• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
bebek kaç ml içiyo sağdığın süt olarak

Bilmiyorum ki canım . Sadece 90 sabah 90 gece toplam 180 ml mama veriyorum . Ki bazen bitirmiyor tam bu kadar da olmuyor. Gerisini memeden içiyor. Doktorum sağma demişti.
Bazen memeyi tam boşaltamadığı için hemde biraz dolaba koyayım diye sağmaya başladım. Yine canım sıkıldı.

Bilmiyorum ki canım . Sadece 90 sabah 90 gece toplam 180 ml mama veriyorum . Ki bazen bitirmiyor tam bu kadar da olmuyor. Gerisini memeden içiyor. Doktorum sağma demişti.
Bazen memeyi tam boşaltamadığı için hemde biraz dolaba koyayım diye sağmaya başladım. Yine canım sıkıldı.

Doktor neden sağma dedi? Canım canını sıkma bu streslerden korumamız lazım kendimizi

Kizlar bebeğim genelde hep anne sütü içiyor. Doğduğundan beri 4 defa 60-120 ml arası mama verdim sadece. Dün verdim birde 90 ml doymamış gibi geldi sütüm gündüz azdı çünkü. Problem şuki her mama verdiğimin ertesi günü kıvranıyor aglıyor huzursuz oluyor karnı agriyormus gibi haraketler yapıyor😔
Mama sma marka. Ne yapmalıyım? İlerde anne sütü +mamaya geçmeye planlıyordum ayına göre iri gibi bebeğim . Sütüm yeteceğini sanmıyorum

Offf bu süt sağmak ne stresli birşey yaaa . Normalde sağmıyordım ama arada atayım dolaba diyorum. Nereye. Bugün bir sağdım 45 ml çıktı. Sonra baya emdi oğlum peşine sağayım yıne dedim. 5 ml çıkmamıştır. Ama bebek emerken tıkanıyor. Valla dolaba süt koyanlara özeniyorum. Hayır bebek de kilo alıyor. Acaba süt sağma makinem mi kötü

Mama verdiğin öğünlerde sağsan? Yavrun acıkana kadar yeniden süt üretimi olur.

Kizlar bebeğim genelde hep anne sütü içiyor. Doğduğundan beri 4 defa 60-120 ml arası mama verdim sadece. Dün verdim birde 90 ml doymamış gibi geldi sütüm gündüz azdı çünkü. Problem şuki her mama verdiğimin ertesi günü kıvranıyor aglıyor huzursuz oluyor karnı agriyormus gibi haraketler yapıyor😔
Mama sma marka. Ne yapmalıyım? İlerde anne sütü +mamaya geçmeye planlıyordum ayına göre iri gibi bebeğim . Sütüm yeteceğini sanmıyorum

Yoğun bakımda hemşireler mama daha çok gaz yapar gazını daha iyi çıkarın demişti. Aptamil marka veriyorlardı. Belki ondan kıvranıyordur. Belki sütün de artar süt artırıcı şeyler yapıyor musun?

Benim bebek asla uyumuyor sürekli meme istiyoe. Çaresizlikten emzik verdim öğürdü. Karnı tok olmasına rağmen emiyor sonra kusuyor sonra kusarken hıçkırık tutuyor sonra hıçkırıktan huzursuzlanıp tekrar meme istiyor . Kısır döngüye girdik 😢

Benim bebek asla uyumuyor sürekli meme istiyoe. Çaresizlikten emzik verdim öğürdü. Karnı tok olmasına rağmen emiyor sonra kusuyor sonra kusarken hıçkırık tutuyor sonra hıçkırıktan huzursuzlanıp tekrar meme istiyor . Kısır döngüye girdik 😢
Bizde de durum bu. Emerken kustu hatta o kadar. Doktoru 3,5 ay bu şekilde devam edecek diyor. Bazen o kadar zorlanıyorum ki ağlamak istiyorum sonra geçiyor şimdi yanımda annem var oda 40 çıkınca gidecek (39 gün oldu bugün ) . O zaman benim lohusa depresyonu başlar heralde

Günaydı mi kizlar :)
Bizde de bagirsak gazi problemi var. Kabızlık da olunca kivraniyo sürekli ama büyüdükçe daha da kolaylaşıyor gbi geliyo veya alışıyoruz. Benimde sütüm var gibi geliyo ama sağım yaptimda cokda istedgim gbi degil sonuç. Bugun eczaneden arttırıcı ürünler alicam bakalim artik.
Bu arada Ilk oğlum cok kusardi. Besin alerjileri cikti. Anne sütüyle gecen besinler de etkiliyormuş bebisleri. Yediklerimiz de tetikliyor olabilir mi kusmaları?

