Ay bende ya prilam almıştım ertesi gün ne koku hassasiyeti ne bulantı kalmıştı o zaman anladım ama konduramamistimAslında bulantı ve kusma iyi bir şey :) bebişin hayatta olduğunu gösteriyor. Geçen sene bebeğimin kalbi durduğunda ilk belirtim mide bulantısının geçmiş olmasıydı
Masallah 4 ay daha bekleseymiş doğum yapınca öğrenirmişBulantıları 1-2 hafta sürüp biten de var doğuma kadar devam eden de gerçekten bel ağrımı falan hissetmiyorum midem yüzünden .Bir akrabam o kadar belirtisiz bir hamilelik yaşadı ki 20. Haftasında farketti âdet düzensizliği vardı çocuğu da 4 kg doğduBazı gebelikler güzel geçiyor cidden 0 belirti.
Evet 11. Haftada başlıyor 14. Haftaya kadar olması gerekliEvet ben de 7 yıl önce oğlumda hiç duymamıştım ilk defa duydum.Taşınacağımdan doktor değiştirmek zorundayım zaten 11-12. Haftalarda oluyor değil mi bu tarama testleri o zaman bulduğum doktora da danışacağım artık.
Bende tek tüplüyüm biri tıkalı cok doktora gittim hiçbiri bana doğal yolla gebe kalamazsın demedi hatta ben tüp bebek yada ameliyat istediğimde bile doktorum izin vermedi bir buçuk sene deniyecez dedi şükür tedavimin 8. Ayinda kendiligimden hamile kaldım Bazı doktorla gerçekten çok acımasız ya şaşırıyorum doktor çok önemli bazen bebeğimi görecem den çok doktoromu görecem diye mutlu oluyorum güler yüzü anlayışı çok iyi hissetriyorAh canım gerçekten öyle rabbim kimseye yaşatmasın. Bu gebeliğim de şunu anlamış oldum. Aslında oğlumda da da anlamıştım ama aradan 8 yıl geçince unuttum hâliyle. 2. Gebeliğim baştan sıkıntılı başlamıştı benim. Önce nefes darlığı sonra ufak tefek kanamalar sonra biranda kanama kesildi sandım ki problem yok kalp atışını duymak için gittiğimde göremiyorum dedi doktor o an gözümün önünden gitmedi uzun süre. Yani sorunlu bebek olunca vücut onu atmak istermiş. Birde ben düşükten sonra öyle şeyler yaşadım ki. Rabbim nasip etmediyse vardir bi hayır dedim hep sonrasında. Hayatım duzene girdi derken bu sefer de gebe kalamadim. Doktor oyaladı 1 sene sonra infertiliteye git dedi gittim hsg çektiler tek tüpün kapalı senin normal yolla çocuğun olmaz tup bebek dediler. Ama inancımi hiç kaybetmedim Rabbime dua ettim. Çok şükür kabul etti. Bı rüyada gibiyim inanamıyorum hala bı mucize bence.Bunda çok şükür hiç sorun yaşamadım inşallah rabbim sağlıkla tamamlayıp kucağımıza almayı nasıp eder. Biraz uzun yazdım hormonsal şeylerden sebeple
Doğrudur test hakkında pek bilgim yok fiyatlarını duyunca bi şaşırmadım değil cinsiyetini bi iki video izlemiştim cinsiyetini erken öğrenmek için mi ne yapmıştı ilk öyle duydum ama sanırım başka şeyler için asıl yapılıyormuşEvet şimdilik öyle gözüküyor ama bence ilerleyen zamanlarda ikili üçlü tarama testi gibi olacak. Önceki yıllarda detaylı ultrason vs de yoktu sonuçta. Pek özel bir istek değil aslında, bebekle ilgili daha net sonuç verdiği için tercih ediliyor denilebilir
Yani değilsin 49 yasinda hamile kalanda var sen takilma hersey allahtan gelir nasıl iyi hissediyorsan öyle yap yaptırmak istiyorsan yaptır istemiyorsan yaptırmaBaşta beta hcg iki kat artmadığı için sağlık ocağındaki doktor düşük riski olabilir demişti kadın doğum doktoruna söyledim keseyi
Görünce beta hcg önemsemedi ama hamileliğin başından beri Progesteron fitil ve coraspirin kullanmamı söyledi herhangi bi risk var mı dediğimde yaşından dolayı dedi.Testler için de yine yaşından dolayı riskli direk fetal dna yap diye ısrar ediyor ne soruyorsam yaşından dolayı diyor :) 37 yaşında ilk doğuracak ben miyim yoksa sıkıntılı bi durum var doktor mu söylemiyor anlamadımgeçen hafta her şey yolundaydı kalp atışını da duyduk şükür ama bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı mesela.
