2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Geçenlerde gayet rahat ve iyi anlaşan bir çift ike görüştüm. Bebekleri oldu. İlk dakikadan birbirlerini eleştirmeye başladılar, dedim ki anne baba dünyasına hoşgeldiniz galiba bu sorumluluk bazen fazla geliyor ve bazen birbirimize sarıyoruz. Cocuk öncesi biz eşimle nadir tartışırdık.

4.ay kilo alımı zaten yavaşlamayacak mıydı? Hepimiz buna hazırladık kendimizi bütün kaynaklar bunu söylüyor hepimizin bebesi az besleniyor. doktor neden böyle söylemiş anlamadım. Her ay 1 kilo alamaz ki bebekler
Bu saydığın aktiviteleri ben hergün yapamıyorum. Dün çok huysuzdu mesela bişe yapmak istemedi, beni çok yordu. Bugünde ben dinlenmeyince halim yoktu sadece kitap okudum onuda dinlemedi zaten
Çok hassas dönemlerdeyiz en yakınlarımız bile bizi kırabiliyor çok haklısın umarım hatasını anlar bu bebek sadece senin değil ki gerekli özeni gösteremedim diye kendiside sorumluluk hissetmeli. Ama nerdeee? Seni çok iyi anlıyorum canım lütfen kendini üzme sütün etkilenmesin

Teşekkür ederim ilk doğduğu haftalar bizde hipp vermiştik. Ben yarın bir doktora sorarım o zaman

Ah canim valla haklisin duyma gorme maalesef oluyor boyle seyler ben iki cocuklayim bi biri bi biri aglio banyo yaptirdiktan sonra gelip tutucagi yerde nie aglatiosun dio yani hepsi bi cins her dediklerine takilcak olsak kafayi yerdik ilk tecrubeniz duzen de oturur cocugunuzu da tanirsiniz hersey sut liman olur gene dalgalanir gene duzelir hep boyle olmus herkes icin aynisi gecerli

Ben de nisanli arkadaslarimiz var mic miclar biz de kanli bicakliyiz bogcaz birbirmizi yemekteyiz, biz boyle olmayalim diolar hee diorum hee evlenin sonra cocugunuz olsun gorcez sizi de hep stabil gitse keske yani olmuyo tabi cocuklar etkilenmesin dioruz ama oyle bir dunya da yok maalesef hayat boyle instagramdaki gibi degil kimse de gercekten oyle mutlu degil

Kilo problemi hemen hemen hepimizde olmaya başladı sanırım o yüzden onu takma çoxuk bu alır da verirde dönem dönem değişir sağlıklı olsun yeter . Eşin konusunda erkek milleti öyle maalesef 2 gün bırak o baksın madem kolay mıymış. Ben kendim bile bazen acaba bebeğimle yeterince ilgilenemedim mi diye üzülüyorum . Tüm gün uyudu uyandı hiçvie şey yapamadık diye üzülüyorum . Ama biz de insanız biz de yoruluyoruz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz hepimiz eminim ki. Bir bebeği annesinden daha fazla kimse düşünemez . İki yudum az içince bile üzülüyoruz , onlar mı bizden çok düşünecek

Cidden sevgiliyken ya da nişanlıyken her şeu ne kadar başkaydı o zamanlarda herkes evlenince bir gör diyince bana anlamsız geliyprdu evlenince değil ama çocuktan sonra çoook değişti her şey

