2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlarım 37+0 dan selamlar kasık ağrıları yoğunlaştı, hapşırmak öksürmek gibi kontrolsüz eylemlerin sonucu fena 😅😅😅

Ağrılarım da arttı yürümek de zor geliyor şikayet şikayet üstüne gibi ama kendimi taşımakta zorlanıyorum.

Kilo alımım durdu yemek yemekte zorlanıyorum sadece ceviz kaşar hurma yeşil muz gibi şeyler yiyebiliyorum 69 kiloyum biraz da vermişim

Bu yemek isteksizliğim bebeği etkiler mi emin olamıyorum🙄🙄🙄
Ben de ayakta durmakta ve yürümekte çok zorlanıyorum. Asagı doğru müthiş bir basınç var.

Yiyebildiğin şeyleri ye. Bu saatten sonra bebeğe bi zeval gelmez. :KK51:
71den 69a düştüm bebek kilo alıyo ama ben veriyorum 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ben de 71den 69a düşmek istiyorum :mad:
Nst'deyim beybim 2200 Gr 46 cm 🥰 olması gerektiği gibi ❤️ bir sirun yok görüldüğü üzere 0 kasılma 😂😂😂 daha bitmedi gerçi de bakalım doktor ne diycek. Dogumhaneyi ge,cem bugün çok heyecanlıyım 🥰
Senin bebiş uyanmamış heralde. Az dürt onu kalksın :KK37:

Sizin günde kaç defa oluyordu?
Bana günde 8 kez civarı oluyordu, özellikle efor sarfettiğimde ya da eğildiğimde vs. Dediğim gibi magnezyumdan sonra baya azaldı. Her magnezyumun bir hapındaki miktar farklı olabilir eczacıya sorarsınız günlük doz en fazla ne kadar diye ya da arkasında da yazar çoğunun.

Hayirli sabahlar arkadaşlar. İki gündür bulaşmış boğaz enfeksiyonu geçiriyorum. Vitamin ilaçlarımı aliyorum ama boğazım ensem başım Kaşim kırılacak gibi. Gebelik boyunca yaşamadım bunu. Bugün haftalık kontrolüm de vardı gidemedim. Ayakta duracak halim yok. Eşim de görevde. Ailem de hepsi hasta bu salgına yakalanmış. Acile gitsem bişi yaparlar mı yoksa gebesin deyip eve mi yollarlar? Ballı süt içtim bal zencefil çörekotu karıştırıp ictim. .Önerilerinizi bekliyorum.🥺

Hayirli sabahlar arkadaşlar. İki gündür bulaşmış boğaz enfeksiyonu geçiriyorum. Vitamin ilaçlarımı aliyorum ama boğazım ensem başım Kaşim kırılacak gibi. Gebelik boyunca yaşamadım bunu. Bugün haftalık kontrolüm de vardı gidemedim. Ayakta duracak halim yok. Eşim de görevde. Ailem de hepsi hasta bu salgına yakalanmış. Acile gitsem bişi yaparlar mı yoksa gebesin deyip eve mi yollarlar? Ballı süt içtim bal zencefil çörekotu karıştırıp ictim. .Önerilerinizi bekliyorum.🥺
Çok geçmiş olsun . Agrısı kesici serum verirler parol bol sıvı tüketerek atabilirsiniz ancak

Günaydınnn🌺🌺
Bugün kontrolü olan analar güzel haberler ile gelin ❤️ bende sabah emzirme eğitimi aldım🤪🤪🤪🤪 bir şey gösterecekler sandım meğerse zaten İnt okuduğumuz Burda konuştuğumuz şeyler yalandan adı emzirme eğitimi😂 o yüzden bu sıcakta boşuna gitmeyin 😅 bebeği sürekli emzir, biberon emzik verme, kahverengi kısmı ver. Eğitim bitti🤭

Senin bebiş uyanmamış heralde. Az dürt onu kalksın :KK37:

Valla normalde fiti fiti kipirdar yürürken bile rahat durmaz. Bugün NST'de dinleneceği tuttu. Ama sorun etmediler kalp atışı iyi zaten kasılma da yok hiç. Bir sorun yok şimdilik ❤️ bir de haftası kucuk ya daha o kadar sorun etmediler 🥰

Kızlarım 37+0 dan selamlar kasık ağrıları yoğunlaştı, hapşırmak öksürmek gibi kontrolsüz eylemlerin sonucu fena 😅😅😅

Ağrılarım da arttı yürümek de zor geliyor şikayet şikayet üstüne gibi ama kendimi taşımakta zorlanıyorum.

