- 21 Ekim 2024
- 1.990
- 4.848
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #20.961
Benimde astımım var hafif tıkanıksın ilaçlarını artır dogumda sorun olur dedi hava aşırı sıcak x5bunalıyorum soguk şeyler iyi gelıyor diye biraz abarttım şimdi ciğerlerim bir tık daha kötü randevu aldım doktoruma gidicem 1 hafta sonra benim astımım öyle bitkisel şeyler yapsam 2 ayda ancak gecer soguk algınlıgım covittensonra daha kötü oldum o yüzden kendine dikkat et canım bol su ic baktın toparlayamadn gögüs doktoruna git istersenÇok teşekkür ederim önerin için onu da deneyeyim. 2 hafta önce kanlı balgam geliyordu enfeksiyondan ya da astımdan kaynaklanır demişti göğüs doktoru. Hemen arkasından da grip gibi birşey başladı ama yine enfeksiyon var kulaklarım tıkalı boğazım tıkanıyor vs. Acile gittim parol verdiler sadece. Kendi kendine iyileşsin diye bekliyorum resmen çok can sıkıcı
İnşallah canım benim inşallah. Değildir inşallah diye düşünüyorum sen yine de emin olamazsan bir git görün için rahat eder en azındanSümüksü gibi değil de daha çok normal şeffaf bir akıntımız var ya onun içine karışmış bir kaç damla pembemsi leke şeklinde geliyordu. En son öğlen geldi tekrar gelmedi. Ama akıntım da olmadı o yüzden net bi yorum yapamıyorumdoktor artarsa tekrar gel demişti ama artmadı o yüzden gitmedim bugün. İnşallah yarına kesilmiş olur da korkularım azalır iyice
Siyah palto ikizKızlar aramızda ikiz olan var mı?
Tarifi ben de deneyeceğim teşekkür ederizAa yaptım ben onu dur
Şu ölçüyle yaptım,
İki tane lohusa şekeri, yaklaşık 400grmdi.
18 sb. su
5bardak şeker
Üç kaşık hibiskus
İki dilim limon
Bir yemek kaşığı kadar karanfil
Dört tane tarçın
(Tercihen Dondurucuda zencefilim vardı ondanda koydum bı parmak kadar)
Kaynattim soğuyunca süzüp küçük siselere koyup dondurucuya attım
Ben baygın şeker sevmiyorum o yüzden beş bardak şeker yaptım, kaynadıktan sonra tadına bakıp şeker de ekleyebilirsiniz kafanıza göre
Gaza süte iyi geliyor diye yaptım, komposto da kaynatacagim malzemesi hazır da onu doğumdan gelince de kaynatabilirim diye koydum kaynatmadim
Doğumdan sonra gelen o yanma hararet hissine de iyi gelir diye düşünüyorum
Yaa canım benim bilinmezlikten korkuyorsun, inan herşey yolunu buluyor, o stresini çok iyi anlıyorum, hiç düşünme ne yapacağım ne edeceğim diye, bir şekilde oluyor, şöyle düşün diğer ay bugünlerde bebisinle kavuşmuş olacaksın belki de, herşey bitmiş olacak, bu telaş stres kalmayack, benim en sevdiğim anlardan biri doğum, doğumun o son saniyesi, bebeğin doğduğu dk gelen o huzur... Manevi bı huzur değil gercek anlamda bı huzur geliyor anlatamam sana, sonrası gerçekten o anlar muhteşem, tam anlamiyla mucize, güzel taraflarina odaklan bilinmezlige degilBurada yazılan her şeyi okuyorum kızlar ve doğumlar başlayınca pasif durumda olan panik atağım ortaya çıkmaya başladı inanılmaz derecede korku ve stres sardı her yerimi ne yapacağımı hiç bilmiyorum 35.haftam bitti.. bana önerisi olan var mı doğum korkusu ve heyecanıyla nasıl baş edebilirim
Allah acınızı hafifletsin üzmeyin kendinizi. Anneniz hayatta olup destek olamayabilir yada olmayabilirdide. 2 çocuk büyüttüm tek başıma 3.süde geliyor şimdi. Hiiiç destek görmedim (annem hayatta aynı şehirdeyiz) en fazla uyarır şunu şöyle yapma bunu böyle yapma haberlerde gördüm şöyle olmuş dikkat et koru çocukları iyi bak kendine bilmem ne. En fazla korku pompalıyo bana. Akıl veriyo yorma kendini diyo ama bi günde yükümü hafifletmiyo. Böylesi daha can sıkıcı belkideBende öyleyim. Evlendigimde yanımda olamadı en güzel günlerimi göremedi hamileyim yanımda yok diyorum ki cocugu mu bırakabilecegim ananeside yok diyorum hep. Bu döngü devam edecek arkadaşım ayyy neyse tamam konustukca daha üzülücez bu kadar yeter . Bizde anne oluyoruz bak onlar bu halimizi görse çok üzülürlerdi o yüzden bizim kavuşmalarımız ahirete kaldı bu dünyanın ayrılıgından ne olacak diye teselli edelim kendimizi lütfen
