• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Hayırlı olsun canımm🙏🏻 bana sadece günde 2 kez arveles hap reçete edildi size ne reçete edildi?
Antibiyotik vermedi mi dikişler için . Bana antibiyotik ve parol verdi .careks antibiyotik.simdidrle kadın dogumcuya dikislerimi aldırmaya gittim içinde hep kan kalmış dedi bir ilaç verdi üç gün kullan dedi

Aslında bi yandan güzel en azından haftalar önce sancı çekmiyorsun ama bu şekilde de sanki günler x2 yavaş gibi. Benim tansiyonum yüksek çıkıyor arada kendi kendine. Acaba makinemi bozuk diye eşimde kendiniölçüyor çünkü durduk yere oturduğum yerde çıkıyor. Yeni makine aldık belki bunda hata vardır diye. Geçen hafta hastanede kaldım ilk girişte 15lere çıkmıştı. Evde daha düşük çıkmıştı ama terslik olduğunu hissedip ilk defa eşimi aradım ve hastaneye gitmemiz lazım iyi değil dedim. Onun da korkusu düştü içime,o yüzden artık doğurmak istiyorum hemen, sağlıkla kucağıma alayım bebeğimi.
İnşallah kolayca doğurursun canım. Son zamanlar gerçekten dediğin gibi insan bunalıyor düşün ben 40+3’te doğurdum. Son üç gün ekstra uzundu. Kendine de yavruna da zaman tanı o ne zaman geleceğini bilir sadece tansiyon meselesinde dikkatli ol doktoruna danışabildin mi

Kızlar benim bebiş geceleri asla gözünü kırpmıyor. Karnını doyuruyoruz. Gazını çıkarıyoruz. Yine de uyumuyor. Emzik veriyoruz. İki dakika sonra atıyor. Tekrar ağlamaya başlıyor. Bu normal mi acaba?

İnşallah kolayca doğurursun canım. Son zamanlar gerçekten dediğin gibi insan bunalıyor düşün ben 40+3’te doğurdum. Son üç gün ekstra uzundu. Kendine de yavruna da zaman tanı o ne zaman geleceğini bilir sadece tansiyon meselesinde dikkatli ol doktoruna danışabildin mi
Maşallah kuzum darısı bize sağlıkla 🥰 sürekli istirahat ve takip yapmamı istedi. Muayenem var hafta içi tekrar, takip edeceğim dedi. Senin nasıl geçti doğum sürecin, her şey umarım gönlünce olur 🙏 bebeğini keyifle büyüt 💞

Aaa bana sedasyonu tansiyonum cıktı diye vermişler kuzum ya sana neden vermediler ki? Normalde böyle bi durum konusulmamıstı spinalle devam edilecekti ama bebek cıktıktan sonra ben küvöze girer mi diye sayıklarken tansiyonum yükselmiş ve dayamışlar sedasyonu sesim kesilsin diye heralde😁 kaybetme korkusu tansiyonumu tetiklemiş kaçınılmaz olarak
Ben biraz da konforlu hale getirdim, zor olan herseyi görmezden geldim hafızamdan da sildim. Cünkü Alyayı cok istemiştim ve kendimle ilgili olan seylere karsı bedenim ve beynim tepkisiz kaldı. Ameliyat mı olmuşum, olsun. Göğüslerim yara mı olmuş, olsun. Sancı mı çekmişim, bebeğime geleceğine bana gelsin. Tanrıya duyduğum minnet ve şükürle ayakta kaldım şikayetlenmeyi kendime lüks gördüm.
O yüzden psikolojik güç vermeye çalışıyorum hepinize 😍
bebeğimizi sağlıkla kucakladıysak bizden iyisi yok, tüm çabamız bunun içindi ♥️
Herkesin doğumu bitsin ondan sonra gerçekleri anlatırım dermişim 😜
Şaka şaka 😁
Ama epiduralsiz dayandığın için tebrik ederim valla beni ayakta tutan oydu
Canımın içi❤️ annelik ne kadar da kutsalmış gerçekten yeni anlıyorum. Burda böyle herşeyi sabırla göğüsleyen anneleri, seni görünce..
evet gerçekten benimde hergünüm şükürle geçiyor. Sağlıklı birşekilde aldık kucağımıza yavrularımızı. Mis gibiler kokla koklaaa yetmiyor☺️☺️
Sezeryan konusuna gelince ameliyat çok farklı bir durum herkeste farklı ilerliyor bence. Sadece kolay bir seçenek varsa denenmeli diyorum😂 işte sedasyondur, epiduraldır. Neyse doğurduk mu doğurduk bizimde artık sağlam bir doğum hikayemiz oldu😘😘

