• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Şimdi şöyle ben hastanede hemşirelik yapıyorum ve 1 hafta boyunca sürekli kan şekerime baktım şu an da süt helvası yedim ve 2 saat sonra bakacağım 3 aylık kan şekeri dediğimiz bir kan tahlili var o 4,2 geldi en düşük sınır 4 en büyük sınır ise 6dır bu sonucun kendi doktorum da baktı fakat şekerden değil dedi ablamda da aynısıyla karşılaşıldı ona da iri bebek denildi doktor da o zaman genetik demişti
benim de 3 aylık hemoglobin değerim sınırın altında çıkmıştı . Bu yüzden şekerden şüphelenmeyip genetik irilik demişlerdi ama doktorumun dikkati sayesinde 75 lik yüklemede farkedildi şekerim . Dahiliyede görev yaptıysanız bilirsiniz ki şeker dakikalar içerisinde bile yükselip düşebilen bişey . Ben de tek doktor ile ilerlerken sizin gibi söylenmişti açlık şekerim de çok normaldi . Sonrasında polihodroamniyoz durmayınca ne olur ne olmaz diye yapılan ikinci yüklemede inanılmaz yüksek değerler çıktı doktor bile şoka uğradı . Siz her ihtimali değerlendirip ölçümü hiç bırakmayın bence

İnsülin önerdi mi doktor peki 300 için ins önerebilir bir de şekerinize yemekten 2 saat sonra bakarsanız doğru sonuç alırsınız gebelikten önce dahiliye hemşireliği yaptım o yüzden biliyorum
Bir de benim kadın doğumcumun yönlendirdiği endokrin uzmanı bana normal diyabetli bireylerde şeker için ikinci saat değerinin önemli olduğunu ancak gestasyonel diyabette birinci saat tokluk değerini baz aldıklarını söylemişti yani önemli olan birinci saat demişti

Kızlar kahve muhabbeti açılmışken kahve severlere birşey sormak istiyorum. Ben ilk 4 ay kahveden tiksindim içemedim sonrasındada yavaş yavaş cnm istemeye başladı haftada 1-2 falan. Son 1.5 aydırda rutin her gün içmeye başladım. Tercihim filtre kahveden yana genelde. Şimdi son kontroldede bebeğin gelişimi doktora göre 1-2 hafta geriydi ya bende acaba kahvedenmi diye bi sorguladım kendimi. Sadede gelecek olursam sorum şu: düzenli günde 1-2 kahve içenler bebeğinizin boy kilo gelişimi nasıl? Sizce kahve etki edermi? İştahımın önüne geçiyo bu arada. Çnkü tokluk hissi veriyor.

Ben 2.trimesterle birlikte kahve içmeye başladım son zamanlarda akşamları da içiyorum 2 bardak türk kahvesi, sabahları filtre olarak. Çünkü çok iştahlıyım ve dediğin gibi biraz tok tutma özelliği var. Hatta haftasonları kahvaltılarda açık da olsa çay da içiyorum. Şimdiye kadar kontrollerde çok şükür hep haftasına göre uyumlu ya da 1-2 hafta ileri çıkmıştı. En azından bende kahve o yönde etkili olmadı. Ama tabi içilmemesi daha iyi kafeindir neticede :/

Yok yok öyle tek seferlik yükselme ile kötü bişey olmaz uzun süreler şekere maruz kalma sonucu oluyor negatif şeyler . Sen kafanı oralara hiç yorma kötü düşnme ama 300 de senin acilen insülin dozunu yükseltmen gerektiğini gösterir. Ben doktoruma kendim söylemiştim yapamıyorum insülin istiyorum diye . Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir . Sen de kesinlikle bu konuda görüş belirtmelisin hiç başlamak istemesen anlarım ama zaten başlanmış en azından doğru dozlar verilsin ki şekerin düzelsin. 300 normal insanlarda bile diyabet tanısı koyulmaya yetecek bir rakam. İnan 8 ünite novorapidle bile tokluk şekerim 100 altına inmiyor 120 üstüne de çıkmıyor o aralarda dolaşıyor
İnşallah canım ya kafama takmamaya çalışıyorum bu hafta iyi gitmedi diye biraz kötü oldum bakalım doz yükselirse durum düzelecek mi
İnsülin önerdi mi doktor peki 300 için ins önerebilir bir de şekerinize yemekten 2 saat sonra bakarsanız doğru sonuç alırsınız gebelikten önce dahiliye hemşireliği yaptım o yüzden biliyorum
Kullanıyorum canım şuan 5 levemir gece 10 da yapıyorum ölçümleri ise bir saatte yap dedi tokluk şekerini o şekilde ölçüyorum
Yarın kontrolüm var sonuçlara bakıp değerlendirme yapacaktır mutlaka bende merak ediyorum neler diyeceğini

