• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Benim sağ bacağım çektiriyor neden bilmiyorum ama çorap giymek eziyet mesela...

İşe de gidesim gelmiyo artık ☹️☹️☹️
Yaa yaklasik 1 haftadir benimde sol bacagimin govdemle birlestigi yer cektiriyor. Giyinmek icin kaldirirken bile agri yapiyor. Oturup kalkarken sizliyor. Barbie bebeklerin eskiden bacaklarini ayirip takardik ya oyle cikartip atasim geliyor bacagimi😂 yapay zeka normal bebek baskisindan dolayi kas agrisi diyor ama bilemedim😒 gittikcede artiyor.

🤣🤣🤣 Ay canım inşallah bekler ya ama yengeç erkeği de fena ya. 🤣 Yengeç kadınını bilmiyorum çevremde hiç yok 😊

Sürünmek ne ki yakında bir şeyle kazıyacaklar beni sabahları yataktan. Ne gözümü açabiliyorum ne kafam ayılıyor. Üstüne bir de vücudum ağrıyor bel bacak kalça mahvolmuş şekilde kalkıyorum dinlenmiş şekilde değil kuzum 🤣

Eşim yengeç söyleyeceklerim bu kadar 🤣🤣🤣 Sinirli, aşırı kıskanç ve pimpirikli. 🤣🤣 Duygusal bir tane tarafı yok kaç senedir beraberiz hiç görmedim 🤣🤣 ikizler kız yeğenim var çok zor 🤣 Allah hepimizin yardımcısı olsun kısacası 🤣🤣🤣
Hahahahahha deme beeeee😂😂 benim yengeç kız da erkekte tanıdığım var dediğin gibi sinirli hepsi, kıskançlıklarını bilmem ama kafaları değişik çalışıyor 😂😂 aminnn aminnnn inşallahhhh😂😂😂

Kızımda aynı yorumu yapıyordum :D bir türlü gelmeyinde 41 e kadarda bekledik ve ikizlerin ilk günü planlı sezaryan yaptık :KK52:
Oğlak burcu annesi olarak hayatımıza baya eğlence katıyor :D Su soğuk ama girince alışıyorsun

Bunda da deneyemeye başladığımızdan beri eşim ikizlere bir daha denk getirmeyelim de dedi :D , aylarca denedik olmadı olduğunda da yine süprizli ikizler olma ihtimalide yüksek bir noktada oldu :D Bakalaım hayatın bize nasıl süprizleri olacak. 17 haziran 37. haftam oluyor

Yaa bizler büyük konuşunca hep başımıza gelir veee senin biraz daha yüksek ihtimal ikizler olabilir 😅 ben de Oğlak burcuyum tanıdığım ikizler burçlarına hep yüzüne yüzüne söylerdim dengesizliğini şimdi başıma gelir diye korkuyorum 😂 Yani kız arkadaşlarımda hep yaşadım sıkıntıyı ama erkek çocukta bilemiyorum. Yok ben temmuzu beklicem ya anlaştık oğlanla 🤝🤣

Canlar iyiyim iyiyim, bu ara kk sinirlerimi zıplatıyor o yüzden daha az giriyorum 😘 doğurmadım henüz 😁
Anladım kuzum aman iyi ol, arada ses ver de biz de merak ediyoruz göremeyince ❤️🥰
Hahahahahha deme beeeee😂😂 benim yengeç kız da erkekte tanıdığım var dediğin gibi sinirli hepsi, kıskançlıklarını bilmem ama kafaları değişik çalışıyor 😂😂 aminnn aminnnn inşallahhhh😂😂😂
Maalesef şekerim durumlar bu şekilde 🤣🤣 değişik çalışıyor evet kesinlikle katılıyorum 🤣
Yaa bizler büyük konuşunca hep başımıza gelir veee senin biraz daha yüksek ihtimal ikizler olabilir 😅 ben de Oğlak burcuyum tanıdığım ikizler burçlarına hep yüzüne yüzüne söylerdim dengesizliğini şimdi başıma gelir diye korkuyorum 😂 Yani kız arkadaşlarımda hep yaşadım sıkıntıyı ama erkek çocukta bilemiyorum. Yok ben temmuzu beklicem ya anlaştık oğlanla 🤝🤣
Senin daha zaman varmış yengeç hatta aslan bile olabilir vaktini beklerse 🤣 ikizler olmaz diye düşünüyorum ama Allah'ın işi belli de olmaz tabi 🤣 ama bekler bekler ya seninki 🤣❤️

