2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    236
Kızlar muhtemelen konuşuldu ama özel sektörde çalışıyorum malum dığum izni bitmek üzere. Ücretsiz izin öncesi doktor raporu ile izni uzatabiliyor muyuz? Tek doktor raporu yetiyor mu heyet mi isteniyor? Ücretsiz izin hakkı 6 ay mı?

Kızlar solgarin b12 vitamini kullanan var mı. Sipariş edecemde süt artırıcı özelliği varmış yorumları okudum memeleri dolu dolu yapıyormuş aranızda kullanıp yorumlardaki gibi memnun olan var mi
İlk bebeğimde kullanmıştım faydasını gördüm evet , bunun ve bestlak damlanın sayesinde kilo almaya başlamıştı

Kızlar solgarin b12 vitamini kullanan var mı. Sipariş edecemde süt artırıcı özelliği varmış yorumları okudum memeleri dolu dolu yapıyormuş aranızda kullanıp yorumlardaki gibi memnun olan var mi
Yaaa ilk defa duydum öyle bı şey mi varmış benimde çok ihtiyacim var mastit oluyorum sürekli ve sonrasında resmen sütüm kesiliyor ravla bin lohusa yağı sipariş verdim bakım kullanınca guncellerim sizi sütü yağlandiriormus

Merhaba annelerim Şubat annesiyim, deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Bebeğim 1 hafta kuvözde kaldı, anne sütüyle 350 g aldı o hafta. 15+15 dk emziriyordum günde 2 kez ve biberonla da 50cc ye yakın anne sütü veriyorduk sonrasında. Taburcu olunca 15+15 dk her iki göğsümden de emzirmeye devam ettim. Bugün kontrol randevusu vardı ama kilo almamış 5 günde. Doktor şimdi de 20dk tek göğüs sonra 2 saat sonra diğer göğüs dedi. Ben normalde 30dk emzirmeye çalışıyordum, şimdi tek göğüs 20 dk yetecek mi nasıl bir yol izlemem lazım çok kafam karıştı

Tek doktor 5 gün rapor veriyormuş en fazla aile hekimi vs. Rapor üstüne rapor olmuyormuş. Arada 1 gün en az çalışmak gerekiyor. Ücretsiz izni bebek 24 aylık olana kadar istediğin zaman alabiliyorsun. 6 ay kanunda verilen hak ama işveren 1 yıl verirse 1 yıl kullanırsın.

Evrt ucretsiz izin hakki 6 ay. Ozelde raporla uzatmak sıkıntılı bnce hadi devlet olsa isin kolay da...bnce 6 ay ucretsiz izin kullanin sonra da kısmi çalışma yapicam dersiniz kac gun calismak istiyosaniz. 7 yasina kadar hakkiniz var

Kızlar benim bu sıralar memeler dolmuyor gibi sanki aynı şeylere devam ediyorumdün sağım yaptım ilk defa bu saatlerde bebe gece uyandı emdi ama boş gibiydi yavrum doymadı sanki sabah sersem gibiydi hemen mama verdim böyle olursa ne ara sağım yapicam gündüz bebe uyumuyor hep meme ve mama veriyom sağım yapamıyorum

Benim de öyle. Yumuşadı çok göğüslerim. Ama bu gün emzirdikten sonra sağım yaptım. Gene çıktı 30 ml kadar. Göğüsler adapte oluyo diyolar. Ondan artık dolu dolu değil herhalde. 3 saat emzirmeyince anca şişiyo

15 dakikada meme tam boşalmıyor olabilir. Tek memeyi 20 dk emzirin. Bebiş doymazsa, hala aranıyorsa diğer memeyi verin. Memeler 3 saatte falan tam doluyor. Emzirdikçe de artıyor süt. 2 saatte bir sürekli emzirin. Kilo almazsa doktor önerisiyle mama da kullanabilirsiniz ek olarak

Benimkiler de yumuş yumuş boş gibiydi. Bugün emzirme hemşiresine gittim. Memelerimi sıktı, süt çıktı. Sütün var dedi, sakın mama vs kullanma dedi

Bebiş uyancak bu sefer boş olcak diye tedirgin oluyorum

Bebeğin karnına kiraz çekirdeğini ne sıklıkla ısıtıp kullanabiliriz acaba? Ben rahatlasın diye her gece koyuyorum ama bir sakıncası olur mu ki

Son on gündür resmen ilk günlerimizi aradım. Rutin nimetmis... Gece uyanıp emzirebilmek bile ne kadar büyük bir nimetmis. Mastit oldum sütüm kesildi derken oğlum zaten hasta gibiydi haftalardır şimdi yatak döşek ateş yatıyor kızım daha 40 günlük ona ve bana bulaşır diye çok korkuyorum. Odaları ayırmayı geçtim üstümden inmiyor ilgi istiyor haliyle ikiye bölündum resmen. Çocuğun hastalığı ile ilgilenmiyorum sanki bulaşmasın diye kaçıyorum resmen vicdan azabından uyuyamıyorum şu saat oldu. Bana ihtiyacı var ve ben ondan kaçıyorum nasıl bir düzen bu böyle..... Kalbim ağrıyor annelik bazen çok ağrı geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…