• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Aynı bizim oğlan artık yere koyayım oynasın olayı bitti 🥲 tüm evi dolaşmıyor da oyun halısına koyuyorum bi bakıyorum kapıya kadar gelmiş . Erken emekleyecek galiba🥰
Lafım gelişi tüm ev bıraktığım yerde durmuyor çoğu kişi şaşırıyor doğduğundan beri zaten yerinde durmuyordu popoyu kaldırıp gidiyor valla geçen komşum da öyle dedi onun oğlu da böyleymiş nasıl büyüdüğünü anlamazsın eziyeti olmaz hiç dedi

Ya benım bebeğim de böyle trol değiliz 😂
Her bebeğin gelişimi farklı 7 aylık yürüyen de var 1 yaşında yürüyen de .

Maşallah bizimki 3 aylıktı dönmeye başladı. Kafasını daha 1,5 2 aylıkken tam kaldırıp kucağımda bana bakıyordu, yüz üstü koydugumda karşısındaki kartlara bakıyordu kafasını kaldırıp.
4. Ay bittiğinde de yerden sürünmeye başladı şimdi de orta kalının başına koysam 2dk içinde diğer uca koyduğum oyuncağa yetişiyor. Sürekli salyalı alt üst dişleri daha 2,5 aylıktı şişti hala şiş . Altlar çıkacak gibi .
Elini aç diyorum açıyor çak yap diyorum elini elime vuruyor . Sürekli konuştuklarımıza tepki verıyor cevap verır gibi . Ve yerde sürünürken hep ses çıkarıyor konuşur gibi çığlık atıyor .

Diyecegım o ki her bebeğin gelişim hızı farklı ❤️
Sağlık anlamında bir problem yoksa hepsi yürüyecek konuşacak emekleyecek ama hepsinin zamanı farklı kendine özgü olacak . Buda en normali 🙏
Maşallah canım bizimde aynı valla ben tummy time yapmıyorum ama sürekli konuşuyorum kendisine o da tepki veriyor hiç yüz üstü yatırmadığım halde Bi baktım dönmüş eli hep ağzında altlar beyazlamış kimi çok aceleci çıkıyor uyuyacağı zaman ninni söylüyor kendine annem annesinde iş yok çocuk kendi kendine söylüyor diyor 🤣 yanında bişey yiyince de istiyor ya bağırıyor yüzümüze bakıp versem yiyecek yok demeyecek

Evet sırt üstü yatıyor ya dolanıyor yatırdığım yerde en fazla 5 dk duruyor hemen yer değiştiriyor yüz üstü dönerse de çabalıyor ama öyle fazla gidemiyor Bi de sürekli kıyafetini toplayıp emiyor üstü hep ıslak eline çıngırak veriyorum düştüğü dakika ağlamaya başlıyor
Hay maşallah Allah korusun nazardan artık dikkatli gideceksiniz yapacak bir şey yok
Diğer bebeğinizin tepkileri nasıl kardeşine karşı
Yaşını hatırlamıyorum ama böyle hareketler yaptığında size uyarabilir mi

Maşallah canım bizimde aynı valla ben tummy time yapmıyorum ama sürekli konuşuyorum kendisine o da tepki veriyor hiç yüz üstü yatırmadığım halde Bi baktım dönmüş eli hep ağzında altlar beyazlamış kimi çok aceleci çıkıyor uyuyacağı zaman ninni söylüyor kendine annem annesinde iş yok çocuk kendi kendine söylüyor diyor 🤣 yanında bişey yiyince de istiyor ya bağırıyor yüzümüze bakıp versem yiyecek yok demeyecek
Oha ya bunları da yazacaktım baktım çok uzun oluyor yazmadım😂 ne yesem elini atıyor tadına bakmak istiyor suyu artık bardaktan bir yudum verıyorum 😂 çünkü bardaktan içmek istiyor. Vermeyince ağlıyor. İnşallah ek gıda döneminde de böyle devam eder 😂
Bizimki de memede uyuyor genelde emerken kendi kendine aaaa ıııı ııı aaa diye sesler çıkarıyor uyuyor 😂😂
Ben bakarken yoruluyorum sırt üstü oynasın diye cevırıuorum kıyameti koparıp yine yüz üstü devam ediyor, yere bıraktığımda full yüz üstü kalıyor. Ana kucağına alıyorum sallıyorum biraz dinlensin diye 😂

Hay maşallah Allah korusun nazardan artık dikkatli gideceksiniz yapacak bir şey yok
Diğer bebeğinizin tepkileri nasıl kardeşine karşı
Yaşını hatırlamıyorum ama böyle hareketler yaptığında size uyarabilir mi
Zaten yüksek yere hiç yatırmıyorum pusetten bile kendini atıyor artık hep yerde bırakıyorum evet o söylüyor annee kardeş dönmüş falan diye çağırıyor kıskançlığımız çok kardeşi bırak benimle oyna diyor şimdi emziriyorum ağlıyor muydu kardeş diyor artık oynuyorlarda yan yana yatıyorlar küçüğüm büyüğün elini çekiştiriyor emmek için hoşlarına gidiyor

Oha ya bunları da yazacaktım baktım çok uzun oluyor yazmadım😂 ne yesem elini atıyor tadına bakmak istiyor suyu artık bardaktan bir yudum verıyorum 😂 çünkü bardaktan içmek istiyor. Vermeyince ağlıyor. İnşallah ek gıda döneminde de böyle devam eder 😂
Bizimki de memede uyuyor genelde emerken kendi kendine aaaa ıııı ııı aaa diye sesler çıkarıyor uyuyor 😂😂
Ben bakarken yoruluyorum sırt üstü oynasın diye cevırıuorum kıyameti koparıp yine yüz üstü devam ediyor, yere bıraktığımda full yüz üstü kalıyor. Ana kucağına alıyorum sallıyorum biraz dinlensin diye 😂
Valla gözümü ayırmaya gelmiyor belki tepki alacağım ama geçen 1 günlük denize gittik üstünü değişecektim şezlonga yatırdım sadece kafamı kaldırıp eşime bakmamla kafasını kuma bırakması bir olmuş bu ne hareket gerçekten komşumun dediği gibi eziyetsiz olacak sanırım

Zaten yüksek yere hiç yatırmıyorum pusetten bile kendini atıyor artık hep yerde bırakıyorum evet o söylüyor annee kardeş dönmüş falan diye çağırıyor kıskançlığımız çok kardeşi bırak benimle oyna diyor şimdi emziriyorum ağlıyor muydu kardeş diyor artık oynuyorlarda yan yana yatıyorlar küçüğüm büyüğün elini çekiştiriyor emmek için hoşlarına gidiyor
Oy maşallah 🧿 küçük kıskançlıklar zaten bekliyorsunuz onlar olacak 🥲 sağlıkla büyüsünler inşallah
Bir ara bebeğim tavana çok bakıyor demiştiniz bıraktı mı

Valla gözümü ayırmaya gelmiyor belki tepki alacağım ama geçen 1 günlük denize gittik üstünü değişecektim şezlonga yatırdım sadece kafamı kaldırıp eşime bakmamla kafasını kuma bırakması bir olmuş bu ne hareket gerçekten komşumun dediği gibi eziyetsiz olacak sanırım
Belki de senin koyma şeklinden öyle olmuştur inanılmaz yani gerçekten öyle şeyler söylüyorsun ki tıp dünyası şaşkın.

Back
X