• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bunu anlayamayabiliriz sanırım bizdeki şekerle bebeğin şekeri aynı olmayabilir sanırım. Doktora sormuştum yükselen şeker seni ve bebeği farklı etkileyebilir bunu bilemeyiz demişti.

Canım sen geciktirmeden doktoruna görün bence. Bugün kontrolüm vardı kadın doğumcum şekerin yüksek gitmiş haftaya da böyle olursa birkaç gün yatış yapacağız dedi. Bu hafta insülinimi yükseltmesine rağmen değerlerim yüsek çıktı ilerleyen haftamızdan kaynaklanıyor artık. 1 lokma ekmek yemediğim halde tokluk 184 ü gördüm bu hafta. Benim şekerlerim de çok dengesiz

ben de ikizler erkeği olmasından korkmuyor değilim🙈
Benim değerlerim de bir dönem aşırı yüksek çıkmıştı ve bana hiç yatıştan bahsetmediler . Hatta nerdeyse iki aydır şekerle uğraşıyorum ama hiç yatış yapılmadı veya bahsi de geçmedi hep insülini arttırdılar. Sen böyle deyince korktum acaba bizim doktor mu rahat biraz . 180 lerde benim de çıkıyor bazen tuttuğum listeyi de götürüyorum maksimum yaptığı şey insülini yükseltmek

Bugün kavun üzerine süt helvası yedim normalde dikkat ediyorum ama şekerime bakmak için çok yedim 1,5 saat sonra 106 geldi yüksek bekliyordum 😂😂
O zaman senin şekerin yok canım. Ben marmelat yaptım kaşığını yaladım 158 çıktı şoka uğradım. İnsülin direncin olsa daha yüksek çıkardı . Amanın birimiz bari kurtulalım şekerden😂

Selam kızlar herhangi bir sorun yok çok şükür sürekli olması durumunda sıkıntılı olurmuş.
artık 4 günde bir kontrole çağırdı. ölçümleri yaparken canımı sıktı biraz artık düşünmeyeye çalışıyorum. cuma günü bakalım çam sakura da randevum var onlar ne diyecek ne ölçüm yapacaklar bakacağız. sana da wes yaptırmadık bu kilo boy orantısı genetik bir rahatsızlık değildir umarım diyor. ben baktım şeker yada gebelik şekeri olan annelerde böyle oluyormuş bizde çok uzun değiliz zaten diyorum orası öyle diyor. anlamadım ne gerek vardı böyle konuşmaya çam sakuradaki ölçümler daha orantılı giderken kendi dr umdaki ölçümler orantısız 4 günde 359 gr almış gözüküyor. cuma günü aynı gün ölçümlerinde de boy ölçümlerinde tutarsızlık var bilemedim valla cuma günü konuşacağım çam sakura da bakalım orda ne diyecekler
4 günde bi kontrol mü ?

Çocuk birkaç haftaya doğacak. Hala onu yaptırmadın, şunu yaptırsaydın. :KK12: Boş lakırdılar. Senin bu Dr a ayrı illet oluyorum.
Ölçümleri de yanlış mu yapıyor ne?

Benim içimde hiç kötü bir his yok. Her şey yolunda.☺️

Kızlar güvendiğiniz şeker yükseltmeyen menüleri arada paylaşır mısınız benimle . Her gün ne yiyeceğim diye düşünmekten gına geldi . Bazen sinirimden ağlıyorum aç mı kalcaz biz böyle diye. Her gün de aynı şeyler yenmiyor
Şeker yükselmesi bünyeye göre de değişiyor sanıyorum.

Benim kahvaltılar fix; yumurta, peynir, zeytin, domates salatalık yeşillik. Bir dilim tam buğday ekmeği.

Bu akşam; domates çorbası, zeytinyağlı kabak, bulgur pilavı, kavurma, yeşil salata var.

Kızlar kahve muhabbeti açılmışken kahve severlere birşey sormak istiyorum. Ben ilk 4 ay kahveden tiksindim içemedim sonrasındada yavaş yavaş cnm istemeye başladı haftada 1-2 falan. Son 1.5 aydırda rutin her gün içmeye başladım. Tercihim filtre kahveden yana genelde. Şimdi son kontroldede bebeğin gelişimi doktora göre 1-2 hafta geriydi ya bende acaba kahvedenmi diye bi sorguladım kendimi. Sadede gelecek olursam sorum şu: düzenli günde 1-2 kahve içenler bebeğinizin boy kilo gelişimi nasıl? Sizce kahve etki edermi? İştahımın önüne geçiyo bu arada. Çnkü tokluk hissi veriyor.
Arkadaşım ben sürekli kahve tüketiyorum açıkçası her gün düzenli bir şekilde. Herhangi bir gerilik yok için rahat olsun. Sürekli kaşar yiyorum ama, bebeğe kilo aldırırmış burada birkaç arkadaşımız yazmıştı bebeği geliştiren şeyleri tam hatırlamıyorum ama kahveden değildir diye düşünüyorum

Şeker yükselmesi bünyeye göre de değişiyor sanıyorum.