Nefes egzersizlerini ve doğumla ilgili olumlamaları tavsiye ederim. Herkesin süreci farklı olumsuz yazıları okuma videoları izleme daha çk korkmana sebep olur. İmkanın varsa bir terapistten 1-2 seans destek al mutlaka. Çünkü korku ve panik daha çok çıkmaza sokuyor insanı. Bilinçaltı çok önemli güzel düşünürsek güzel şeyler gelir başımıza.Burada yazılan her şeyi okuyorum kızlar ve doğumlar başlayınca pasif durumda olan panik atağım ortaya çıkmaya başladı inanılmaz derecede korku ve stres sardı her yerimi ne yapacağımı hiç bilmiyorum 35.haftam bitti.. bana önerisi olan var mı doğum korkusu ve heyecanıyla nasıl baş edebilirim
Evet aslında kavuştuğumuz anı hayal ederek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama bi anda tekrar korku sarıyor beni akışına bırakmayı bir öğrenebilsem zaten şu lanet panik atak ve anksiyeteden kurtulcam da yapamadığımdan bu haldeyimYaa canım benim bilinmezlikten korkuyorsun, inan herşey yolunu buluyor, o stresini çok iyi anlıyorum, hiç düşünme ne yapacağım ne edeceğim diye, bir şekilde oluyor, şöyle düşün diğer ay bugünlerde bebisinle kavuşmuş olacaksın belki de, herşey bitmiş olacak, bu telaş stres kalmayack, benim en sevdiğim anlardan biri doğum, doğumun o son saniyesi, bebeğin doğduğu dk gelen o huzur... Manevi bı huzur değil gercek anlamda bı huzur geliyor anlatamam sana, sonrası gerçekten o anlar muhteşem, tam anlamiyla mucize, güzel taraflarina odaklan bilinmezlige degil
Canım link atabilir misin?Bende sütyen seven biri değilim hele eve girer girmez çıkarırım bi rahatlarım
Kuplu olan atletlerden öneririm canım çok rahatlık defactodan alıyorum aklında olsun
Canım link atabilir misin?Bende sütyen seven biri değilim hele eve girer girmez çıkarırım bi rahatlarım
Kuplu olan atletlerden öneririm canım çok rahatlık defactodan alıyorum aklında olsun
Haftada 2 gün pilates 1 gün yoga dersim var çok iyi geliyor ama o günlük. eşim de destek almam taraftarı bir an önce bişey yapmam şart. Olumsuz yazılar çıktı karşıma okumayayım hiç bişey bilmeden gideyim doğuma diyorum yine engel olamıyorum kendimeAllah acınızı hafifletsin üzmeyin kendinizi. Anneniz hayatta olup destek olamayabilir yada olmayabilirdide. 2 çocuk büyüttüm tek başıma 3.süde geliyor şimdi. Hiiiç destek görmedim (annem hayatta aynı şehirdeyiz) en fazla uyarır şunu şöyle yapma bunu böyle yapma haberlerde gördüm şöyle olmuş dikkat et koru çocukları iyi bak kendine bilmem ne. En fazla korku pompalıyo bana. Akıl veriyo yorma kendini diyo ama bi günde yükümü hafifletmiyo. Böylesi daha can sıkıcı belkidevar ama yok.
Nefes egzersizlerini ve doğumla ilgili olumlamaları tavsiye ederim. Herkesin süreci farklı olumsuz yazıları okuma videoları izleme daha çk korkmana sebep olur. İmkanın varsa bir terapistten 1-2 seans destek al mutlaka. Çünkü korku ve panik daha çok çıkmaza sokuyor insanı. Bilinçaltı çok önemli güzel düşünürsek güzel şeyler gelir başımıza.
Herkesin imtihanı çok ayrı. Varken yok olması da çok üzücü.Allah acınızı hafifletsin üzmeyin kendinizi. Anneniz hayatta olup destek olamayabilir yada olmayabilirdide. 2 çocuk büyüttüm tek başıma 3.süde geliyor şimdi. Hiiiç destek görmedim (annem hayatta aynı şehirdeyiz) en fazla uyarır şunu şöyle yapma bunu böyle yapma haberlerde gördüm şöyle olmuş dikkat et koru çocukları iyi bak kendine bilmem ne. En fazla korku pompalıyo bana. Akıl veriyo yorma kendini diyo ama bi günde yükümü hafifletmiyo. Böylesi daha can sıkıcı belkidevar ama yok.
