- 27 Ekim 2023
- 7.513
- 20.631
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #21.181
Benim oğlumda öyle oldu, 2cm acilmam vardi, sancım vardı 34ten itibaren son iki hafta ağrı sızı hicbirsey kalmadı, 40+6da suyum geldi başka belirti yaşamadım aksine rahatlamıştım 41de doğurdum, sağlıkla gelsin yeter ki 40olsun 41olsun fark etmezHaziran annelerinden temmuz annesi olarak güncellemeye geldim.Bugün nst ve çatı muayenesiyle doktor daha durur temmuzu görür dedi Bebeğimin geleceği yok 41.haftada doktor gelecek gibi dedi belirtim fahi yok Merhaba temmuz anneleri
Yanlış olmasın diye detaylı sordum canım eşim imam benim daha dün aynı soruyu sordum bir kişiden duydumKuzum ben de hamile kalana kadar hiç böyle bir şey olduğunu bilmiyordum ama çevremde çok fazla kişi bebeğe kimsenin bilmediği bir isim koy sadece anne baba çocuk bilsin dediler. Belki bi de kendi anne babalarımız. Nazardan vs korumak için diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Ahirette de kulağına okunan isimle çağırılırmış.
Benimde kızkardeşim aslan çok hakimim burcuna çokta sevdiğim burçBen yay eşim yükselen aslan en yakın arkadaşım koç. Ateş grubunu çok seviyorum
İnsan sabırsız oluyor herkes 36-37 de doğum yapınca ben dedim nasıl temmuzu bekleyeceğim ne sancım var ne akıntım ne açılmam biraz heyecan yaptım normal doğumda epidural aldınız mı ?Benim oğlumda öyle oldu, 2cm acilmam vardi, sancım vardı 34ten itibaren son iki hafta ağrı sızı hicbirsey kalmadı, 40+6da suyum geldi başka belirti yaşamadım aksine rahatlamıştım 41de doğurdum, sağlıkla gelsin yeter ki 40olsun 41olsun fark etmez
Aman kuzucum ihmal etme nolur bizi de habersiz bırakma. Senin ilk gebeliğin değil sancının kasılmanın nasıl olduğunu bizden iyi bilirsinSayamıyorum bacım. Başlayıp bitmesi bile yok. Sanki devamlıinfilak edecekmişim gibi hissediyorum. İki magnezyum aldım. Bi maden suyu içti. Yattım uyuyacağım. Yani ins
Kuzum aynen kuranda yazmıyormuş zaten. Muhtemelen eskilerin önerdiği bir şey. Yine de aklımızda bir isim vardı anlamı çok güzel olan. Onu kulağına da okumak istedikYanlış olmasın diye detaylı sordum canım eşim imam benim daha dün aynı soruyu sordum bir kişiden duydumböyle birşey varmı sadece anne baba bilecekmiş o ismi filan kesinlikle Kur-an-ı kerim de böyle birşey yok kulaktan duyma şeyler dedi işte büyü yapılsa tutmazmıs filan öyle birşey yok dedi
Lady dikkat et uyutmazsa hemen bi doktora git bizi haberdar etSayamıyorum bacım. Başlayıp bitmesi bile yok. Sanki devamlıinfilak edecekmişim gibi hissediyorum. İki magnezyum aldım. Bi maden suyu içti. Yattım uyuyacağım. Yani ins
Yok hicbirsey almadım akşam üzeri suyum geldi, duş aldım son kontrollerimi yapıp hazırlanıp hastaneye gittim, tahlil falan alındı doğumdan önce rahattım, sabaha kadar yattım kalktım yürüdüm falan son iki saat sancım gelmeye sıklaşmaya başladı, öncesinde yine ağrım bı rahatsızlığım yoktu, sabah 6.bucukta doğurdum, akşamdan son saatlere kadar su gelmesi dışında farklilikta hissetmedim, öncesinde ekstra bı ağrı sızı da hissetmedim, o gün kontrolden geldim hatta doktor iki gün sonra gel bı bakalım durumuna dedi, doğurmak yoktu kafamda acayip bı rahatlık vardı yani, doğuracağımi hiç anlamadımİnsan sabırsız oluyor herkes 36-37 de doğum yapınca ben dedim nasıl temmuzu bekleyeceğim ne sancım var ne akıntım ne açılmam biraz heyecan yaptım normal doğumda epidural aldınız mı ?
