- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.061
Birebir aynı durumdayım canım… senin de mi memeni tutmadı, benim bebeğim malesef küvözde kaldı ondan mı bilmiyorum emmiyor mamayla gidiyorum onda da bir saat geçmeden başlıyot ağlamaya emzik de belli bir dkdan sonra işe yaramıyobebej
Benimki emmek istiyor ama doğumdan sonra hiç sütüm olmadi neler denedim ama yok süt gelmiyor mamayı mecbur veriyorum. Sen kaç cc mama veriyorsun kaç saatte veriyorsun ben mama kullanmayı bilmiyorum bebek aç mı tok mu anlayamıyorum sen nasıl veriyorsunBirebir aynı durumdayım canım… senin de mi memeni tutmadı, benim bebeğim malesef küvözde kaldı ondan mı bilmiyorum emmiyor mamayla gidiyorum onda da bir saat geçmeden başlıyot ağlamaya emzik de belli bir dkdan sonra işe yaramıyor
Hemen vermiyorlar basvuru yapilinca diger ayin sonunda veriyorlarmis bende basvuru yaptim sonra aradim agustos sonunda yatıyor bankaya dediler. 144 ü arayıp öğrenebilirsinizİyi olmak için elimden geleni yapıyorum ama daha değilim kuzum. Boğazım iyilesmek üzere gibi ama öksürük var çok fena. Nefes aldirmayip uyutmayacak kadar göğsümde bir şey oturuyor gibi. Onun için de 2 gün önce dr a gittim iki ilaç verdi onları kullanıyorum inşallah en kısa zamanda rahatlarim. Ben çok uzun zamandır hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum. Annem vardı düne kadar o da gitti dün. Kaldım iki çocukla gunduzleri baş başa. Benim kızım kardesini çok seviyor, ilgileniyor ama o da çocuk. İlgi istiyor, onunla oynayayım eskisi gibi ilgilenebileyim istiyor. Duygusallik beni mahvetmis durumda. Doğumdan eve geldigimden beri ona buna ağlıyorum.. Abla kızıma bakıyorum ona haksızlık yapmışım gibi hissediyorum, sonra ufakliga bakıyorum sağlıkla geldi çocuk sen niye böyle istemiyormussun gibi hissediyorsun diye düşünüp kendimden ve düşüncelerimden utanıyorum.. vicdan azabı çekiyorum çok fena hemde. İkisi için de ayrı ayrı vicdan azabı çekiyorum. İnşallah bu ruh halinden bir an önce kurtulurum. Hastalık da çok etkiledi beni. Güçsüz olduğum için onlara bakamayacakmisim gibi hissettim hep.
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün inşallah gözün aydın
Benimki de onaylanmış gözüküyordu kuzum. O zaman Halk bankasına gidip çekiyoruz öyle mi. Hiç beklemiyordum bunu pttden yatar kesin diyordum.
Gözün aydın. MaşallahBen doğurdum kızlarrrr3.300 bebişim doğdu
Canım soğuk kompres yap. Sağmaya çalış.Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kadar sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emzirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Şöyle dr 3 saatte 60 cc dedi ama işte içemiyor bazen hepsini ve içse de 1-2 saat içinde yeniden sürekli aranıyor. Ben de biraz oyalamaya çalışıyorum emzik falan ama olmazsa mecbur çok az 20 cc gibi verip saati bekliyorumsütüm var ama emmedi mememi tutmuyor gerçekten çok üzülüyorum
Denedim canım tutuyor biraz emiyor sonra bırakıyor o da sürekli çıkıyor zaten beceremedimGözün aydın. Maşallah
Canım soğuk kompres yap. Sağmaya çalış.
Silikon uçla denedin mi ?
Benimkini 3 saat asla tutmuyor şuan 1 saatte ağlamaya başlıyor. Ben de emzikle oyalıyorum ama bazen kıyameti koparıyor. Arkasından 30 cc yapıp veriyorum. Bir türlü çözemedim bu konuyu kaç farklı doktora gittim hepsi farklı şey söyledi kafam allak bullakŞöyle dr 3 saatte 60 cc dedi ama işte içemiyor bazen hepsini ve içse de 1-2 saat içinde yeniden sürekli aranıyor. Ben de biraz oyalamaya çalışıyorum emzik falan ama olmazsa mecbur çok az 20 cc gibi verip saati bekliyorumsütüm var ama emmedi mememi tutmuyor gerçekten çok üzülüyorum
Bir parça kalmış ya normal mi?Bizimde böyle hafiften suruntü kanamada var doktor problem yok dedi, duştan sonra iyice kurut dedi, yine de geçmezse doktora sor sen
Uyanınca atayım fotoğraf, zor uyuttum dokunamam şimdi çok korkuyorumBir parça kalmış ya normal mi?
