- 9 Mart 2021
- 801
- 1.636
- 63
- 29
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.521
Nasıl yapıyorsunuz mamayıBen günde 4 kez 60 cc veriyorum hemde emziriyoeum 2 3 saatte bir
Misafir kabul etmeyip eşine de ciddi bı şekilde bı süre kimseyi istemiyorum, dinlenmek istiyorum diyerekKızlar Ben üç evlat kaybedip de bu yavruma öyle kavuştum 4 sene sonunda tedaviyle oldu. Eşim tarafında ilk ve tek torun. Çocuğum daha 21 günlük sürekli kucağa alıp sevmek istiyorlar sürekli görüntülü aramak istiyorlar. Bende bi kısknçlık var ister istemez korkuyorum çocuğuma bişey olacak diye ve kıskanıyorum. Uyuyan çocuğu kucağa almak istiyorlar. Yeri geliyor eşime bile kızıyorum. Geçen gün kayınvalidem çocuğuma sürekli annem annem diyor annem diyerek seviyor sinir oluyorum annesi benim sonuçta bişey de diyemedim. Çocuk kucağa alışacak bundan sonra almayın yanınıza yatırın öyle sevin diyorum diyen kim biz alırız diyip alıyorlar ben bu gibi durumlarla nasıl başa çıkacağım bilemiyorum
Lütfen onlar misafirmiymiş kendi evleri sayılırmış zaten çayını çorbasını kendi alıyormuş insanlar ben napıyormuşum da otururken dinlenirmişimMisafir kabul etmeyip eşine de ciddi bı şekilde bı süre kimseyi istemiyorum, dinlenmek istiyorum diyerek
Kıyamam ya olan bize oluyor elbette ama bebeklere de üzülüyorum doymuyor süt olmasına rağmenBen geriden geliyorum bu konularaya iki aldı tutacak diye heveslendim şimdi tutmuyor
Ay kızlar aynı şeyleri yaşıyoruz, daha üçüncü günde mastit olmayı başardım doktor antibiyotik verdiucu acıyor ve sağsam da gelmiyor taş gibi dün de bütün gece bebiş ağladı durdu herhalde sütü çekemediği için doymuyor
Çok biliyor. Söyler misin ona hastalık diye birşey var, 20gunluk bebeği hasta edip (Allah korusun) mi herşeye dur diyecek. Çocuğu kucakta gezdirmek ne ya, bu milletin dusuncesizligiyle ugrasilmazLütfen onlar misafirmiymiş kendi evleri sayılırmış zaten çayını çorbasını kendi alıyormuş insanlar ben napıyormuşum da otururken dinlenirmişim
Kız ben ne diyorum sezaryen doğum yaptım yaptığımın ilk saati daha her yerim her yerimde kendimde değilim babası çocuk görecekmiş annesi dönüp dönüp baban bi görsün diyor iyi kötü babasını içeri aldılar ağrıdan kıvranıyorum bi baktım çocuğum elden ele resim çekiniyor annem odaya bi girdi aa çocuğu niye radyasyona maruz bırakıyorsunuz verin annesine niye doluştunuz odaya dedi de öylelikle bıraktılar yavrumu. Allah anne babasından etrafdakilerden önce eşini çocuğunu düşünecek hayırlı eşler nasip etsin inşallahÇok biliyor. Söyler misin ona hastalık diye birşey var, 20gunluk bebeği hasta edip (Allah korusun) mi herşeye dur diyecek. Çocuğu kucakta gezdirmek ne ya, bu milletin dusuncesizligiyle ugrasilmaz
Benim de bebek kaybım var uzun yıllardır beklediğimiz bir bebek. Bebeğinin kucağa alışmasından korkma onca yıl beklemişiz sürekli kucağımızda olsun bol bol severiz. Ama bebeğin mikrop kapma olasılığı çok yüksek oluyor onların sürekli kucağa almasından.Kızlar Ben üç evlat kaybedip de bu yavruma öyle kavuştum 4 sene sonunda tedaviyle oldu. Eşim tarafında ilk ve tek torun. Çocuğum daha 21 günlük sürekli kucağa alıp sevmek istiyorlar sürekli görüntülü aramak istiyorlar. Bende bi kısknçlık var ister istemez korkuyorum çocuğuma bişey olacak diye ve kıskanıyorum. Uyuyan çocuğu kucağa almak istiyorlar. Yeri geliyor eşime bile kızıyorum. Geçen gün kayınvalidem çocuğuma sürekli annem annem diyor annem diyerek seviyor sinir oluyorum annesi benim sonuçta bişey de diyemedim. Çocuk kucağa alışacak bundan sonra almayın yanınıza yatırın öyle sevin diyorum diyen kim biz alırız diyip alıyorlar ben bu gibi durumlarla nasıl başa çıkacağım bilemiyorum
