• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    142
Kızlar ateşlenen var mı mastit oluyorum sürekli ben? öyle çok sütüm de yok hatta dısarı gitmek için sağınca yanıma almalık süt az bile çıkıyor. Bebeğimde reflü var erken acıkıyor kusunca sütümü boşa veriyormuşum gibi hissediyorum kustuğu için. Yedekte buzlukta sütüm yok ama ne hikmetse mastit oluyorum memede kızarıklık titreme ertesi güne geçiyor emzirdikçe kafayı yiyecegim
Geçmiş olsun bence en güzel tedavi scak suyun altında masaj yapmak süt de iner sıcak su etkisiyle. Dustan sonra güzelce emer bebis

Kızlar nasılsınız 🩵 öyle bi tempodayız ki hiçkimseye nasılsın bile diyemedim, iş güç tamamen saldım 😅😅 yanıma bi yardımcı alınca kendime geldim. Tabi keske bunun yerine annem vs olsaydı. Anneleri yanında olanlar ve anlasabilenler cok sanslı. Bebisleriniz nasıl

Bu arada şansa bakın ki bebegim minicikken tekrarlayan bi enfeksiyon yasadım. Mikrobal bir sey oldugu icin bebege geçmesin diye binbir ugras, her ıh diyişinde hastaneye koştuk test verdik. Evet malesef 2 kez kan da verdi bebegim benim yüzümden. Şuan atlattım inşallah tekrarlamaz. Demem o ki şuan duş alamayıp kendime bakamasam da en azından sağlıklıyız çok şükür bin şükür. Yazamadam da okuyorum ve hepinize duacıyım. Burayı seviyorum 🫶🏻

Ben mastit olucaktım sadece 1 gece titreme üşüme geldi ordan anlamıştım.sonra bi baktım göğsümün ucunda bir kısım tıkanmış bile.Süt incisi olarak geçiyor .dokunamadım bile memeye .doktorun ince uçlu bi iğneyle o tıkanıklığı kazıması lazım falan yazıyordu internette .ben kendim iğneyle deldim ucunu çok ağrılı acılıydı o şiş yeri sıktım içinden baya bi katılaşmış süt pıhtısı geldi .makinede sağdıkça,kızım emdikçe derinlerdeki pıhtılaşmalarda geldi sıktım devamlı.birde ingiliz tuzu var eczanelerde satılıyor .sıkmadan önce 15-20 dk ingiliz tuzuna batırıp o şekilde sıktım.3-4 güne düzeldi.ben ingiliz tuzunun faydasını çok gördüm
Bu süt incisi dün bende de çıktı. Oğlumda da olmuştu. İnternette kendiniz patlatmayın iltihap kapabilir diyordu. Emzirmeden önce sıcak uygulayıp meme ucuna masaj yapın süt incisi okan yere diyordu. Ben dün her emzirmeden önce onu uyguladım ve bugün baya küçülmüş durumda. Umarım bi daha yaşamazsın ama başına gelen olursa bunu da uygulasın işe yarıyor

Eczaneye sorayım dediğinizi. Bende süt incisi olmuyor uçta. direkt içerde küçük küçük yumru oluşuyor ve onlara dokunamıyorum bile 😪
Benim de sütüm cok olmamasına ragmen bebis memeyi tam bitiremedigi icin ara ara oluyor cok sisiyor ve inanılmaz agrıyor. Eğer sağma makinenizin flanşı size uygun boyutta değilse makine de bazen öyle yapabiliyor benim yanlıs sağımla da o şekilde olduğu oldu şimdi doğru flanş aldım sağımdan kaynaklı olmuyor. En iyisi denildiği gibi sıcak duş ve masaj sonrasnda bebişi basket topu tutuşunda emzirirseniz güzel açıyor kanalı. Benim her defasında öyle düzeliyor normal emzirme pozisyonunda açılmıyor

Kızlar benim bebiş bu hafta hep gece 3 - 3:30da gaz sancısıyla ağlayarak uyanıyor sonrasında full kucakta sabahı ediyoruz. Zaten en iyi ihtimal 9-10 arasında uyuyor 1:30 gibi uyanıyor emzir gazını cıkart reflü icin 20 dk dik tut derken saat 2:30 oluyor, resmen gece 1bucuktan sonra bana uyku yok. Baska bu durumda olan var mı atak mıdır nedir anlayamadım artık uykusuzluktan cökmüs haldeyim gündüz de uyumuyor ve hep kucakta duruyor kus uykusu gibi 10 dk uyuyup uyanıyor kucakta, yataga koydugum anda cıglık atıyor

Kızlar benim bebiş bu hafta hep gece 3 - 3:30da gaz sancısıyla ağlayarak uyanıyor sonrasında full kucakta sabahı ediyoruz. Zaten en iyi ihtimal 9-10 arasında uyuyor 1:30 gibi uyanıyor emzir gazını cıkart reflü icin 20 dk dik tut derken saat 2:30 oluyor, resmen gece 1bucuktan sonra bana uyku yok. Baska bu durumda olan var mı atak mıdır nedir anlayamadım artık uykusuzluktan cökmüs haldeyim gündüz de uyumuyor ve hep kucakta duruyor kus uykusu gibi 10 dk uyuyup uyanıyor kucakta, yataga koydugum anda cıglık atıyor
Benim gece öyle değil ama gündüz tam olarak kıuş uykusu 10 dakikada uyanıyor koyuyorum bi tuvalete gidiyorum yada mutfağa kavuşmadan ağlıyor delirmek ğzereyim umarım geçividir biran önce geçer hani