Kızlar kahve muhabbeti açılmışken kahve severlere birşey sormak istiyorum. Ben ilk 4 ay kahveden tiksindim içemedim sonrasındada yavaş yavaş cnm istemeye başladı haftada 1-2 falan. Son 1.5 aydırda rutin her gün içmeye başladım. Tercihim filtre kahveden yana genelde. Şimdi son kontroldede bebeğin gelişimi doktora göre 1-2 hafta geriydi ya bende acaba kahvedenmi diye bi sorguladım kendimi. Sadede gelecek olursam sorum şu: düzenli günde 1-2 kahve içenler bebeğinizin boy kilo gelişimi nasıl? Sizce kahve etki edermi? İştahımın önüne geçiyo bu arada. Çnkü tokluk hissi veriyor.
Ben kahvesiz duramayanlardanım malesef. Çekirdek kahve ile başlayıp akşamda Türk kahvesi ile kapatabiliyorum bazen uyumamam gerektiğinde 3 ü buluyor evde 4 yaşında bi cocuğum var çünkü. Bebeğimin durumu gayet iyi kilosu suyu her şey yerinde en son 26+0da gittim doktorum ekstra bişey olursa haberleşelim muhakkak yaz bana ama olmazsa 1 ay sonraya vermişti kontrolümü. 26+0da kilosu 911 gramdı. Tokluk hissine gelince kahvesiz de tokluk hissi vardı bende ilk 4 ay çok kötü mide bulantılarım oldu kahvaltı türü ile geçiştirdim. Ordan alıştı sanırım vücut. Ama şekerim düşüyomuş farkında değildim dahiliye doktorum söyledi. Şeker yüksekliği zararlı ama düşüklüğü de komaya sokar o yüzden 2 saatte bir bişiler yemeye çalış ara öğün olarak badem ceviz kuru üzüm gibi. Ya da yulaflı bisküviler gibi .Bu şekilde yapıyorum acıkmasam da.

IMG_9194.webp
Burun tıkanıklığına şu iyi geliyor biraz nefesimi açtı gibi. Kokluyosunuz sadece. Umarım gebelere zararı yoktur

Yaa yaklasik 1 haftadir benimde sol bacagimin govdemle birlestigi yer cektiriyor. Giyinmek icin kaldirirken bile agri yapiyor. Oturup kalkarken sizliyor. Barbie bebeklerin eskiden bacaklarini ayirip takardik ya oyle cikartip atasim geliyor bacagimi😂 yapay zeka normal bebek baskisindan dolayi kas agrisi diyor ama bilemedim😒 gittikcede artiyor.
Benim de sol bacağım kısıtlı. Çamaşır eşofman giymek eziyet. Yerden 30 cm den çok kaldıramıyorum. Vajinanın sol yanında da ağrı oluyor. Ayagı kaldırınca hemen otaya bıçak saplanıyor 🤷‍♀️
Canlar iyiyim iyiyim, bu ara kk sinirlerimi zıplatıyor o yüzden daha az giriyorum 😘 doğurmadım henüz 😁
Kk sinirlerini mi hoplatıyor ?
Kim, hangi üye? Söyle dalalım aplaaa:sopa:

Y YagmurrTanem ara ara bakıyorum. Randevun öğleden sonra mıydı acaba ?

Kızlar kahve muhabbeti açılmışken kahve severlere birşey sormak istiyorum. Ben ilk 4 ay kahveden tiksindim içemedim sonrasındada yavaş yavaş cnm istemeye başladı haftada 1-2 falan. Son 1.5 aydırda rutin her gün içmeye başladım. Tercihim filtre kahveden yana genelde. Şimdi son kontroldede bebeğin gelişimi doktora göre 1-2 hafta geriydi ya bende acaba kahvedenmi diye bi sorguladım kendimi. Sadede gelecek olursam sorum şu: düzenli günde 1-2 kahve içenler bebeğinizin boy kilo gelişimi nasıl? Sizce kahve etki edermi? İştahımın önüne geçiyo bu arada. Çnkü tokluk hissi veriyor.
ben çok abartı içiyorum hem çay hem kahve hatta şuan çaydanlık önümde 4 ü bile içebilirim kahve koyusundan filtreye benzer bir kahve benimki kupa bardakta 3 altına düşmüyor 31+2 de 2400 gramdı bebeğim bence zararı bana kahvenin kansızlık dipte doktor ayakta nasıl duruyorsun bu değerlerde demişti

