- 2 Temmuz 2023
- 1.409
- 965
- 53
- 27
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.081
Az önce instagramdan gördüm ben direk yerleştiriyordum başlarda o da kalktığı için uğraşmadım fazla. Bir de öyle deneyeceğim bugün keşke olsa da daha fazla kafaya takmasam kaç gündür onun stresini atamadımBen üç ay bebeğimi onunla emzirmiştim, böyle tersine çevirip meme ucunu içine yerleştirince oluyordu. Meme ucu vakumlu gibi olacak içine doğru yani, denemişsindir belki zaten de denemediysen diye söyleyeyim dedim
Kuru dut yiyorum sabah öğle akşam öğün sonraları, yatmadan önce, birer avuç, üzerine birer kaşık tahin yiyorum, yemedigim günle yediğim gün arasında fark varSelam herkese 10 temmuzda doğum yaptım 4.gün sütüm geldi göğüslerim dolu doluydu bebeğim doyuyordu sarılık riskinden dolayı mama da veriyorum 3 gündür sütüm yok denecek kadar az bol su içiyorum süt arttırıcı damla kullanıyorum sağım yapıyorum başka ne yapabilirim sütüm gelmez mi artık
Su azalması önemli tabi bende fazla su vardı o da kötüydü sonradan düzeldi bende inşallah sizde de düzelirBenim kasılmalarım yok nst temiz 2 hafta önce enfeksiyon geçirdim kusma ishal vs vücudumdaki enfeksiyon kese suyunu etkilemiş azaldı tam sınırda şuan 5 cm geldi dün. 5ten aşağı düşerse riskliymiş azalmaz sınırda kalırsa devam edebildiğimiz kadar devam ama azalma devam ederse mecbur doğum keşke en büyük sorunum kasılma açılma olsaydı ölü gibi yatar kalkmazdım ayağa
Ağlamam yeni bitmişken mesajını okudum bir posta daha ağladım duygusal ponçiğe döndürdü bizi yavrular toparlanacağız inşallahBen ilk bikac gün sinirliydim, sonra bol aglamali bikac gün daha geçirdim, şimdi küçüğü uyutup büyüğe sarılıp konuşuyorum, oynuyorum pek başka şeyle ilgilenmiyorum, alışana kadar bı süre yıpratıcı geçecek sanırım, halledecegiz
Bende acidan ağrıdan kalkamadigim.bi vakitte oğlum anne çok acıktım bı yumurta kırar misin demişti de, hemen kalkıp yapamadım, bebekte emiyordu birakamiyordum, sonra bikac kez daha söyledi yavaşça kalktım, o yumurtayı kırdım ama saatlerce ağladım, bazı şeyler nedense daha çok acıtıyor....
Allah kolaylık versin hepimize bizim 36 ay var aralarında ama aynı şeyleri yaşıyoruz. Biraz önce babası dışarı çıkardı çıkarken ağladı anne sen de gel diye benim bebekle evde yalnız kalmamı istemiyor normalde babasıyla giderken beni aramazdı. Evdeyken de hep onunlayım bebeği doyurup altını temizleyip uyutuyorum büyükle vakit geçiriyorum işi gücü bıraktım inşallah kolaylıkla adapte olurlarİki çocukla hem fiziken çok çok yoruldum daha şimdiden
Sezeryan doğum yaptım eve geldim ertesi gün oğlumun ağlamalarına dayanamadım kendi kucağıma alıp uyuttum, 6 günlükken anne ne olur bebeği bırak diye ağlamasına dayanamadım sırf gönlü olsun aklı dağılsın kardeşim geldi annem hep onunla oluyor diye düşünmesin istedim sütümü sağdım bebeği eşime bıraktım oyun alanına götürdüm orda tanıdığım biri siz hamile idiniz doğum yaptınız mı diye sordu hüngür hüngür ağladım ben yetemiyorum büyüğe üzülüyorum diye
Oğlum 21 aylık ve aşırı anneci babası yoğun evde çok görmediği için bana aşırı düşkün, şimdi kardeşini gelip öpüyor ama her istediğinde ben yanında olamıyorum o da bunun krizini yaşıyor bende onun annem bebeği beşiğine bırak uyusun, bebeği emzirirken annecim beni kucağına al diye ağlamalarını gördükçe kahroluyorum.
Ne küçüğe ne büyüğe tam anlamıyla yetiyorum.