Bir de benim kadın doğumcumun yönlendirdiği endokrin uzmanı bana normal diyabetli bireylerde şeker için ikinci saat değerinin önemli olduğunu ancak gestasyonel diyabette birinci saat tokluk değerini baz aldıklarını söylemişti yani önemli olan birinci saat demişti
Evet bana kendi doktorum 2 saat sonra bak dedi ama ben hem 1 hem 2 saat sonra baktım 😂

İnşallah canım ya kafama takmamaya çalışıyorum bu hafta iyi gitmedi diye biraz kötü oldum bakalım doz yükselirse durum düzelecek mi

Kullanıyorum canım şuan 5 levemir gece 10 da yapıyorum ölçümleri ise bir saatte yap dedi tokluk şekerini o şekilde ölçüyorum
Yarın kontrolüm var sonuçlara bakıp değerlendirme yapacaktır mutlaka bende merak ediyorum neler diyeceğini
Ben de bugün diye anladım kontrolünü merak ettim seni çok. Diyetine sıkı sarıl arkadaşım 🥹

Bebekte 300 leri görüyorsa şeker sorun yapabilir
Bunu anlayamayabiliriz sanırım bizdeki şekerle bebeğin şekeri aynı olmayabilir sanırım. Doktora sormuştum yükselen şeker seni ve bebeği farklı etkileyebilir bunu bilemeyiz demişti.
Teşekkür ederim canım alayım deneyeyim bir biraz iyi gelsin şu yaralara 😘

Açlık hep 80-90 çıkarken 100 ü buluyor
Tokluk ise 150 üstü hep

Sanırım sonlara doğru gittikçe artış oluyor canım eski yediklerimle aynı yiyiyorum ama ölçümler yüksek çıkıyor açlık bile

İlk defa dün 300 ü gördüm ve şoku yaşadım 😢 akşam yemeğinden sonra canım tatlı çekti bir tane dilimli ufak tatlı yedim bir tane kurabiye yedim sonuç bu 😕
Canım sen geciktirmeden doktoruna görün bence. Bugün kontrolüm vardı kadın doğumcum şekerin yüksek gitmiş haftaya da böyle olursa birkaç gün yatış yapacağız dedi. Bu hafta insülinimi yükseltmesine rağmen değerlerim yüsek çıktı ilerleyen haftamızdan kaynaklanıyor artık. 1 lokma ekmek yemediğim halde tokluk 184 ü gördüm bu hafta. Benim şekerlerim de çok dengesiz
Temmuzu bekleyelim yaa ikizler burcu ile derdim var. Haziranı atlatmak istiyorum :D
ben de ikizler erkeği olmasından korkmuyor değilim🙈

Kızlar 3 senelik yengeç erkek annesi olmaktan çok memnunum açıkçası😅 kreşten almaya gittiğimde annemmm diye boynuma sarılır sürekli annecim seni çok seviyoyum demeler öpmeler kulağıma eğilip ı love you demeler kiminle olursa olsun sürekli beni görmek isteyip sonra oyununa geri dönmeler bana aşırı bağlı ve hep sevgi sözcükleri kullanıyor bunları ben de öğretmedim bi şekilde öğrenip bana karşı kullanıyor çok tatlı dilli ve sevgisini gösteriyor🥰