Benim de sol bacağım kısıtlı. Çamaşır eşofman giymek eziyet. Yerden 30 cm den çok kaldıramıyorum. Vajinanın sol yanında da ağrı oluyor. Ayagı kaldırınca hemen otaya bıçak saplanıyor 🤷‍♀️

Kk sinirlerini mi hoplatıyor ?
Kim, hangi üye? Söyle dalalım aplaaa:sopa:

Y YagmurrTanem ara ara bakıyorum. Randevun öğleden sonra mıydı acaba ?
Vallahi aynisi. Bebegin govdesi basida solda heralde agir geliyor diyorum 🥹 yarin kontrolum var soracagim bakalim doktora. Kesin normal hamilesin cunku diyecek gene ama olsun belki tatmin edici bir cevap alabilirim 😂

Günaydın 🌺

Dün bu ikizler yengeç muhabbeti yapıldı bir erkek kuzenim ikizler avukat, çok fena çenesi var aşırı Zeki. Yeğenimerkek ve yengeç daha 10 aylık çok fena sinirden durmuyor , eşimin kardeşi erkek yengeç duygusal tarafını görmedim aşırı sinirli oluyor😅 ama annelerine düşkünler. Gözlemlerim bu yönde ve ben nedense ikizler olacağını düşünüyorum hatta dün avukat kuzenim 18 Haziran da doğacak dedi kardeşim de aynısını söyledi sanırım hazırlamam lazım kendimi bir çal çeneye 😂😂
Ya ben hiç ikizler yengeç erkek tanımıyorum ama kv yengeç aşırı duygusal ve içindekini tutmaz dobradır biraz pat pat söyler.
Bana doktorum 3-4 temmuz dedi bir aksilik çıkmazsa inşallah yengeç olacak gibi görünüyor
İsmi de netleşti Kaan Uras olacak Kaanlar da otoriter despot olur dediler ama bakalım😀

İkizlerin tüm özelliklerini taşıyor. Ağlarken gülebiliyor, birşeyi çok isterken vazgeçtim diyebiliyor.
Sabahları kıyafet seçmek bazen yarım saati aşabiliyor , anne bana çok güzel kıyafetler alıyorsun derken , benim hiç güzel kıyafetim yok diye ağlıyabiliyor :D
Soruyorlar bazen nesi var , sadece ikizler burcu diyorum ortamda derin bir sessizlik oluyor :)
Benimde kendi sınırlarımı aşmam için iyi oldu. Artık daha esneğim , eskisi kadar kuralcı değilim, değişime açığım

Ama evde iki tane ikizlere hazır mıyım emin değilim :D

Vallahi aynisi. Bebegin govdesi basida solda heralde agir geliyor diyorum 🥹 yarin kontrolum var soracagim bakalim doktora. Kesin normal hamilesin cunku diyecek gene ama olsun belki tatmin edici bir cevap alabilirim 😂
Sol bacak benim de aynı durumda ı ıhh kesinlikle kalkmiyor 🤣 oturup zorla giyiyorum çorabımı pantolonumu. Daha geçen kontrolde sol göğüs altımdaydi başı, bu kontrolde dönmüş dedi ölçüm yaparken de sol kasığima doğru gelip ölçtü başını. Ama benim bunlardan cokkkk önce de sol kasığım böyleydi sol bacağım böyleydi. Sadece gebelik ve magnezyumdan kaynaklı bir durum bence 🤣🤣 sor bakalım sana ne diyecek kuzum 🤣
İkizlerin tüm özelliklerini taşıyor. Ağlarken gülebiliyor, birşeyi çok isterken vazgeçtim diyebiliyor.
Sabahları kıyafet seçmek bazen yarım saati aşabiliyor , anne bana çok güzel kıyafetler alıyorsun derken , benim hiç güzel kıyafetim yok diye ağlıyabiliyor :D
Soruyorlar bazen nesi var , sadece ikizler burcu diyorum ortamda derin bir sessizlik oluyor :)
Benimde kendi sınırlarımı aşmam için iyi oldu. Artık daha esneğim , eskisi kadar kuralcı değilim, değişime açığım