Ben de 38 yaşındayım ve ilk hamileliğim. Allahın takdir herkesin başına her şey gelebilir. Bu yaşa falan da bakmaz. Hamilelik zor bir süreçmiş yaşayınca anlıyorum. Bana da en başından progestan ve coraspirin verdi doktorum. Riskli demedi. 8. Haftaya kadar iki haftada bir çağırdı şimdi 4 hafta sonra gel dedi. Rahat olun inşallah her şey yolunda gider hepimiz için.Başta beta hcg iki kat artmadığı için sağlık ocağındaki doktor düşük riski olabilir demişti kadın doğum doktoruna söyledim keseyi
Görünce beta hcg önemsemedi ama hamileliğin başından beri Progesteron fitil ve coraspirin kullanmamı söyledi herhangi bi risk var mı dediğimde yaşından dolayı dedi.Testler için de yine yaşından dolayı riskli direk fetal dna yap diye ısrar ediyor ne soruyorsam yaşından dolayı diyor :) 37 yaşında ilk doğuracak ben miyim yoksa sıkıntılı bi durum var doktor mu söylemiyor anlamadımgeçen hafta her şey yolundaydı kalp atışını da duyduk şükür ama bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı mesela.
Günaydınnn ben de senin gibiyim, bu sabah kusma raddesine geldim ama hala kusmadım. Ayran yaptım gevrekle (biz gevrek diyoruz simit yani) yiyorum o iyi geliyo bilgin olsun bi de soğuk meyvekızlar bu mide bulantısı icin ne yapabilirim acliktan ölecegim ama yiyemiyorum kusucam korkusuyla. bas agrısı ve mide bulantısı gerçekten cok zormus yerımden kalkamıyorum cidden ıyıce mala bagladım gibi bisey oldu
Bana da ayran çok iyi geliyorGünaydınnn ben de senin gibiyim, bu sabah kusma raddesine geldim ama hala kusmadım. Ayran yaptım gevrekle (biz gevrek diyoruz simit yani) yiyorum o iyi geliyo bilgin olsun bi de soğuk meyve
Tabiki, zaten Türkiyede cinsiyet belirlemek ve raporlamak yasak. Fetal dna ile bebeğin dna analizi yapıldığı için cinsiyette görülüyor tabi içerisinde.Doğrudur test hakkında pek bilgim yok fiyatlarını duyunca bi şaşırmadım değil cinsiyetini bi iki video izlemiştim cinsiyetini erken öğrenmek için mi ne yapmıştı ilk öyle duydum ama sanırım başka şeyler için asıl yapılıyormuş
Önceden İstanbul ve Ankara da belli laboratuvarlar ciddi bir rakama yapıyorlardı, yavaş yavaş çoğu laboratuvar ve özel hastaneler yapmaya başladı. Benim Bursada gittiğim özel hastane kendi bünyesinde yapıyor, dışarıda yapan laboratuvarlarda var ama henüz onları araştırmadım.Bu fetal dna yi ilk defa burda duydum araştırma da yapmadım nerde yaptırılıyor ki
Bursada hangi hastaneye gidiyorsunuz ne kadar dedi :) ben yaptırmayı düşünmüyorum ama cinsiyet kesin belli oluyor muÖnceden İstanbul ve Ankara da belli laboratuvarlar ciddi bir rakama yapıyorlardı, yavaş yavaş çoğu laboratuvar ve özel hastaneler yapmaya başladı. Benim Bursada gittiğim özel hastane kendi bünyesinde yapıyor, dışarıda yapan laboratuvarlarda var ama henüz onları araştırmadım.
Medicana 15bin dedi canım. Evet cinsiyet kesin belli oluyor. Ben cinsiyet için yaptırmayı düşünmüyorum, geri kalan taramalar için düşünüyorum şu an.Bursada hangi hastaneye gidiyorsunuz ne kadar dedi :) ben yaptırmayı düşünmüyorum ama cinsiyet kesin belli oluyor mu
Aslında bulantı ve kusma iyi bir şey :) bebişin hayatta olduğunu gösteriyor. Geçen sene bebeğimin kalbi durduğunda ilk belirtim mide bulantısının geçmiş olmasıydı
Ben taramaları düşünmüyorum canımMedicana 15bin dedi canım. Evet cinsiyet kesin belli oluyor. Ben cinsiyet için yaptırmayı düşünmüyorum, geri kalan taramalar için düşünüyorum şu an.
haddimi aşmıyorsam, neden düşünmüyorsun? Ya çevremde yaptırmayan hiç olmadı. Burada karşılaştım ilk defa da, sebebini merak ettimBen taramaları düşünmüyorum canım
Canım ben özel eğitim öğretmeniyim başta bende anlamazdım neden düşünmüyorlar diye çünkü derslerde bile gördüm taramaları vs. Ama tarama sonuçları olan şeyi değiştirmeyecek gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorsan. Hamileliğimi stresle geçirmek istemiyorum sonuçları görüp. Şu an fikirlerim böyle doktorla konuşmadım henüz yanlış mı düşünüyorum bilmiyorumhaddimi aşmıyorsam, neden düşünmüyorsun? Ya çevremde yaptırmayan hiç olmadı. Burada karşılaştım ilk defa da, sebebini merak ettim
Benim doktorum mecbur bırakmadı. Ben yapmayı tercih ediyorum dedi. Fetal dna için tamamen bize bıraktı hatta. Ama ikili tarama için plesanta ile ilgili bilgi edebiliyorum onun için yapmayı tercih ediyorum dediCanım ben özel eğitim öğretmeniyim başta bende anlamazdım neden düşünmüyorlar diye çünkü derslerde bile gördüm taramaları vs. Ama tarama sonuçları olan şeyi değiştirmeyecek gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorsan. Hamileliğimi stresle geçirmek istemiyorum sonuçları görüp. Şu an fikirlerim böyle doktorla konuşmadım henüz yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?