2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Hayirli sabahlar arkadaşlar. İki gündür bulaşmış boğaz enfeksiyonu geçiriyorum. Vitamin ilaçlarımı aliyorum ama boğazım ensem başım Kaşim kırılacak gibi. Gebelik boyunca yaşamadım bunu. Bugün haftalık kontrolüm de vardı gidemedim. Ayakta duracak halim yok. Eşim de görevde. Ailem de hepsi hasta bu salgına yakalanmış. Acile gitsem bişi yaparlar mı yoksa gebesin deyip eve mi yollarlar? Ballı süt içtim bal zencefil çörekotu karıştırıp ictim. .Önerilerinizi bekliyorum.🥺

Geçmiş olsun normalde evde iyice kendinizi yoğun bakıma alın derdim ama bu haftalar artık önemli. Hastaneye gidin, ağrı kesici bir serum verirler belki diye size hastaneyi öneriyorum. Kimse de yokmuş aileden hem orda daha çok ilgilenirler en azından

Bizim de dün kontrolümüz vardı. Bebek odasına çıkıp hemşireyle de görüştüm ilk defa, neler getirelim neler getirmeyelim diye. Aldığım bilgileri paylaşmak istiyorum, belki faydalanan olur.

Bizim özel hastane ama çok bir imkan sunmuyor, ortalama bir hastane. Sanırım bebek çantası falan vermeyecek. Gerekli eşyalarla ilgili şöyle konuştuk hemşireyle:

Bebek için:

* En az 3-4 takım yenidoğan takımı getirin dedi (Takım olarak 3-4 takım giydirir miyiz bilmiyorum, yarım kollu zıbınlardan bolca koydum ben çantaya, üzerine de kundak yeterli bile olur belki. Hastane çok sıcak zaten. Bebeğin boyu posu nasıl olacak onu da bilmiyoruz, şimdiden boyu uzun dedi çünkü doktor, yenidoğan giysileri belki olmayacak bile.)
  • Kundak için en ince tek kat müslin örtülerden getirin dedi (Kundak öneriyorlarmış.)
  • Pişik kremi olarak ebeler ve arkadaşlarım bepanthol baby olur demişlerdi almıştım ama bu doktor kendi broşürlerini verdi. B-good marka önerdi.
  • Bebek bezini konuşmadık ama onu da götürmek gerekiyor sanırım.

Sezaryen doğumda anne için:
** İlk gün gecelik giyilir ancak, pijama giyemezsin dedi. Bir pijama, iki gecelik ve depend giyilebilir külot bezlerden getirsen iyi olur dedi.
** Bir de gazını çıkaramayıp ikinci güne kalırsan doktorundan mutlaka banyo iste yaptıralım burada dedi. Bebeğin emmeye alışması için çok kritik zamanlar, banyo yaparsan sütünün gelme ihtimali artar dedi. Banyo için özel pansuman yapılıyormuş su geçirmeyen şekilde, doktorun onay vermesi gerekiyormuş bunun için. (Banyo için onlar havlu falan veriyormuş ama istersen kendi havlunu terliğini getir yanında dedi)
** Göğüs ucu kremi mutlaka getir dedi. Lansinoh almıştım ama "aa o hiçbir işe yaramıyor" deyip yine b-good marka önerdi. (Bu b-good tavsiyesine kanmayalım lütfen araştırmadan arkadaşlar, belli ki broşürlerini bırakmışlar, herkese öneriyor bir çıkar karşılığında:))
** Bir de evden komposto yapıp getirin dedi, bir gün önceden yapın dedi. Kuru Kayısı, kuru incir, dut, kuru üzüm ve susam olsun kompostoda, hem suyunu iç hem posasını ye dedi ilk günden itibaren. Hem gazı çıkarmaya hem süte yardımcı oluyormuş. Süt için bir de ekstra bir vitamin önerdi, Galactago Neo, suya damlatılıp içiliyormuş.

Biz bu konuşmaları yaparken arkada küvöz gibi bir şeyin içinde kundaklı bir bebek görüyordum, ses yok, kıpırdama yok, on dakikalık konuşma boyunca ona baktım ve plastik sandım ben. Hemşirenin bebeğe arkası dönüktü, öyle tek başına yatıyor bebek. En sonunda bir kıpırdanma gördüm ve gerçek bebek mi diye sordum. Evet dedi, anası ameliyathanede ben getirdim kontrollerini yapıyorum, sonra odaya götüreceğim dedi. Evirip çevirdi biraz, kıpırdandı bebek. Nasıl tatlıydı, nasıl güzeldi anlatamam, içim gitti. Darısı hepimizin başına💕🙏

Şu anlaşmalı ürünlerini alıp başlarına çarpsalar keşke. Tamam tanıtım yap da alınan ürünü yok o işe yaramıyor demek hadsizlik ve yalancılık. Bu markanın ürünleri gayet kendini kanıtlamış yıllardır her anne alıyor işte masraf çıkarmaya çalışıyorlar hala.
Bizim hastanedeki hemşire de süt artırımı için ilaç, damla vs önermiyoruz dedi ama saydığın kayısı,dut bunları ben de alacağım yanıma atıştırmalık olarak. Şifa olsun süt olsun :)

Dünden bu yana yapıyorum. Biraz ağır atlatiyorum böyle durumlarda. Bebeğin hareketleri aktif. Gitmesem de bişi olmaz diyorum ama vicdanen de rahat değilim
Çok geçmiş olsun. Ateşin var mı? 38 derecenin üzerinde tekrarlayan ateş olursa mutlaka hastaneye gelin demişlerdi bana

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Ateşin var mı? 38 derecenin üzerinde tekrarlayan ateş olursa mutlaka hastaneye gelin demişlerdi bana
Teşekkür ederim. Yok ates öksürük burun akıntısı yok. Sadece boğazım aşırı tahriş olmuş durumda yutkunamiuorum. Baş ve kas agrilarim var.