Ama evde iki tane ikizlere hazır mıyım emin değilim :D
Off aynı yeğenim aynı. Şuan 13-14 yaşlarında ve küçüklüğünden beri aynı. Ağlarken güler, gülerken ağlar. İsteği anında değişir. 🤣 Geçen elbise almaya çıkmışlar babası dedi ki beyaz almaya çıktık siyah aldık geldik ikizler işte dedi 🤣🤣🤣

Ya ben hiç ikizler yengeç erkek tanımıyorum ama kv yengeç aşırı duygusal ve içindekini tutmaz dobradır biraz pat pat söyler.
Bana doktorum 3-4 temmuz dedi bir aksilik çıkmazsa inşallah yengeç olacak gibi görünüyor
İsmi de netleşti Kaan Uras olacak Kaanlar da otoriter despot olur dediler ama bakalım😀
Benim yengeç hem kadın hem erkek çok var etrafımda maalesef biraz da karakter meselesi tabi ama çoğu sinirli kadınlar daha duygusal oluyor bence 😅 ikizler çok konuşur çok bilir 😅 aaa ismi ile yaşasın çok güzel Kaan yeğenimiz var 3 yaşında isminin hakkını veriyor, hükümdar han yani 😂😂

Amin inşallah canım hepsi sağlıkla gelsin🙏🏻
Pompa oğlumda bana da lazım olmadı çünkü vajinal doğum başlayınca oksitosin salgılanıyor o hormon aynı zamanda süt üretimini de uyarıyor dışardan bebek meme ucunu emdikçe uyarılıyor ve süt yavaş yavaş gelmeye başlıyor aslında.
Ama şimdi planlı sezeryan olunca meme ucunu sık sık uyarmak lazım ki süt gelsin ama kolostrum da çok yoğun süt sağma makinesi ile gelmez diyorlar.
Bende muhtemelen başta elle bi denerim heralde pompa lazım olursa ev yakın yıkayıp hazırlayıp koyayım eşim alır gelir en kötü

Benim de sezeryan olacak bende alsam mı dedim de ev tipi olanlara kolostrumu çekemez gibi geliyor zaten o yüzden muhtemelen almayıp ihtiyaç olursa evden getiririm sanırım umarım 1 geceden fazla kalmayız🫠
Kuzenim sezaryen doğum yaptı sütü hemen gelmedi gelince de çok gelmedi. O yüzden mutlaka süt sağma mak. Vs götür diyor. Bebişi sarılık oldu beslenemediği için. Hatta yanında ufak bi mama da götür ne olur ne olmaz dedi. Normalde sezaryen sonrası sonda vs takılıyormuş iki gün kalınır diyorlar ama kuzenime sonda takılmadı ve bir gece yattı. Ben de de inşallah sonda takılmaz tek gece kalır çıkarım
Günaydın kızlar 🌸🌸

Günler pek aymıyor gibi, birkaç gündür yataktan sürünerek kalkıyorum ve hiç enerjim yok. Bahar yorgunluğu mu başka bir şey mi anlamadım. Enerjinizde düşüş var mı sizin de?