Doktorlar ne dedi acaba ben de yarın bi soracağımBenimkini 3 saat asla tutmuyor şuan 1 saatte ağlamaya başlıyor. Ben de emzikle oyalıyorum ama bazen kıyameti koparıyor. Arkasından 30 cc yapıp veriyorum. Bir türlü çözemedim bu konuyu kaç farklı doktora gittim hepsi farklı şey söyledi kafam allak bullak
Canım bana hemşire mastifex diye bi krem önerdi öyle iyi geldiki hemen söndürdü yumuşattı. Lahana bazlı bişeymiş temizlemeye gerek yokmuş göğsü. Şiddetle tavsiye ederim. Ben trendyoldan aldımGöğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
60 cc yi 3 4 saatte ver dedi bir doktor. Birisi 8 saatte 30 cc ver dedi. (Bu zaten mümkün değil anne sütü hiç almıyor çünkü) Birisi 60 birden verme 30 30 1 saat arayla ver dedi. Her biri farklı şeyler söylüyorDoktorlar ne dedi acaba ben de yarın bi soracağım
Kaynar su döküp takın memenize. Hem temizlenmls olur hem de vakumlanıyorDenedim canım tutuyor biraz emiyor sonra bırakıyor o da sürekli çıkıyor zaten beceremedim
Benim kasılmalarım yok nst temiz 2 hafta önce enfeksiyon geçirdim kusma ishal vs vücudumdaki enfeksiyon kese suyunu etkilemiş azaldı tam sınırda şuan 5 cm geldi dün. 5ten aşağı düşerse riskliymiş azalmaz sınırda kalırsa devam edebildiğimiz kadar devam ama azalma devam ederse mecbur doğum keşke en büyük sorunum kasılma açılma olsaydı ölü gibi yatar kalkmazdım ayağa34. Haftada erken doğum riskim vardı progesterone ve nidicart kullan dedi doktor kasılmalarımda çok vardı ne kadar az ilaçsız o kadar iyi diyerek sadece 6 gece progestan kullandım kasılmalarımı takmadım dinlendim kasılma ilacını kullanmadım bile bol su içtim maalesef pilates yapmadım yürüyüş yapmadım iş yerinden erken ayrıldım ciğer geliştirici yapmak zorunda kaldım ama yapmasaymışım diyorum çünkü hala doğurmadım ve çok şükür term vakti geldi. Benim yaptığımı yapın diye demiyorum ama biraz da anneliğin iç güdülerine güvenin
60ı çok acıkıyorsa 2.5-3 saatte vermek mantıklı. Ama 30 cc onu oyalarsa o zaman da 1-1.30 saatte verilebilir bence mideye hem çok yük olmamış olur. Hem de oyalanır azla. Ağladığı an mama verilmez çünkü ağlamaları sürekli acıkmayla alakalı olmuyor yine de her bebek farklıdır deneye deneye ona göre yol bulacağız60 cc yi 3 4 saatte ver dedi bir doktor. Birisi 8 saatte 30 cc ver dedi. (Bu zaten mümkün değil anne sütü hiç almıyor çünkü) Birisi 60 birden verme 30 30 1 saat arayla ver dedi. Her biri farklı şeyler söylüyorMama kullanan birkaç arkadaşıma sordum ağladığı an mamayı ver diyorlar o şekilde yapsam her saat mama yemesi lazım bu da çok değil mi
Dünden beri her fırsatta yürüyorum, vajinaya doğru sürekli vuran bir ağrı var, karnımda hep kaskatı ama hala düzenli sancı yok. Sen nasılsın var bir belirti falan?Irmakkk canım ne habersin
Çıkmıyor mu o şekilde bir de öyle deneyeyim ama kendimi çok geç kalmış hissediyorumKaynar su döküp takın memenize. Hem temizlenmls olur hem de vakumlanıyor
Normal gibi görünüyor bence, diğer arkadaşların da dediği gibi ıslak kalmamasına dikkat et, kendi yüzeyinin hafif kanlı olması normal. Enfeksiyon kapmadığı veya kanama çok olmadığı sürece. O da toparlar inşAnneler ya bu göbeği neden böyle kaldı. Şu parça düşmedi hafif kanlı ıslaklık da var. Göbeği düşenler böyle mi kalıyor
Hadi sağlıkla kolaylıkla kavuşun inşKızlar bugün muayenemiz vardı yine. Suyu bitmiş iyice cep bile bulamadık. Üç gün önce 3 cm cep vardı. Bir anda böyle olabiliyormuş saatler bile etkiler dedi. Normalde boş oda varsa yatırsınlar akşam alıyım dedi. Ben de yarın sabah olsun bari dedim sancı falan olmayınca bugün bol su iç dedi yarın 8de ameliyat için randevu verdi. Kilosu 2700-2800 gibi şimdilik ultrasonda. 38+4te doğmuş olacak. Dua ederseniz çok mutlu olurum Allah razı olsun. Burda çok şey paylaştık bu haftaları hiç hayal edemezdim. 30.haftada sancıyla yatışım yapılmıştı şimdi sancıdan eser yok :) Hep birlikte sağlıkla büyütmeyi nasip etsin rabbim.
