2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlar 18gün önce sezaryen oldum benim sağ dikiş bölgem elimi sürünce hafif şiş ve alt karın bölgeme bastırınca acı var batma hiss gibi korkuyorum sizinde böyle oldu mu ?
10 gün oldu ben sezaryen olalı tam biraz kendime geldim derken misafirler geldi temlik ile çay doldurdum agırdı biraz hemen gece agrı yaptı bende .agır kaldırmak iş yapmak birkac ay dikkat edilmeli diye düşünüyorum benimde sol sezaryen tarafım dokununca şiş gecer inş diye düşünüyorum

Kapak kullanmayı neden tavsiye etmedi doktor. Benim de ilk bebeğimde göğüslerim büyük olmasına rağmen ucu yoktu. Silikon göğüs ucu koruyucu ile emzirebildim bebeğimi çok yardımcı oldu. Ama bir süre sonra bırakmak gerekiyor yoksa bebiş normal memeyi tutmuyor. Şöyle bir şey
Bebiş nasıl, nasıl gidiyor süreç? Biz burada doğurmayanlar olarak takılıyoruz genelde
Nişanın gelmiş o zaman önceden canım beklicez mecbur bende aynıyım suyun sancın gelirse ara dedi yoksa beklicem çarşambaya kadar bidaha bakılacak o gün
Ben de aynı cuma günü nişan geldi, hala sancı bekliyorum
Aynen canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik az daha sabır bu kuzular aslan burcu olmak istiyorlar beklediğimizde de var bir hikmet diyelim
bir günleri kaldı ama bu gidişle aslan herhalde hangisi olursa olabilir sağlıkla gelsinler de ben artık baya yoruldum yani
Canımmm evet Allah razı olsun ben de tam yarın doğum olacak yazmaya gelmiştim hepinizden dua beklerim kızlarrr
Ay hadi bakalım Allah yardımcın olsunn, dualarımız seninle. Sağlıcakla kolaylıkla kavuşun

İlk zamanlar gerçekten her türlüsü zor ama geçecek. Ve çok güzel zamanlar geçireceksin inş bebişinle. İlk bi kaç gün maalesef böyle sonra azalarak bitecek.
Hala var yanı sıra kasılmam da var bekliyorum bende kendimden umutluydum
Bende de ufaktan var ama artık kaç gündür aynı şeyi yaşamaktan sıkıldım sabaha bir şey kalmayacak gibi yine hissediyorum
Kendine çok dikkat et, aynı bebişini koruyup kolladığın gibi kendini de koru, el üstünde tut. Seni en iyi sen düşünürsün. Zaten 10 günlük lohusaya misafirliğe gelen kim acep gelenin de seni dinlendirmesi lazım hizmet edilmek ne demek

Bir bardak gül çayı içtim bakalım etkisi olacak mı, rahim kaslarını uyarıcı etkisi varmış gerçi doktora sormadan içtim ama bir şey olmaz herhalde bir bardaktan yarın randevum var bi soracağım

Benim iki haftadir yapılıyor ve her seferinde kanamam oluyor. Şu an 40+2 yim ben de sancı bekliyorum. Akşam biraz sancım vardı bi not alayım dedim 20 dk da bir geliyordu ama dinlenince geçti. Sancı olduğunu düşündüğün zaman saati not al. Doğum sancısını acaba mı diye düşünmezsin genellikle kendini belli eder, dinlenmeye veya harekete bağlı azalmaz

Irmakkk canım kontrol sonrası yaz bize valla adaçayı papatya kaç gündür tüketiyorum hepsini sanki vajinam yumşacık gibi ama gelen giden yok .benimde aynı kasılmalarım beş dakikada bire düşüyor sonra duruyor .kalçamdaki ağrı zaten hiç geçmiyor gelsin artık aslan kuzuları