Umutvari Umutvari hahahaha ben duramam diye eve de iş yerine de aldım içiyorum yalann yok 😂😂😂
O kadar halsizim kiiii. Yine bayılarak uyumaya başladım koltukta. Ama geceleri de kaliteli uyuyamıyorum sürekli tuvalete kalkıyorum dönerken canım acıyor vs ona bağlıyordum. Demek yemi güncelleme gelmiş bize 🤣
Günaydın canımcımm,
Sabah aynı yorumu yaptım, gece uykularım daha bozulmadı ama sabah sürünerek kalkıyorum , heryerim ağrıyor. Ayılmam uzun sürüyor ki ben sabah insanıyımdır...
Birde kızlar siz nasıl giyiniyorsunuz? Ben ayakta giyinmeye alışıgım ama eşortman fln. (alt kısmı) çıkarırken belime ağrı giriyor, sizde de oluyor mu?
Yok yok ben de giyinemiyorum. Bacağımı kaldırınca o vajinayla bacak arasındaki yere felaket ağrı giriyor. Evde sürekli elbise şeklinde pijamalar giymeye başladım çok rahat oluyor. Çorapları da eşim evdeyse ondan yardım istiyorum öyle giyiyorum
Maalesef sütü kesmiyor ama sütten de kafein bebeğe geçtiği için yine sınırlı 😅 bebekte uykusuzluk,huzursuzluk yapıyormuş 😅 yine 200/300 mg hakkımız var 😂 yani ben şöyle yaparım diyorum inşallah bir Türk kahvesi bir de filtre kahve gün içinde çünkü ayıkta kalmamız gerekecek 😂😂😂 filtre kahve 95/150 mg Türk kahvesi de 60/80 mg içeriyor işte dengeler bol su tüketeceğiz zaten süt içinde atarız 😂
bari doğunca içebilseydik 🤣🤣🤣 offff kffff
Canım demir hemoglobin ve ferritin değerlerin nasıl ? Kahve genelde demiri baskılıyor. Bebek de zaten deli gibi demir sömürüyor bizden. O yüzden demirin düşmüş olabilir. O da bebişin gelişiminde yavaşlamaya sebep olur belki ama tamamen kendi yorumum tabi. Ben kahveyi haftada bir ha da iki nöbetlerde içiyordum onu da bıraktım. Sabah akşam birer bardak çay içiyorum sadece ama gelişimde sorun yok çok şükür
Biz şimdi naneyi yemedik mi 😂
🤣🤣 uzun süre astrolojiyle ilgilenmiş biri olarak söyleyebilirim ki ( tamamen kendi fikrim ) ikizler burcu yengeçten daha iyi bence 🤣 yengeçler çok manipülatif oluyorlar. İyi yanları da var tabi mesela çok evcimenler anaçlar. Ama bencr ikizlerin adı çıkmış arkadaşlar 😀 benim her şey yolunda gitsydi ve 40. Haftada doğum yapsaydım aslan burcu olacaktı bebişim. Ama bizimkinde sezaryen dolayısıyla yengeçe kayacak 😀
Ayyy size yine yeni gelmiş bu güncelleme ne güzel 🤣 bende son bir aydır var. Doktor senin karnın çok erkenden aşırı büyüdüğü için bu sıkıntıları erken yaşamaya başladın dedi. Geçecek mi dedim hayır daha kötü olacak dedi 🤣 tamamen kas ağrısıymış gerçekten. Rahim kasları geriliyormuş

Aynı aynı tam olarak öyle benim de işte 🥲🥲🥲 bebekler kanala girince hangi tarafa yakınsa oradaki baskıdan olurmuş 🥲

Sol bacak benim de aynı durumda ı ıhh kesinlikle kalkmiyor 🤣 oturup zorla giyiyorum çorabımı pantolonumu. Daha geçen kontrolde sol göğüs altımdaydi başı, bu kontrolde dönmüş dedi ölçüm yaparken de sol kasığima doğru gelip ölçtü başını. Ama benim bunlardan cokkkk önce de sol kasığım böyleydi sol bacağım böyleydi. Sadece gebelik ve magnezyumdan kaynaklı bir durum bence 🤣🤣 sor bakalım sana ne diyecek kuzum 🤣

Off aynı yeğenim aynı. Şuan 13-14 yaşlarında ve küçüklüğünden beri aynı. Ağlarken güler, gülerken ağlar. İsteği anında değişir. 🤣 Geçen elbise almaya çıkmışlar babası dedi ki beyaz almaya çıktık siyah aldık geldik ikizler işte dedi 🤣🤣🤣
Acayip relax bir hekim oldugu icin belki duymamazliktan bile gelecektir 😂😂 ama banada bu lazimdi ben cunku asiri evhamliyim boyle olunca dengeleniyoruz😂 bakalim yarin haber ederim.
Magnezyum dogru bu konuda magnorm aliyordum bu zamana kadar acikcasi pek fayda etmiyordu. Yalanci kasilmamda coktu ozellikle geceleri. Simdi extra maga gectim daha iyi geldi bana.
Kuzenim sezaryen doğum yaptı sütü hemen gelmedi gelince de çok gelmedi. O yüzden mutlaka süt sağma mak. Vs götür diyor. Bebişi sarılık oldu beslenemediği için. Hatta yanında ufak bi mama da götür ne olur ne olmaz dedi. Normalde sezaryen sonrası sonda vs takılıyormuş iki gün kalınır diyorlar ama kuzenime sonda takılmadı ve bir gece yattı. Ben de de inşallah sonda takılmaz tek gece kalır çıkarım