Evet fark ettiğimden beri dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama gece müdahale edemiyorum sadece gündüz yapabiliyorum. Yaşayan arkadaşlar varsa düzeliyor mu zamanla acaba ? İleri boyutta değiş
Benim çocuklarımın bebeklikleri hep buna aşırı kafamı takmamla geçti. Sefil ziyan oldum diyebilirim. Şimdi de arada geliyor içime ama sonra geçiştiriyorum, düşünmemeye çalışıyorum. İlk bebeğime hamileyken doktor karnımda ultrasona bakarken daha, siz maacır mısınız diye sormuştu. Ben de şaşırdım evet Rumeli göçmeniyim nerden anladınız dedim, bebeğin kafa yapısı göçmenlere benziyor dedi. hoppalaaaa tabi ben bunu taktım kafaya. Doğduğunda aslında çok güzel yuvarlak bir kafası vardı. Ama büyüdükçe arkası basılmaya başladı. Doktora kafası basık mı diye ben sormayayım bir sıkıntı varsa o söyler diyordum, doktor da hep ölçümlerini yapıyordu klasik kontrolleri yapıyordu ama hiç kafası şöyle basık düz filan demiyordu. Ben de takmamaya düşünmemeye çalışıyordum. Kız olduğu için saçları uzadıkça farkedilmez oldu sonra unuttum gitti. Sonra ortanca çocuğum oldu. Erkek. O da çok güzel bir kafayla doğdu ama sırt üstü yattıkça basılmaya başladı, Bu sefer iyice kafama takmıştım doktora her götürdüğümde kafa şeklini soruyordum, evet hafif bir basıklık oluşuyor gibi yüzüstü yatırın düzelir demişti. Yok ama ne kadar yüzüstü yatırsam da asla düzelmiyordu. Psikolojik olarak iyi değildim artık, rüyalarıma giriyordu. Sokağa bile çıkmak istemiyordum çünkü sokakta gördüğüm bütün insanların kafasının şekline dikkat etmekten fenalık geçiriyordum. Bir an evvel saçları uzasın diye dua ediyordum. Herkes bebeğimin kafa yapısını düz olarak görüyor ama ben üzülmeyeyim diye bana söylemiyorlar diye düşünüyordum. Anneme diyordum yok normal diyordu ama inanmıyordum. Nihayet o da büyüdüğünde normalleşmeye başladı, ya da benim gözüm alıştım, ya da zaten benim bebeklerimin genetik olarak kafa şekli ilk doktorumun dediği gibi göçmenlikten ötürü böyleymiş belki de ve şu an hiçbir anormal bir basıklık durumu yok ondan eminim. Ama yusyuvarlak yumurta gibi bir kafaları da yok. Hani duymuşsunuzdur tarihte de 18. Yy filan insanları kafa yapılarına göre ırklara ayırırlarmış ya. Hatta mezarlardan çıkarıp ölçüm yapmışlar üstün ırk tespiti yapmışlar filan. Bu tarz bir inanış ezelden beri var demek ki. Tabii ki üstün ırk inanışı filan diye bir şeye inanmıyorum orası ayrı. Ama genetik olarak insanların bir kafa yapısı olduğu gerçek. Neyse velhasıl 3. Bebekte şimdi bu konuya biraz daha rahat bakıyorum diyebilirim. Arada bir aklıma geliyor, yüz üstü yatırıyorum gündüz ama genel itibariyle genetik olduğuna inanıyorum. Siz de sürekli sırt üstü yatırmayın. Döndürün arada, gündüz yüz üstü yatırın filan ama velevki buna hiç dikkat etmemiş olsanız bile büyüdükçe kafa şekilleri de düzene giriyor diye düşünüyorum. Tabi yine bir doktorunuzla da istişare yapın. Bazen düzlük değil de şekil yamuklukları olabiliyor. Onlara başka uygulamalar var sanırım.

Not: benim için travmatik sayılabilecek bir konu olduğu için uzun yazdım. İçimi dökmüş gibi oldum biraz. Kusura bakmayınz

Son düzenleme:
Benim eşimde bana çok yardımcı ve zevkle ilgileniyor kızıyla ama niyeyse gıcık oluyorum arada gözüme batıyor bazen

Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için içim biraz rahatladı. Aslında düşündüğüm zaman büyüyünce çoğu bebeğin kafa yapısı normal, herkes dikkat etmişte bir tek ben dikkat etmemiş olamam herhalde diye düşünütoeum bazen.
Benimde eşiminde kafa yapısı yusyuvarlak dolayısıyla bebeğimde doğduğunda yuvarlak doğdu . Ama bi tarafı basık oldu işte . Doktor da şimdiye kadar bür şey demedi bu kontrolde ben soracağım. Sürekli yan vs yatırmaya çaloşıyorum ama iyice hareketlendiği için kafasını kendi istediği yöne kendi çeviriyor .