Benim tek göğsüm taş gibi oldu. Mastit olmaktan korktuğum için hemen ertesi gün genel cerrahiye randevü alıp gittim. Emzirme dışında günde iki kez 60ml sağdığım sütü ve 2 kez 60ml mama veriyordum. Onların hepsini yasakladı. Sütün varki kanalları tıkamış dedi. Ne mama vereceksin ne de sağım yapacaksın dedi. 2 saatte bir emzireceksin. Her emzirmeye düzelene kadar önce sert memenden başlayacaksın dedi.Ay kızlar benimde göğüslerimi bebek boşaltamadığı için bütün damarlarım belirgin göğsüm taş gibi dokunamıyorum günde bir kaç kez ılık su tutup elimle sağmaya çalışıyorum banamısın demiyor . Yatarken sürekli ağrıyla uyanıyorum . Napsam acaba yakınımda bir bebek olsa onuda emzirirdim.makinam filan yok hiç almadım zaten bir kaç güne alışır vücut bebeye göre süt üretmeye de süreç sıkıntılı işte
Canım yazdığın çok iyi oldu demekki bilmeden doğru yapmışım o zaman demekki makinayla sağım iyi olmuyor .sıcak suyla ovalayıp elle sağım yapıyordum bende senin formülü deneyeceğim . Bencede zaten kanallar dolu olduğu için şişlik oluyor mama vermek yanlış çocuk daha az emer süt varken de yazık olur sütlereBenim de bebek kaybım var uzun yıllardır beklediğimiz bir bebek. Bebeğinin kucağa alışmasından korkma onca yıl beklemişiz sürekli kucağımızda olsun bol bol severiz. Ama bebeğin mikrop kapma olasılığı çok yüksek oluyor onların sürekli kucağa almasından.
Benim de annem eşim kucağa alıştıracaksın neden sürekli kucağımda deyip bana kızıyorlar . Olsun diyorum. Sürekli kucağımda da değil bu arada 2 saatte bir emzirince emzirmede bazen 1 saat olunca onlara sanki sürekli kucağındaymış gibi geliyor.
Benim tek göğsüm taş gibi oldu. Mastit olmaktan korktuğum için hemen ertesi gün genel cerrahiye randevü alıp gittim. Emzirme dışında günde iki kez 60ml sağdığım sütü ve 2 kez 60ml mama veriyordum. Onların hepsini yasakladı. Sütün varki kanalları tıkamış dedi. Ne mama vereceksin ne de sağım yapacaksın dedi. 2 saatte bir emzireceksin. Her emzirmeye düzelene kadar önce sert memenden başlayacaksın dedi.
Her emzirmeden önce sıcak ıslak havluyla masaj + emzirmne + elle sağım + soğuk ıslak havluyla masaj.
İki gündür yukardaki döngüyü yaptım. Sertlik azaldı kızarıklık gitti. Tamamen bitene kadar devam et dedi bugün kontrolüm vardı.
Haklısın canım haklısın, eşin dusunse zaten seni yormadan çözer bu işi, milletin bu dusuncesizligi zaten daha çok yoruyorKız ben ne diyorum sezaryen doğum yaptım yaptığımın ilk saati daha her yerim her yerimde kendimde değilim babası çocuk görecekmiş annesi dönüp dönüp baban bi görsün diyor iyi kötü babasını içeri aldılar ağrıdan kıvranıyorum bi baktım çocuğum elden ele resim çekiniyor annem odaya bi girdi aa çocuğu niye radyasyona maruz bırakıyorsunuz verin annesine niye doluştunuz odaya dedi de öylelikle bıraktılar yavrumu. Allah anne babasından etrafdakilerden önce eşini çocuğunu düşünecek hayırlı eşler nasip etsin inşallah
Kızlar kanamanız ne durumda?