Geçmiş olsun normalde evde iyice kendinizi yoğun bakıma alın derdim ama bu haftalar artık önemli. Hastaneye gidin, ağrı kesici bir serum verirler belki diye size hastaneyi öneriyorum. Kimse de yokmuş aileden hem orda daha çok ilgilenirler en azından
Hastaneye gidecek gücü bulamıyorum kendimde. O derece bitkinim. Mecbur eşimin akşam gelmesini bekliycem.😔

71den 69a düştüm bebek kilo alıyo ama ben veriyorum 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Canım ben bir doktordan dinlemiştim sanırım son haftalarda vücut enerjisini doğuma harcayacağı için sindirim sistemi ile uğraşmak istemez ve iştah azalması ishal kilo vermesi vb olabilir vücut kendini doğuma hazırlıyor demişti

Kızlar şey yaptım ben belki yapan gören vardır ama yoksa da fikir olabilir belki, üç gün önce falan mercimek çorbası yapmıştım bi tık fazla yaptım denemk için onu kaynarken kapatmadan cam kavanoza koyup kapattım, soğuyunca dolaba koydum, bugün oğlum çorba istedi onu döküp kaynattim tadında değişiklik falan yok yanına da bı peynirli makarnaya yemek işini hallettim bugün 😂 çorba yaparken deneyebilirsiniz bence bebisle ilk haftalar yorgun geçebilir yapınca bir kerede fazla yapıp atabilirsiniz dolaba, yemek yokken yorgunken çıkarılıp tüketilebilir 😊

Tabii yerken içine bol kimyon da atarız gaz maz söksün diye iş görür 😂😂

Son düzenleme:
Hayirli sabahlar arkadaşlar. İki gündür bulaşmış boğaz enfeksiyonu geçiriyorum. Vitamin ilaçlarımı aliyorum ama boğazım ensem başım Kaşim kırılacak gibi. Gebelik boyunca yaşamadım bunu. Bugün haftalık kontrolüm de vardı gidemedim. Ayakta duracak halim yok. Eşim de görevde. Ailem de hepsi hasta bu salgına yakalanmış. Acile gitsem bişi yaparlar mı yoksa gebesin deyip eve mi yollarlar? Ballı süt içtim bal zencefil çörekotu karıştırıp ictim. .Önerilerinizi bekliyorum.🥺
Ayy tam vaktini bulmuş ya, çok geçmiş olsun, limon meyve ne bulursan ye, yine de bı acile git çok ağrın olduğunu söylersen belki ilaç falan verirler, doğum önü iyi olmamış, duş al terledikce vücudunu yıka hafifletir🤦🏻‍♀️

Ayy tam vaktini bulmuş ya, çok geçmiş olsun, limon meyve ne bulursan ye, yine de bı acile git çok ağrın olduğunu söylersen belki ilaç falan verirler, doğum önü iyi olmamış, duş al terledikce vücudunu yıka hafifletir🤦🏻‍♀️
Teşekkür ederim. Evt maalesef kötü oldu. Yürüyüş yapmam gereken günlerimde ayakta duramıyorum. Evde magnezyum ve vitamin ilaçlarını tekrar almaya başladım. Onlar iyi gelir umarım. Son haftada magnezyum kasılmalari önlediği için bırakmıştım tekrar başladım vücudumu rahatlarsın diye. Bal zencefil çörekotu karıştırıp ictim. Ballı süt vs. Akşama kadar idare etcem artık.

Kızlar şey yaptım ben belki yapan gören vardır ama yoksa da fikir olabilir belki, üç gün önce falan mercimek çorbası yapmıştım bi tık fazla yaptım denemk için onu kaynarken kapatmadan cam kavanoza koyup kapattım, soğuyunca dolaba koydum, bugün oğlum çorba istedi onu döküp kaynattim tadında değişiklik falan yok yanına da bı peynirli makarnaya yemek işini hallettim bugün 😂 çorba yaparken deneyebilirsiniz bence bebisle ilk haftalar yorgun geçebilir yapınca bir kerede fazla yapıp atabilirsiniz dolaba, yemek yokken yorgunken çıkarılıp tüketilebilir 😊

Tabii yerken içine bol kimyon da atarız gaz maz söksün diye iş görür 😂😂
Annem hep bana böyle yapıp veriyor yemekleri çok pratik oluyor gerçekten. Sıcakken çorba, sulu yemek vs zeytinyağlı hemen koyup kapatıyor aynı reçel, domates sosu mantığında kapak tutarsa hiçbir şey olmuyor çokta pratik oluyor 😀

Uykum catladı. 2 saattir karanlık evde zombi gibi geziyorum. :KK53: Biri uyansa, koridorda karşılaşsa altına eder :confused:Uykum varrrr 😴

Sen nasılsın? Gece emzirmesindesin galiba ?:KK51: İns bebeklerimiz gece uykusu güzel ve düzenli olan bebeklerden olur Ya Rabbim 🤲🏼

Benim karnım da benden bağımsız bi varlık artık.
Magnezyum alıyorsun di mi ?
Aynen canım emzirme
Uyku mu oda ne çoktan hepimiz vedalaştık galiba Allah yardımcımız olsun 💞

Back
X