Kilo alımım durdu yemek yemekte zorlanıyorum sadece ceviz kaşar hurma yeşil muz gibi şeyler yiyebiliyorum 69 kiloyum biraz da vermişim

Al benden de o kadar braxton hicks ler zorluyor artık iyice agirlastik sanırım ben 2 aydır hiç kilo alamıyorum ama bebek kilo aliyo midem iyice küçüldü ama ara ogunlerde muz soda vs atiyorum ağzıma zaten az yiyorum aralarda da ağzım boş durmasin diye meyve tabağı vs yapıyorum çünkü kahvaltilarim yarıya indi öğle yemeklerim tam doygunluk hissiyle bitmiyo ama merak etme bebek besleniyo sende ara öğünlerde bulduğunu at ağzına 😁
Aynen öyle oluyor doğum anında da anlık geçiyor sanci nefesini duzenliyorsun, diğer sanciya hazırlık, ikinmak için falan, hepsi otomatik oluşuyor 😊
Rabbim bedenimizi öyle muntazam yaratmış ki o kadar merhametli ki şükürler olsun dün kasılmalar arası normale dönünce onu düşündüm bı sancı geldiğinde nefes alamiycak gibi oldum 2 3 derken yoruldum sancı çekerken sonra aradaki boşluğa baktım sanki sancı çeken ben değilmişim gibi kalktım çay doldurdum kendime sonra dedimki Mevla üremeyi insan vücuduna helal kılmış hiç eziyet edermi kuluna yada bunca insan bu kadar cogalirmiydi demekki Doğal doğum böyle bişey diye kafamda biseyler tasvir oldu senin tarifin geliyo aklıma o an bebeğini kucağına aldığında ki his sonra hepsi geçecek bitecek bı gün hatırlamayıp ikinciyi 3. bile yapacagiz ☺️❤️

Evde de parol var. Boğazım çok kötü🥺 haftalık kontrole de gitmedim. Pazartesi toparlanıp gitsem 11 gün gecmis olacak bişi olur mu ki.
39.hafta icindesin yanlıs yönlendirmek istemiyorum açıkcası kontrol icin
boğazın icin de ben ılık suya limon ve bal ve bol su içerek anlatmıştım

muntazam yaratmış ki o kadar merhametli ki şükürler olsun dün kasılmalar arası normale dönünce onu düşündüm bı sancı geldiğinde nefes alamiycak gibi oldum 2 3 derken yoruldum sancı çekerken sonra aradaki boşluğa baktım sanki sancı çeken ben değilmişim gibi kalktım çay doldurdum kendime sonra dedimki Mevla üremeyi insan vücuduna helal kılmış hiç eziyet edermi kuluna yada bunca insan bu kadar cogalirmiydi demekki Doğal doğum böyle bişey diye kafamda biseyler tasvir oldu senin tarifin geliyo aklıma o an bebeğini kucağına aldığında ki his sonra hepsi geçecek bitecek bı gün hatırlamayıp ikinciyi 3. bile yapacagiz ☺️❤️
Gerçekten öyle, rahatla herşey anlık olacak zaten bitip gidecek anısı kalacak o ilk an kalacak, belki bebeğinin büyürken her halini hatırlamayacaksın, her hareketini her kelimesini hatırlamayacaksın ama o ilk an kalacak 🥹❣️

39.hafta icindesin yanlıs yönlendirmek istemiyorum açıkcası kontrol icin
boğazın icin de ben ılık suya limon ve bal ve bol su içerek anlatmıştım
Dünden bu yana yapıyorum. Biraz ağır atlatiyorum böyle durumlarda. Bebeğin hareketleri aktif. Gitmesem de bişi olmaz diyorum ama vicdanen de rahat değilim

Gerçekten öyle, rahatla herşey anlık olacak zaten bitip gidecek anısı kalacak o ilk an kalacak, belki bebeğinin büyürken her halini hatırlamayacaksın, her hareketini her kelimesini hatırlamayacaksın ama o ilk an kalacak 🥹❣️
Yaa insana moral motivasyon depoluyorsun iyiki varsın iyiki bu platformda sizlerle yollarımız kesismis ❤️ bugün duygusallıgim üstümde doğuma yaklaştıkça hüzün çöküyor 🥹

