- 2 Haziran 2022
- 347
- 306
- 53
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.041
Mama takviyesi veriyor musunuzBenim tek memeden 30 ml çıkıyor ne artıyor ne azalıyor. O kadar su, komposto içmeme rağmen artış yok gibi. Emzirdikçr gelir diyorlar ama ben emzirdikçe yara oluyor baya tahriş olmaya başladı.
Birebir aynı durumdayım canım… senin de mi memeni tutmadı, benim bebeğim malesef küvözde kaldı ondan mı bilmiyorum emmiyor mamayla gidiyorum onda da bir saat geçmeden başlıyot ağlamaya emzik de belli bir dkdan sonra işe yaramıyorEmzik verdim ben de. Ama mamadan 1 saat geçtikten sonra ağlamaya başlıyor hırslı hırslı emzik emiyor ne yapacağımı şaşırdım. Doktor iştahlı bebek dedi çok zorlanıyorum. Mama kullanımı bilmiyorum bir türlü düzen oturtamadim
Hadi gözün aydın canım sende kurtuldun bana dua et gene herkes gitti ben kaldımBen doğurdum kızlarrrr3.300 bebişim doğdu
Yeterli çiş ve kakalı bez değiştiriyorsanız doyuyordur dedi doktorumuz. Bir de kilo takibinden anlarsınız. Benim bebeğim katılarak ağladığında aç oldugunu anlıyorum. Emzirme sonrası gazını cıkarıp yatırıyorum 16 temmuzda doğduKızlar ben doğurdum 14 temmuzda bebeğim 37+3 de küvözde kalmadık biraz küçüğüz bugün 10 günlük oldu çok şükür .doğurmayanlar inşallah bir avazda doğururlar. Buralar hamilelikten daha zor gibi ama sevgisi herşeye bedel
Bizim bugün gaz sancılarımızda başladı. Anne sütü veriyorum ama 2 gündür 20 ml kadar mama desteğine geçmiştim o mu yaptı dersiniz kessem mi mamayıdoyup doymadığından asla emin olamıyorum
Ya dediğin gibi denedim aslında, emzirirken kitap okuyoruz boyama yapmaya felan çalışıyoruz ama istemiyorum bırak diyor hep yalnız olalım istiyorAllah yardımcın olsun cnm. Bende küçüğü emzirip yatağına koyup hep büyükle ilgileniyordumemzirirken onunla oturduğun yerden oynayabilirsin cnm o geldi aklıma okurken. Lego olur ahşap oyuncaklar olur boyama çizme vs olur yap bişiler o zaman onu bırak demez engel gibi görmez. Ah ne zamanlar geçirmişim seni okurken aklıma geliyor. Bende büyüğü ihmal etmiycem diye küçüğü besleyip temizleyip hep beşiğe attım onun vicdan azabını yaşıyom hala. Nerden baksan analık vicdan azabı
Hiç bahsetmediAçılman ne kadarmış canım omu söyledi mi
Geçecek bugünler cnm çk güzel anılar kalcak bolbol foto video çek. Şimdi gösteriyorum onlara nasıl mutlu oluyorlar varya. Bizde sizin gibiydik hiç esirgemedik çk şükür güzel bağ oldu aralarında. Okula gidene kadar kıskanmayı kavgayı bilmediler ama okulda öğrendilerYa dediğin gibi denedim aslında, emzirirken kitap okuyoruz boyama yapmaya felan çalışıyoruz ama istemiyorum bırak diyor hep yalnız olalım istiyor
Bende senin yaptığın gibi küçüğü emzirip temizleyip bırakıyorum ama ona da dayanamıyorum dediğin gibi muhtemelen ilerde onun da vicdan azabını yaşayacağım
Biraz zaman geçsin aşılır diye düşünüyorum çünkü çok da seviyor aslında kucağına almak istiyor keyfi yerinde ise gelip öpüyor anne sende öp baba sende öp bebeği diyor.
Koltukta yatarken gelip yanına yatıyor canım kardeşim felan diyor ama işte dediğim gibi bazen de onu hiç istemiyor.
Biz bebeği sakınmamaya çalışıyoruz severken baksana minicik çok tatlı değil mi sende böyle miniciktin felan diye seviyoruz onu da sevmeye teşvik etmeye çalışıyoruz
Umarım bu krizler çok olmaz uzun sürmez çabuk kabullenir.
