- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #7.221
Gebelik okulu nedir neredeAy evet çok da güzelmiş ilk defa duydumben yarın gebelik okuluna gideceğim normal günlük idare ediyorum kıyafet konusunda da okulda egzersiz felan yaptircaklar eski kıyafetler olmuyo elbise felan olmaz zaten şimdiden kara kara dusunuyorum ne giycem diye tayt giysem bu sicakta yapisacak olmadı hemen alışverişe çıkmam lazım boyumda kısa aldığımı kisaltmam gerekiyo felan geç kaldım galiba ilk okul gününün günahı olmaz herhalde nasıl gidersem gideyim artık
Bir yerden sonra saklanmaz ya zorlama bence39 kilo nedir ya :) amin dediğin gibi sağlıkla gelsinlerde veririz nasılsa :)benimde belim kalınlaştı geçen hafta giydiğim pileli eteğin bu hafta giyemedim direk hamile olduğumu belli etti iş yerinde saklamak artık zor olacak :)
evet saklayamacağım artık yakında söylerim şüpheleniyorlar zaten. biine söyleyince tüm iş yeri duyuyor malum bide dediğin gibi nazardan korkuyorum bir tane de düşük yapmıştım o yüzden söylemek içimden gelmiyor :)Bir yerden sonra saklanmaz ya zorlama bencegerçi benim gibi pimpirikliysen nazar değer diye korkabilirsin ben öyleyim bı yandan da birileri bakıp da ne zaman anlicak acaba heycanindayim
Devlet hastanelerinde oluyor genelde ama şehirden şehire değişebilir burda var hem şehirdeki devlet Hastanesi'nde hem ilçede ilk gebeligimde de söylediler o ilerlemedi zaten gerek olmadı bunda da ilçedeki hastaneye gidiyorum ilk kontrolümde yazılmak istermisin dediler doktor ebeler fizyoterapist ve psikolog eşliginde bilgilendirme ve egzersiz yaptırdıkları bı eğitim 9 ay boyunca oluyomus son zamanlarda gidebilir miyim bilmem ama yarın ilk kez gideceğim iste faydası olur illa evdeyim zaten haftada bir oluyorGebelik okulu nedir nerede
Siz devlete mi gidiyorsunuz bilmiyorum ama ilk gittiğimde geçen seneki 5. Aydan sonra okula çağırdılar bu sefer en baştan beri hastaneden hastaneye değişiyor demek ki o da çalışmıyorsanız ve imkanınız varsa değerlendirilebilir doğum çocuk bakımı vs. Psikolojik destek açısından da yararlı bir uygulama bence birde sizin gibi birçok gebeyle aynı ortamda bulunup burda olduğu gibi sohbet etme imkanınız da oluyor o açıdan da iyiGebelik okulu nedir nerede
Bende de tam tersi tatlı sevmezken tatlı istiyorum bakalım cinsiyetler tam tersi mi olcakçay yok tatlı yok yumurta yok hiçbirini görmek dahi istemiyorum ki normalde çok severim tatlı hayal etmek bile midemi bulandırıyor
Göbek derken rahim genisledigi için olan şişlik bence benim bebek şuan çilek boyutundaymıs göbeğe bakınca içinde kavun büyüklüğünde bir şey var gibiya benimde çıktı ama göbek bence bu daha çok erken değil mi inanamıyorum görünce
hiçbişeyi iştahla yiyemiyorum ki ama ekşi elma falan bir tık iyi geliyor bende merak ediyorum ne çıkacak acaba cinsiyet :)Bende de tam tersi tatlı sevmezken tatlı istiyorum bakalım cinsiyetler tam tersi mi olcak
ne bileyim kilo aldım da karnım şişmiş gibiGöbek derken rahim genisledigi için olan şişlik bence benim bebek şuan çilek boyutundaymıs göbeğe bakınca içinde kavun büyüklüğünde bir şey var gibisasirilmayacak gibi değil ki
Ne bilim benimde ilk hamileligim ama rahim hamileligin sonuna kadar buyuyo sonuç olarak bebek orda duruyor bizim karın dedigimiz yer aslında alt karın yani rahim oluyor okuduklarima göre öyle yani belim bile sıfır bedenken şuan m beden gibine bileyim kilo aldım da karnım şişmiş gibirahim ne kadar genişleyecek yahu bu haftada boyutla uyuşmuyor
Özele gidiyorum. Ama su an kanama alanım var diye belki doktor bilgilendirmedi.guzel bisey .iyileşince bende bulup gidebilirim gibi geldiDevlet hastanelerinde oluyor genelde ama şehirden şehire değişebilir burda var hem şehirdeki devlet Hastanesi'nde hem ilçede ilk gebeligimde de söylediler o ilerlemedi zaten gerek olmadı bunda da ilçedeki hastaneye gidiyorum ilk kontrolümde yazılmak istermisin dediler doktor ebeler fizyoterapist ve psikolog eşliginde bilgilendirme ve egzersiz yaptırdıkları bı eğitim 9 ay boyunca oluyomus son zamanlarda gidebilir miyim bilmem ama yarın ilk kez gideceğim iste faydası olur illa evdeyim zaten haftada bir oluyor
Canım selam ben de bugün panorama ya kan verdim 12 gün dedi bize ama heralde en fazlasın söyledi çok heyecanlıyım.Kızlar benimde fetal dna sonuçlandı temiz çok şükür cinsiyettebir kızım vardı birde erkek oluyor bakalım test için panorama firmasını düşünenler varsa 1 haftada çıktı sonuç ben memnun kaldım.