Evde de parol var. Boğazım çok kötü🥺 haftalık kontrole de gitmedim. Pazartesi toparlanıp gitsem 11 gün gecmis olacak bişi olur mu ki.
Geçmiş olsun. 🌺 Acile gitsen de sanırım bir şey veremeyiz deyip gönderirler. Bitki çayı, çorba meyve, bol su. İns daha ağırlaşmadan geçer 😕

Gitme imkanın varsa kontrolüne git. Yarın belki kendini iyi hissedersin gidersin. Ama hastaneden hastaneye sanırım bu günler değişiyor. Kimi muayene old ilk gunu 1. Gün sayıyor, kimi ertesi günden başlatıyor süreyi.

Ay inşallah artık, sabah agrilarim kramplarim canımı yakmaya başladı
Gecmis olsun canım zor gerçekten. Senin doğum benden önce gözüküyordu zaten az kaldı yani artık normal.❤️ Benim de kramplar ve yalancı kasılmalar mahvediyor beni. Doğum olsa da rahatlasak modunda geziyorum artık ben. Zorlanıyorum. Sağlıkla gelsinler miniklerimiz ❤️ 😍
İyiyim şükür hafif adet sancısı dışında bişeyim yok ama akşamki sancılar beni yordu sabah dinlenmis uyandım şükür teşekkürler canım ❤️
Geçmiş olsun canım benim iyi sevindim. Böyle böyle doğum zamanımız geliyor işte 🥰

Kıyamam canım benim. Az kaldı ağrılar sıklaştı haliyle.. ❤️ benim de iştahim azaldi bu ara noldu anlamadım canım hiç bir şey yemek istemiyor. Sona yaklaştıkça olan bir şey mi çözemedim. Etkilemez bebeği kuzum sonuçta kilo aldıracak seyler yiyorsun bebeğe ki senin Ateş oğlun da tombikti annesi bir şey olmaz korkma 🥰❤️

Ya benim annem çok uzak tarih değil 2006-2008 yıllarında 5200-4500 gr kardeşlerimi doğuruyor ve vajinal doğum yani her şey olabilir 😀
Benim annemde 2006 yılında 4.5 kg kardeşimi vajinal doğurdu eve geldiğinde kendine çorba yapmıştı anacım, en küçüğümüzü (2012de sezeryan doğurmak zorunda kaldı tüpler bağlanacağı için )eve geldiğinde birkaç gün zorlandığını hatırlıyorum hala da der keşke olmasaydım diye e o zamanda kardeş sayımızı kaç olurdu hesaplayamıyorum diyorum anneme 😁😁😁

Canım hiç merak etme. Doğum sancısının doğum sancısı olduğunu hiç yaşamadan da anlıyorsun. Şimdi böyle söyleyince nasıl oluyor diyeceksin ama oluyor acaba mı diyorsan o doğum sancısı değildir 😂

Bir de doğum sancısı kilitler insanı, geldiği zaman hangi pozisyondaysan orda kalırsın oturuyorsan kalkamazsin ayaktaysan oturamazsin bir yere tutunma ihtiyacı hissedersin. Ben de çok merak ediyordum braxton hicksler de aaa acaba bu mu falan diyordum. Sonra gerçeği gelince hiç acabaya yer vermiyor 😊

Geldi benim anksiyete melabaa 👋🏻

Bizim de dün kontrolümüz vardı. Bebek odasına çıkıp hemşireyle de görüştüm ilk defa, neler getirelim neler getirmeyelim diye. Aldığım bilgileri paylaşmak istiyorum, belki faydalanan olur.

Bizim özel hastane ama çok bir imkan sunmuyor, ortalama bir hastane. Sanırım bebek çantası falan vermeyecek. Gerekli eşyalarla ilgili şöyle konuştuk hemşireyle:

Bebek için:

* En az 3-4 takım yenidoğan takımı getirin dedi (Takım olarak 3-4 takım giydirir miyiz bilmiyorum, yarım kollu zıbınlardan bolca koydum ben çantaya, üzerine de kundak yeterli bile olur belki. Hastane çok sıcak zaten. Bebeğin boyu posu nasıl olacak onu da bilmiyoruz, şimdiden boyu uzun dedi çünkü doktor, yenidoğan giysileri belki olmayacak bile.)
  • Kundak için en ince tek kat müslin örtülerden getirin dedi (Kundak öneriyorlarmış.)
  • Pişik kremi olarak ebeler ve arkadaşlarım bepanthol baby olur demişlerdi almıştım ama bu doktor kendi broşürlerini verdi. B-good marka önerdi.
  • Bebek bezini konuşmadık ama onu da götürmek gerekiyor sanırım.

