- 10 Aralık 2017
- 2.079
- 8.093
- 158
- 35
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #18.041
Ben yatağa havlu serip sırtımı yaslıyorum bacaklarımı iyice ayırıp kocaman aynayı tutuyorum rahat oluyorHepimizin benzermiş sorunu . Benim makine var jilet başlığı ile yapıyordum . Şuan göremediğim için o bile karambol . Zaten kıl dönmesi olmuştu 2 haftadır onla uğraştım kanadı yara oldu sürekli . Geçen bir tık uzundı doktor rahim ağız uzunluğuna baktı bir sürü özür diledim . Ben de en kötü eşimden destek alırım dedim . Ama geçen kıl dönmesinde bi bakar mısın dediğimde bile utandım niyeyse
Merhabalar yazdıklarına istinaden cevap yazmak istedim içinin ferahlaması açısından. Ben de eşimde uzun boylu insanlarız ilk gebeliğimde yediğime içtiğime dikkat ettiğim halde muzlar kaşar peynirler etler tavuklar.. oğlum 2800 kg doğmuştu. Bünye meselesi sanırım ben de 2500 doğmuşum mesela. Baya da 38 haftayı doldurmuştuk kilo alımı yavaşladığı için sezaryen günü belirlemiştik 38+2 de doğum yaptım. Her şey olacağına varıyor onu anladım bu 2. Gebeliğimde yediğime cocuk kilo alsın gözüyle bakmıyorum kendimi strese sokmuyorum ilkinde stres olmuştum o da zarar çünkü.Ya doktorum israrla perinatolog onermiyor.En basindan beride sureci kendi yonetti.bir ara ben bir kere ozel muayenehanesi olan perinatologa gorundum. Ayni seyleri soyledi.Gerci bu durum icin gozukmedim. Ama soyledigi sey hep buydu bu bebek minyon dogacak ite kaka 2500 2600
Yapsak iyi. Sonrasi zaten daha kolay ilerler anne sutu ya da gerekirse mama destegi ile diyor hep. Bende yapi itibariyle minyonum. Esimde oyle dalyan gibi degil ama orta derecedeyeterli oksijeni alamasa kalp atislarinda cok duzensizlik olurmus oyle birsey gozukmuyor dedi.
Gecen sefer 400 kusur gram aldiginda ben dedim bak yediklerimle oldu diye ceviz findik avokado et tavuk tahin hic aksatmadim. O da hic alakasi yok dedi o zaman kendi icimdende kizmistimsimdi ayni devam ettim ama bu sefer ayni egride buyumemis demek ki bir yerde dogru soyluyor
Esim hiç takılmaz böyle şeylere ama ben birazcikta çıksa köşe bucak kaçarım, kaldı ki temizleticem yokkk, kendim yaparım öyle böyle amanHepimizin benzermiş sorunu . Benim makine var jilet başlığı ile yapıyordum . Şuan göremediğim için o bile karambol . Zaten kıl dönmesi olmuştu 2 haftadır onla uğraştım kanadı yara oldu sürekli . Geçen bir tık uzundı doktor rahim ağız uzunluğuna baktı bir sürü özür diledim . Ben de en kötü eşimden destek alırım dedim . Ama geçen kıl dönmesinde bi bakar mısın dediğimde bile utandım niyeyse
Ay kistirdim ben bı kere ergenlikte de o yüzden yani asla daha alamam elimeAy Allah korusun sen diyince bi korku kapladı içimieşime yaptırırım belki ya da jiletten devam
Benim hiç mümkün değil göbeğim o kadar büyüdü ki nerdeyse dizime değenecek . Valla şu kıl dönmesine dediğin gibi yapıp bakayım dedim bakamadımBen yatağa havlu serip sırtımı yaslıyorum bacaklarımı iyice ayırıp kocaman aynayı tutuyorum rahat oluyorgeçen jiletle yapayım dedim banyoda. Epey temizledim sanıyordum bir kısmında yangın çıkmış orman gibi olmuş...