Günaydın 🌺

Dün bu ikizler yengeç muhabbeti yapıldı bir erkek kuzenim ikizler avukat, çok fena çenesi var aşırı Zeki. Yeğenimerkek ve yengeç daha 10 aylık çok fena sinirden durmuyor , eşimin kardeşi erkek yengeç duygusal tarafını görmedim aşırı sinirli oluyor😅 ama annelerine düşkünler. Gözlemlerim bu yönde ve ben nedense ikizler olacağını düşünüyorum hatta dün avukat kuzenim 18 Haziran da doğacak dedi kardeşim de aynısını söyledi sanırım hazırlamam lazım kendimi bir çal çeneye 😂😂
Benim ilk oğlum ikizler. Bi çok duygusal bi cin gibi bi arkadaş canlısı bi bakıuosun odasına kapanmış gelmeyin diyo. Ama felaket bana düşkün ve mıç mıç bi oğlan. Ekstrasıda zeka konusunda feciii bi kafa yapıları var😁😁yani hep kötülemeyin ikizleri yaaa ben oğluşumdann memnunum. Bu bebişimde ya yengeç ya aslan olacak. Ben kendim yengecim. Aslan olma ihtimalini düşük görüyorum benve ben temmuzda doğururum ya😁

Acayip relax bir hekim oldugu icin belki duymamazliktan bile gelecektir 😂😂 ama banada bu lazimdi ben cunku asiri evhamliyim boyle olunca dengeleniyoruz😂 bakalim yarin haber ederim.
Magnezyum dogru bu konuda magnorm aliyordum bu zamana kadar acikcasi pek fayda etmiyordu. Yalanci kasilmamda coktu ozellikle geceleri. Simdi extra maga gectim daha iyi geldi bana.

Yapay zeka dogru soyluyormus demek 🤭😂
Artik son donemecteyiz surda 3 4 hafta daha dayanalim cogumuzun haberi gelmeye baslayacak bence haziran grubu patir patir gidiyo 😒 zaten doktor banada 25 haziran dedi eger su iki haftada bir cilginlik yapmaya kalkmazsa bebek😂
Olabilir canım sakin doktorlar sakin karşılıyorlar her şeyi. 🤣 Ama bak hepimizde olan bir şey tamamen kaslarla alakalı. Kontrolden gelince haber ver bakalım merak ederim ❤️🥰
Benim ilk oğlum ikizler. Bi çok duygusal bi cin gibi bi arkadaş canlısı bi bakıuosun odasına kapanmış gelmeyin diyo. Ama felaket bana düşkün ve mıç mıç bi oğlan. Ekstrasıda zeka konusunda feciii bi kafa yapıları var😁😁yani hep kötülemeyin ikizleri yaaa ben oğluşumdann memnunum. Bu bebişimde ya yengeç ya aslan olacak. Ben kendim yengecim. Aslan olma ihtimalini düşük görüyorum benve ben temmuzda doğururum ya😁
Maşallah oğluna canım benim 🥰❤️ temmuzun sonuna doğru aslan burcu başlıyor ya senin Ağustos görünüyor Aslan olma ihtimali de var. Benim burcum aslan ben hiç aslan gibi değilim ama burcumun karakterini taşımıyorum bence 🤣🤣 duygusal aslan mi olur sulu göz 🤣🤣

😂😂çok zekiler acayip ağızları laf yapıyor canım kafalar feciii çalışır ona bir şey demem ama dediğim gibi birazda karakter meselesi yani 😁 evlat zaten ne yaparsa yapsın seveceğiz işin makara kısımları bunlar 😂bende aslanım hep aslan olsun istemişimdir ama nasip 😂

Olabilir canım sakin doktorlar sakin karşılıyorlar her şeyi. 🤣 Ama bak hepimizde olan bir şey tamamen kaslarla alakalı. Kontrolden gelince haber ver bakalım merak ederim ❤️🥰

Maşallah oğluna canım benim 🥰❤️ temmuzun sonuna doğru aslan burcu başlıyor ya senin Ağustos görünüyor Aslan olma ihtimali de var. Benim burcum aslan ben hiç aslan gibi değilim ama burcumun karakterini taşımıyorum bence 🤣🤣 duygusal aslan mi olur sulu göz 🤣🤣
Aaa bende aslan burcuyum ama dediğin gibi aslan burcu gibi de değilim bazen sadece 🤪🤪 Ahahhaha evet ya bende de var sulu gözlülük hemen duygulanırım kıyamam hiç onlarda yükselenden gelen özellikler sanırım 😅