Annelik delilik evet ama birden fazla çocuğun varsa annelik en çok da vicdan yükü şu 16 günde bunu çok iyi anladım
İlk günler bebek küvözdeyken göğüslerim çok şişmişti süt gelmiyordu sağsam da şişlik inmiyordu. Hemşire gördü sıcak uygulama yap peşinden sağım yap dedi. Duşta sıcak su tuttum göğüslerime sonra sağım yaptım. Havluyu ütü ile ısıtıp göğsüme koydum, sıcak suyu ısıtıp şişe ile göğsümün sert kısımlarına koyup öyle sağım yaptım derken indi rahatladım canım tavsiye ederim sana daSağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kadar sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emzirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Çok geçmiş olsun canım gerçekten şanssızlık olmuş, olcağı varmış inşallah daha da iyi olursunİyi olmak için elimden geleni yapıyorum ama daha değilim kuzum. Boğazım iyilesmek üzere gibi ama öksürük var çok fena. Nefes aldirmayip uyutmayacak kadar göğsümde bir şey oturuyor gibi. Onun için de 2 gün önce dr a gittim iki ilaç verdi onları kullanıyorum inşallah en kısa zamanda rahatlarim. Ben çok uzun zamandır hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum. Annem vardı düne kadar o da gitti dün. Kaldım iki çocukla gunduzleri baş başa. Benim kızım kardesini çok seviyor, ilgileniyor ama o da çocuk. İlgi istiyor, onunla oynayayım eskisi gibi ilgilenebileyim istiyor. Duygusallik beni mahvetmis durumda. Doğumdan eve geldigimden beri ona buna ağlıyorum.. Abla kızıma bakıyorum ona haksızlık yapmışım gibi hissediyorum, sonra ufakliga bakıyorum sağlıkla geldi çocuk sen niye böyle istemiyormussun gibi hissediyorsun diye düşünüp kendimden ve düşüncelerimden utanıyorum.. vicdan azabı çekiyorum çok fena hemde. İkisi için de ayrı ayrı vicdan azabı çekiyorum. İnşallah bu ruh halinden bir an önce kurtulurum. Hastalık da çok etkiledi beni. Güçsüz olduğum için onlara bakamayacakmisim gibi hissettim hep.
İnşallah düzelir dicem de bol bol sol tarafa yatıp dinlenmek falan lazımmış ee dün Dr ptesi doğuma hazırlıklı gel deyince el mecbur kıyafetler çanta ev temizliği iyice mahvoldumSu azalması önemli tabi bende fazla su vardı o da kötüydü sonradan düzeldi bende inşallah sizde de düzelir
Teşekkür ederim deneyeceğimKuru dut yiyorum sabah öğle akşam öğün sonraları, yatmadan önce, birer avuç, üzerine birer kaşık tahin yiyorum, yemedigim günle yediğim gün arasında fark var
İşe yarar diye umarak söylüyorum. Biz yogunbakimda iken 2 saatte bir emzirme olunca göğsümde top top ilk süt mu neyse artık birikti ama kolum oynasa canım acıyor yan tarafima uyuyamiyorum. Soğuk sıcak terliyor ve emziririken gogsum taş gibi bebek tutunca nasıl acıyor ama kesinlikle oralar bosalmiyordu yarım saat bir meme yarım saat diğer meme olmasına rağmen. Sızlıyor mastit dediğimiz şey nedir bilmiyorum yaşadığım şey buydu. Sonra farkında olmadan parmak masajı yaptım oğluşum emerken. O top top olan bölgelere parmaklarla hareketler verip dağılmasını sağladım çok şükür dagila dagila yavaş yavaş geçti sizde emzirme esnasında parmaklarınızla ovalayın masaj yapın dağılmasını sağlayın geçer inşallah. İlk hafta süt doluyor göğüsler ama sonra öyle olmuyor memeleri güçlenince yetmiyor onlara sanki. Saat başı emziriyorum bazen düşünüyorum acaba süt var mıydi ki emdi diye. Göğüsler artık yumuşacık. 16. Gündeyiz. Çok şükür. Halen sarılıgi atlatmaya calisiyoruz. Ondan dolayı saat başı emzirmeye çalışıyorum. Siz de deneyin parmak masajıni. İns. Etki eder.Göğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Ben başvuru yapacaktım böyle diyorİlki agustosun son haftası yatacakmış , sonrakilerde hep ayın son haftası
Banada ilginç geldi PTT düşünürdüm
Bende aynıyım yaa sancım ağrım çok ama düzenli değil biraz önce geldim koşa koşa yürüdüm resmen başka belirtimde yokDünden beri her fırsatta yürüyorum, vajinaya doğru sürekli vuran bir ağrı var, karnımda hep kaskatı ama hala düzenli sancı yok. Sen nasılsın var bir belirti falan?