Evet aynen dediğiniz gibi herkes hep yüzüstü mü yatırıyor da kafaları yusyuvarlak. Bir tek biz mi sırt üstü yatırdık da düzleşti?! Bir de ben o zaman artık o kadar kafama takmıştım ki, sürekli bu konuda bir şeyler okuyordum. Mesela yüzüstü yatırılınca da bazı bebeklerin yüzleri basılıyormuş yanakları düzleşiyormuş. Tövbe ya Rabbim. Milyonda bir olan olayı da kafama takmıştım. Ayyy şimdi hatırlayınca yine tüylerim ürperdi. neyse bir şey olmaz yani inşaallah siz merak etmeyin.

Ben de iyice emin oldum büyük oğlumuz ağlayıp mızıklandıkça birbirimize sarıyoruz geçen birisi de ben anne olunca çocuğuma kızmam diyordu, he he dedim. Nişanlılık falan ne çıtır çerez dönemler gerçekten

Biz de cocuk hasta olunca hemen suclu aranir sizde de varmi o cok gezdin ondan cocuk hasta oldu gibi amannn ilk cok hasta oldugu zamani hatirliorum ben de komaliktim agliodum nefes alamadikca boyle kalbim sıkısyodu falan sonra alıstım her sürece şimdi hasta oluyo bişi olmaz okey emin ellerdeain tüm tuşlara basalım, bebek için de geçerli oldu bu geçen gün buhar yapıodum sf ile 4 aylık bebeğe işte tahminen tecrübe bu sakinliğe deniyor o yüzden ilk çocuğa başka anne ikinci çocuğa başka anne oluyor konudan konuya geçiş hızım

Geçen bir arkadaşomda şey dedi bana “ ben çocuğumun bebekken ağladığını hiç hatırlamıyorum şimdi seninkini görünce tuhaf geldi” . Nasıl yani dedim

Bizim doktorumuz en son gittiğimizde şey dedi bize “ sakın çocuğunuzun yanında birbirinizi hiçbir konuda suçlamayın çocuk kendini suçlu hisseder benim yüzümden tartışıyorlar der ve özgüvensiz pısırık büyür”. İyiki söyledi de o günden beri eşim beni hiç suçlamadı bir şey için

Geçen bir arkadaşomda şey dedi bana “ ben çocuğumun bebekken ağladığını hiç hatırlamıyorum şimdi seninkini görünce tuhaf geldi” . Nasıl yani dedim
Unutmuş muhtemelen tabi mizaç meselesi büyük oğlum ortalığı yıkardı küçük daha sakin ama ağlamıyor demek çok iddialı

Telaşlanma durumu kesinlikle aynı. Buyuk oğlımun 3 aylıkken burnu tıkandığında acile götürmüştüm ve sürekli hasta ettik diye ağlıyordum ilk ateşi çıktığında da perişan oldum ama yaşaya yaşaya alıştım. Bizde hasta olunca suclu değil de doktora götürme gereksz baskısıyla, antibiyotik verelim darlaması oluyr

İkinci çocukta yine dediğin gibi ıyanmasına kabulleniş, isteklerine kabullenişle yaklaşıyorum. Şu vakitte geçer gibi bir düşüncem olabiliyor. Olan yine ilk çocuğa, bazem kendimi hep kızarken buluyorum sınırlarımı çok çok zorluyor daha iyiyiz ama suçluluk duygum da bazı günler çok oluyor. O da böyle bir bebekti işte diye düşünüyorum. Yani yine toyluğumun ceremesini büyük çekiyor

her konuda laflıyoruz ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…