Sen başarırsın kendine inan güven. Ve herkesin acı eşiği bir değil tahammül gücü aynı değil. O okuduğun hikayeyi sen yaşasan belki daha farklı anlatacaksın. Bazen bazı şeylerin cahili olmak daha güzel inanki. Kendin yaşayıp drneyimleyince asıl fikrin oluşacak. Bide şunu düşün çok kötü birşey olsa bu kadar insan 2-3. çocuğunu doğurmaz asla. Normal doğum bence mucizevi bişey doğal bir olay. Eben hemşiren önemli doktorun önemli. Bence şunu yapabilirsin kolay doğum için neler yapabilirim diye araştırabilirsin. Sancıyı nasıl doğru yönetebilirim diye bakabilirsin. Doktorların çok güzel videoları var terapistlerinde öyle. Normal doğumda nefes teknikleri çok önemli bence kendini bu konuda eğitebilirsin. İnsan belirsizlikten korkar bilmediği şeyden korkar. Sen doğumla ilgili kolaylaştırmak adına yapabileceklerini araştır her türlü fiziksel psikolojik faydasını görürsün. Sezeryan içinde: yıllardır yapılan bir ameliyat ve tıp çok ilerledi. Herşey eskisinden daha kolay inan bana. Eskiden kan alınırken bile bayılan 2 sezeryan doğum yapmış biri olarak söylüyorum bunlarıHaftada 2 gün pilates 1 gün yoga dersim var çok iyi geliyor ama o günlük. eşim de destek almam taraftarı bir an önce bişey yapmam şart. Olumsuz yazılar çıktı karşıma okumayayım hiç bişey bilmeden gideyim doğuma diyorum yine engel olamıyorum kendimebundan sonra asla bakmayacağım beni daha çok korkutan bişeylere az bi süremiz kaldı huzurlu geçirmek istiyorum bakalım başarabilirim inşallah
Benim ilk doğumumda doktorum tam 41.haftaya kadar bekledi bebeğimin karın çevresi 4 hafta gerideydi ona rağmen bekleyelim bir sorun görmüyorum dedi.Benim Dr, kızıma hamileyken iri bebek iri bebek doğum zor olur diyip durdu. Ben yine de bekledim. Normal deneyelim dedim. Bekledik. 41. Haftaya girince miad doldu. Bundan sonra her türlü risk olabilir ben sorumluluk almıyorum diyerek, evet sadece bunu söyleyerek beni sezaryene yönlendirdi. Korkuttu bi anlamda yani. 4 küsür ölçmüştü doğumdan önce, 3860 doğdu. Tabi +- ölçümde farklılık olabilir. Ama niyeti hakkında aynı şekilde samimi old çok inanmıyorum.
Doğum kaderdir. Vaktine, şekline bi yere kadar müdahale edilebilir diye düşünüyorum. Olacak olan oluyor sonuçta. Ama ilk doğumunuzsa ve normal doğurmamak için başka geçerli bi maniniz yoksa iyi düşünün derim.
Vakit yaklaşınca Dr lar biraz da kolaya kaçıyor sanıyorum. Yani haftasonu, gece yarısı hastaneye gelip o hemgameyi yaşamak ihtimalindense sezaryen daha kolay geliyor bu bi gerçek.
İnşallah günlerini beklerler sağlıkla gelirlerMaşallah çok şükür
Ayyy girmesin girmesin o zaman sezeryan olacaksa dediğin gibi yormasın annesinihadi bakalım bir adım daha yaklaştın sende maşallah bugün tarihler doğum şekilleri çoğumuzda belirleniyor gibi sağlıkla vakti saatinde kolaylıkla gelsin inşallah bende sabah 8 de gireceğim
Gerçekten çok zor bir sektör ayrıcalık beklemiyorum ama biraz bari anlayış gösterselerİlk gebe olduğumu öğrendiğimde dahiliye servisinde nöbetçiydim ben de 10 tane 24 üm vardı nasıl tutacağım dedim servis hep ful olup 2 kişi nasıl duracağım dedim ki sonrasında düşük riskim oldu ve doktor rapor verdi zaten gebeliğin başlarında kötüydüm mide bulantısı olarak iyi ki raporluydum sonra döndüm ama benim nöbetlerimi tutan arkadaşlarım çok yorulmuş ve tabi memnun olmadılar rapor almamdan yöneticiler bir şey yapmadı 4. Ayımda döndüm hastaneye ve başka servise bile nöbet yazdılar onlara da destek atmak için çok kötü bir meslek 24 haftam olunca da kan almaya verdiler çok yoğun malesef
