2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Kızlar doğum sonrası iştahsızlık yaşayanlar var mı aranızda? 8 kilo almıştım şimdi verdiğim kilo 10’u geçti canım hiçbir şey yemek istemiyor
Bende oldu ilk günlerde psikolojik olarak kötü hissediyordum bişey yemek istemiyordum ama geçti sonra şuan normale döndüm

Ahhh ben de aynıyım canım. Hatta geceleri bazen uyanıyorum bebeğim kucağımda zannediyorum kollarım öyle kalmış. Aslında beşiğine koymuşum ama asla hatırlamıyorum. 2 gündür dehşet bir baş ağrım başladı ne zaman rahatlayacağız bilmiyorum

Benimki de öyle sürekli emmek istiyor emzik tutmuyor ya süt gelmeyince kandıramıyorum bizimkini

Kızlar doğum sonrası iştahsızlık yaşayanlar var mı aranızda? 8 kilo almıştım şimdi verdiğim kilo 10’u geçti canım hiçbir şey yemek istemiyor
Bu bende de oldu ilk günler ama şu an iyiyim hatta ekstra acıkıyorum verdiğimi geri almış bile olabilirim… tüm dengenimiz şaştı

Aynı benimki de ne yapacağız ya şaştım kaldım

Bizimde bugün 9.4 yine tam geçmemiş. Aynı şeyi söyledi bol bol emziriyoruz hep memede Emerken yorulup uyuyor yine de bıraktırmıyorum ben.
Kaka durumu nasıl kısır döngüdeyiz resmen meme gaz çıkarma sonra kaka yapıyor alt temizle sonra tekrar meme bunu arka arkaya dört defa yapmışlığım var

Kızlar sol göğsümde sert bir yumru oluştu ve kızarık şuan ağrı da yapıyor kendimi çok halsiz hissediyorum çıplak gezicem artık evde ateşim var memeye sıcak soğuk kompres yaptım üstüne sağım yaptım geçmedi bu durum nasıl geçer yaşayan varsa lütfen bir bilgiii, acile gidicem gibi!!!!

BAYATLAMIŞ doğum hikayem:
Ben öğlen civarı nişan ile hastaneye gitmiştim 2 cm açıklıkla. Dr dedi ki sabah 6 gibi suni veririz. Ben vermeseniz de ananas yesem dedim güldü (ama yedim ve suniye gerek kalmadı naber)
Neyse nişandan 12 saat sonra akşam 10.30 civarı suyum geldi, bu zamana kadar sancım yoktu. Sudan 12 saat sonra da oğlum geldi hatta neredeyse dakikası dakikasına tam 12 saat sonra. Bu 12 saati ne siz sorun ne ben söyleyeyim

Normal düşünen arkadaşları korkutmak istemediğim için yazmadım başta sonra da vaktim olmadı. Ama bence ben 3 GEBE SANCISI çektim arkadaşlar. Nevrim döndü resmen ve suyum gece 10.30’da gelmişti ben sabah 7 gibi sezaryene geçmek istedim ama hem bu sancıyı hem sezaryen ağrısını mı çekeceksin dediler. Acı eşiği yüksek biriyim veya öyle sanıyordum kendimi, mesela dr parol yazdı kullanmıyorum ağrım olmasına rağmen. Ama arkadaşımın tabiriyle Allah’a bile trip attığım bir sancı serüvenim oldu özellikle son 3 saat felaketti her şeyi sorguladım her şeyi. Son üç saatte açıklığım 3.5’tan 10’a çıktı belki çok hızlı olduğu için sancım arşa çıktı bilmiyorum ama herkes şaşırdı daha bana 5-6 saat sonra doğuracak gözüyle bakıyorlardı. Hatta o yüzden açıklığımı çok geç kontrol ettiler belki de uzuuun süre 10 cm’de eziyet çektirdiler

Yaklaşık 35-40 dk falan da doğumhanede aktif doğum ve ıkınma sürecimiz oldu. Kesisiz sadece minik birkaç dikişle tamamladık süreci. Ben doğum esnasında da doktora kesi atın da çıksın artık hocam falan diye yalvardım Hani zor bir ıkınma süreci ama baya kendimdeydim, doktorla falan siz neler çektiğimi asla bilemezsiniz (erkek) diye kafa bulduğum bir süreçti.

Doğduğunda göğsüme koydukları anı yaşamak harikaydı, doktor plasentayı falan çıkarırken orada uzunca konuştum bebeğimle. Üşümüş ağlıyor inanılmaz tatlı. Senden çocuk çıkması mucizevi bir deneyimmiş Sürecin bu tarafına geçmek harika bir duyguymuş zorluğuna rağmen inanılmaz rahatladım. 3.400, 52 cm süper yakışıklı bir yavrum oldu.

KÖTÜ SÜRPRİZ:
Yavrum boynuna kordonu üç kere dolanmış şekilde doğdu. Belki sancılarımı bu kadar şiddetlendiren buydu. 3 kere ne demek ya! Bu yüzden doğum sonrası iki saat gözetimde tuttular solunumuna vs baktılar, ultrasonla kafasını inceledi çocuk doktoru. Her şeyi güzeldi savaşçı yavrumun.