Kızlar merhaba benim de dün kontrolüm vardı. Karın çevresi hala geride kilosu 2800 gram ölçüldü 38+0da. Doktor 3 kiloyu geçmesini beklemiyorum dedi. Çatı muayenesi yaptı bittikten 5 dakika sonra bir ter basması bir baş dönmesi… açıklık da yok. Normalde vajinal doğum taraftarı değildi bebeği strese sokmamak için. Bir ihtimal suni sancı verebilirim dedi. Perşembe gününe tekrar çağırdı. Haftasonuna kadar doğurtalım bu bebeği doğum yapacakmış gibi gel dedi. O kadar heyecanlıyım ki. Hangisi daha iyi bilmiyorum suni sancı mı sezaryen mi.. Kafam allak bullak oldu.

Dinlenmeyle geçmiyor yatakta yakalıyor genelde , ayakta daha kolay geçiriyorum. Şimdi hastanedeyim 1 cm açıklık varmış

Çok teşekkür ederim doktorum sadece yatak istirahatı kahve ve bol sıvı önerdi ve kafein içerikli bi ilaç yazdı geralgine ancak emziren annelere uygun değilmiş bir kere tek hastanede kullandım içim elvermedi devam etmeye. Doktor sebebiyle alakalı yorumda bulunmadı ama ben araştırdığımda dediğiniz gibi omurilik sıvısıyla alakalı bi şey olduğunu öğrendim tam anlayamasam da. keşke ama keşke genel anestezi olsaydım ben de neden kimse risklerinden yan etkilerinden bahsetmez ki. Lohusayken bunu yaşamak çok daha zor. İnşallah kolaylıkla sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi

Çok geçmiş olsun size de aynı şeyleri yaşamışız gerçekten. Benim de bir gün sonrasında başladı. Ağrı kesiciler fayda etmedi yalnızca uzanınca rahatlıyorum. Ama kalktığım an berbat bi his gözüm açılmıyor konuşamıyorum. Tam taburcu olacakken mide bulantısı da eklendi baş ve ensemin ağrısı daha şiddetlenince doktorum taburcu etmek istemedi hemen. Bol sıvı nescafe ve yatak istirahati önerdi ve geralgine diye bi ilaç reçete etti hastanede kullandım ama evde devam etmedim bebeğe geçiyormuş çünkü. Bu süreçte dinlenmek uzanmak hiç mümkün değil hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor . İnanın ben de şu an iyi olsam da bebişime rahatça bakabilsem diyorum. Daha önce böyle bi şeyden haberim olsaydı genel anestezi yapardım kesinlikle. İnşallah şifa buluruz yakın zamanda iyileşir kurtuluruz

Canım açıklığının artması için ne biliyorsan uygula derim ne kadar fazla açıklıkla gittin o kadar iyi

Canım ne oldu sonuç inşallah suni almadan kendi sancıların ile doğum yaparsın

Bana göre sancın yoksa nişan gelmediyse bebek kanala yerleşmediyse ve kilosu da iri değilse 40. Haftaya kadar beklenmeli kendi kendine gelmesi için ama normal doğmayacağı belliyse 39 da sezeryan olmak daha mantıklı bilemedim gerçekten o yüzden doktorun ne diyorsa onu yap bende kanama oldu sancım düzenli çıkmadı sancı bekliyorum doktorum hemen çağırmadı beni sancılı gitmek daha iyi ve haftamda küçük hemğz

Kuzum ben de öyle istiyordum ama bebişin kilosu küçük kaldığı için doktor kendi haline bırakamam dedi. Ne düşüneceğimi şaşırdım inan

Ve ayrıca normal doğum için doktorun tarih vermesine de şaşırdım yani bunun tarihini kimse bilemez belki kendiliğinden sancın olacak suni çekmek zorunda kalmayacaksın

Kuzum ben de öyle istiyordum ama bebişin kilosu küçük kaldığı için doktor kendi haline bırakamam dedi. Ne düşüneceğimi şaşırdım inan
Anladım canım sonuçta okumuş görmüş bilmiş olan o güvenmekten başka çaremiz yok inşllah hayırlısıyla kucağına alırsın sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…