Selam kızlar, benim doğum hikayem de çok acayip oldu gerçekten. Benim kanlı bir akıntım vardı buraya yazmıştım, sonrasında içim rahat etsin diye çarşamba günü nst’ye gideyim dedim. Nst sırasında suyum geldi. Sancılarım düzensiz olunca eve gitmek istedim. Akşam bu sefer gelen suyun rengi değişti, bebeğim kakasını yapmıştı. Hastaneye gittim yatışım yapıldı. Sonrası biraz travmatik oldu, iki gün boyunca sancı çektim, bebeğim kanaldaydı, ama açılmam olmadı. Ebe bebeğin başına dokunuyordu, ama açılma olmayınca da olmuyor işte.. Gerçekten çok şiddetli doğum sancılarım vardı ama bi türlü açılma olmadı. Epidural anestezi verildi iki kez, yine gevşemedi. Bebeğin sağlığı için cuma günü sezeryan kararı aldık. Minik kuşum dünyaya geldi. Gerçekten iki doğumu da yaşamış oldum, çok yoruldum. Ağrılarım var, hareketlerim kısıtlı. İnşallah kısa sürede toparlarım.

Kızlar ben 20 saat kadar sancı çektim sancılarım 100 du ve sürekliydi tüm bunlara rağmen gram açılmam olmadı travma oluştu bende o 20 saati asla unutmycm açılma olmayınca sezeryana alındım o kadar iri dedikleri bebeğim 3370 gram 51 cm doğdu.3958 gram demişlerdi. Bende rahim kuruluğu varmış o sebepten sürekli yapılan çatı muayeneleri beni mahvetti hem sanci çekip hem sezeryan ağrısı yaşamış oldum. Çatı muayenesi olmamak adına hayatımdan normal doğumu çıkardım kızlar kesinlikle korkutmak amaçlı yazmiyorun benim gibi sorununuz varsa muhakkak doğum öncesi önleminizi alın. Ben çok istedim vajinal doğumu elimden geleni yaptım olmadı bilseydim vajinamds kuruluk var bir çözüm bulup öyle giderdm
Canım benzer şeyler yaşamışız, sana da çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede toparladım. Bende de açılma olmadı, 24 saatten fazla çektim sancıyı sürekli 100dü, olmayınca olmuyor bazen..

Hayırlı olsun canımm🙏🏻 bana sadece günde 2 kez arveles hap reçete edildi size ne reçete edildi?
Bana geralgine k ve arveles reçete etmiş. Ama özellikle geralgine olan hiç masum değil, emzirenlere asla önerilmiyor. Günde üç kez birde. Kullanmadım ama ağrılarım da fazla. Sizlere ne verildi diye merak ettim..

Antibiyotik vermedi mi dikişler için . Bana antibiyotik ve parol verdi .careks antibiyotik.simdidrle kadın dogumcuya dikislerimi aldırmaya gittim içinde hep kan kalmış dedi bir ilaç verdi üç gün kullan dedi
Antibiyotik de verdi evet. Bana neden arveles verdi anlamadım süt için ben parol uygun diye biliyordum

Bana geralgine k ve arveles reçete etmiş. Ama özellikle geralgine olan hiç masum değil, emzirenlere asla önerilmiyor. Günde üç kez birde. Kullanmadım ama ağrılarım da fazla. Sizlere ne verildi diye merak ettim..
O zaman bence arveles ile idare edin. Ben 2 kere içiyorum günde biraz zor ama süt için daha fazlasına da korkuyorum

sezaryen olan kızlar, kanamanız nasıl. Benim 3. Günüm bugün. 2 günle beraber kanın rengi açıldı ve baya azaldı. Gece pedi bile fazla geliyor normal sabah pedi aldım. Böyle mi olması gerekiyor

🧿 çok teşekkürler yanıtınız için.
Bugün ebem geldi, o da eli ile sağdı önce, damla damla geldi. Sonra sizin dediğiniz gibi hastane tipi makine ile sağım yapıp gitti.
Bir sonraki emzirme sonrası el sağımı yapacağım ilk kez, inşallah yapabilirim 🙏🏻
Memeye sürekli müdahale olduğu için işlemler sonrası hassasiyet sıcaklık oldu bende. Sizin doğum üzerinden ne kadar geçti? Bu sağma işlemi gün geçtikçe daha kolay mı oluyor diye merak ediyorum
Evet canım ilk o sertliği yani kanalları boşalttıktan sonra pompayla göğüs yumuşuyor ve evde sağım yapılabilecek duruma geliyor 🌸 doğum üzerinden de 12 gün geçti.

• Beğen
Reactions: Uva
kızlar, ben de doğurdum, detaylı yazacağım, sıkıntılı bir süreç sonrası sezaryene döndük. şimdi evdeyiz, size hangi ağri kesiciler reçete edildi acaba? lütfen paylaşır mısınız? Neyi kullandınız ve günde kaç kez kullandınız?
Çiğneme tableti günde 3 kez, parol plus antibiyotik duphalac verdiler ilk 3 gün çok kötüydüm

Back
X