- 21 Ekim 2024
- 1.983
- 4.840
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.881
10 gün oldu ben sezaryen olalı tam biraz kendime geldim derken misafirler geldi temlik ile çay doldurdum agırdı biraz hemen gece agrı yaptı bende .agır kaldırmak iş yapmak birkac ay dikkat edilmeli diye düşünüyorum benimde sol sezaryen tarafım dokununca şiş gecer inş diye düşünüyorumKızlar 18gün önce sezaryen oldum benim sağ dikiş bölgem elimi sürünce hafif şiş ve alt karın bölgeme bastırınca acı var batma hiss gibi korkuyorum sizinde böyle oldu mu ?
Kapak kullanmayı neden tavsiye etmedi doktor. Benim de ilk bebeğimde göğüslerim büyük olmasına rağmen ucu yoktu. Silikon göğüs ucu koruyucu ile emzirebildim bebeğimi çok yardımcı oldu. Ama bir süre sonra bırakmak gerekiyor yoksa bebiş normal memeyi tutmuyor. Şöyle bir şeyO kadar haklısın ki
Kapak kullanmayı doktor tavsiye etmedi philips göğüs kalkanı varmış onu önerdiler onu alacağız birde benim göğüs ucum yok oda ekstra acı veriyor
bu süreçte en çok düşünülen kişinin anne olması gerekirken hemen bi ayağa kalkma bekleniyor, kayınvalidem biz doğum yapıp tarlaya giderdik falan diyo keyfiyen bu haldeymişiz gibi.. süreç zaten zor birde bunların lafları ekleniyo
Bebiş nasıl, nasıl gidiyor süreç? Biz burada doğurmayanlar olarak takılıyoruz geneldeselam herkese nasılsınız hiç okuyamıyorum gerçekten bebekle çok zor oluyor telefonu çok yakınında tutmak da istemiyorum inşallah herkes bebekler iyşdir doğurmayanlar da sağlıkla kolaylıkla doğurur öyle bir selam verim istedim allah hepimize kolaylık versin
Ben de aynı cuma günü nişan geldi, hala sancı bekliyorumNişanın gelmiş o zaman önceden canım beklicez mecbur bende aynıyım suyun sancın gelirse ara dedi yoksa beklicem çarşambaya kadar bidaha bakılacak o gün
bir günleri kaldı ama bu gidişle aslan herhaldeAynen canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik az daha sabır bu kuzular aslan burcu olmak istiyorlarbeklediğimizde de var bir hikmet diyelim
Ay hadi bakalım Allah yardımcın olsunn, dualarımız seninle. Sağlıcakla kolaylıkla kavuşunCanımmm evet Allah razı olsunben de tam yarın doğum olacak yazmaya gelmiştim hepinizden dua beklerim kızlarrr
İlk zamanlar gerçekten her türlüsü zor ama geçecek. Ve çok güzel zamanlar geçireceksin inş bebişinle. İlk bi kaç gün maalesef böyle sonra azalarak bitecek.Dün öğlen ameliyat oldum. Bugün öğlen bir anda baş ağrısı başladı ve asla ağrı kesicilerle geçmiyor. Spinal anestezi kaynaklı dediler bana da. Kahve içiyorum parol serum verdiler geçmedi. Eve geldik karın ağrısından ve baş ağrısından ölüyorum sanki. İnsan bi ben mi dayanıksızım acaba diye düşünmeye başlıyor. Geçmesini beklerken hep daha da artıyor ağrılar. Doğumun her türlüsü zor... En büyük hayalim isteğim kızıma kendim bakabilmekRüyada gibiyim kafam yerinde değil çok yorgunum... Doğum çok mucizevi bir olay, bir süre katlanıcaz sonra güzel günler göreceğiz inşallah...