Benim kahvaltılar fix; yumurta, peynir, zeytin, domates salatalık yeşillik. Bir dilim tam buğday ekmeği.

Bu akşam; domates çorbası, zeytinyağlı kabak, bulgur pilavı, kavurma var.
kahvaltılarımız aynıymış. Kavurma bende çok yükseltiyor ya

kahvaltılarımız aynıymış. Kavurma bende çok yükseltiyor ya
Kahvaltıda maalesef çok kısıtlıyız. her gün aynı şeyi yiyorum. Sadece yumurtanın şekli değişiyor.

İşte şeker yükselmesi kişiden kişiye değişiyor derken bunu kastediyorum. :bicak:Ben ne kadar et yesem de şekere çok tesir etmez. Ama protein old halde sende yükseltiyor. 🤷‍♀️

Kahvaltıda maalesef çok kısıtlıyız. her gün aynı şeyi yiyorum. Sadece yumurtanın şekli değişiyor.

İşte şeker yükselmesi kişiden kişiye değişiyor derken bunu kastediyorum. :bicak:Ben ne kadar et yesem de şekere çok tesir etmez. Ama protein old halde sende yükseltiyor. 🤷‍♀️
Şeker ölçüm cihazım yok ama ayaklarımın altı ve ellerim çok yanıyor. Şekerden olabilir mi? Bu ara kantarın topuzunu kaçırmıştım birazcık şekerim de sınırdaydı ne yapsam bilemedim. Ölçmeyince cahil cahil yiyorum her şeyi

Şeker ölçüm cihazım yok ama ayaklarımın altı ve ellerim çok yanıyor. Şekerden olabilir mi? Bu ara kantarın topuzunu kaçırmıştım birazcık şekerim de sınırdaydı ne yapsam bilemedim. Ölçmeyince cahil cahil yiyorum her şeyi
Açıkçası benim şekerim, arkadaşlar gibi 200-300e çıkacak kadar yükselmiyor.

Ufak kaçamaklar yapsam da (arada armut, kuru hurma, dondurma yemek gibi.. ki ondan sonra da ölçmüyorum bilinçli olarak moralim bozulmasın diye :eek:) genelde de diyete uyduğum için sınırı çok aşmıyor.

Bir kere börek yemiştim de yemekten sonra gözlerime ağırlık çöktü. Açamadım. Resmen uyuyakaldım.

Kızlar selamlar nasılsınız , ben bugün bütün gün hastanedeydim hastaneden çıktıktan 2 gün sonra kontrole gel demişti servisteki doktorlar gittim muayene oldum ultrasonda iyi cıktı elhamdülillah kalbine odacıklara iyice baktı güzel normal ama nst lerim kötü geliyor 3 kez çektirdi hiç beğenmedi kalp atışlarında düşüşler oluyormuş deselerasyon mu ne . Benim kız da sağolsun hiç oynamıyo nst de tam bitiyor cıkıyorum tekmelemeye baslıyo onu da istemiyor doktor tabii valla aşırı yoruldum sıra al nst cekın doktora göster bi daha bi daha 😢 Sağlıkla hayırla bi 2 3 hafta geçseydi de kucagıma alsaydım diyorum artık

O zaman senin şekerin yok canım. Ben marmelat yaptım kaşığını yaladım 158 çıktı şoka uğradım. İnsülin direncin olsa daha yüksek çıkardı . Amanın birimiz bari kurtulalım şekerden😂
Su fazlalığım nedenmiş Allah bilir artık sorunsuz doğumlar hepimize inşallah🤍🥹

Kızlar selamlar nasılsınız , ben bugün bütün gün hastanedeydim hastaneden çıktıktan 2 gün sonra kontrole gel demişti servisteki doktorlar gittim muayene oldum ultrasonda iyi cıktı elhamdülillah kalbine odacıklara iyice baktı güzel normal ama nst lerim kötü geliyor 3 kez çektirdi hiç beğenmedi kalp atışlarında düşüşler oluyormuş deselerasyon mu ne . Benim kız da sağolsun hiç oynamıyo nst de tam bitiyor cıkıyorum tekmelemeye baslıyo onu da istemiyor doktor tabii valla aşırı yoruldum sıra al nst cekın doktora göster bi daha bi daha 😢 Sağlıkla hayırla bi 2 3 hafta geçseydi de kucagıma alsaydım diyorum artık
Geçmiş olsun bacım. 💐Zihnen de bedenen de yorulduğunu tahmin ediyorum.

