2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ben üç ay bebeğimi onunla emzirmiştim, böyle tersine çevirip meme ucunu içine yerleştirince oluyordu. Meme ucu vakumlu gibi olacak içine doğru yani, denemişsindir belki zaten de denemediysen diye söyleyeyim dedim
Az önce instagramdan gördüm ben direk yerleştiriyordum başlarda o da kalktığı için uğraşmadım fazla. Bir de öyle deneyeceğim bugün keşke olsa da daha fazla kafaya takmasam kaç gündür onun stresini atamadım

Selam herkese 10 temmuzda doğum yaptım 4.gün sütüm geldi göğüslerim dolu doluydu bebeğim doyuyordu sarılık riskinden dolayı mama da veriyorum 3 gündür sütüm yok denecek kadar az bol su içiyorum süt arttırıcı damla kullanıyorum sağım yapıyorum başka ne yapabilirim sütüm gelmez mi artık

Kuru dut yiyorum sabah öğle akşam öğün sonraları, yatmadan önce, birer avuç, üzerine birer kaşık tahin yiyorum, yemedigim günle yediğim gün arasında fark var

Su azalması önemli tabi bende fazla su vardı o da kötüydü sonradan düzeldi bende inşallah sizde de düzelir

Ağlamam yeni bitmişken mesajını okudum bir posta daha ağladım duygusal ponçiğe döndürdü bizi yavrular toparlanacağız inşallah o kadar benzer ki yaşadıklarımız
Allah kolaylık versin hepimize bizim 36 ay var aralarında ama aynı şeyleri yaşıyoruz. Biraz önce babası dışarı çıkardı çıkarken ağladı anne sen de gel diye benim bebekle evde yalnız kalmamı istemiyor normalde babasıyla giderken beni aramazdı. Evdeyken de hep onunlayım bebeği doyurup altını temizleyip uyutuyorum büyükle vakit geçiriyorum işi gücü bıraktım inşallah kolaylıkla adapte olurlar
İlk günler bebek küvözdeyken göğüslerim çok şişmişti süt gelmiyordu sağsam da şişlik inmiyordu. Hemşire gördü sıcak uygulama yap peşinden sağım yap dedi. Duşta sıcak su tuttum göğüslerime sonra sağım yaptım. Havluyu ütü ile ısıtıp göğsüme koydum, sıcak suyu ısıtıp şişe ile göğsümün sert kısımlarına koyup öyle sağım yaptım derken indi rahatladım canım tavsiye ederim sana da
Çok geçmiş olsun canım gerçekten şanssızlık olmuş, olcağı varmış inşallah daha da iyi olursun
Kardeşli çocuğu olanlar olarak hep aynı duyguları yaşıyoruz demek ki normali bu, yazdıklarınla beni tarif ettin resmen Allah sürecimizi kolaylaştırsın

Su azalması önemli tabi bende fazla su vardı o da kötüydü sonradan düzeldi bende inşallah sizde de düzelir
İnşallah düzelir dicem de bol bol sol tarafa yatıp dinlenmek falan lazımmış ee dün Dr ptesi doğuma hazırlıklı gel deyince el mecbur kıyafetler çanta ev temizliği iyice mahvoldum

İşe yarar diye umarak söylüyorum. Biz yogunbakimda iken 2 saatte bir emzirme olunca göğsümde top top ilk süt mu neyse artık birikti ama kolum oynasa canım acıyor yan tarafima uyuyamiyorum. Soğuk sıcak terliyor ve emziririken gogsum taş gibi bebek tutunca nasıl acıyor ama kesinlikle oralar bosalmiyordu yarım saat bir meme yarım saat diğer meme olmasına rağmen. Sızlıyor mastit dediğimiz şey nedir bilmiyorum yaşadığım şey buydu. Sonra farkında olmadan parmak masajı yaptım oğluşum emerken. O top top olan bölgelere parmaklarla hareketler verip dağılmasını sağladım çok şükür dagila dagila yavaş yavaş geçti sizde emzirme esnasında parmaklarınızla ovalayın masaj yapın dağılmasını sağlayın geçer inşallah. İlk hafta süt doluyor göğüsler ama sonra öyle olmuyor memeleri güçlenince yetmiyor onlara sanki. Saat başı emziriyorum bazen düşünüyorum acaba süt var mıydi ki emdi diye. Göğüsler artık yumuşacık. 16. Gündeyiz. Çok şükür. Halen sarılıgi atlatmaya calisiyoruz. Ondan dolayı saat başı emzirmeye çalışıyorum. Siz de deneyin parmak masajıni. İns. Etki eder.