Bende de ufaktan var ama artık kaç gündür aynı şeyi yaşamaktan sıkıldım sabaha bir şey kalmayacak gibi yine hissediyorumHala var yanı sıra kasılmam da var bekliyorum bende kendimden umutluydum
Kendine çok dikkat et, aynı bebişini koruyup kolladığın gibi kendini de koru, el üstünde tut. Seni en iyi sen düşünürsün. Zaten 10 günlük lohusaya misafirliğe gelen kim acep10 gün oldu ben sezaryen olalı tam biraz kendime geldim derken misafirler geldi temlik ile çay doldurdum agırdı biraz hemen gece agrı yaptı bende .agır kaldırmak iş yapmak birkac ay dikkat edilmeli diye düşünüyorum benimde sol sezaryen tarafım dokununca şiş gecer inş diye düşünüyorum
Benim iki haftadir yapılıyor ve her seferinde kanamam oluyor. Şu an 40+2 yim ben de sancı bekliyorum. Akşam biraz sancım vardı bi not alayım dedim 20 dk da bir geliyordu ama dinlenince geçti. Sancı olduğunu düşündüğün zaman saati not al. Doğum sancısını acaba mı diye düşünmezsin genellikle kendini belli eder, dinlenmeye veya harekete bağlı azalmazkızlar 40+3 m. Dün çatı muayenesi yapıldı ilk defa biraz ağrım oldu tabi. 1 saattirde regl sancısı gibi ara ara giren sancılarım kasılmalarım oluyor. Kanda geldi doktorum gelir demişti. Sizce yakın mıdır doğum?
Sağlıkla kavuşun inşallahCanımmm evet Allah razı olsunben de tam yarın doğum olacak yazmaya gelmiştim hepinizden dua beklerim kızlarrr
Dinlenmeyle geçmiyor yatakta yakalıyor genelde , ayakta daha kolay geçiriyorum. Şimdi hastanedeyim 1 cm açıklık varmışBenim iki haftadir yapılıyor ve her seferinde kanamam oluyor. Şu an 40+2 yim ben de sancı bekliyorum. Akşam biraz sancım vardı bi not alayım dedim 20 dk da bir geliyordu ama dinlenince geçti. Sancı olduğunu düşündüğün zaman saati not al. Doğum sancısını acaba mı diye düşünmezsin genellikle kendini belli eder, dinlenmeye veya harekete bağlı azalmaz
Çok teşekkür ederimCok gecmis olsun..
Fıtık vb omurga probleminiz var miydi?
Omurilik sıvısı alındığında 1 hafta yatağa yapısmıştım...daha önce ameliyatlar geçirdim ama hicbiri bu kadar kivrandirmamisti..sivida kaçak olmus.. basinctan dolayi bas ağrısıyla birlikte bayiltiyordu ayağa kalktigim an.. farkli bir durum ama Metilcobal vermişti dr sinirleri rahatlatmasi icin.
Simdi de bel ağrım için verdiler. Norosirurjiye ya da dr .unuza bir danışın isterseniz.
Bu sebeple beni genel anestezi yapacaklar
Çok geçmiş olsun size de aynı şeyleri yaşamışız gerçekten. Benim de bir gün sonrasında başladı. Ağrı kesiciler fayda etmedi yalnızca uzanınca rahatlıyorum. Ama kalktığım an berbat bi his gözüm açılmıyor konuşamıyorum. Tam taburcu olacakken mide bulantısı da eklendi baş ve ensemin ağrısı daha şiddetlenince doktorum taburcu etmek istemedi hemen. Bol sıvı nescafe ve yatak istirahati önerdi ve geralgine diye bi ilaç reçete etti hastanede kullandım ama evde devam etmedim bebeğe geçiyormuş çünkü. Bu süreçte dinlenmek uzanmak hiç mümkün değil hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor . İnanın ben de şu an iyi olsam da bebişime rahatça bakabilsem diyorum. Daha önce böyle bi şeyden haberim olsaydı genel anestezi yapardım kesinlikle. İnşallah şifa buluruz yakın zamanda iyileşir kurtuluruzDün öğlen ameliyat oldum. Bugün öğlen bir anda baş ağrısı başladı ve asla ağrı kesicilerle geçmiyor. Spinal anestezi kaynaklı dediler bana da. Kahve içiyorum parol serum verdiler geçmedi. Eve geldik karın ağrısından ve baş ağrısından ölüyorum sanki. İnsan bi ben mi dayanıksızım acaba diye düşünmeye başlıyor. Geçmesini beklerken hep daha da artıyor ağrılar. Doğumun her türlüsü zor... En büyük hayalim isteğim kızıma kendim bakabilmekRüyada gibiyim kafam yerinde değil çok yorgunum... Doğum çok mucizevi bir olay, bir süre katlanıcaz sonra güzel günler göreceğiz inşallah...
