- 7 Aralık 2015
- 911
- 2.667
- 113
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.561
40 gün yatilmaz dedigi cinselliktir bence yoksa öbür türlü kocadan destek almadan nasıl olacak ben şuan bebeği yatır kaldır yapamıyorum annemde benimle ama eşim bebek ben yatak odasında ilgileniyoruz zira dr da yasakladı zaten cinsel birleşme yok 40 gün diye dinimizde günah olan odur çünkü bu arada bende en son 3 buçukta öğlen yemeği yemiştim suni sancıyla beraber lavman yaptilar ama ben gece 11 gibi sezeryana alındım 7 saat açlığı tamamlamak içinKızlar merhaba,
Pazar günü sezeryan olacağım nasipse. Tecrübeli annelere birkaç sorum olacak
•Doktor bana güzelce kahvaltını edersin 8de hastanede olursun, 10 gibi damar yolu açılır öğlenleyin de sezeryana alırız dedi. Size kaç saat önceden yemek yemeyi bıraktırmışlardı, 7de kahvaltı etsem geç değil mi ki?
•Bir tanıdığım son günlerde çok katı şeyler yemememi, ameliyat olacağım için sıvı şeylerle beslenmemin daha iyi olduğunu söyledi. Doktorun uyarmadı mı dedi hatta, doktoru böyle bir bilgi veren var mı?
•İnternette sezeryan öncesi lavman yapılır yazıyor, herkese lavman yapıyorlar mı illa ameliyattan önce?
Bir de ek olarak; annem doğum yapan kadın 40 gün kocasıyla yatmaz günah derler, batıl inanç heralde ama olsun sen de 10-15 gün gitmezsin yatağa zaten ameliyatlı olacaksın ne işin var yatakta, içerde koltukta yatcaksın çocuğa bakcaksın gibi şeyler söyledi. Ne işim var içerde, gider yatağıma yatarım rahat rahat dedikçe ne işin var ameliyatlı halinle yatakta diye diretti. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Yani Doktor'un yaptığı zar sıyırma işleminden sonra sancım var açıkçası ama düzenli değil. Doğum sancısı gibi de değil.Sancın var mı canım
Evet çok ılımlı yaklaştı sarıldı falan ben ağlıyorumAlttan muayenede çoğu kişi zorlanıyor zaten gördüğüm kadarıyla. Bir de daracacık sedyede olması da zor, bana alttan ultrasonla bakmıştı 27. Haftamda ve gerçekten zordu. Çatala almış olsa bu kadar zorlamayacak aslında. Ama normal doğuma kendini hazır hissediyorsun o enerji var yani belli, doktorun da tatlı dilli olması insanı rahatlatır gibi geliyor doğum sırasında. Muayene sırasında acıdı diye doğumdan gözün korkmasın bence, farklı şeyler sonuçta. İnşallah her şey yolunda gider de istediğin gibi vajinal doğum yapabilirsin kolaylıkla.
Ben sezeryan istediğimi söyledim pazar günü alacak sezeryana beni bakalım. Kavuşmaya son birkaç gün kaldı, çok heyecanlıyım
Ben daha dün tansiyonum yattım agrılarm olmasına ragmen sırt üstü artık sıkıldım yani o yüzden cesaret edersen yat haticimSezeryan olan kızlar biz ne zaman yan yaticaz
Aa haydı hayırsıyla inşallah.Saat dörtte nişanım geldi şuanda düzenli sancı çıkıyor nst de açılma başlamış sancı odasına alındım kızlar
En son gözden atarmış bebekler sarılığı benimkinde de hafif var hala 1 ayı bulabilirmiş en son gözden gitmesiBizimkinin de hala gözlerinde sarılık var yani tam olarak beyazlaşmadı yani atamadı mı hala vücudunda sarılık mı var anlamış değilim. Yarım saat yarım saat 2 göğsü emiyor arkasından 60 ml mama veriyorum herhalde yeterlidir beslenmesi zaten şişli bez sayısı 8.09’u buluyor kaka da yapıyor ama hâlâ içim rahat değil hep bir korku var
Bizimki de birkaç gündür gazdan olabilir çok zor dalıyor memede uyuyakalıyor yatağa koyunca gözünü açıyor emzik verince sakinleyip dalıyor bazen . Bir de ben gazını çok cıkartamıyorum ya ekstra bi taktiğiniz var mı gaz içinKızlar sizin bebişler nasıl uykuya geçiyor. Yeni doğanlar uyur diyorlardı çocuk uyumuyor uykuya direniyor anca meme uyuyor çok nadir kucakta uyuyor sizinkiler nasıl uyuyor?