Uyutmazsa git doktora, beklemenin anlamı yok, uzaninca falan rahatlama yok muSayamıyorum bacım. Başlayıp bitmesi bile yok. Sanki devamlıinfilak edecekmişim gibi hissediyorum. İki magnezyum aldım. Bi maden suyu içti. Yattım uyuyacağım. Yani ins
bir gece susuz mu kaldı bebek yaniYok hicbirsey almadım akşam üzeri suyum geldi, duş aldım son kontrollerimi yapıp hazırlanıp hastaneye gittim, tahlil falan alındı doğumdan önce rahattım, sabaha kadar yattım kalktım yürüdüm falan son iki saat sancım gelmeye sıklaşmaya başladı öncesinde yine ağrım bı rahatsızlığım yoktu, sabah 6.bucuk ta doğurdum, akşamdan son saatlere kadar su gelmesi dışında farklilikta hissetmedim, öncesinde ekstra bı ağrı sızı da hissetmedim o gün kontrolden geldim hatta doktor iki gün sonra gel bı bakalım durumuna dedi, doğurmak yoktu kafamda acayip bı rahatlık vardı yani, doğuracağımi hiç anlamadım
Sabaha kadar suyum gelmeye devam etti, su bir kerede gelip bitmedi kibir gece susuz mu kaldı bebek yani
olurda suyum gelirse telaş etmeme gerek yok o zaman sakin şekilde gidebilirim hastaneye su gelşnce tehlikeli sanıyordumSabaha kadar suyum gelmeye devam etti, su bir kerede gelip bitmedi ki
Yok canım o dediğin gebelik sürecinde bebeğin suyu sınırın altına inerse uzun vadede problemli bı durum, doğum anında değil, suyun gelince sancın falan da sık değilse sakin sakin hazirlanip git, telaş yapılacak bı durum yokolurda suyum gelirse telaş etmeme gerek yok o zaman sakin şekilde gidebilirim hastaneye su gelşnce tehlikeli sanıyordum
En sonkinde boyunu söylemedi ama normalde orantılı gidiyordu eşim 1.90 ben 175 zaten iri insanlarızPeki boyu önden gidiyor mu sadece kilosu mu önde ?
Bence genetik diye bişi var gerçekten ne yaparsan yap iriyse iri oluyor herseyde şekere bağlanmazkiBen ilaç kullanmıyorum. Diyetle kontrol altında şeker. Gel gör devamlı AC iki hafta önde muhabbeti.
Bugün gittiğim Dr da aynı şeyi diyor. Şekerden değil diyorum. Şeker sebep olsa, şekerim yükselmez mi? Ben kilo almaz mıyım? Amniyon sıvısı misal hiç fazla olmadı. İlk çocuğum da 4 kg a yakın doğdu. Ki o zaman şekerim yoktu dedim.
Bi daha gelişinde önceki ultrason kâğıtlarını getir. Ay ay bakıcam dedi. Şurada kalmış doğuma 18 gün. Neyi inceleyecek acaba ?
Uyudum bacım. Rüyamda doğum yaptım. Bebeği bi sağ göğsümle emzirdim. Bi solla.
Haydaaaa bacım ne durumdasın?Akşamdan beri öyle çok kasılmam var ki. Ne oluyorsa içerde ?…
Yani kasılmaları değil, anlık rahatlamaları saymak daha mantıklı. Öyle çok ve devamlı.
Hiç böyle olmamıştı.
İyi bari ya dinlen, sadece uyumuş ol daUyudum bacım. Rüyamda doğum yaptım. Bebeği bi sağ göğsümle emzirdim. Bi solla.
Aralarda uyandım tabi çok kere. WC ye gittim falan. (Kendimi kontrol ettim kan-su bi şey var mı diye çamaşırımda.) Her sefer o gerginlik karnımdaydı. Şimdi de uyandım. Sinekten dolayı. Hayvan kadar bi şey. Delik deşik etmiş beniama geberttim. Bi sürü kan çıktı.
Şu an karnımda hem gerginlik var, hem de minik minik hareket ediyor bebek. Tatlı çilek yedim birkaç tane. Biraz daha takip edeyim hareketlerini. Vakit de girmiş, namazı kılar yatarım ins.
Oh iyi hadi şükür biraz rahatladım. Sen yine bizi sabah da haberdar etUyudum bacım. Rüyamda doğum yaptım. Bebeği bi sağ göğsümle emzirdim. Bi solla.
Aralarda uyandım tabi çok kere. WC ye gittim falan. (Kendimi kontrol ettim kan-su bi şey var mı diye çamaşırımda.) Her sefer o gerginlik karnımdaydı. Şimdi de uyandım. Sinekten dolayı. Hayvan kadar bi şey. Delik deşik etmiş beniama geberttim. Bi sürü kan çıktı.
Şu an karnımda hem gerginlik var, hem de minik minik hareket ediyor bebek. Tatlı çilek yedim birkaç tane. Biraz daha takip edeyim hareketlerini. Vakit de girmiş, namazı kılar yatarım ins.
İyi bari ya dinlen, sadece uyumuş ol da
Ben de elim pijamada sürekli acaba ıslaklık var mı diye, bı huylandim iyice uykumda bıle kontrol ediyorum, rüyamda suyum geliyor uykunun arasinda kontrol edip anlayana kadar dokuz doguruyorum sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?