Selam kızlar herhangi bir sorun yok çok şükür sürekli olması durumunda sıkıntılı olurmuş.
artık 4 günde bir kontrole çağırdı. ölçümleri yaparken canımı sıktı biraz artık düşünmeyeye çalışıyorum. cuma günü bakalım çam sakura da randevum var onlar ne diyecek ne ölçüm yapacaklar bakacağız. sana da wes yaptırmadık bu kilo boy orantısı genetik bir rahatsızlık değildir umarım diyor. ben baktım şeker yada gebelik şekeri olan annelerde böyle oluyormuş bizde çok uzun değiliz zaten diyorum orası öyle diyor. anlamadım ne gerek vardı böyle konuşmaya çam sakuradaki ölçümler daha orantılı giderken kendi dr umdaki ölçümler orantısız 4 günde 359 gr almış gözüküyor. cuma günü aynı gün ölçümlerinde de boy ölçümlerinde tutarsızlık var bilemedim valla cuma günü konuşacağım çam sakura da bakalım orda ne diyecekler

Bunu anlayamayabiliriz sanırım bizdeki şekerle bebeğin şekeri aynı olmayabilir sanırım. Doktora sormuştum yükselen şeker seni ve bebeği farklı etkileyebilir bunu bilemeyiz demişti.

Canım sen geciktirmeden doktoruna görün bence. Bugün kontrolüm vardı kadın doğumcum şekerin yüksek gitmiş haftaya da böyle olursa birkaç gün yatış yapacağız dedi. Bu hafta insülinimi yükseltmesine rağmen değerlerim yüsek çıktı ilerleyen haftamızdan kaynaklanıyor artık. 1 lokma ekmek yemediğim halde tokluk 184 ü gördüm bu hafta. Benim şekerlerim de çok dengesiz

İnşallah ikinizi de kötü etkilemez şekeri olan çevremde çok kişi var bebekleri sağlıklı onlarında toklukları baya yüksekti içimizi ferah tutalım 🤍

Selam kızlar herhangi bir sorun yok çok şükür sürekli olması durumunda sıkıntılı olurmuş.
artık 4 günde bir kontrole çağırdı. ölçümleri yaparken canımı sıktı biraz artık düşünmeyeye çalışıyorum. cuma günü bakalım çam sakura da randevum var onlar ne diyecek ne ölçüm yapacaklar bakacağız. sana da wes yaptırmadık bu kilo boy orantısı genetik bir rahatsızlık değildir umarım diyor. ben baktım şeker yada gebelik şekeri olan annelerde böyle oluyormuş bizde çok uzun değiliz zaten diyorum orası öyle diyor. anlamadım ne gerek vardı böyle konuşmaya çam sakuradaki ölçümler daha orantılı giderken kendi dr umdaki ölçümler orantısız 4 günde 359 gr almış gözüküyor. cuma günü aynı gün ölçümlerinde de boy ölçümlerinde tutarsızlık var bilemedim valla cuma günü konuşacağım çam sakura da bakalım orda ne diyecekler
ben salı günü çam sakuradaydım orada ki ölçüme göre 1600gram dedi doktor cumartesi benim doktora gittiğimde 2400 dedi ölçüm farkı gerçekten çok farklı çam sakurada yani bebek iri falan demedi gayet haftasıyla uyumlu demişti ama yine çam sakuranın acili iri bebek olarak ölçmüştü poliklinikle acili arasında bile fark vardı artık hangisi doğru doğduğunda anlıcaz gibi görünüyor genetik rahatsızlık kilolu olmasına mı sebepmiş o kısmı çokda anlamadım ben inşallah gayet sağlıkla doğurursun doğururuz

Evet evet sanırım haftamız ilerledikçe yediklerimizde etkiliyor tabi şeker yükseliyor
Yarın dahiliye kontrolüm var zaten sonuçlara bakacak kadın doğum için randevum biraz geç tarihte vardı aldım mecbur bekleyeceğim
umarım o süre zarfında bebiş iyidir merak ediyorum hep

Ben de bugün diye anladım kontrolünü merak ettim seni çok. Diyetine sıkı sarıl arkadaşım 🥹
Çok sağol kuzum ❤️❤️ yarına inşallah 🙏
Bugün sıkı diyet yaptım diye bugün ki sonuçlar iyi bu şekilde devam edeceğiz mecburi hayırlısıyla sağlıkla alsaydık bebişlerimizi kucağımıza inşallah 🤲🏻❤️

Back
X