Bende de benzer gözüküyor, onu seçmeden onaya yollayabiliyor musun?Ben başvuru yapacaktım böyle diyor
Gelir gelir vazgeçmeden emzirecejsin benim de bazen çok oluyor bazen çok az . Ama helva , hoşaf tarzı şeyler yediğimde sütüm artıyoSelam herkese 10 temmuzda doğum yaptım 4.gün sütüm geldi göğüslerim dolu doluydu bebeğim doyuyordu sarılık riskinden dolayı mama da veriyorum 3 gündür sütüm yok denecek kadar az bol su içiyorum süt arttırıcı damla kullanıyorum sağım yapıyorum başka ne yapabilirim sütüm gelmez mi artık
Hayır onaylamiyor seçmeden.Bende de benzer gözüküyor, onu seçmeden onaya yollayabiliyor musun?
Sıcak kompleksi denediniz mi duş altında masaj yada Sıcak havlu ile masaj sonra sagım cok rahatlatıyorGöğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Çok güzel bir duyguymuş ya kokusu bambaşkaMaşallah darısı başıma bende kızımı hemen kucağıma almak istiyorum
Teşekkür ederim canım benimHemen vermiyorlar basvuru yapilinca diger ayin sonunda veriyorlarmis bende basvuru yaptim sonra aradim agustos sonunda yatıyor bankaya dediler. 144 ü arayıp öğrenebilirsiniz
Çok sağol canım benim. Amin inşallah bir an önce sürecimiz kolaylaşırAğlamam yeni bitmişken mesajını okudum bir posta daha ağladım duygusal ponçiğe döndürdü bizi yavrular toparlanacağız inşallaho kadar benzer ki yaşadıklarımız
Allah kolaylık versin hepimize bizim 36 ay var aralarında ama aynı şeyleri yaşıyoruz. Biraz önce babası dışarı çıkardı çıkarken ağladı anne sen de gel diye benim bebekle evde yalnız kalmamı istemiyor normalde babasıyla giderken beni aramazdı. Evdeyken de hep onunlayım bebeği doyurup altını temizleyip uyutuyorum büyükle vakit geçiriyorum işi gücü bıraktım inşallah kolaylıkla adapte olurlar
İlk günler bebek küvözdeyken göğüslerim çok şişmişti süt gelmiyordu sağsam da şişlik inmiyordu. Hemşire gördü sıcak uygulama yap peşinden sağım yap dedi. Duşta sıcak su tuttum göğüslerime sonra sağım yaptım. Havluyu ütü ile ısıtıp göğsüme koydum, sıcak suyu ısıtıp şişe ile göğsümün sert kısımlarına koyup öyle sağım yaptım derken indi rahatladım canım tavsiye ederim sana da
Çok geçmiş olsun canım gerçekten şanssızlık olmuş, olcağı varmış inşallah daha da iyi olursun
Kardeşli çocuğu olanlar olarak hep aynı duyguları yaşıyoruz demek ki normali bu, yazdıklarınla beni tarif ettin resmen Allah sürecimizi kolaylaştırsın
Medicabilde Fisun Aydemir hoca canım.Biz de alalım ilaçları bir an önce o zaman. Hangi doktor acaba? Hiç doktor bilmiyoruz belki biz de gideriz o doktora.
Evet antibiyotik var kullanıyorum. Demir ilacı var parol var o kadar sadece.
Korseyi Ayşenur hoca yukardan baskı yapmayacak şekilde alt karnına takabilirsin yaranın üzerine dedi bana. Sadece hastaneden çıkarken taktım birdaha takmadım. Yarın çocuk doktorunda kontrolümüz var ağrılardan nasıl gideceğimi bilmiyorum muhtemelen korse takarım. İnşallah toparlanırız hızlıca
Benim de göğüslerim çok fena olmuştu başta, onunla emzirebilmiştim. Ama silikon ucu kullanırken dikkat et insanın kolayına geliyor önce onunla devam ediyor. Sonra bebiş de alışınca bu sefer meme ucunu tutmuyor. Olursa en güzeli direk memeden emmesi zaten. Her seferinde onu sterilize etmesi de uğraş zaten. Ben üç aydan sonra zor bırakmıştım.Az önce instagramdan gördüm ben direk yerleştiriyordum başlarda o da kalktığı için uğraşmadım fazla. Bir de öyle deneyeceğim bugün keşke olsa da daha fazla kafaya takmasam kaç gündür onun stresini atamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?