Ayy hayırlı olsunBen doğurdum kızlarrrr3.300 bebişim doğdu
Geçecek geçecek annesi, her ne kadar ben daha iki çocuklu süreci tatmaya başlamamış olsam da şöyle düşünüyorum. İlk çocuğum olduğunda ona alışmak ne kadar zaman almıştı. Tabi ki ilk günden itibaren seviyorsun canından çok, ama ‘tamam ya ben artık anneyim bu bebek ömür olduğunca benimle, artık eski ben gitti’ kabullenmesi tam olarak bi kaç ay sonra geliyor. Onun da hayatına bu zamana kadar olmayan biri girdi, kabullenme evresi bunlar sürecek biraz. İnş en güzel ve yumuşak şekilde atlatırız hepimizYa dediğin gibi denedim aslında, emzirirken kitap okuyoruz boyama yapmaya felan çalışıyoruz ama istemiyorum bırak diyor hep yalnız olalım istiyor
Bende senin yaptığın gibi küçüğü emzirip temizleyip bırakıyorum ama ona da dayanamıyorum dediğin gibi muhtemelen ilerde onun da vicdan azabını yaşayacağım
Biraz zaman geçsin aşılır diye düşünüyorum çünkü çok da seviyor aslında kucağına almak istiyor keyfi yerinde ise gelip öpüyor anne sende öp baba sende öp bebeği diyor.
Koltukta yatarken gelip yanına yatıyor canım kardeşim felan diyor ama işte dediğim gibi bazen de onu hiç istemiyor.
Biz bebeği sakınmamaya çalışıyoruz severken baksana minicik çok tatlı değil mi sende böyle miniciktin felan diye seviyoruz onu da sevmeye teşvik etmeye çalışıyoruz
Umarım bu krizler çok olmaz uzun sürmez çabuk kabullenir.
Yoksa çok güzel bir abi olacak eminim şimdi ağlayınca beşiğine gidip ağlama bebeğim diye beşiği sallıyor eriyorum böyle görünce tamam diyorum yolun sonu aydınlık olacak sabret biraz ama işte o krizleri yaşadıkça da içim bir o kadar daralıyor
Benim ilk bebeğimde 7-8 defa mastit oldum. Bir defa antibiyotik kullandım. Gerekirse o da kullanılır çünkü enfeksiyonun ilerlemesi daha tehlikeli. Tabi inş o raddeye gelmeden geçer. Mastit için en iyi gelen elle masaj yaparak yumuşatma, elle sağım ve acısa da sürekli emzirmeye çalışmak. Duş ve soğuk kompres acıyı azaltmak için. Çok acıyor bu arada biliyorumGöğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Bu şekilde güzel tutuyor. Öyle şey olur mu hepimiz her gün yeni bir şey öğreniyoruz, kendinizi kötü hissetmeyinÇıkmıyor mu o şekilde bir de öyle deneyeyim ama kendimi çok geç kalmış hissediyorum
Ben üç ay bebeğimi onunla emzirmiştim, böyle tersine çevirip meme ucunu içine yerleştirince oluyordu. Meme ucu vakumlu gibi olacak içine doğru yani, denemişsindir belki zaten de denemediysen diye söyleyeyim dedimÇıkmıyor mu o şekilde bir de öyle deneyeyim ama kendimi çok geç kalmış hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?