Aynen arttırmıyor. Kalınlaştırmaz da sadece dibinden kestiği için ilk çıkarken insan kalın gibi hissediyor ama en son hali yine aynı. Hemen çıkması konusunda diyecek bir şey yok maalesef benim bir rutin gibi oldu artık iki üç güne bir banyoda, buna alışınca da diğerlerinin acısına katlanamıyorumTüyleri arttırması değil de hemen çıkması beni sinir edenyoksa bence de olan kıl kökünü arttıramaz ona ulaşmıyor kılın boyunu kesiyor en fazla kalınlaştırabilir gibi geliyor bana
Ay çünkü ikizlerBenim hiç mümkün değil göbeğim o kadar büyüdü ki nerdeyse dizime değenecek . Valla şu kıl dönmesine dediğin gibi yapıp bakayım dedim bakamadım
Şu an ergenliğe giren kızıma da bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Dışından önce için temiz olacak. Çünkü asıl temizlik iç taraftan başlar. Hastalık riski de ayrı önemli bi konu diyorum.Hepimizin benzermiş sorunu . Benim makine var jilet başlığı ile yapıyordum . Şuan göremediğim için o bile karambol . Zaten kıl dönmesi olmuştu 2 haftadır onla uğraştım kanadı yara oldu sürekli . Geçen bir tık uzundı doktor rahim ağız uzunluğuna baktı bir sürü özür diledim . Ben de en kötü eşimden destek alırım dedim . Ama geçen kıl dönmesinde bi bakar mısın dediğimde bile utandım niyeyse
Başka şikayetin varmıydı ıslaklık dışında canınYoktu sadece kilodum ıslanıyordu canım mantar da aynı şeyi yapıyormus
Evet herkes jiletten yana galibaÜç aylıkken yaptım ağdayı kendim acıyordu baya şuan acı hissi daha düşüktür bence ağda zor gibi geliyor bana
En iyisi jilet diye düşünüyorum
Doğru aslında hijyen konusunda haklısın canımCanım ben hijyen gereği önermiyorum, ben huylanıyorum artık adım başı herkeste genital bir şey var. Başkasının orasına değdirdiği çubuğu aynı ağdaya batırıyor sabaha kadar eldiven taksın...
Benim epilatörümün tıraş başlığı var ayna tutup onunla kısaltıyorum gebelikte. Yoksa eşinin o tıraş makinesi de iş görüyor önce ve sonra kolonya ile dezenfekte edersin.
Bu fıtıktan kaynaklanan ağrıyı saniyede kesen süper bi hareket.ben boyle sey gormedim Sıcak kompres iyi gelebilir. Bir de bacak arkasını esneten hareketler. Düz yatıp bacağını kaldırıp parmak ucunu kendine çekmeye çalışmak gibi. Ya da yatarken ağrımayan bacağı dik tutup, ağrutan bacağı onun üzerine atıp kendine çekmeye çalışmak. Tam anlatamadım ama şekil şöyle
Benim sanki daha geç çıkıyor gibi kollarım bacaklarım ağdayla alınanlar yani ahh azalma keske sanslısınnAynen arttırmıyor. Kalınlaştırmaz da sadece dibinden kestiği için ilk çıkarken insan kalın gibi hissediyor ama en son hali yine aynı. Hemen çıkması konusunda diyecek bir şey yok maalesef benim bir rutin gibi oldu artık iki üç güne bir banyoda, buna alışınca da diğerlerinin acısına katlanamıyorum
Bi de kızlar bu genel bir soru, hamileliğinde vücut kıllarında azalma yaşayan var mı? Benim ilk hamileliğimde de olmuştu bunda da öyle kol ve bacak kıllarımda bariz azalmalar var ve hepsi de geri gelmedi doğumda sonra
Felaket tellalı doktorlardan nefret ediyorum herşeyin bi yolu yordamı var hamilelerin zaten stresli bir süreç geçirdiklerini unutuyorlar. Allahtan bir sıkıntı yokmuşhepinize teşekkür ederimm kızlar döndük şimdi ama moralimiz kötü döndük o kadar korkuttu ki beni direk içeri girip neden geldin hasta hanım dedi doktor buraya neden geldin araştırmaya gitmen lazım insülin kullanıp buraya gelmen doğrumu bir sürü şey saydı dedim doğurmaya gelmedim bebeğim iyimi diye geldim öncelikle hani bugün 10 hareket bile yoktu çünkü son saatlerde asla yoktu dürtsem dahi yoktu düşünün ne telaşla gittiğimi ama nasıl karşılandım çok riskli durumun nst iyi ama bebek çoktan etkilenmiş geçmiş olsun artık şeker etkilemiş bebeği dedi ne demek yani bu şimdi diye sordum kilosu 4 hafta önde tamam geçmiş olan olmuş dedi insülin kullanıyorum zaten dedim olan olmuş dedi yinede yani ne olacak şimdi dedim erken doğacak olacağı bu dedi perinotolağa sıkı takibe gitmen gerekli dedi ağlayarak döndüm sonuç olarak hareketde nst takılıyken oldu şükür biraz o kemer sıkmıştı beni o sırada fark ettim hareketini yarın sabah ilk işim perinotolog arayışı olacak çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye bu nstyi de uzaktan çektim eşim baksın diye bişeyde anladığımız yok zaten iyi çıkmış dediler
