş annem ben bı kuaföre gitmiştim 80 i zor içmiş 8 saat nerdeyse yaaa

Kızlar sizin bebelerde çığlık atıyor mu? 2 gündür güncelleme geldi çığlık atmayı keşfetti . Durmadan çığlık atıyor oyun sanıyor. Sesi kısılacak

İnşallah yaaa benim de eskiye nazaran ağlama krizlerim baya azaldı tabi ama cidden bu kızın iştahı böyle olmasa ben çok daha iyi hissedecem, bu ara düzelir gibi oldu demiştim ya burdada.
O daha iyi diye bende çok iyiydim,kardeşim annem var yanımda falan gayet sen sakraktık geçen gün kardesim döndü pazartesi günü de annem dönüyor
Dün ne oldu bıçak gibi birden yine başladı mirayın iştahsızlıgi yaaaa 8 saate yakın 40 CC sütle durabildi az önce annem 80 CC süt vermiş sağıp gitmistim kuaföre.
Ben çok kötü de hissetsem kendimi eve hiç bi zman kapmtmadim hatta havalar iyi giderken her gün bebişi çıkarmaya çalıştım ama ne bileyim işte bu kıza hiç bişey iciremeyince zaten meme de emmiyor sıpa iki aydır bence beni besleyemiyorum içgüdülerim mahvediyor, bi kitapta okumuştum anneler içgüdüsel olarak bebeklerini beslerler ve beslenme problemi yaşayan anneler içgüdüsel olarak çok etkilenirler diye cidden öyle çünkü benim neden bu kadar üzüldüğümü kimse anlamıyor kız kardeşim bile diyor ki eeee en fazla ne olur bir gün bişey icmese ne olur mesela diyor ne olur aç kalacak diyorum eeee diyor ve kız kardeşim de bir anne 4 yaşında yeğenim var ama işte o beslenmeyle ilgili problem yaşamadı yigenim hep çok güzel emdi ve tontik bir bebekti velhasıl beni bu beslenme olayı delirtti cidden delirmiş gibi ağladım dün

Maşaallah. Doktor ek gıda için bir şey dedi mi?
Dr gormedim canım hemşire ile ilerledik ben başlatmayı dusunmuyorum zaten 5bucuk gibi tattırırım ama yavastan ablaya yaptığım gibi ilerlerim ama 3 gün kuralıda yapmam herhalde

Canımcım sen dr a sor yine şimdi ben kendi tecrübemden yola cıkarak ilerledim yanlıs yönlendirmek istemem inşallah iyi almıştır iyi düşünelim zaten anne sütü alan çocuklar için bu kg lar ok yani daha azları bile ok diolar. Ben hipp kullandım ilk kızımda da hipp ve bebelac gold kullanmıstım ikisi de güzeldi gelişim ve sindirim açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…