2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Ben yatağa havlu serip sırtımı yaslıyorum bacaklarımı iyice ayırıp kocaman aynayı tutuyorum rahat oluyor geçen jiletle yapayım dedim banyoda. Epey temizledim sanıyordum bir kısmında yangın çıkmış orman gibi olmuş...

Merhabalar yazdıklarına istinaden cevap yazmak istedim içinin ferahlaması açısından. Ben de eşimde uzun boylu insanlarız ilk gebeliğimde yediğime içtiğime dikkat ettiğim halde muzlar kaşar peynirler etler tavuklar.. oğlum 2800 kg doğmuştu. Bünye meselesi sanırım ben de 2500 doğmuşum mesela. Baya da 38 haftayı doldurmuştuk kilo alımı yavaşladığı için sezaryen günü belirlemiştik 38+2 de doğum yaptım. Her şey olacağına varıyor onu anladım bu 2. Gebeliğimde yediğime cocuk kilo alsın gözüyle bakmıyorum kendimi strese sokmuyorum ilkinde stres olmuştum o da zarar çünkü.

Esim hiç takılmaz böyle şeylere ama ben birazcikta çıksa köşe bucak kaçarım, kaldı ki temizleticem yokkk, kendim yaparım öyle böyle aman
Ay Allah korusun sen diyince bi korku kapladı içimi eşime yaptırırım belki ya da jiletten devam
Ay kistirdim ben bı kere ergenlikte de o yüzden yani asla daha alamam elime

Benim hiç mümkün değil göbeğim o kadar büyüdü ki nerdeyse dizime değenecek . Valla şu kıl dönmesine dediğin gibi yapıp bakayım dedim bakamadım

Tüyleri arttırması değil de hemen çıkması beni sinir eden yoksa bence de olan kıl kökünü arttıramaz ona ulaşmıyor kılın boyunu kesiyor en fazla kalınlaştırabilir gibi geliyor bana
Aynen arttırmıyor. Kalınlaştırmaz da sadece dibinden kestiği için ilk çıkarken insan kalın gibi hissediyor ama en son hali yine aynı. Hemen çıkması konusunda diyecek bir şey yok maalesef benim bir rutin gibi oldu artık iki üç güne bir banyoda, buna alışınca da diğerlerinin acısına katlanamıyorum

Bi de kızlar bu genel bir soru, hamileliğinde vücut kıllarında azalma yaşayan var mı? Benim ilk hamileliğimde de olmuştu bunda da öyle kol ve bacak kıllarımda bariz azalmalar var ve hepsi de geri gelmedi doğumda sonra

Şu an ergenliğe giren kızıma da bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Dışından önce için temiz olacak. Çünkü asıl temizlik iç taraftan başlar. Hastalık riski de ayrı önemli bi konu diyorum.

Her daim temiz olmak, rahat olmak demek. Temiz olunca kendimi iyi hissediyorum. Hem evli insanlarız, o da bi otokontrol sağlıyor.

Ama olabilir, bazı sebeplerle bi şeyler gecikmiş olabilir. Yani plansız acil durumlarda Dr a mahcup olabiliriz ama bu da insanlık hali. Hele ki biz hamileyiz. Kısıtlıyız. Eminim o Dr lar hayatları boyunca ne durumlarla karşılaşıyor. Bizim için utanç verici, unutamayacağımız kötü bi anıyı onlar belki de hiç anımsamıyor.

Bir iki sene önce bikini bölgesinde gayet üst kısımda bi kıl dönmesi olmuştu bende. Böyle sivilce gibi kızarmış kabarmıştı. Hani patlatıp temizlemek gerekti. Ama ben kendime bunu yapmam. Hatta başkasına da yapamam. Kan alınırken bakamıyorum kendime iğne ile dokunup patlatsa gerisini ben halledeceğim. Eşime rica ettim. Garipsedi, hatta bozdu beni. Gerekse Dr a git dedi. Oncağız şey için.

Onun yanında ve hatta evdeyken o, kişisel bakım vs şeyleri yapmam ben. Belki ondan bana karşı saygısını kaybetmemek için yaptı diyicem ama sonuçta sağlıkla ilgili bi şeydi hani. Bilemiyorum.

ben boyle sey gormedim Sıcak kompres iyi gelebilir. Bir de bacak arkasını esneten hareketler. Düz yatıp bacağını kaldırıp parmak ucunu kendine çekmeye çalışmak gibi. Ya da yatarken ağrımayan bacağı dik tutup, ağrutan bacağı onun üzerine atıp kendine çekmeye çalışmak. Tam anlatamadım ama şekil şöyle

Eklentiler

• IMG_0592.webp
    10 KB · Görüntüleme: 41
Doğru aslında hijyen konusunda haklısın canım

Bu fıtıktan kaynaklanan ağrıyı saniyede kesen süper bi hareket.

Ama gebelikte yapılabilir mi bilmiyorum. Ben 30-40 cm den fazla ayağımı kaldıramıyorum.

Benim sanki daha geç çıkıyor gibi kollarım bacaklarım ağdayla alınanlar yani ahh azalma keske sanslısınn

Tıraş başlığı olan bi epilatör cok pratik oluyor. Tüyleri kökten almaya zaman olmadığı durumda şipşak hallediyor.

Yada iyi marka model olmasına gerek yok, marketlerde 300-500 tl ye satılan erkek tıraş makineleri var ya, onlar da gayet iş görür.

Felaket tellalı doktorlardan nefret ediyorum herşeyin bi yolu yordamı var hamilelerin zaten stresli bir süreç geçirdiklerini unutuyorlar. Allahtan bir sıkıntı yokmuş
Sevindim canım güzel haberlerle gelmene
300 ün yanlış ölçüm olabileceği aklıma gelmişti benim de gerçekten öylemiş demek ki
Sana ne dedi doktor canım
Benim sonuçlarımı yüksek buldu, daha ziyade dengesiz buldu gerçekten çok dengesiz sonuçlarım var insülin dozunu yükseltti

Evet canım ben de oluyor hatta gecen haftalarda ben de demiştim çocuk aşağıdan hemen çıkıverecekmiş gibi geliyor acaba kanala fln mı girdi bu bebe naptı diye düşünmüştüm benim de baskı hissi fazla ayakta kaldıgımda hele ağrı da oluyor makata doğru aşağıda

Aaa bende öyle hatta geçen dedim kollarım ve bacaklarımda çıkmıyor kaşım ve bıyığımda öyle ama bikini bölgesi hala aynı

Geçmiş olsun umarım bebişlerimizi zamanında alırız kucağımıza hepimiz.sizin adet sancısı gibi ağrılarınız oldu mu ne siksyetleriniz vardı doktora gittiğinizde..benim adet sancısı gibi ağrılarım oluyor bel ağrısı eşliğinde günde beş altı kez onun için soruyorum

Tam tersi bende oğlumda da bunda da gebelik boyunca tuylendim olmadık yerlerinden şükür doğumdan bikac hafta sonra dökülüp gitmişti, inşallah bunda da öyle olur, yoksa iki üç senelik full paket epilasyon almam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…