- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #3.461
Sana bir şey diyim mi 8+4 üm daha kalp atışını dinlemeye gitmedim yani doktor kalp atışı oluşmuş dedi o an bir korktum sonra tamam oldum hemenBana doktor önceki gebeliğimde düşecek çocuğu progestan bile tutmaz ve sağlıksızdır öyle düşün rahatla demişti.İlk gebeliklerde insan hep bir endişeli oluyor şimdi daha relaksım haftaya kontrole gidicem 1 ay olacak herhalde gitmeyelimesela arada bir kahverengi lekelenme oldu yerleşme kanamasıdır dedim (ilk haftalarda).Bir de bulantım olunca hayata odaklanamıyorum resmen Hiçbişey düşünemiyorum evdeki çocuğum hariç.Doktora giderim de bir hap daha fazla verir diye fobi oldu resmen öyle bir bulantı.
1 Hafta sonra gel dedi canım bu süreçte köye gideceğim kafam dağılır hem yoksa sürekli doktora gidesim geliyorKanama alanı yoktu ya, bence normal canım benim. Bir daha ne zaman gideceksin doktora?
2. De ilki gibi bir hamilelik yaşamam diye ümit etmiştim ama olmadıSana bir şey diyim mi 8+4 üm daha kalp atışını dinlemeye gitmedim yani doktor kalp atışı oluşmuş dedi o an bir korktum sonra tamam oldum hemenilk bebeğim ama bulantım başlayıp kendi derdime düştükten sonra panik yapacak halim bile kalmadı. Bebek için tedirgin olmayı düşünemiyorum baygınlık geçirmekten. O iyi olsun tabi benim öfkem bu kadar zor geçirmeye Ekstra tebrik ediyorum kesinlikle ilk bebişten dolayı. Bizim gibi geçirip bir de diğer yavruşa bakmak çok büyük güç. Ama ne zorluklarla olduğuna eminim tabiki geçecek mi bu bulantılar, kesin bilgi mi?
Oh ne güzel, dağılır tabi kafan hem iyi gelir1 Hafta sonra gel dedi canım bu süreçte köye gideceğim kafam dağılır hem yoksa sürekli doktora gidesim geliyor
Evet demek istediklerini çok iyi anlıyorum. Çok açım ve yiyemiyorum. Çok susuzum ama içemiyorum. Uyuyunca bir tek normal. İnşallah bu defa daha da erken biter gerçekten çok uzun süreler bunlar2. De ilki gibi bir hamilelik yaşamam diye ümit etmiştim ama olmadı17 ya da 18. Haftada eşime yazdığım bir yazıyı gördüm geçen gün artık ilaç kullanmıyorum mide bulantılarım geçti diye ordan emin oldum geçtiğine .Çoğu kişide 14. Haftadan sonra hafifliyormuş 20. Haftaya kadar yüzde 90 geçiyor diye okudum ama yüzde 10 lük bir kesim doğuma kadar devam ediyormuş .İnşallah ikimizin ve tüm bulantı çeken arkadaşların 14. Haftadan bile daha kısa sürer.Dediğim sabah bulantısı değil tabii o gerçekten çekilebilir bişey ara ara her hamilede oluyor benimki daha ileri düzey mesela bir tek uyuyunca hissetmiyorum
Sen yine iyi dileklerde bulun genelde ilk hamileliğe benzer geçer diyorlar ama her zaman öyle olmayanlar okudum .Benim annemde aynı durumu yaşamış genetik bir yatkınlık da var maalesef çok çok kötü geçmiş hamilelikleri hala hatırlıyor kusmalarını o zaman hafifletecek ilaç da yok tabii.Ben 2. Çocuğumu da sağlıkla kucağıma alayım asla gebelik düşünmüyorumEvet demek istediklerini çok iyi anlıyorum. Çok açım ve yiyemiyorum. Çok susuzum ama içemiyorum. Uyuyunca bir tek normal. İnşallah bu defa daha da erken biter gerçekten çok uzun süreler bunlardemek ki sonraki hamileliklerimde de bunları yaşıycam ha...
Tansiyonunuz ne durumda kızlarSen yine iyi dileklerde bulun genelde ilk hamileliğe benzer geçer diyorlar ama her zaman öyle olmayanlar okudum .Benim annemde aynı durumu yaşamış genetik bir yatkınlık da var maalesef çok çok kötü geçmiş hamilelikleri hala hatırlıyor kusmalarını o zaman hafifletecek ilaç da yok tabii.Ben 2. Çocuğumu da sağlıkla kucağıma alayım asla gebelik düşünmüyorum
Benim normali 10/6 hep öyle düşük tansiyon normalim yani bilmiyorum kiTansiyonunuz ne durumda kızlarbenim düşünce aşırı bulanıyo da
Çok geçmiş olsun ya hemen geçsinBenim normali 10/6 hep öyle düşük tansiyon normalim yani bilmiyorum ki12 ye çıktı mı çok kötü oluyorum alışkın olmayınca.Benim bulantım bu gebelik hormonlarını tolere edememekten mideme vurdu hormonlar
Ben de 7+2yim canım bulantı yokÇok geçmiş olsun ya hemen geçsinbenim de hep 10/6 daha da düşüyor bazen o zaman öğürmeye basliyorum.
İçim rahatladıBen de 7+2yim canım bulantı yok
Ben kullandım geçen hafta. Kullanılmalı bence. Enfeksiyon gebeliği olumsuz etkiliyebilir Allah korusunİdrar enfeksiyonu bar dedi antibiyotiği yazdı bıkerelıgıne napsam bilemedım
Hangı markaydı sizin eczaneye de sorduk sıkıntı yok dedı kullanayım ozamanBen kullandım geçen hafta. Kullanılmalı bence. Enfeksiyon gebeliği olumsuz etkiliyebilir Allah korusun
ben de stres topuna döndüm ama çaktırmamaya çalışıyorum8+6 yım dün belirtilerim kayboldu strese girdim sabah gittim hersey yolunda. Onceki hafta da yine böyle belirtilerim gitti diye gittim bir de.doktor çok normal arada gidip gelecek boşuna stres yapma dedi ama ben stres topuyum
Benim de tam tersi canım 8+2yim ama doktor geç döllenme olduğunu düşünüyorİçim rahatladıaslında benim sata göre 6+6 ama ultrasonda hep 7+2 çıktı
benim en büyük belirtim ve sorunum gaz sancılarımdı. 4+2den beri var. karnım çok şiş birden 10 kilo almışım gibi duruyor. 2 gündür kesildi. başka belirtilerim de vardı baştan beri, erken başladı biraz ama onlar bu gaz sorunumun yanında hiçbir şeydi benim için gerçektenBu kadar erken başlamış olması tuhaf aslında genelde 6.Haftadan sonra belirtiler başlar ama senin erken baslamis
ayy benim de gaz sancım vs. kesildi bugün memelerim şişti ve hassaslaştı, çabucak da uykum geliyor. kilo ben de aldım ama kabızlık ve gaz sorunu çektiğim için normal sankiii ama biraz iştahım da var tabiiBenim bugün tam 7 hafta oldu ve göğüs hassasiyeti uyku hali harici hala hiçbir belirtim yok :) bir de kilo almaya başladım şimdiden
Olabilir canım mesela ben de erken yumurtladım bence kesinlikle yoksa bu kadar erken öğrenmem ilginç 2. 3. haftasında öğrendim gebeliğinBenim de tam tersi canım 8+2yim ama doktor geç döllenme olduğunu düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?