O kadar halsizim kiiii. Yine bayılarak uyumaya başladım koltukta. Ama geceleri de kaliteli uyuyamıyorum sürekli tuvalete kalkıyorum dönerken canım acıyor vs ona bağlıyordum. Demek yemi güncelleme gelmiş bize 🤣

Yok yok ben de giyinemiyorum. Bacağımı kaldırınca o vajinayla bacak arasındaki yere felaket ağrı giriyor. Evde sürekli elbise şeklinde pijamalar giymeye başladım çok rahat oluyor. Çorapları da eşim evdeyse ondan yardım istiyorum öyle giyiyorum

bari doğunca içebilseydik 🤣🤣🤣 offff kffff

Canım demir hemoglobin ve ferritin değerlerin nasıl ? Kahve genelde demiri baskılıyor. Bebek de zaten deli gibi demir sömürüyor bizden. O yüzden demirin düşmüş olabilir. O da bebişin gelişiminde yavaşlamaya sebep olur belki ama tamamen kendi yorumum tabi. Ben kahveyi haftada bir ha da iki nöbetlerde içiyordum onu da bıraktım. Sabah akşam birer bardak çay içiyorum sadece ama gelişimde sorun yok çok şükür

🤣🤣 uzun süre astrolojiyle ilgilenmiş biri olarak söyleyebilirim ki ( tamamen kendi fikrim ) ikizler burcu yengeçten daha iyi bence 🤣 yengeçler çok manipülatif oluyorlar. İyi yanları da var tabi mesela çok evcimenler anaçlar. Ama bencr ikizlerin adı çıkmış arkadaşlar 😀 benim her şey yolunda gitsydi ve 40. Haftada doğum yapsaydım aslan burcu olacaktı bebişim. Ama bizimkinde sezaryen dolayısıyla yengeçe kayacak 😀

Ayyy size yine yeni gelmiş bu güncelleme ne güzel 🤣 bende son bir aydır var. Doktor senin karnın çok erkenden aşırı büyüdüğü için bu sıkıntıları erken yaşamaya başladın dedi. Geçecek mi dedim hayır daha kötü olacak dedi 🤣 tamamen kas ağrısıymış gerçekten. Rahim kasları geriliyormuş
Yapay zeka dogru soyluyormus demek 🤭😂
Artik son donemecteyiz surda 3 4 hafta daha dayanalim cogumuzun haberi gelmeye baslayacak bence haziran grubu patir patir gidiyo 😒 zaten doktor banada 25 haziran dedi eger su iki haftada bir cilginlik yapmaya kalkmazsa bebek😂

Teşekkür ederim canım alayım deneyeyim bir biraz iyi gelsin şu yaralara 😘

Açlık hep 80-90 çıkarken 100 ü buluyor
Tokluk ise 150 üstü hep

Sanırım sonlara doğru gittikçe artış oluyor canım eski yediklerimle aynı yiyiyorum ama ölçümler yüksek çıkıyor açlık bile

İlk defa dün 300 ü gördüm ve şoku yaşadım 😢 akşam yemeğinden sonra canım tatlı çekti bir tane dilimli ufak tatlı yedim bir tane kurabiye yedim sonuç bu 😕
İnsülin önerdi mi doktor peki 300 için ins önerebilir bir de şekerinize yemekten 2 saat sonra bakarsanız doğru sonuç alırsınız gebelikten önce dahiliye hemşireliği yaptım o yüzden biliyorum

Bunu bana da söylemişlerdi sadece şekerden olmayabilir genetik de olabilir demişlerdi ama insülin ve diyetle bebek normale dönünce anladım ki şekerdenmiş
Şimdi şöyle ben hastanede hemşirelik yapıyorum ve 1 hafta boyunca sürekli kan şekerime baktım şu an da süt helvası yedim ve 2 saat sonra bakacağım 3 aylık kan şekeri dediğimiz bir kan tahlili var o 4,2 geldi en düşük sınır 4 en büyük sınır ise 6dır bu sonucun kendi doktorum da baktı fakat şekerden değil dedi ablamda da aynısıyla karşılaşıldı ona da iri bebek denildi doktor da o zaman genetik demişti

Back
X