Ben saç boyatmıyorum ama dibine gelmeyecek şekilde boyatanları duydum. Kuaförde şu da riskli olabiliyormuş, siz kesim için bile gitseniz orada bir perma, brezilya fönü gibi işlem yapılıyorsa o içeriklerin solunması daha sıkıntılıymış. Ben de saçımı salonda kimse yokken nasıl kestirebilirim hesabı yapıyorum

bu içerik konusuysa gebelik fikri oluştuğundan beri aklımda. Kendimce çok sıkı olmasa da aldığım ürünlerin içeriğini değiştiriyorum. Ben dermatolog veya kadın doğum uzmanı değilim ama onların videolarını izleyip chatgpt desteğiyle ürün içeriklerini okutup yavaşça değişiklik yapıyorum. Bu kadar hassas olmak gerekir mi bilmiyorum ama malesef ben bebişi öğrenene kadar elektronik sigara ve günde 4-5 bardak kahve içiyordum, zaten maruz kaldı bir şeylere yavrucak, başka şeylere maruziyeti olabildiğince azaltmak istiyorum

Belki faydası olur diye yazayım buraya da.
Mesela deodorantta saltoftheearth ve siveno markalarının siparişini verdim, tabii yaz günlerinde etkili olmazsa mecbur aluminyum içerenlere geri döneceğim
Saçlarım yağlı, lokal sivilcelenmem olabiliyor, kullandığım 2 üründe salisilik asit varmış, gebelikte çok önerilmiyormuş, daha doğal şampuan aradım tresan’ın şampuanını deneyeceğim.
Güneş kremi olarak kimyasal filtreli kullanıyordum solante pregna aldım (kullanımı biraz zor bu konuda hala arayıştayım)
Yüz kremi/serumu olarak benim kullandığımda riskli birkaç içerik varmış, hyaluronik asit, niasinamid ve c vitamini içerikleri güvenliymiş ama. Glikolik asitli içerikleri de çok düşük oranlarda ve sonrasında durulayacak şekilde kullanacağım. Bu içeriklerde birkaç ürün deniyorum şu an.
kalıcı oje yaptırıyordum, jinekoloğum yaptırma dedi ama çalışan ve tırnaklarını bakımlı görmek isteyen insana da büyük kolaylık şimdi. Esas doktoruma da soracağım, o da bırak derse bırakacağım
Sizlerin de öneriniz, bilginiz varsa paylaşalım bu konuları bence kızlar faydalı olur hepimiz için