Ne güzel yazmışsınız karşınızda dostunuz varmış da onunla muhabbet ediyor gibi hissettirdi. Bir kaç kişinin yazdıkları bile biraz olsun rahatlamamı sağladı o kadar haklısınız ki bir kaç gün öncesine kadar ben de aynı bu şekilde düşünüp hiç bişeyi kafama takmıyordum herkesin bedeni farklı ben yaparım hemen de toparlanırım diyordum ne oldu birden anlamadım işte. Bulunduğum ilde belediyenin hamilelere yönelik stres yönetimi eğitimi oluyormuş görüşüp ona katılmayı düşünüyorum benim gibi stresli olanlar da kendi şehirlerindeki imkanları araştırsın diye bunu da yazmak istedimSen başarırsın kendine inan güven. Ve herkesin acı eşiği bir değil tahammül gücü aynı değil. O okuduğun hikayeyi sen yaşasan belki daha farklı anlatacaksın. Bazen bazı şeylerin cahili olmak daha güzel inanki. Kendin yaşayıp drneyimleyince asıl fikrin oluşacak. Bide şunu düşün çok kötü birşey olsa bu kadar insan 2-3. çocuğunu doğurmaz asla. Normal doğum bence mucizevi bişey doğal bir olay. Eben hemşiren önemli doktorun önemli. Bence şunu yapabilirsin kolay doğum için neler yapabilirim diye araştırabilirsin. Sancıyı nasıl doğru yönetebilirim diye bakabilirsin. Doktorların çok güzel videoları var terapistlerinde öyle. Normal doğumda nefes teknikleri çok önemli bence kendini bu konuda eğitebilirsin. İnsan belirsizlikten korkar bilmediği şeyden korkar. Sen doğumla ilgili kolaylaştırmak adına yapabileceklerini araştır her türlü fiziksel psikolojik faydasını görürsün. Sezeryan içinde: yıllardır yapılan bir ameliyat ve tıp çok ilerledi. Herşey eskisinden daha kolay inan bana. Eskiden kan alınırken bile bayılan 2 sezeryan doğum yapmış biri olarak söylüyorum bunlarıçok normal doğum hikayesi dinledim çevremden kolay doğum yapanların hepsi olumlu düşünen kötüyü düşünmeyen ve tekniğini araştıran arkadaşlarım. Gözünde büyütenler ya şöyle olursa ya böyle olursa diyen arkadaşlarm genelde sıkıntı yaşayanlar.
Takma deyince kafadan atılacak bı durum değil anlıyorum, biraz nefes al, kafanı meşgul et, kötü doğum hikayesi okuma, dinleme, inan iyi doğum hikayeleri de çok fazla, benim doğumum çok güzel gecmisti ve yine doguracagim, doğum şu anda düşündüğüm dert ettiğim seylerin başında bile değil, vücudun bunu yapabilecek donanımda zaten, akışına birak kendini üzme yıpratma, erkeklerin askerlik hikayeleri kadinalrinda doğum hikayeleri bitmezmis, anı biriktir, doğumdan sonra çoğunu hatırlamayacaksın bile, doğum son dk anlık bı olay, bunun için kendini strese sokmana değmez, gruplara katıl, dinle, rahatlamaya çalış, güzel olacak buna inanNe güzel yazmışsınız karşınızda dostunuz varmış da onunla muhabbet ediyor gibi hissettirdi. Bir kaç kişinin yazdıkları bile biraz olsun rahatlamamı sağladı o kadar haklısınız ki bir kaç gün öncesine kadar ben de aynı bu şekilde düşünüp hiç bişeyi kafama takmıyordum herkesin bedeni farklı ben yaparım hemen de toparlanırım diyordum ne oldu birden anlamadım işte. Bulunduğum ilde belediyenin hamilelere yönelik stres yönetimi eğitimi oluyormuş görüşüp ona katılmayı düşünüyorum benim gibi stresli olanlar da kendi şehirlerindeki imkanları araştırsın diye bunu da yazmak istedim
Ben aldım 90b ydi o vardı ben olur sandım hatta 85c giyiyordum sütyenleri lcwakikden almıştım onu da uzatma aparatı ile kullanıyorum,bence küçük gelebilir beni bile sıktı üst bedenim 90 b,b olunca zaten sıkıyor kesinlikle c kulp almalısınGünaydın kızlar doğumsuz bir gün olsun
Bugün sağlık ocağında tahlil günüm, inşallah kahve bardağına görmeden idrar tahlili verdiğim son gün olur
Kızlar e-bebekten emzirme sütyeni alan oldu mu? Dün arkadaşımın bebeğine hediye bakarken gördüm hepsi B cup sanki, ben pentinin 95 C kullanıyorum şu an. Siz ne alıyorsunuz beden olarak?
Bu 8 yapma falan onlar mıYa ben instada tüm egzersizleri kaydedip yapmayanımAma topla bes on dk bıseyler yapıyorum . Kegel ve pelvik taban egzersizi yapmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?