33 gün oldu doğum yapalı bir hafta önce hah dedim bitti pembe akıntı geliyor sarı akıntı geliyor ama 2 gündür yine hafif hafif kan gelir
Nezaman bitecek ?
Bu sıcakta ped yapıştı popişime
Hastanenin sanayi tipi pompa makinesini kiraladım. Gece 2 kere gittik sağmaya. Şu an baya yumuşadı yine de 24 saati doldurmak için akşam yine gidicem. O pompanın çekimi çok iyi piyasadakiler yetersizmişHipp kullanıyorum
Banyoda sıcak suyun altında masaj yap canım sonra da sağ
Sonra ütü ile havluyu ısıt sagmaya devam et yoksa rahatlamazsın. 3-5gün böyle devam et iyi olur inş
Ben geriden geliyorum bu konularaya iki aldı tutacak diye heveslendim şimdi tutmuyor
Ay kızlar aynı şeyleri yaşıyoruz, daha üçüncü günde mastit olmayı başardım doktor antibiyotik verdiucu acıyor ve sağsam da gelmiyor taş gibi dün de bütün gece bebiş ağladı durdu herhalde sütü çekemediği için doymuyor
Kızımın gözüne sürekli saçı kirpiği giriyor, yine saçı girmis kıvır kıvır akşamdan beri öyle duruyor, siz çıkarıyor musunuz, akışına mi birakiyorsunuz
Benimde öyle 38. Gün ara ara kahve ara ara sarı bazen pembe değişiyor 40.kontrolümde gideceğim bakalım ne dicek doktorKızlar kanamanız ne durumda?
33 gün oldu doğum yapalı bir hafta önce hah dedim bitti pembe akıntı geliyor sarı akıntı geliyor ama 2 gündür yine hafif hafif kan gelir
Nezaman bitecek ?
Bu sıcakta ped yapıştı popişime
Benim de solda oldu alıntı oldu hatta kıl kökü iltihabı olur dedi doktor iltihabı akıttı ama şu an yine şiş 40 kontrolünde soracağım artıkKızlar benim sezeryan dikiş sağ tarafım şiş durumda doktora da gidemedim kontrole böyle olanınız var mı
Ay ben daha fırsat bulup gidemedim kontrole kendi kendine geçer diyerek dediğin gibiyse geçmez sanırımBenim de solda oldu alıntı oldu hatta kıl kökü iltihabı olur dedi doktor iltihabı akıttı ama şu an yine şiş 40 kontrolünde soracağım artık
Doğumdan daha zor olan şey şu meme acılarıymış meğerCanım mastit olmadan memeni rahatlatman lazım duşta sıcak suyla bol masaj ve elle sağıcaksın yumuşamaya basşlayınca sonra kol altında olucak gibi futbol topu tutuşu ile bebeği emzir 2 saati gecirme ya sağ ya emzir memeyi boşaltman gerek.
Eller sağarken öne eğilerek iki elinle de memene baskı yaparak biraz sıkıcaksın o şekilde hızlı oluyor
Sezaryen oldum canımCanım senin normal mi sezeryan mi benim sezeryanla 22gun oldu hala leke akıntı şeklinde geliyor tm bitti diyorum diğer gün yine aynı sanırım 40 güne kadar sürecek
Ben gümüş kalkanlardan çok memnun kaldım iyileştirme etkiside oluyor onun harici temaslı engellediği için hassasiyeti azaltıyorDoğumdan daha zor olan şey şu meme acılarıymış meğersinir krizleri geçirmeme az kaldı. Şimdi meme yumuşadı bu sefer de göğüs uçları acayip açıyor tahriş oldu. Bebeğin ağzını bırak kıyafet değse güneş altında uyuyakalmışım gibi yanıyor eşim de o gerek olmaz bu gerek olmaz dediği için hiç meme bakımı eşyası almamıştım şimdi derhal gümüş altın ne varsa atıcam sepete adama uyuz olmaya başladım zaten
Bence git göster ne olur olmaz sonuçta bir işlem var orda belki müdahale edilmesi gerekir aklında kalmasın. Benim geçmedi şahsen doktor müdahale ettiAy ben daha fırsat bulup gidemedim kontrole kendi kendine geçer diyerek dediğin gibiyse geçmez sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?