Dünden beri her fırsatta yürüyorum, vajinaya doğru sürekli vuran bir ağrı var, karnımda hep kaskatı ama hala düzenli sancı yok. Sen nasılsın var bir belirti falan?
Bende aynıyım yaa sancım ağrım çok ama düzenli değil biraz önce geldim koşa koşa yürüdüm resmen başka belirtimde yok

Gelir gelir vazgeçmeden emzirecejsin benim de bazen çok oluyor bazen çok az . Ama helva , hoşaf tarzı şeyler yediğimde sütüm artıyo

Sıcak kompleksi denediniz mi duş altında masaj yada Sıcak havlu ile masaj sonra sagım cok rahatlatıyor

Hemen vermiyorlar basvuru yapilinca diger ayin sonunda veriyorlarmis bende basvuru yaptim sonra aradim agustos sonunda yatıyor bankaya dediler. 144 ü arayıp öğrenebilirsiniz
Teşekkür ederim canım benim
Çok sağol canım benim. Amin inşallah bir an önce sürecimiz kolaylaşır eşim diyor ki ben ağlayınca çok güçsüzsün, hemen bırakıyorsun kendini. Onun mizacı sert biraz kolay dağılmaz. Güçlü olman lazım falan diye kızıyor bazen hatta. Ama benim içimde yasadiklarimi bilmiyor, aklımdan geçenleri, yetememe hissini, üstelik bedenen güçsüzlüğümü.. Annem diyor ki neden ağlayıp duruyorsun ağlama siz de böyle büyüdünüz. Bende yatar aglarmisim kardeşimle ilgilenmiyorsun benimle ilgilenmiyorsun hep onu seviyorsun. Kızıma böyle hissettirecegim diye ödüm kopuyor zor yani kadın olmak anne olmak vicdanının seni mahvetmesi zor. İnşallah bir an önce sürece cocuklarimiz da biz de adapte oluruz. Yoksa bu psikoloji mahvedecek beni, hiç gecmeyecekmis gibi hissettiriyor.

Medicabilde Fisun Aydemir hoca canım.

Kızlar bir sorum var. Benim sezeryan için takılan su geçirmez bant çıktı bugün. 5. Günde.
Kendiliğinden

Yerine yenisini takmam gerekir mi acaba, üstüne su gelse sıkıntı olur mu ki duşa girsem.

İnternette yıkanabilirisniz su gelebilir sadece kurutun demiş. Emin olamadım, tecrübesi olan var mıdır.

Yarın sabah 9 buçukta doğuma giriyorum arkadaşlar uyku tutmuyor kızçede anladı mı ne yaptı o da durmuyor bide böyle sümüklü şeffaf bir akıntı fark ettim bu gece tam zamanında mı diyelim ne diyelim. Dualarınızı bekliyorum inşallah sağlıkla kucağıma alırım alırız, sağlık büyütürüm büyütürüz

Benim de göğüslerim çok fena olmuştu başta, onunla emzirebilmiştim. Ama silikon ucu kullanırken dikkat et insanın kolayına geliyor önce onunla devam ediyor. Sonra bebiş de alışınca bu sefer meme ucunu tutmuyor. Olursa en güzeli direk memeden emmesi zaten. Her seferinde onu sterilize etmesi de uğraş zaten. Ben üç aydan sonra zor bırakmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…