DERKEN… KABUS SAATLER: Ertesi gün taburcu olacağız diye beklerken son bir kez kan aldılar ve yavrumda yüksek CRP çıktı, 5-7 gün yoğun bakımda kalacak dediler. Ben nasıl ağlıyorum HAYAT BİTTİ gibi görünüyor bana. Gittim doktora ağladım yoğun bakım hemşiresine ağladım nasıl güvenicem nasıl bırakıcam… Neyse hemşire de yeni anneymiş biraz iyi geldi bana o. Böylelikle bıraktık yavrumu. Sabah 9 akşam 9 arasında GÜNDE 5 KEZ emzirme saati vardı. Ben o lohusa halimle 3 saatte bir gidip 45 dk emzirip geldim ama aralarda evde kalış sürem 1-1.5 saat. Yemek mi yiyeyim ayak mı uzatayım duş mu alayım tam bir psikolojik savaş ve dermanım kalmıyordu ama oraya gidip onu seyretmek her şeye değiyordu.
CRP iki günde normale döndü ama antibiyotik yarıda kesilmeyeceği için 5 güne tamamladık. Ve 6 gün sonra yavrum evine gelmiş oldu. Yani hastanedeki ilk gecemizi saymazsak HENÜZ 2 GECE GEÇİRDİK birlikte. Yeni doğurmuş gibi acemiyim gece bakımı konusunda.
Şimdi şükrediyorum o kordonlara rağmen daha kötü bir durumla sınanmadık diye. Tek sıkıntım her annede olduğu gibi ilk günler yoğun bakımda mama verilmesi oldu. Sütüm geldikçe süt götürdüm ama bebeğimin iştahı premium seviyede olduğu için yine de mama takviyesi yaptılar. Olsun her başlangıç pürüzsüz olacak değil ya. Çok uzun oldu bu ama hikayem de uzun ne yapayım
(Not: sancı sürecinde sezaryen olmadığım için kendime lanet eden ben şimdiden normal doğumla ikinciyi düşünüyorum -bu da benim hayattan ders alma becerim)

Benim ki de öyleydi 2 saatte bi uyandırıyorum artık. Uzun uyuduğu için gece de çok açlığı oluyo açığı öyle kapatmaya çalışıyor sanırım. Gece 1 e kadar emzir kaka temizle modu bizde de

Ben de elektrikli denedim dünden beri bugün bir tık daha iyi sanki

Canım 3 tur dolanmış kordonla normal doğum yapman biraz zor olmuştur. Benim anlamadığım doktor bunu doğuma girerken görmedi mi. Genelde Çoğu doktor risk almıyor bu durumda. Bizimde doğumda tam 3 tur dolanmış kordonumuz vardı.
Neyse sağlıkla doğurduk ya çok şükür.
Birde mama verildi diye üzülme lütfen. Birçoğumuz mecburen mama veriyoruz. Tam 3 kuzenım erken doğum ve 3 ü de sadece mama ile beslenmişler hem sağlıklı hem boylu poslular. Onu düşünme bile

Dipnot: şuan bırak doğum şeklini düşünmeyi 2. Çocuk düşüncesi bile çooook uzak geliyor

Canım selam benimde ilk günler başıma geldi. Koltuk altım ve göğsümde. Mastit olmadan kurtarmak lazım. Ben doktoruma gittim hemen muayeneye. Sıcak duş artı masaj. Çıktın emzir ve boşaltana kadar sağım. Sonrada buzdolabında soğuttuğun beyaz lahana yapraklarını göğsüne sar beklet. Yapraklar ısınınca değiştir. Biraz da öyle kalsın. Lahana ağrıyı alıyor. Bikaç gün böyle uğraştım koltuk altımdaki gitti göğsümdekide biraz küçüldü ve ağrı gitti en azından. Ama doktora gidin mutlaka. Mastit olmadan kurtarırsın . Olunca da çaresi var tabi korkmayın geçecek :)

mastit olunca hangi bölümden randevu alıyoruz acaba

Kızlar dünden beri de mememi almıyor bu çocuk ya ağzına vermeye çalışınca bile ağlamaya başlıyor ama mamayı yiyo biberonla meme reddi oldu sanırım bi de en yavaş akış biberonu almıştım aventi baya da yavaş çıkıyor süt cidden ama anlamadım neden red yaşadı çok canım sıkılmaya başladı ya zaten sarılık var hafif 11 çıktı 2 gündür kaka bile yapmıyo

Ultrasonlarda çıkmadı diye düşünmek istiyorum. Doktora doğum esnasında biz neden görmedik dedim o da görsek de ne yapacaktın sezaryene mi dönecektin dedi. Biraz fazla güveniyor tecrübesine sanırım.
Artık sağlıkla evine döndü ya mamadan da geçtim doğru söylüyorsun.

Yavrum sütünü sağıp az biraz verip sonra meme başını sokmaya çalışsan işe yarar mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…