Sırtım belim çatladı ama azcik yan dönmeye çalışırken canım yaniyo o yüzden hemen dogruluyorum korkupBen daha dün tansiyonum yattım agrılarm olmasına ragmen sırt üstü artık sıkıldım yani o yüzden cesaret edersen yat haticim
Dün ilk defa daha iyi uyudum kac günden sonra o ağrıyı düşününce kalkasm da gelmiyor yana dönesimdeSırtım belim çatladı ama azcik yan dönmeye çalışırken canım yaniyo o yüzden hemen dogruluyorum korkup
Yok yahu yat tabiki yatağında tamamen batıl inanç yani ne gerek. Eğer birisi yataktan gidecekse de eşin gitsinKızlar merhaba,
•Doktor bana güzelce kahvaltını edersin 8de hastanede olursun, 10 gibi damar yolu açılır öğlenleyin de sezeryana alırız dedi. Size kaç saat önceden yemek yemeyi bıraktırmışlardı, 7de kahvaltı etsem geç değil mi ki?
•Bir tanıdığım son günlerde çok katı şeyler yemememi, ameliyat olacağım için sıvı şeylerle beslenmemin daha iyi olduğunu söyledi. Doktorun uyarmadı mı dedi hatta, doktoru böyle bir bilgi veren var mı?
•İnternette sezeryan öncesi lavman yapılır yazıyor, herkese lavman yapıyorlar mı illa ameliyattan önce?
Bir de ek olarak; annem doğum yapan kadın 40 gün kocasıyla yatmaz günah derler, batıl inanç heralde ama olsun sen de 10-15 gün gitmezsin yatağa zaten ameliyatlı olacaksın ne işin var yatakta, içerde koltukta yatcaksın çocuğa bakcaksın gibi şeyler söyledi. Ne işim var içerde, gider yatağıma yatarım rahat rahat dedikçe ne işin var ameliyatlı halinle yatakta diye diretti. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
15. Gün 2 gündür yan yatıyorum sanırım dünyanın en mutlu insanı benimSezeryan olan kızlar biz ne zaman yan yaticaz
Mrb canım 11 temmuzda evet doğum yaptım çok zor geçti doğumum doğum esnasında çok kan kaybettim 2gun yoğun bakımda 5 gün hastanede tedavi altında kaldim kanım bı turlu yükselmiyor du hala düşük ama diger değer iyi diye salı günü taburcu olduk diğer süreçleri anlatıp kimseyi korkutmak istemiyorum benim durumum farklıydı zaten hala kendime gelmiş değilim o yüzden hiç giremedim rabbim herkese sağlıklı doğum nasip etsin umarım sende iyisindir oldumu dogumunbeyons ne alemdesin canım doğum yaptın mı?
Ben yazmıştım sanırım, 8de yedim 13.40 sezeryan ile doğum yaptım kusmadım iyiydim.Kızlar merhaba,
Eşin neden toplamıyorBardağı düşürdüm balkondan çıkarken onu bile toplayamadım yerden çömelsem kalkamıyorum ay bi garip oldum Öylece bıraktım çıktım yarın kardeşlerim ve annem gelecek artık onlara toplatırım Napıyım
Uyuyordu şansaEşin neden toplamıyortoplasın çalışsın eşleri çalıştırın kız çocuk gelince kaytarmasınlar alışsınlar şimdiden
Aa bahanesi olmuş ne güzel maşallah Allah bi avazda kurtarsın inşallahKızlar affedersiniz büyük ihtiyacım için ıkınırken nişanım geldi
Demek ki ondan öyle gözde var hala azda olsa. Aynen bizimkinde öyle hatta şu an memede uyumak için yalandan emiyor ve emzikte almıyor böyle zamanlarda alsa çok iyi olurdu aslında. Çünkü beni emzik niyetine kullanıyor. Ben her beslenmede pat pat belinden yukarı doğru vurarak klasik yöntemle çıkartıyorum ama doktor bize Probiyotik verdi birde çok zorda kalırsa gaz damlası onlarda fayda ediyor.bebeğin karnı senin göğsüne gelecek şekilde yatır bastır öyle pat pat vur zaten çıkacağın anlıyorsun ona da bi rahatsızlıknhissi geliyor sonra çıkartıyorEn son gözden atarmış bebekler sarılığı benimkinde de hafif var hala 1 ayı bulabilirmiş en son gözden gitmesi
Bizimki de birkaç gündür gazdan olabilir çok zor dalıyor memede uyuyakalıyor yatağa koyunca gözünü açıyor emzik verince sakinleyip dalıyor bazen . Bir de ben gazını çok cıkartamıyorum ya ekstra bi taktiğiniz var mı gaz için
Onu bende duymuştum ama doktor güneş ışığına çıkarmayın güneş değmesin cildine diyor güneş yokken dışarı çıkartın diyor şimdilikBugün teyzem, bebekteki sarılığın ilerlememesi için ve çabuk bitmesi için, bebeğini soyup pencereden gelen güneş ışığında en az 10 dk beklet dedi. Çok iyi geliyormuş çok çabuk iyileşiyorlarmış bebişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?