Sezaryen doğumda anne için:
** İlk gün gecelik giyilir ancak, pijama giyemezsin dedi. Bir pijama, iki gecelik ve depend giyilebilir külot bezlerden getirsen iyi olur dedi.
** Bir de gazını çıkaramayıp ikinci güne kalırsan doktorundan mutlaka banyo iste yaptıralım burada dedi. Bebeğin emmeye alışması için çok kritik zamanlar, banyo yaparsan sütünün gelme ihtimali artar dedi. Banyo için özel pansuman yapılıyormuş su geçirmeyen şekilde, doktorun onay vermesi gerekiyormuş bunun için. (Banyo için onlar havlu falan veriyormuş ama istersen kendi havlunu terliğini getir yanında dedi)
** Göğüs ucu kremi mutlaka getir dedi. Lansinoh almıştım ama "aa o hiçbir işe yaramıyor" deyip yine b-good marka önerdi. (Bu b-good tavsiyesine kanmayalım lütfen araştırmadan arkadaşlar, belli ki broşürlerini bırakmışlar, herkese öneriyor bir çıkar karşılığında:))
** Bir de evden komposto yapıp getirin dedi, bir gün önceden yapın dedi. Kuru Kayısı, kuru incir, dut, kuru üzüm ve susam olsun kompostoda, hem suyunu iç hem posasını ye dedi ilk günden itibaren. Hem gazı çıkarmaya hem süte yardımcı oluyormuş. Süt için bir de ekstra bir vitamin önerdi, Galactago Neo, suya damlatılıp içiliyormuş.

Biz bu konuşmaları yaparken arkada küvöz gibi bir şeyin içinde kundaklı bir bebek görüyordum, ses yok, kıpırdama yok, on dakikalık konuşma boyunca ona baktım ve plastik sandım ben. Hemşirenin bebeğe arkası dönüktü, öyle tek başına yatıyor bebek. En sonunda bir kıpırdanma gördüm ve gerçek bebek mi diye sordum. Evet dedi, anası ameliyathanede ben getirdim kontrollerini yapıyorum, sonra odaya götüreceğim dedi. Evirip çevirdi biraz, kıpırdandı bebek. Nasıl tatlıydı, nasıl güzeldi anlatamam, içim gitti. Darısı hepimizin başına💕🙏

Ben de aynı durumdayım bayramdan beri enfeksiyonla savaşıyorum, ciğerlere indi benim hatta maalesef. Acile gidince sadece serum olarak parol takıyorlar onun da etkisi bikaç saate geçiyor zaten, hap olarak da kullanabilirsin. Yine de doktor bir görsün, belki basit bir antibiyotik tedavisiyle geçer daha hastalığın başındayken. Ben şu an 2 antibiyotik birden kullanıyorum maalesef. Hem kullanıyorum hem düşünüyorum bebeğime zararı var mıdır diye ama bir şekilde tedavi görmeyince de hastalık ilerliyor ve bu bebek için çok daha tehlikeli olabilir.
Boğazını sıcak tut yumuşatacak şeyler tüket. Ballı süt, birkaç damla limon damlatılmış ılık su içebilirsin. Ve bolca dinlen, dinlenmek en iyi gelen şey. Çok geçmiş olsun🌸 inşallah bir an önce iyileşiriz doğurmadan 🤣

Geçmiş olsun. 🌺 Acile gitsen de sanırım bir şey veremeyiz deyip gönderirler. Bitki çayı, çorba meyve, bol su. İns daha ağırlaşmadan geçer 😕

Gitme imkanın varsa kontrolüne git. Yarın belki kendini iyi hissedersin gidersin. Ama hastaneden hastaneye sanırım bu günler değişiyor. Kimi muayene old ilk gunu 1. Gün sayıyor, kimi ertesi günden başlatıyor süreyi.
Teşekkür ederim. Bilemedim hani bebeğin hareketleri aktif olduğu için bı panik yaşamak istemiyorum. Yarın kendi doktorum yok. Haftaya kadar çok mu geç olur diye düşünüyorum

Back
X