Geçen hafta kalp atısı yüksek gibi demişlerdi sanki. Bugün de deselerasyon varmış. Dr bi şeye yordu mu bu durumu ? Şundan olabilir, bundan olabilir gibi..

Benim kendimde fark ettiğim, sola yatınca bebeğin daha hareketli old ve kontraksiyonların da aynı paralelde arttığı. Sırt üstü yatınca bebek de sanki o kadar hareket etmiyordu, kasılmalar da çok olmuyordu. Ama denk mi geldi, yoksa bu hep böyle midir, bilmiyorum. 🤷‍♀️

Sana bi daha ne zaman gel dediler?
Ben de perşembe gidicem. Nst ye gireceğim diye şimdiden panik durumundayım. 😓

Son düzenleme:
Bakın yediğim sadece bu tam buğday makarna iki kaşık tavuk döner ve ayran . Şeker 164. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık aç gezicez heralde biz

Eklentiler

• IMG_5802.webp
    IMG_5802.webp
    52,1 KB · Görüntüleme: 46
Su fazlalığım nedenmiş Allah bilir artık sorunsuz doğumlar hepimize inşallah🤍🥹
O illa şekerden olmaz ki kuzenim de hamile bebişi bir buçuk hafta geriden geliyor kilosu da düşük ama suyu fazla hep öyleydi başından beri. Şeker olmasın da varsın suyun fazla olsun. Şeker insanı bitiriyor psikolojim tükendi yeminle

Bakın yediğim sadece bu tam buğday makarna iki kaşık tavuk döner ve ayran . Şeker 164. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık aç gezicez heralde biz
Makarna :cry:

Haftalardır yemedim. Şu günlerde hayal kuruyorum. Dogurmusum. Böyle patates kızartması, hamburger, makarna yiyorum. Kaygısız, vicdan yapmadan.. 😓:KK61:

Açıkçası tam buğday makarna da hiç denemedim, şekerimi ne kadar yükseltir bilmiyorum. Listede 2-3 kaşık izin vermiş. Ama ben doymayacağım için hiç teşebbüs etmedim.

Az kaldı bacım. Çoğu gitti azı kaldı..

Geçmiş olsun bacım. 💐Zihnen de bedenen de yorulduğunu tahmin ediyorum.

Geçen hafta kalp atısı yüksek gibi demişlerdi sanki. Bugün de deselerasyon varmış. Dr bi şeye yordu mu bu durumu ? Şundan olabilir, bundan olabilir gibi..

Benim kendimde fark ettiğim, sola yatınca bebeğin daha hareketli old ve kontraksiyonların da aynı paralelde arttığı. Sırt üstü yatınca bebek de sanki o kadar hareket etmiyordu, kasılmalar da çok olmuyordu. Ama denk mi geldi, yoksa bu hep böyle midir, bilmiyorum. 🤷‍♀️

Sana bi daha ne zaman gel dediler?
Ben de perşembe gidicem. Nst ye gireceğim diye şimdiden panik durumundayım. 😓
Yok canım bir yorum yapmadı ultrasonda doppler de kan akımına fln baktı iyi damarlar da iyi çok şükür.
Haftaya normal gebeye gidebilirsin dedi en son perinatolojideki doktor ama cumartesi özeldeki doktoruma bi gideceğim durumları anlatıp,
valla öyle ya nst görmek bile istemiyorum korkar oldum

Makarna :cry:

Haftalardır yemedim. Şu günlerde hayal kuruyorum. Dogurmusum. Böyle patates kızartması, hamburger, makarna yiyorum. Kaygısız, vicdan yapmadan.. 😓:KK61:

Açıkçası tam buğday makarna da hiç denemedim, şekerimi ne kadar yükseltir bilmiyorum. Listede 2-3 kaşık izin vermiş. Ama ben doymayacağım için hiç teşebbüs etmedim.

Az kaldı bacım. Çoğu gitti azı kaldı..
Tam buğday makarna tüketiyorum hep mesela bulgur hiç tüketmem onun yerine makarna koyarım tabağın kenarına . Veya kremalı makarna tavuk yaparım hiç yükseltmezdi . Sanırım son günlerde şekerim yükselmek için sebep arıyor
Maalesef bide vicdan meselesi var dediğin gibi 🥹 sen insülin kullanıyor musun. İğne yapıp bide üstüne böyle çıkınca insanın sinirden deliresi geliyor.

ama döner yağlı diye düşündüm öyle görünüyor sanki oda etki edermi acaba
Onu yarım saattir ben de düşünüyorum. Normal şartlar altında dönerin de yükseltmemesi lazım ama et ürünleri sanırım yükselme yapıyor bende . Ay grupta bide en yüksek doz insülin kullanan benim nasıl böyle oluyor anlamadım

Back
X