Benimde testlerimde hic bir risk olmamasina ragmen aspirin kullandim ilkinde de bu gebeligimde de tup bebek olduğu icin. Madem testlerin temiz belki igneye gerek dahi yoktu Perinataloji uzmanlarida bu konu da detayli bilgi veriyor ona da danisirsin belkiaslında riskli bir durum yok ama ilk gebeliğim düşük olmuştu dr bir takım testler yaptırmıstı ve kan pıhtılaşması yok ama yinede önlem amaçlı sonraki gebeliğimde iğne vermişti doğum yaptığım günden bir gün öncesine kadar kullanmıştım normal doğuma da müsade etmemişti. bu doktor farklı aslında iğneye gerek görmedi ama yine de öncesinde bir kaybım olduğu için iğnede aspirinde verdi bakalım daha doğumu konuşmadık tabi çok şartda değil açıkçası normal veya sezeyan sağlıkla ve kolaylıkla vaktinde tamamlayayım süreci ama yine de aklımda bir acaba oluyor çünkü oğlum okul döneminde çok sık hastalanmıştı sezeryan doğumlar öyle oluyor demişlerdi ondan arada aklımı kurcalıyor
bir düşük olunca güvenli bölgede kaldı doktorlar perinatolojı uzmanı gerek görmemişti ilk gebeliğimde ama devam ettim şimdide gebelik öncesi tansiyonum yüksek çıkıyordu ara ara bu ilaçlar tansiyonuda düşürüyormuş o yuzden kullanmaya devam etmek istiyotum ama hergün iğne yapmak zor tabi hersey kolay yolunda ve sağlıkla devam etsin de sezeryan olsun bu da ne yapalımBenimde testlerimde hic bir risk olmamasina ragmen aspirin kullandim ilkinde de bu gebeligimde de tup bebek olduğu icin. Madem testlerin temiz belki igneye gerek dahi yoktu Perinataloji uzmanlarida bu konu da detayli bilgi veriyor ona da danisirsin belki
Doğrudur umarım tez zamanda geçer riskli bı durum varsa zaten egzersiz onermiyolar ilk 3 ayda ama dediğim gibi Devlet Hastanesi'nde denk geldim ben bu okula özele de gittim öyle bişey yok sağlik bakanlığının uygulamasıymış zaten sağlik ocağına gittiğimde bile link verdiler gebelik okulu diye burda paylaşmıştım hatta onda da videolar var doktorların anlatım yaptığı telefon değişikliği yaptım kaybolmadiysa bulup atayım yine faydası olur zaten çoğu şeyi merak edip araştiriyoruz bunda direk doktorlar anlatıyor ne kadar bilgi o kadar iyi özellikle ilk hamileligi olanlar içinÖzele gidiyorum. Ama su an kanama alanım var diye belki doktor bilgilendirmedi.guzel bisey .iyileşince bende bulup gidebilirim gibi geldi
Aynen oyle yeterki saglikla dogsunlar hic endiselenmebir düşük olunca güvenli bölgede kaldı doktorlar perinatolojı uzmanı gerek görmemişti ilk gebeliğimde ama devam ettim şimdide gebelik öncesi tansiyonum yüksek çıkıyordu ara ara bu ilaçlar tansiyonuda düşürüyormuş o yuzden kullanmaya devam etmek istiyotum ama hergün iğne yapmak zor tabi hersey kolay yolunda ve sağlıkla devam etsin de sezeryan olsun bu da ne yapalım
Ben özele gidiyorum ama merkezde bi hast. Gebelik okulu için aradılar. Oraya her hafta gidip gelmek bana zor geliyor eşimin işleri de yoğun bu aralar keşke sağlık ocaklarında yapsalar.Siz devlete mi gidiyorsunuz bilmiyorum ama ilk gittiğimde geçen seneki 5. Aydan sonra okula çağırdılar bu sefer en baştan beri hastaneden hastaneye değişiyor demek ki o da çalışmıyorsanız ve imkanınız varsa değerlendirilebilir doğum çocuk bakımı vs. Psikolojik destek açısından da yararlı bir uygulama bence birde sizin gibi birçok gebeyle aynı ortamda bulunup burda olduğu gibi sohbet etme imkanınız da oluyor o açıdan da iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?