Canım açıklığının artması için ne biliyorsan uygula derim ne kadar fazla açıklıkla gittin o kadar iyiKızlar merhaba benim de dün kontrolüm vardı. Karın çevresi hala geride kilosu 2800 gram ölçüldü 38+0da. Doktor 3 kiloyu geçmesini beklemiyorum dedi. Çatı muayenesi yaptıbittikten 5 dakika sonra bir ter basması bir baş dönmesi… açıklık da yok. Normalde vajinal doğum taraftarı değildi bebeği strese sokmamak için. Bir ihtimal suni sancı verebilirim dedi. Perşembe gününe tekrar çağırdı. Haftasonuna kadar doğurtalım bu bebeği doğum yapacakmış gibi gel dedi. O kadar heyecanlıyım ki. Hangisi daha iyi bilmiyorum suni sancı mı sezaryen mi.. Kafam allak bullak oldu.
Canım ne oldu sonuç inşallah suni almadan kendi sancıların ile doğum yaparsınKızlar nabersiniz? Bugün yazamadım pek biraz temizlik yaptım pertim çıktı. Şu anda da sancılarım var ama yorgunluktan olduğunu düşünüyorum bakalım devamı gelecek miyarın doktor randevum var muhtemelen suni sancı için gün verir artık diye düşünüyorum
Bana göre sancın yoksa nişan gelmediyse bebek kanala yerleşmediyse ve kilosu da iri değilse 40. Haftaya kadar beklenmeli kendi kendine gelmesi için ama normal doğmayacağı belliyse 39 da sezeryan olmak daha mantıklı bilemedim gerçekten o yüzden doktorun ne diyorsa onu yap bende kanama oldu sancım düzenli çıkmadı sancı bekliyorum doktorum hemen çağırmadı beni sancılı gitmek daha iyi ve haftamda küçük hemğzKızlar merhaba benim de dün kontrolüm vardı. Karın çevresi hala geride kilosu 2800 gram ölçüldü 38+0da. Doktor 3 kiloyu geçmesini beklemiyorum dedi. Çatı muayenesi yaptıbittikten 5 dakika sonra bir ter basması bir baş dönmesi… açıklık da yok. Normalde vajinal doğum taraftarı değildi bebeği strese sokmamak için. Bir ihtimal suni sancı verebilirim dedi. Perşembe gününe tekrar çağırdı. Haftasonuna kadar doğurtalım bu bebeği doğum yapacakmış gibi gel dedi. O kadar heyecanlıyım ki. Hangisi daha iyi bilmiyorum suni sancı mı sezaryen mi.. Kafam allak bullak oldu.
Bana göre sancın yoksa nişan gelmediyse bebek kanala yerleşmediyse ve kilosu da iri değilse 40. Haftaya kadar beklenmeli kendi kendine gelmesi için ama normal doğmayacağı belliyse 39 da sezeryan olmak daha mantıklı bilemedim gerçekten o yüzden doktorun ne diyorsa onu yap bende kanama oldu sancım düzenli çıkmadı sancı bekliyorum doktorum hemen çağırmadı beni sancılı gitmek daha iyi ve haftamda küçük hemğz
Ve ayrıca normal doğum için doktorun tarih vermesine de şaşırdım yani bunun tarihini kimse bilemez belki kendiliğinden sancın olacak suni çekmek zorunda kalmayacaksınKızlar merhaba benim de dün kontrolüm vardı. Karın çevresi hala geride kilosu 2800 gram ölçüldü 38+0da. Doktor 3 kiloyu geçmesini beklemiyorum dedi. Çatı muayenesi yaptıbittikten 5 dakika sonra bir ter basması bir baş dönmesi… açıklık da yok. Normalde vajinal doğum taraftarı değildi bebeği strese sokmamak için. Bir ihtimal suni sancı verebilirim dedi. Perşembe gününe tekrar çağırdı. Haftasonuna kadar doğurtalım bu bebeği doğum yapacakmış gibi gel dedi. O kadar heyecanlıyım ki. Hangisi daha iyi bilmiyorum suni sancı mı sezaryen mi.. Kafam allak bullak oldu.
Canım açıklığının artması için ne biliyorsan uygula derim ne kadar fazla açıklıkla gittin o kadar iyi
Anladım canım sonuçta okumuş görmüş bilmiş olan o güvenmekten başka çaremiz yok inşllah hayırlısıyla kucağına alırsın sağlıcaklaKuzum ben de öyle istiyordum ama bebişin kilosu küçük kaldığı için doktor kendi haline bırakamam dedi. Ne düşüneceğimi şaşırdım inan
Bir anda bile açılabilir ben cumartesi açılma pilatesleri yaptım ertesi gün baya bir yürüdüm ve top üzerinde zıpladım evi temizledim sonraki gün kan geldi nişan olduğunu söyledi doktor şu an düzenli sancı bekliyorum2 günde açılır mı ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?