• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Canım ağrılarım azaldı diyemem ama mecburen ayaklandım hem yürüdüm hemde kızıma bakmak için ama ilk ameliyat zamanına göre çok daha iyiyim çok şükür. Kızım da iyi canım uyuyor ağlıyor uyuyor ağlıyor ahajs döngü böyle
Hayırlı olsun Allah’ım size bağışlasın kilosu çok iyi maşallah 🧿
Ultrasonda ne kadardı en son doğduktan sonra 3200 demiştin maşallah ne kadar bi sapma oluyor gerçekte onu merak ettim 🙏🏼

İyi aksamlar kizlar, bi sorum olucak, istanbulda ozel hastanelerde dogum fiyatlari nasil sizin az cok bilginiz vardir dogumlar yakin, hayirlisiyla kucaginiza alin hepiniz saglikla insallah, bilgilendirirseniz sevinirim ❤️❤️
Hangi yakada oturuyorsunuz bilmiyorum ama Silivri Anadolu hastanesi 53 bin lira dediler sezeryan icinn

Nst de belimden karnıma ağrı yayılıyordu adet ağrısı gibi o sırada sancı yüksek çıkıyordu. Karnın sertleşip adet başlayacakmış gibi ağrı oluyor bide biraz makata baskı oluyor o sırada 90-100 arası çıkmıştı sancı.
Ay çok benziyor inşallah böyle bir şey değildir🥺

Bence kilosu kol bacak uzunluğu hepsi birbiriyle orantılı gidiyor. Bizim kilo fazla bacak uzunluğu falan da fazla çıkıyor. Yani bebeğin kilo aldıkça boyu da uzayacak bence. Eşimle bende öyle uzun boylu iri değiliz doktor o yüzden beslenmeye bağladı bizde meyveyi kısıtlı yiyorum tatlı hamurişi kısıtlı 😕 Kuruyemişi bol tüket özellikle kajuyu, bide muz ve nesquik de aklında olsun bence onlar da aldırdı bizde. İnşallah bidahaki kontrolün çok güzel geçer buraya yazarsın son durumu.
Ay. İnşallah dediğin gibidir canım. Ben bu söylediklerini de tüketeyim sürekli. Umarım bebeğime şifa olur 🤲🏻

Kilolu bebek de doktorlar çok istemiyor canım haftasıyla uyumlu olsun yeter diyorlar,kilolu bebeklerde ciğer gelişimi geriden geliyormuş.Tabi genetiğe filan bağlı mı bu durum bilmiyorum.Arkadaşım iri bir bebek doğurdu ama genetikti mesela düzenli bir beslenmesi yoktu.Bazen kendimde yediklerimi çok verimsiz buluyorum,hem artık aynı şeylerden sıkıldım,hem de sağlıklı olsun yeter diyorum.
Haftasını yakalasın da varsın minik bir bebek olsun. Yeter ki sağlıklı olsun. Ne yapacağımızı şaşırdık artık. İnsan bazen elinde olmadan kendini suçluyor.

Haftasını yakalasın da varsın minik bir bebek olsun. Yeter ki sağlıklı olsun. Ne yapacağımızı şaşırdık artık. İnsan bazen elinde olmadan kendini suçluyor.
Hiç kendini suçlama lütfen,orası Allah’ın hazinesi.Hangimiz müdahale edebiliyoruz,yaşatan ve hayat veren Allah.Senin yapacağın tek şey kendine dikkat etmen,gerisi Allahın taktir ettiği.Sen muzunu ye,sütünü iç,bol kaşar peynir,avakoda,et ye.Sağlıklı olsun inşallah,sonrasında anne sütüyle bebek akranlarına yetişiyor zaten.

Kuzum hiç endişelenme. Haftan çok güzel. Ben inanıyorum ki miniğin annesini üzmeyecek ve zamanında gelecek. Stresle kendini yıpratma hiç.
En son suyu az demişlerdi. Bir süre sonra suyu yeterli demeye başladılar. Tek cephede 35 mm ölçülen su 45 mm ölçülmeye başlandı. Şimdi de karın çevresi, kol boyu, bacak boyunda 2 haftalık bir gerilik var diyorlar. İki haftada sadece 60 gram almış bebeğim. Artık hastaneye gitmeye korkar olduk 😕
Hayret bisey ya gerçekten her hastaneye gidişte yeni bişey cıkıyor. Suyu için o kadar endişe ettin boşuna. Bebek minyon mu olacak acaba, işyerinden bi arkadasın bebişi de hep iki hafta geriden geliyordu sadece kafa büyüktü minik olacak dediler gerçekten de çok minyon bi cocuk oldu. Doktorlar ne diyor bu durumla ilgili? Haftan cok ilerledi bu durum için detaylı bi tetkik gerekiyor mu?

