AMME HİZMETİ BİLGİLENDİRME
İzmir'de olup da doğum yapacağı hastaneye karar veremeyen gebeler için İZMİR BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ DOĞUMHANE GEZİSİ NOTLARI'mı paylaşıyorum.

Hastane çok büyük, o nedenle doğum başlamadan önce bir kaç kez gidip deneyimlemekte fayda var. Aradığın yeri bulmak ilk seferde zorlayıcı olabiliyor.

Sistem iyi işliyor, daha önce üst üste gittiğim gastanelerde her gittiğim aynı sorulari tek tek sorarak yeniden cevaplamami istemisti. Burda sisteme ilk girdikten sonra hangi doktora giderseniz gidin size ve gebeliginize dair temel bilgilere ulaşabiliyor. Bu da bende bir güven hisse yarattı. Beni tanıyorlar hissi iyi geldi.

Kadın doğum ACİL servisi diğer acil servisten ayrı. Bence bu da çok iyi çünkü her türlü farklı hastalık ve enfeksiyon riski ile beklemekten de doğum bekleyen gebelerle bir arada olmayı ve, nöbetçi doktorun uzmanik alanının kadın doğum olmasını tercih ederim acil servise başvurduğumda.

Tüm odalar hem doğum hane hem de konaklama odası. Yani doğum yaptiginiz odadan başka bir yere cikmiyorsunuz. Yataklar aynı zamanda çatal denilen şeye donusebiliyor. Böylece doğumu kendi kişisel odanızda yapmış oluyorsunuz. Bebek odadan dışarı cikarilmiyor tüm kontrolleri doğum yaptiginiz odada sizin yaninizda yapılıyor. Doğum sonrası ten tene temas mümkün.

Doğum sırasında çıkım anına kadar size bir kadın refakatçi eşlik edebiliyor. Doğum kasılmaları sırasında yalnız kalmamış oluyorsunuz böylece. Ne yazık ki babaları içeri almıyorlar ama biraz hastanenin yoğunluk durumuna ve hastane personelinin durumuna gire inisiyatif kullanarak babayı da çıkım anına kadar odaya kabul edebiliyorlar. Burası tamamen koşullara bağlı.

Odada bir yatak, bir de refakatçi için açılabilir koltuk mevcut. Kocaman bir banyosu var. Mutfak gibi bir alan bile var

odayı kişiselleştirmek mümkün.

Doğum sırasında bekleyebilmeleri için babalar ve refakatçiler için ayrı bir bölüm yapmışlar. Çıkım anında dışarı alınan refakatçiler ve baba orada bekliyor ve doğumdan sonra babayla bebeği bulusturuyorlar.

Eğer ihtiyacınız olursa pilates topu ve yoga matı temin edebiliyorsunuz.

Odayı kişiselleştirmek mümkün, fotoğraf çerçevesi, mumlar tutusuler tamamen sizin istediğiniz gibi bir doğum ortamına cevrilebiliyor.

Personel genel olarak güler yüzlü ve ilgili. Ben burun kiviran, azarlayan ya da aşağılayan birine henüz denk gelmedim...

Doğumhane aynı zamanda servis odası olduğu için de ziyaretçi kabul edilmiyor. (Kimsiniz için iyi kimimiz için kötü olabilir, ben mesela ziyaretçi olmamasını tercih ederim)
Notlarım bunlar. Ben çok araştırdım bir türlü bulgi bulamamıştım, belki arayan biri olursa burdan bulur diye yazmış olayım