Sevindim canım güzel haberlerle gelmeneGittim canım doktora sonuçlarda bir kaç değeri yüksek gördü 300 çıkan değeri de ölçüm yanlış olabilir dedi çünkü çok fazla yüksek çıkmış tekrar ölçüm yapsaydın dedi ama benim sonradan aklıma geldi iş işten geçmişti artık
Kadın doğuma göründün mü dedi bebek nasıl suyu kilosu falan sordu kontrölüme var daha bir kaç gün dedim ona bir bak aksatma dedi şimdilik 5 levemir kullanırken 6 levemir yaptı
Bende durumlar bu şekşlde canım kadın doğum kontrolünü bekliyorum bu süre zarfında da yediklerime tekrar da dikkat etmem gerekiyor
Ama ölçümleri yüksek görmedi doktor daha iyi bilir tabi ama bana diğer haftalara oranla daha yüksek geldi
Benim sonuçlarımı yüksek buldu, daha ziyade dengesiz buldu gerçekten çok dengesiz sonuçlarım var insülin dozunu yükselttiSana ne dedi doktor canım
Evet canım ben de oluyor hatta gecen haftalarda ben de demiştim çocuk aşağıdan hemen çıkıverecekmiş gibi geliyor acaba kanala fln mı girdi bu bebe naptı diye düşünmüştüm benim de baskı hissi fazla ayakta kaldıgımda hele ağrı da oluyor makata doğru aşağıdaKızlar 20li haftalarda yaşadığım vajinanın sol alt tarafına vuran ağrı geri geldi. Yürürken sol ayağımın üstüne basınca bıçak saplanıyor oraya. Sol ayak zaten kısıtlı.
Bir süredir bebeği yine aşağıda hissediyorum. Eski sezaryen yerine basınç yüksek. (Ağrı sancı değil, sadece bası hissediyorum) Sanki asağıdan elimi soksam tutup çıkarıcam bebeği
Ben hastaneden çıktığımdan beri, ki neredeyse 2 hafta olacak, hiç yürüyüş yapmıyorum. Evde işleri uzun zamandır eşim yapıyor. Hastaneden çıktığımdan beri yemek işi de onda. Hani ayakta kaldım, yürüdüm, iş yaptım yoruldum gibi bi durum da yok.
Benzer ağrıları yaşayan var mı ?
Bebeğin kanala yaklaşmış veya girmiş olabileceğinden biraz endişe ediyorum.Belki psikolojiktir. Çünkü hastaneden sonra geldi bu his bana. Ki taburcu olurken de dinlen yat ayağa kalkma demediler.
Aaa bende öyle hatta geçen dedim kollarım ve bacaklarımda çıkmıyor kaşım ve bıyığımda öyle ama bikini bölgesi hala aynıAynen arttırmıyor. Kalınlaştırmaz da sadece dibinden kestiği için ilk çıkarken insan kalın gibi hissediyor ama en son hali yine aynı. Hemen çıkması konusunda diyecek bir şey yok maalesef benim bir rutin gibi oldu artık iki üç güne bir banyoda, buna alışınca da diğerlerinin acısına katlanamıyorum
Bi de kızlar bu genel bir soru, hamileliğinde vücut kıllarında azalma yaşayan var mı? Benim ilk hamileliğimde de olmuştu bunda da öyle kol ve bacak kıllarımda bariz azalmalar var ve hepsi de geri gelmedi doğumda sonra
Geçmiş olsun umarım bebişlerimizi zamanında alırız kucağımıza hepimiz.sizin adet sancısı gibi ağrılarınız oldu mu ne siksyetleriniz vardı doktora gittiğinizde..benim adet sancısı gibi ağrılarım oluyor bel ağrısı eşliğinde günde beş altı kez onun için soruyorumMerhaba ben de 30+2deyim. Sizinle aynı durumdayız bugün yatuşım yapıldı benim de sancılar 60a çıktı. Şimdi ilk doz ciğer geliştirici vuruldu, nidicard 4 doz aldım 1 saatte. Yarın çıkarıp çıkarmayacaklarına bakacaklar. Siz ne durumdasınız?
Tam tersi bendeBi de kızlar bu genel bir soru, hamileliğinde vücut kıllarında azalma yaşayan var mı? Benim ilk hamileliğimde de olmuştu bunda da öyle kol ve bacak kıllarımda bariz azalmalar var ve hepsi de geri gelmedi doğumda sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?