Kızlar iyi akşamlar 🙋🏻‍♀️ bugün 34+0 kontrolüm vardı. Dün bütün gün karnım çok sertti ve çok az hareket hissetmiştim kaskatıydı sanki ve acıyordu karnım. İlk NST ye girdik. Çok şükür iyiymiş bebiş sancı çıkmadı kilosu vs gelişimi de normal çıktı. Coraspini bıraktık artık. 36 da çağırdı. Doğum tarihini de o zaman kesinleştiririz dedi. 14 Ekim oluyor🫠 şimdi yeniden muayene için geri sayım 😂 hastane çıkışı gidip sonunda park yatak aldım elele markasının Madre modelini aldım çok araştırdım baya tavsiye eden vardı. Sallanan amore ana kucağını da almıştım geçen ay elele den yine. Geriye şifonyer kaldı onu da ikea dan almayı düşünüyorum. Bide ufak tefek E bebek alışverişi kaldı. Ayy sonunda kavuşacağız bebişlerimize 😬
Canım cok sevindim maşallah🧿 14 ekim erken değil miii tam kaçıncı hafta oluyor o gün

İyi aksamlar kizlar, bi sorum olucak, istanbulda ozel hastanelerde dogum fiyatlari nasil sizin az cok bilginiz vardir dogumlar yakin, hayirlisiyla kucaginiza alin hepiniz saglikla insallah, bilgilendirirseniz sevinirim ❤️❤️
İstanbul’un neresi :))

Kilolu bebek de doktorlar çok istemiyor canım haftasıyla uyumlu olsun yeter diyorlar,kilolu bebeklerde ciğer gelişimi geriden geliyormuş.Tabi genetiğe filan bağlı mı bu durum bilmiyorum.Arkadaşım iri bir bebek doğurdu ama genetikti mesela düzenli bir beslenmesi yoktu.Bazen kendimde yediklerimi çok verimsiz buluyorum,hem artık aynı şeylerden sıkıldım,hem de sağlıklı olsun yeter diyorum.
Yaa bize doktor hiç ciğer gelişiminden bahsetmedi ama ilk kez duydum sizden. Ben vajinal doğum istiyorum onun için iri gidiyor tatlı ve karbonhidratı azalt dedi. Bide şekerim olmasından şüphelendi şeker takibi istedi onlar da normal çıktı.

Bugün sadece göbüşümden ibaretim başka yerimi hissetmiyorum. Bi de sert ki yarına ferahlar inşallah

Hayret bisey ya gerçekten her hastaneye gidişte yeni bişey cıkıyor. Suyu için o kadar endişe ettin boşuna. Bebek minyon mu olacak acaba, işyerinden bi arkadasın bebişi de hep iki hafta geriden geliyordu sadece kafa büyüktü minik olacak dediler gerçekten de çok minyon bi cocuk oldu. Doktorlar ne diyor bu durumla ilgili? Haftan cok ilerledi bu durum için detaylı bi tetkik gerekiyor mu?
Canım şehir hastanesinde iki doktor ile görüştüm bu durumu. Böyle durumlarda bebek anne karnında biraz da olsa gelişmeye devam ederse, kalp ritimlerinde bozulma olmazsa, strese girmezse 36-37. haftaya kadar bekletip sezaryen doğum planlıyorlarmış. Allah korusun ama bebeğin durumu iyiye gitmezse anne karnında yapılacak bir şey olmadığı için daha erken de alabiliyorlarmış. Çok olumsuz konuşmadılar. Endişelerimi görünce riskli gebelik bölümü bunun için var, biz bunun için buradayız dediler. Ben yine de Perşembe günü özelde bir doktora gideceğim. Farklı görüş almak belki beni biraz daha rahatlatır diye düşünüyorum.