Kizlar bebelerinizi nasil uyutuyorsunuz? Kucakta sallayarak mi ayakta mi ana kucaginda mi? bazen alti temiz karni tok gazi cikmis oluyo ama gozler fal tasi gibi acik oluyo nasi uyutcagimi sasiriyorum 😂 (sinirden guluyorum afsgag)

Benim de sütüm cok olmamasına ragmen bebis memeyi tam bitiremedigi icin ara ara oluyor cok sisiyor ve inanılmaz agrıyor. Eğer sağma makinenizin flanşı size uygun boyutta değilse makine de bazen öyle yapabiliyor benim yanlıs sağımla da o şekilde olduğu oldu şimdi doğru flanş aldım sağımdan kaynaklı olmuyor. En iyisi denildiği gibi sıcak duş ve masaj sonrasnda bebişi basket topu tutuşunda emzirirseniz güzel açıyor kanalı. Benim her defasında öyle düzeliyor normal emzirme pozisyonunda açılmıyor
Basket topu pozisyonunun kanalları açtığını duymuştum evet var böyle bir şey ama denemedim hiç bebeğim karpuz gibi yatarak emmeyi seviyor 0 efor :D ama zaten bebeğim çok emiyor fazla emdiği için de kusuyor yani aslında olmamam gerekiyor bir de benim manuel pompa makine değil. En iyisi emzirme basket topu pozisyonu deneyeyim ara ara.

Kizlar bebelerinizi nasil uyutuyorsunuz? Kucakta sallayarak mi ayakta mi ana kucaginda mi? bazen alti temiz karni tok gazi cikmis oluyo ama gozler fal tasi gibi acik oluyo nasi uyutcagimi sasiriyorum 😂 (sinirden guluyorum afsgag)

Memede uyutuyorum ben kısa vadede rahat ettirir ama alışınca oda ayırmak imkansızlaşır :) bir de gündüzleri camı açık bırakarak uyutuyorum beşikte temiz havayla kendinden geçiyor.

Ben sallanir besik aldim ona atiyorum veya ana kucaginda uyuyor. Fakat asil mesele balkon. Balkonda degilse uyumuyo kolay kolay. Disarisi zannediyor balkonu ve uyuyor deneyin

Kızlar 2-3 gündür benim kız uyumuyor derin uykusu yok hiç. 37 günlük bugün. Atakhaftası falan diye mi acaba? Siz de yaşadınız mı?

Merhaba hanımlar,

Bugün kalça ultrasonu çekildi, çok şükür temiz çıktı. Bir sorum olacak, m şekli kanguru alıp kullanan ve memnun kalan var mı? Fiyatlar çok değişken. Fiyat performans ürünü denebilecek öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba kızlar! Mama değişikliği yapıp ishal yaşayan oldu mu pazartesi mama değiştirdik Salı günü kaka yapmadı bugün 4defa yaptık ıshale yakın.. acaba alışma sürecimi ?

Hanımlar Ben bugüne kadar hastane harcı Hiç dışarı çıkmamıştım hoş Bugün de hastane için çıktım dışarıya ama hastane yakınında AVM vardı .Büyük oğlanla gittik .. Anaaaa dedim insanlar dışarıya çıkıyorlar Dışarıda insanlar var.. Yaz gelmiş.. Hanımlar ne güzel giyinip çikmişlar,benim ki kadar bebeler pusette, kanguruda.. Ben öyle bir kapatmışım ki kendimi.. Evin balkonuna bir iki defa anca çıkıyoruz bebeyle..
Birde süt derdine düşmüşüm ki hiç sormayın.. Burada özelden konuşmuşluğumuz güzel anneler de var ama bana mısın dememişim. Kendime çok büyük kötülük yapmışım. . Ne gelse önüme yeme içme olarak süt yapar mı diyorum deli gibi.. Afedersin bu ... Deseler önüme koysalar ; süt yapar mı diye soracak haldeyim belki de yerim de . Düşünün içinde bulunduğum hali..

Diyeceksiniz ki bir dışarıya çıkmakla mı anladın bunu.. Doğum öncesi de vardı bende bu kapanma hali.. Bugün nefes aldığımı hissettim. Beynimi küçücük etmişim.. Dışarıda herşey kirli gibi geldi. Birşeylere dokunmak etmek çok zor geldi. Olmuşum 85 kilo.. Utanmasam kocamın tişort giyip dışarı çikicam..
Önce ben iyi olmalıyım ki yavrularıma iyi bakayım, ben mutlu olmalıyım ki yuvamız da mutlu olsun.. Ya kimse de demedi ki kızım ne yapıyorsun? Kızım çık dışarı, kızım bu kadar takma kafana diye. .. Yine elimi tutup ben yapıcam.. Kurban olduğum Rabbim sen bizlere yardım et, güç kuvvet ver... Yavrularımız için bol bol süt ver... Olduğu kadar artık diyeceğim bundan sonra ben..
kendinize güzel bakın güzel anneler

Merhaba hanımlar,

Bugün kalça ultrasonu çekildi, çok şükür temiz çıktı. Bir sorum olacak, m şekli kanguru alıp kullanan ve memnun kalan var mı? Fiyatlar çok değişken. Fiyat performans ürünü denebilecek öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
M şekli derken bundan mı bahsediyorsunuz? Bende var bundan çok memnun kaldım ilk oğlumda. Şimdi baza altında çıkarıp, tekrar kullanacağım

Eklentiler

• Screenshot_2025-06-04-23-12-37-852_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-06-04-23-12-37-852_com.android.chrome.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 16
Back
X