Yoksa çok güzel bir abi olacak eminim şimdi ağlayınca beşiğine gidip ağlama bebeğim diye beşiği sallıyor eriyorum böyle görünce tamam diyorum yolun sonu aydınlık olacak sabret biraz ama işte o krizleri yaşadıkça da içim bir o kadar daralıyor
yok doktorum vermediMama takviyesi veriyor musunuz
Göğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.Emzirirken göğüs ucu koruyucu kullanmayı denediniz mi? Bende inanılmaz işe yaradı ve çok rahat ettim
Maşallah darısı başıma bende kızımı hemen kucağıma almak istiyorumBen doğurdum kızlarrrr3.300 bebişim doğdu
İyi olmak için elimden geleni yapıyorum ama daha değilim kuzum. Boğazım iyilesmek üzere gibi ama öksürük var çok fena. Nefes aldirmayip uyutmayacak kadar göğsümde bir şey oturuyor gibi. Onun için de 2 gün önce dr a gittim iki ilaç verdi onları kullanıyorum inşallah en kısa zamanda rahatlarim. Ben çok uzun zamandır hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum. Annem vardı düne kadar o da gitti dün. Kaldım iki çocukla gunduzleri baş başa. Benim kızım kardesini çok seviyor, ilgileniyor ama o da çocuk. İlgi istiyor, onunla oynayayım eskisi gibi ilgilenebileyim istiyor. Duygusallik beni mahvetmis durumda. Doğumdan eve geldigimden beri ona buna ağlıyorum.. Abla kızıma bakıyorum ona haksızlık yapmışım gibi hissediyorum, sonra ufakliga bakıyorum sağlıkla geldi çocuk sen niye böyle istemiyormussun gibi hissediyorsun diye düşünüp kendimden ve düşüncelerimden utanıyorum.. vicdan azabı çekiyorum çok fena hemde. İkisi için de ayrı ayrı vicdan azabı çekiyorum. İnşallah bu ruh halinden bir an önce kurtulurum. Hastalık da çok etkiledi beni. Güçsüz olduğum için onlara bakamayacakmisim gibi hissettim hep.Biraz önce anne dışarı gidelim dedi gidemedim içime oturdu vaktimizin çoğu dışarda geçerdi.. Eşim hala işten gelmedi her akşam o çıkarıyordu. Fiziksel olarak çok yorgunum ama beni en çok duygusallık yoruyor nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum yanlış bir tepki verir miyim diye korkuyorum. Psikolog randevusu aldım ona danışacağım bazı durumları.
Sen nasıl oldun canım bu arada daha iyi misin?
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahHepimizin gözü aydın bende 15 gün once sezeryan ile dogum yaptım. Bebegimin hareketlerinde azalma oldugunicin doktora gitmistim 39+2 de o gece yatisim oldu sonra nst takibi yapilirken sancilarim basladi ama bebegimin 2 defa nabzi dustu 70 lere acilmam da henüz 3cm di acil olarak sezeryan a alindim cok şükür sağlıklıcakla aldım kucağıma. 2850 doğdu biraz minik geldi bebegim ama toparliyoruz insallah. 3 gündür gaz sancılarımız başladı surekli ıkınma hali huysuzluk var dun gaz sancisi icin damla aldim gelsin onu kullanmaya basliycam. Doktorumuz d vitamini + pirobiyotik verdi onlari kullaniyoruz birde.
Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün inşallah gözün aydınBen doğurdum kızlarrrr3.300 bebişim doğdu
Benimki de onaylanmış gözüküyordu kuzum. O zaman Halk bankasına gidip çekiyoruz öyle mi. Hiç beklemiyordum bunu pttden yatar kesin diyordum.Kızlar 144 ü aradım ,çocuk yardımı başvurum onaylanmış bir sonraki ayın son haftası yatıyormuş ücretler .
Halkbankasından kimlik ile çekiliyormuş.
6 ay hiç çekilmezse para devlete iade edilip yardım kesiliyormuş.
Geçmişe yönelik ödemede yapılmıyormuş
Başvuru yapmadıysanız biran önce yapın
İlki agustosun son haftası yatacakmış , sonrakilerde hep ayın son haftasıBenimki de onaylanmış gözüküyordu kuzum. O zaman Halk bankasına gidip çekiyoruz öyle mi. Hiç beklemiyordum bunu pttden yatar kesin diyordum.
Yapmadıysan sıcak bir duşa girmeyi denesene , Memelerin sıcak suda yumuşatıp emzirmek belki fayda edebilirSağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kadar sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emzirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Eğer mastit olduysanız antibiyotiksiz tedavisini bilmiyorum fakat bahsettiğim göğüs ucu koruyuculardan lütfen alın ve deneyim. Ben emzirirken ağlamaya baslamistim artık. Lansinoh krem ve gümüs kapak işe yaramadı. Bu uçları kaynar sudan geçirip meme ucunuza yerleştiriyorsunuz (ürünün içinde anlatır diye düsünüyorum) Bu memenin ucunu bebek sonuna kadar ağzına alıyor, sanırım birkaç saniye sonra süt gelmeye başlıyor. Benim sütüm çok geliyordu sürekli memeyi ağzından çıkarıp tekrar alıyordu. İyice yara oldu o sebeple. Suan bununla 3 gündür çok rahat emziriyorum cünkü ağzına alıp alıp bırakmıyor ve eliyle meme ucunu ellese bile acıtamıyorGöğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Bir de pompa ile sağımı sadece süt azsa öneriyorlar yoksa önermiyolar. Sağdıkça meme süt üretimini arttırdığı icin ve bebek o kadar sütü içemeyeceği için mastit ihtimali artıyormusSağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kadar sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emzirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Ağustosun son haftasına kadar bekleyecek miyiz yani çekmek içinİlki agustosun son haftası yatacakmış , sonrakilerde hep ayın son haftası
Banada ilginç geldi PTT düşünürdüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?