Günaydı mi kizlar :)
Bizde de bagirsak gazi problemi var. Kabızlık da olunca kivraniyo sürekli ama büyüdükçe daha da kolaylaşıyor gbi geliyo veya alışıyoruz. Benimde sütüm var gibi geliyo ama sağım yaptimda cokda istedgim gbi degil sonuç. Bugun eczaneden arttırıcı ürünler alicam bakalim artik.
Bu arada Ilk oğlum cok kusardi. Besin alerjileri cikti. Anne sütüyle gecen besinler de etkiliyormuş bebisleri. Yediklerimiz de tetikliyor olabilir mi kusmaları?
Nası öğrendin canm alerjisi oldumu

Günaydın kızlar. Oğlum 2 gündür kendi başına alt gazını çıkarabiliyor. Biz de masajlarla destekliyoruz. Tabii gazmana döndüğü için yeterli gelmiyor ama buna da şükür. 32+4’te doğdu, biliyorsunuz. Bugün tam 57 gün oldu. Miniklerimize ve kendimize biraz zaman tanımalıyız galiba. Gazı çıkmadığında, ağladığında kendimizi suçlamamalıyız. Onlar her şeyi baştan öğreniyorlar ve hepsi biraz zaman istiyor.

Bizde de durum bu. Emerken kustu hatta o kadar. Doktoru 3,5 ay bu şekilde devam edecek diyor. Bazen o kadar zorlanıyorum ki ağlamak istiyorum sonra geçiyor şimdi yanımda annem var oda 40 çıkınca gidecek (39 gün oldu bugün ) . O zaman benim lohusa depresyonu başlar heralde

Benimki de muhtemelen 40’ı çıkınca gider. Depresyon başlar mı biter mi o zaman göreceğim.

Nası öğrendin canm alerjisi oldumu
Ek gıdaya başlayınca netleşti biraz daha bizde tablo. Normalde ilk 6 ayda kakadan cogunlukla belirti veriyormuş ama bizde reflu ve kabızlık vardi. Sonra sonra da larenjit oldu. En son alerji doktoruna götürdüm 8 9 aylıktı tani koyduğunda. Alerji doktoru profesördu ama bana sen kendin analiz edecektin diyet yapıp bebeğe iyi gelmeyen ürünleri hayatından bi süreliğine çıkarmalısın demisti

Ek gıdaya başlayınca netleşti biraz daha bizde tablo. Normalde ilk 6 ayda kakadan cogunlukla belirti veriyormuş ama bizde reflu ve kabızlık vardi. Sonra sonra da larenjit oldu. En son alerji doktoruna götürdüm 8 9 aylıktı tani koyduğunda. Alerji doktoru profesördu ama bana sen kendin analiz edecektin diyet yapıp bebeğe iyi gelmeyen ürünleri hayatından bi süreliğine çıkarmalısın demisti
Ay öylr anlamakta çok zor bencee direk testi olsa daha iyiydi.. reflu tanısı nası koyuldu

O kadar haklısın ki ..aynen bende çabalıyorum herşey mükemmel olsun diye ama yalnız olunca herşeye yetişmeye çalışmak yorucu oluyor uykusuzluk biryandan yine buna şükür yorulduk ama üstesinden geldik bir şekilde.
Bozma moralini arkadaşım biz de hersey mükemmel olsun isteriz ama olmuyor işte. Benim de sütüm cok diye meme reddi oldu. İnsanın aklının ucundan geçmez yani. Ama Elimden ne geldi? Hiçbisey.. kontrol edemedim sihirli değnekle bebeği memeye bağlayamadım. Napayım simdi kendimi mi parçalayayım. Yapcak bsey yok mamaysa mama artık yorulduk gari
Zaten bu süreçte önemli olan halden anlayana denk gelmek bazısı gerçekten inanılmaz moral bozuyor. Değiştirmekle en iyisini yapmışsın.
ilk gittiğimiz doktor bebek daha 2. haftasındayken 120 ml sağmama rağmen çocuk aç ama doysa kilo alırdı diye kızıp azarlamıştı beni mama ver demişti o kadar ağlamıştım ki sonra doktor değiştirdik zaten

Allah kolaylık versin canım. Şey soracağım mesela çocuğa banyo yaptırdıktan sonra rahatlayıp uyku moduna geçmiyor mu? Ben de çok sık yaptıramadım göbek geç düştü bir de babası şehir dışına gidiyor sık sık. Tek başına zor oluyor. Ama yaptırdığımda rahatlayıp gevşiyor uykusu daha kolay oluyor.

Canım benim işime yaradı zaten yorumları da o şekilde puanı yüksek. Her bebek aynı tepkiyi verir mi bilmiyorum ama inş senin de işine yarar. Tek seferde bırakma iyice dene ilk birkaç gün ben olmuyor sandım sonra tekrar denedik ve memnun kaldık.
Tek seferde bırakma dediğiniz nedir? Mesajın başını bulamadım da

Back
X