Ay o da mı kilo aldırıyormuş bende her sabah yiyordum. Bende ne kilo aldırıyor onu yiyormuşum farkında olmadan 😕
Feci kilo aldırıyor tahin. Benm doktor bebeğin iri olmasından hiç rahatsız değil ooo maşallah maşallah deyip duruyor bende ne bulursam yiyorum😂
Ya bisey dicem senin sancılar olduğunda bi ilaç verdiler mi? Beni gönderdi eve istirahat et dedi başka da bişi demedi. İş yapma yat dedi sadece ama ayağa kalktığım anda karnım taş kesiliyor strese sokuyor beni. Ve makatımda garip bi sıkışma ile gelen ağrı var

Bu arada şeker sorunun yoksa tahin pekmez yemeye calıs bak ben bu aralar cok yedim, bebek 2 haftada 700 gr almıs semirmiş resmen😂 bayatlamayankurabiye bayatlamayankurabiye
Bir tek şekerim çıkmadı çok şükür 😀 Söylediğiniz her şeyi yiyeceğim o yüzden. İnşallah yediğimiz içtiğimiz her şey şifa olur bebeklerimize 🥹

Canım şehir hastanesinde iki doktor ile görüştüm bu durumu. Böyle durumlarda bebek anne karnında biraz da olsa gelişmeye devam ederse, kalp ritimlerinde bozulma olmazsa, strese girmezse 36-37. haftaya kadar bekletip sezaryen doğum planlıyorlarmış. Allah korusun ama bebeğin durumu iyiye gitmezse anne karnında yapılacak bir şey olmadığı için daha erken de alabiliyorlarmış. Çok olumsuz konuşmadılar. Endişelerimi görünce riskli gebelik bölümü bunun için var, biz bunun için buradayız dediler. Ben yine de Perşembe günü özelde bir doktora gideceğim. Farklı görüş almak belki beni biraz daha rahatlatır diye düşünüyorum.
Hiç korkma ya kıyamam ben sana başından beri türlü türlü seylerle uğrastın. Bebeğin minnak olacaktır hiç üzülme bol bol tahin pekmez kaşar peyniri ve et makarna tüket.
Özelden de görüş alman iyi olur tabi en azından için rahatlar.
Doğum konusuna gelince, birçoğumuzun bebişi doğmak için acele edecek gibi görünüyor. O konuda hiç endişe etme sağlıkla dünyaya geldikten sonrası kolay🤲🏼

Hiç korkma ya kıyamam ben sana başından beri türlü türlü seylerle uğrastın. Bebeğin minnak olacaktır hiç üzülme bol bol tahin pekmez kaşar peyniri ve et makarna tüket.
Özelden de görüş alman iyi olur tabi en azından için rahatlar.
Doğum konusuna gelince, birçoğumuzun bebişi doğmak için acele edecek gibi görünüyor. O konuda hiç endişe etme sağlıkla dünyaya geldikten sonrası kolay🤲🏼
Doğru diyorsun canım. Yeter ki sağlıklı olsunlar. Geriye kalan her şey halledilir Allah’ın izniyle 🤲🏻❤️

Yaa bize doktor hiç ciğer gelişiminden bahsetmedi ama ilk kez duydum sizden. Ben vajinal doğum istiyorum onun için iri gidiyor tatlı ve karbonhidratı azalt dedi. Bide şekerim olmasından şüphelendi şeker takibi istedi onlar da normal çıktı.
Canım bunlar normalse endişe etme bence,bunu instagramda bir kadın doğum uzmanından dinledim.Bulursam atayım buraya.Ama normal iri bebeklerden bahsetmiyor suyu fazla olan,genetiğe bağlı olmayan bebeklerden bahsediyor.Senin bebeğinin böyle bir durumu yoktur,şeker yoksa.Ben mesela şeker yükleme de yaptırmadım biraz haftasından ilerde benim de.Suyu normaldi.Tatlı yeme olayı bende de var ve bazen engel olamıyorum.Ve ben tatlı sevmezdim ne hale geldim 😅Şekerim var mı yok mu valla öylesine yaşıyorum Allah a bıraktım.Bazen kontrol ediyorum bazen edemiyorum iste .Saldım ben ya😅

Back
X